Nema posla za pušače

Stare teme i začeci foruma
Tea Tree

Post 09 Sep 2013, 09:47

Pješčana » wrote: nije mi svejedno jel netko bolestan, na teretu države zato jer ima takve gene, ili se zajebavao zadnjih 30 godina pa je došla maca.
to jest, nije mi svejedno ako je takvih brdo, a sve te se liječi od mojih novaca.
ako ti se lijepo objasni da ta i ta hrana i to i to pušenje i alkohol uzrokuje takav razvoj situacije, ti to ignoriraš, i onda bude pičvajz, onda ne bih da svi prebace odgovornost na moju plaću i da se time liječe ignoranti.
Onda bi bilo zgodno uskratiti medicinsku pomoć i onima koji su se družili s bioenergetičarima, homeopatima i sličnom bagrom, a bolest napredovala. Pa ih je teže liječiti, a i skuplje.

Pješčana

Post 09 Sep 2013, 09:58

[quote="Beau »

ajmo na svaki prehrambeni artikl koji nije zdrav lijepiti naljepnice 'UBIJA' 'ŠTETI' itd.
pa jebemti svak bi svakom gledao u tanjur i upirao prstom, pa se žalio zašto ja plaćam više od njega. prehisterično.
i to za mene ne bi bila slika idealnog svijeta. baš suprotno.[/quote]
pa na cigaretama već piše :ne zna:

gle, ne mislim da je izvedivo tako nešto, niti da bi se, biranjem nepušača, odabrao dobar radnik.
ali cigareta mi nije isto što i kvocijent inteligencije. pušenje je odluka.
ako ikad bi se promovirale radne okoline gdje bi se preferirali nepušači, mislite da ljudi ne bi mijenjali navike?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
visekratni klon

Post 09 Sep 2013, 10:11

To što je nešto odluka ne znači da u to ne ulazi snaga volje koja je nešto mnogo manje odluka. Ne vidim po čemu je to manje monstruozno nego da netko počne njurgati da ne želi lošem genetskom materijalu s nasljednim bolestima plaćati zdravstveno. Mislim, trebali su im roditelji misliti na vrijeme kad su se razmnožili s obiteljskom anamnezom kakva jest. A što je tek s onim biserima koji rađaju, a svi potomci im pomrli od raka, stvarno neodgovorno od njih. Zašto bi itko financirao bolesne za koje se moglo predviditi da će se razboljeti?
A ako znanost napreduje, moći će se unaprijed vidjeti tko će se razboljeti u budućnosti pa mu odmah otežati liječenje. :lux: Bez da gatamo apropo navika. Naime, ima pušača i alkosa koji zdravi dožive daleko dublju starost od nekih sportaša.
Beau

Post 09 Sep 2013, 10:16

Pješčana » wrote:[quote="Beau »

ajmo na svaki prehrambeni artikl koji nije zdrav lijepiti naljepnice 'UBIJA' 'ŠTETI' itd.
pa jebemti svak bi svakom gledao u tanjur i upirao prstom, pa se žalio zašto ja plaćam više od njega. prehisterično.
i to za mene ne bi bila slika idealnog svijeta. baš suprotno.
pa na cigaretama već piše :ne zna: [/quote]
pa upravo to. po pitanju nepušenja se puno toga napravilo, što nije s nijednom drugom štetnom navikom, pa svejedno ljude i dalje najviše svrbe pušači :D
ajme zabraniti reklamirati paštetu, salamu...

gle, ne mislim da je izvedivo tako nešto, niti da bi se, biranjem nepušača, odabrao dobar radnik.
ali cigareta mi nije isto što i kvocijent inteligencije. pušenje je odluka.
ako ikad bi se promovirale radne okoline gdje bi se preferirali nepušači, mislite da ljudi ne bi mijenjali navike?
samo želim reći da takav princip ne bi imao kraja i stvorio bi užasno netolerantnu klimu.
uopće taj stav 'ako ja mogu svaki dan trčati, jest špinat i mrkvu, onda može svatko, a ako ne može biti jednako dobar ko ja, ko ga jebe glupog, nek plati svoju glupost' mi je užasan.

osim toga, što se tiče da su baš pušači grozni radnici koje treba eliminirati, mi je u današnje vrijeme fejsbuka, kafenisanja, ručavanja za vrijeme posla, telefoniranja - jednostavno ZLOČESTO
visekratni klon

Post 09 Sep 2013, 10:22

Meni je općenito nevjerojatan koncept da bi se ikome uskraćivalo zdravstveno s što manjom cijenom u vrijeme kad sve ide ka privatizaciji i nenormalnim cijenama. Ajde da se kaže uskratio bi mu luksuz, ali jebote, zdravstveno kao i posao uostalom su nešto što se direktno veže uz nečiji opstanak i ne mogu nikako shvatiti mindset kojem je krivo da se dio poreza uloži u nečije liječenje ili da se nekog izbaci s posla jer ne ide tri put tjedno na fitness i jede zob. Kad smo postali tako bešćutni?
Beau

Post 09 Sep 2013, 10:22

visekratni klon » wrote:Naime, ima pušača i alkosa koji zdravi dožive daleko dublju starost od nekih sportaša.
Uostalom, ti koji dožive 100. isto su veliki trošak za društvo :o
Stoka pušačka bar umre pristojno u 60. da ni ne doživi penziju :cerek:
visekratni klon

Post 09 Sep 2013, 10:24

Beau » wrote:
Hm, da, od moje mame teta je umrla pred devedesetu od raka pluća, posljedica pušenja, bila zdrava ko dren sve do tog trenutka i umrla je relativno brzo. Ima ih koji se kilave po bolnicama i bez pušenja čitav život.
Beau

Post 09 Sep 2013, 10:24

visekratni klon » wrote:Meni je općenito nevjerojatan koncept da bi se ikome uskraćivalo zdravstveno s što manjom cijenom u vrijeme kad sve ide ka privatizaciji i nenormalnim cijenama. Ajde da se kaže uskratio bi mu luksuz, ali jebote, zdravstveno kao i posao uostalom su nešto što se direktno veže uz nečiji opstanak i ne mogu nikako shvatiti mindset kojem je krivo da se dio poreza uloži u nečije liječenje ili da se nekog izbaci s posla jer ne ide tri put tjedno na fitness i jede zob. Kad smo postali tako bešćutni?
Upravo to :S
schmokljan

Post 09 Sep 2013, 10:25

Najbolji su mi ovi koji računaju koliko pušači ne rade, pa se osjećaju ugroženo. A ugroženi su jer smatraju da ih ugrožava kolega suradnik, a ne poslodavac.

Inače, jako mi je drago vidjeti kako se zarad zdravlja smanjuje opseg ljudskih prava. Šta će sve stoka prihvatiti u nadi da će svoj beskorisni život produžiti za koju godinu.
Tea Tree

Post 09 Sep 2013, 10:29

Beau » wrote:
:S
Proširujem za uskratu liječničke pomoći svima koji su za svoje zdravstveno stanje sami krivi. Ako se netko skršio u saobraćajki jer npr. nije provjerio mrtvi kut, nema sinko. Što nisi gledao, pazio. Neš sad o našem trošku! :usama:
Sunčanica? A, ne! Znaš da možeš najebat hodajući po suncu. Tko te tjera. :zubo:
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 09 Sep 2013, 10:30

Beau wrote:
Ovo uopce nije losa ideja.
Pogotovo na razne cipseve, coca cole, gumene bombone i sva ostala sranja puna aditiva, pojacivaca okusa i raznih drugih kemikalija. Pitanje je samo da li bi ista na policama nasih samoposluga ostalo bez takvih etiketa...
'if you fall, i'll be there' (floor)
visekratni klon

Post 09 Sep 2013, 10:31

Euklid » wrote: Ovo uopce nije losa ideja.
Pogotovo na razne cipseve, coca cole, gumene bombone i sva ostala sranja puna aditiva, pojacivaca okusa i raznih drugih kemikalija. Pitanje je samo da li bi ista na policama nasih samoposluga ostalo bez takvih etiketa...
Je, pa da odlazak u dućan bude kao obilazak mrtvačnice. Ajte s vragom. :rofl:
Pješčana

Post 09 Sep 2013, 10:31

visekratni klon » wrote:To što je nešto odluka ne znači da u to ne ulazi snaga volje koja je nešto mnogo manje odluka. Ne vidim po čemu je to manje monstruozno nego da netko počne njurgati da ne želi lošem genetskom materijalu s nasljednim bolestima plaćati zdravstveno. Mislim, trebali su im roditelji misliti na vrijeme kad su se razmnožili s obiteljskom anamnezom kakva jest. A što je tek s onim biserima koji rađaju, a svi potomci im pomrli od raka, stvarno neodgovorno od njih. Zašto bi itko financirao bolesne za koje se moglo predviditi da će se razboljeti?
A ako znanost napreduje, moći će se unaprijed vidjeti tko će se razboljeti u budućnosti pa mu odmah otežati liječenje. :lux: Bez da gatamo apropo navika. Naime, ima pušača i alkosa koji zdravi dožive daleko dublju starost od nekih sportaša.
ako ti ne vidiš po čemu je to manje monstruozno, ja ti tu ne mogu pomoći .
ovo vrlo nije tema, i možemo otvoriti novu o (ne)ravnopravnosti radnog tržišta za sve.
baš se radi na tome da i skupine koje se ne kreću na svojim nogama, ne vide i slično, ipak imaju omogućenu opciju rada. ne svuda, svjesna sam toga.
što se tiče zdravstvenog osiguranja, u Njemačkoj ga mijenjaju, ovo što sam napisala.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
visekratni klon

Post 09 Sep 2013, 10:34

Pješčana » wrote: ako ti ne vidiš po čemu je to manje monstruozno, ja ti tu ne mogu pomoći .
ovo vrlo nije tema, i možemo otvoriti novu o (ne)ravnopravnosti radnog tržišta za sve.
baš se radi na tome da i skupine koje se ne kreću na svojim nogama, ne vide i slično, ipak imaju omogućenu opciju rada. ne svuda, svjesna sam toga.
što se tiče zdravstvenog osiguranja, u Njemačkoj ga mijenjaju, ovo što sam napisala.
Ne vidim, zaista. Meni je oboje monstruozno. Ti posve isključuješ psihu iz priče? Smatraš da smo svi jednako poštelani? A oni koji nisu insertirali program zdravog života u svim segmentima u psihu zbog ovog ili onog razloga su neodgovorna stoka koja zaslužuje da pati o svom trošku? Sorry, ali ne možeš to provući kao humano.
Slobodno otvori novu temu, prebaci. :ne zna:
Beau

Post 09 Sep 2013, 10:36

Pješčana » wrote: ako ti ne vidiš po čemu je to manje monstruozno, ja ti tu ne mogu pomoći .
znači sve se svodi na to da ne smijemo donositi NEISPRAVNE odluke ako ne želimo sankcije.
slijepac nije odlučio biti slijep, niti invalid biti invalid.
Ali šta ako je netko izgubio nogu jer je pretrčavao cestu na crvenom?

ovo ne ide direktno tebe, pješčana, ali shvaćaš li dokle može dovesti takvo razmišljanje kad bi se raspojasalo?
visekratni klon

Post 09 Sep 2013, 10:38

Beau » wrote: znači sve se svodi na to da ne smijemo donositi NEISPRAVNE odluke ako ne želimo sankcije.
slijepac nije odlučio biti slijep, niti invalid biti invalid.
Ali šta ako je netko izgubio nogu jer je pretrčavao cestu na crvenom?
S tim da je jako tanka linija tko je za što kriv. Nije to egzaktno toliko koliko se želi predstaviti. Kažem, ovo je samo dva koraka do odlučivanja da se ljudi s lošom genetskom slikom ne razmnožavaju jer će svjesno donijeti buduće bolesnike na svijet.
To o odluci je glupost jer nikad svi nećemo biti isti pa makar nas svaki dan kolektivno hipnotizirali slikama zobenih pahuljica. Da ne kažem da mi je "sam si si kriv" uvijek zvučalo nekako, well, sadistički. A kad je riječ o zdravlju, I'm speachless.
Beau

Post 09 Sep 2013, 10:41

visekratni klon » wrote:
S tim da je jako tanka linija tko je za što kriv. Nije to egzaktno toliko koliko se želi predstaviti. Kažem, ovo je samo dva koraka do odlučivanja da se ljudi s lošom genetskom slikom ne razmnožavaju jer će svjesno donijeti buduće bolesnike na svijet.
To o odluci je glupost jer nikad svi nećemo biti isti pa makar nas svaki dan kolektivno hipnotizirali slikama zobenih pahuljica. Da ne kažem da mi je "sam si si kriv" uvijek zvučalo nekako, well, sadistički. A kad je riječ o zdravlju, I'm speachless.
Jasno, jasno, ali namjerno pojednostavljujem jer i tako izgleda dovoljno grozno :D

poptisujem ovo za 'sam si si kriv'
visekratni klon

Post 09 Sep 2013, 10:45

Recimo da nekim čudom uspije to s odlukom i da postanemo zaista društvo koje se besprijekorno hrani i nema poroka. Svi presretni, riješili se lijene bagre konačno koja si namjerno uništava zdravlje i mjerkaju ove s lošom genetikom. I gledaju se, nekako im sve teško prevaliti to preko usta, ali konačno najneempatičniji među njima provali da bi se trebali pozabaviti i s tim genetskim isprdcima. I, vrli novi svijet otpočne bitku s genetikom. Jel vas to malo podsjeća na eugeniku? :zubo:

SAD nam se to čini monstruozno zato jer je lakše kriviti ove što samo mogu odlučiti, ali onog trena kad bi se njih privelo u tor, itekako bi prestalo biti nehumano razmišljanje kako poboljšati ostatak svijeta odnosno kako se riješiti onih koji koče sustav.

Inače mi je zgodno ovo kako se ljudi među sobom gložu na uštrb kapitalizma i onih koji obrću velike pare na nama svima. Jedni bi druge eliminirali.
Pješčana

Post 09 Sep 2013, 11:06

visekratni klon » wrote:
Ne vidim, zaista. Meni je oboje monstruozno. Ti posve isključuješ psihu iz priče? Smatraš da smo svi jednako poštelani? A oni koji nisu insertirali program zdravog života u svim segmentima u psihu zbog ovog ili onog razloga su neodgovorna stoka koja zaslužuje da pati o svom trošku? Sorry, ali ne možeš to provući kao humano.
Slobodno otvori novu temu, prebaci. :ne zna:
ne, ne isključujem psihu.
ne znam pišem li dovoljno jasno. meni nije plan staviti potpunu zabranu rada pušačima, pa nakon toga otvoriti lov na sve "drugačije". ali isto tako znam da masa ljudi ni ne razmišlja, na koj način si truje život. a kad dođe do bolesti, očekuje pomoć. i ok, naravno da očekuje pomoć, ali jebemu dajte malo osobne odgovornosti kroz život.

postoje firme, ne u RH, koje su izbacile junk food a automata, i sad se mogu kupiti samo zdrave grickalice. vjerujem da će dio ljudi jednostavno kupiti junk koji vole prije posla i donijet ga u ured, ali isto tako ima ljudi, kad im se ponudi bolja verzija, odabrat će tu drugu verziju.
Tea Tree

Post 09 Sep 2013, 11:12

Pješčana, ovo s junk foodom nije baš najsretnija usporedba. Ako ljudima u firmu staviš takav automat, onda je to na neki način kao da im guraš taj junk u usta. Većina će uzeti nešto što im je nadohvat ruke, posebno ako im je najbliži dućan toliko daleko da se i ne isplati ići.
Beau

Post 09 Sep 2013, 11:14

Pješčana » wrote: ne, ne isključujem psihu.
ne znam pišem li dovoljno jasno. meni nije plan staviti potpunu zabranu rada pušačima, pa nakon toga otvoriti lov na sve "drugačije". ali isto tako znam da masa ljudi ni ne razmišlja, na koj način si truje život. a kad dođe do bolesti, očekuje pomoć. i ok, naravno da očekuje pomoć, ali jebemu dajte malo osobne odgovornosti kroz život.
Ma, pješčana, to je toliko iritantno, ne znam kako to netko ne vidi.
Prvo se njurgalo na pušače jer su štetili nevinima. Ti su problemi uklonjeni. Sad se njurga jer nas se želi spasiti od nas samih.
Da, ljudi si štete na razna načine. Netko cigarama netko lošim ljubavnim vezama.
Pušači su stjerani na svoje mjesto, ajde neka se više odjebe od nas :S
NE SPAŠAVJTE NAS, ZNAMO DA SE UBIJAMO :usama:
Lastan

Post 09 Sep 2013, 11:18

Pješčana » wrote:nisam zdravstveni naci.
ali :D
kardiovaskularne bolesti su valjda na vrhu popisa bolesti koje odnose živote i/ili uzrokuju bolovanja i dugotrajna liječenja.
Ja uopće nisam zdravstveni nacist.
A kardiovaskularne bolesti i karcinomi na vrhu su popisa bolesti koje odnose živote jer svatko od nečega mora umrijeti, a većinu smo ostalih bolesti iskorijenili. Također smo drastično smanjili nasilje u društvu, općenito gledano, pa više nemaš 25-postotnu vjerojatnost da ćeš skončati nasilnom smrću.

Jedini razlog zašto želim da pušenje bude jednako stigmatizirano kao ovisnost o heroinu jest što a) smrdi, b) nužno truje sve oko pušača, c) apstinentska kriza pušače čini vrlo neugodnim društvom. Nemam ništa protiv drogiranja nikotinom kao takvim; napucaj se nikotinskim flasterima i meni sve ravno do neba. (To je ujedno i način na koji svatko može opravdati rezultate nikotinskog testa; zadah će, doduše, malo teže opravdati.)
Pješčana

Post 09 Sep 2013, 11:18

jel vam ok da ovo razdvojimo na pušače i na novu temu, o ne/ravnopravnosti na tržištu rada? mislim da bi se dalo pisati
Tea Tree

Post 09 Sep 2013, 11:22

Pješčana » wrote:jel vam ok da ovo razdvojimo na pušače i na novu temu, o ne/ravnopravnosti na tržištu rada? mislim da bi se dalo pisati
Mislim da svi postovi na temi itekako imaju veze s temom i uvodnim postom. Ja ne bih.
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 09 Sep 2013, 11:23

Evo da i ja reknem jednu svoju o ovom...

Kao prvo, drago mi je sta je u mojoj okolini sve manje nikotinskog dima, jer meni kao astmaticaru to itekako smeta.

No, iskreno, ovakvom represijom prema pusacima, meni ostavlja dojam da su isti niza vrsta od nas nepusaca, te da je ovo cista diskriminacija.

Inace da politika kao misli na dobrobit ljudi mi je jednaka kao da mi nijem covijek govori o vremenskoj prognozi.

Dakle, nikotin ne moze, a GMO moze. Ili da sam jos jasniji, prirodna (zdrava hrana) se sustavno unistava politickom represijom kroz porezne zakone, i time omogucuju monopol nezdravoj industriji koja nas truje kroz raznorazne trgovacke centre.
  • Information