U zadnje sam vrijeme više gladna nego sita i tek sad uviđam značenje krize (znam, znam i sramim se) i kad nemaš ni za kruh ponekih dana, doslovno. A nije stvar u tome da zbilja nemam nemam nego da sam neodgovorna i da novac s kojim bih mogla sasvim ok živjeti spiskam na pizdarije na početku, dakle, klasična priča.
I ne znam procijeniti što mi je bitno pa se u Konzuma natrpam budalaština i potrošim dvista kuna, a da na kraju shvatim da uopće nemam ni ručak ni večeru za više od dva dana nego gomilu gluposti koje ničem ne služe.
Dakako, znatan dio ode na dm i tu sam idiot jer bacam ostatke šampona, gelova, deodoranta kad kupujem nove. Uglavnom, shvatili ste poantu.
Znam da je u ovo vrijeme blasfemično ovako nešto i spominjati, ali ja sam zbilja već sad očajna i doslovce u agoniji dio mjeseca i trebam savjete.
Kako trošite, mislim, računate li dnevni iznos za hranu ili tjedni, idete li u nabavku odjednom ili dan po dan?
Ja sam računala da ako odredim za svaki tjedan isti iznos koji mogu potrošiti, onda to može funkcionirati, međutim, opet nisam sigurna kako izračunati dnevni iznos potrošnje ako kupujem odjednom. Točnije, strah me svog glupavog trošenja kad uđem u dućan i kupim sitnice, a potrošim previše.
Kako to iskontrolirati? Stvarno se moram promijeniti jer ću jako jako najebati, već sad najebavam, a bit će daleko gore kad budem radila.
Sramotim se ovako jer mi je voda stvarno došla do grla.