Tko ne trkelja, magarac!

Stare teme i začeci foruma
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 17 Aug 2013, 23:39

Zekoslawa » wrote: Ma gle, tamo ja imam svoj stan i svoj mir. Meni je svako izbacivanje iz kolotečine u biti teža tlaka. Zagreb ko Zagreb mi nije toliko bitan, bitno mi je da se ja vratim u svoj zečinjak i imam svoj mir. Ne da mi se nikud šalabajzati, ne da mi se među ljude, ne da mi se kupati, samo oću zericu mira i dokonosti. A to imam u Zagrebu, ovdje ne.

Jedino me počinju sve više mučiti ta moja stanja koja me spopadaju u gužvi. Ja ne znam šta ću ja kad se vrate studenti i ekipa. Pa ne mogu svaki dan izlijetati iz tramvaja i čekati drugi jer me spopada panika u gužvi. A na javni prijevoz sam prisiljena. I na gužvu. I sve to što već sa sobom donosi jedna, jelte, božemiprosti metropola.
Mislim da ide sve gore i gore. A nekako moram funkcionirati ako mislim raditi i platiti režije tako to sve već, jel. I u pizdu materinu, što ako se to bude pogoršavalo, šta ću onda?
A da si dovedeš Blaze? :kokice:

Zekoslawa

Post 17 Aug 2013, 23:39

visekratni klon » wrote:
Da, to tako ide, da odreagiraš odma, ne bi to imala, znam. Ne moš to sama, ne želim te stvarno strašiti, ali dobro je dok držiš nekakvu kontrolu, ako te preplavi, kako ćeš raditi? Ja nisam mogla iz kuće izaći kasnije. Ne kažem da će tebi tako, ne vjerujem, ali štaš sad, lakše ti je par puta otić doktoru nego se mučit. Neću te dalje s tim gnjaviti, ali razmisli. Te stvari nisu za igrat se jer te lako mogu savladati.
Oh, pa znaš kako ću ja to? Odgoditi za kasnije, brate mili. :zubo:
visekratni klon

Post 17 Aug 2013, 23:40

Zekoslawa » wrote:E, al narode, ako se ja natjeram da ostanem u tom tramvaju ili nešto, ja možda zbilja povratim. Šta ću onda? Jel vi znate kako vas ljudi gledaju kad povraćate u javnom prijevozu? :mama:

Pričala sam vam o tome ove zime, uostalom. :zubo:
A očito mora van, ili ti ili želudac. :zubo:

Sad ću ja pametovat ako kažem da ti je to od nakupljanja u sebi. Da jebeš mater šefovima, što ne smiješ, znam, da odreagiraš svakome odmah u smislu postavljanja svojih granica, to se ne bi događalo. Ali štaš od toga što to znaš, to svi znaju. Možda bi ti neke tehnike disanja i odvraćanja pažnje pomogle.
visekratni klon

Post 17 Aug 2013, 23:44

Zekoslawa » wrote: Oh, pa znaš kako ću ja to? Odgoditi za kasnije, brate mili. :zubo:
A gle, ovo je zadnje da ti "popujem" jer znam da nitko to ne voli, ali imaš dvi opcije:

1. proći će samo s vremenom
2. morat ćeš potražit pomoć kad skroz izgubiš kontrolu

Eto, my lips are sealed odsad. Al morala sam to reć.
Dawn

Post 17 Aug 2013, 23:45

Karl Jozef » wrote: Hvala. :five: :Pivo:

Krasni vražičak. :zubo:
hvala :)
ovdje ima raznih boja i sve ću da ih iskoristim ^_^
Zekoslawa

Post 17 Aug 2013, 23:48

visekratni klon » wrote:
A očito mora van, ili ti ili želudac. :zubo:

Sad ću ja pametovat ako kažem da ti je to od nakupljanja u sebi. Da jebeš mater šefovima, što ne smiješ, znam, da odreagiraš svakome odmah u smislu postavljanja svojih granica, to se ne bi događalo. Ali štaš od toga što to znaš, to svi znaju. Možda bi ti neke tehnike disanja i odvraćanja pažnje pomogle.
Šta, treba mi da mi netko oduzima dah? Ili ubrzava disanje? :zubo:

Krenem li ja razmišljati o tome da postavljam granice i odreagiram kad treba, već će to biti jedan oblik kopanja po svemu i svačemu. Jer ja dobro znam otkud sve to. A previše sam štreberasta da se ne bih prilikom rješavanja nečega dotaknula i uzroka. Ne znam ja ništa raditi površno, ja to sve moram rastaviti na proste faktore.

Odvraćanje pažnje, barem ono vulgaris, ne pomaže. Seruckam ja sama sebi kako je sve super i to su samo ljudi i ovo i ono, ali me toliko muči da ću povratiti da radije bježim. Jer sam se toliko napovraćala u životu da mi je teško uvjeriti samu sebe da ovaj put neću. Prije sam se mogla uvjeravati da se neću srušiti, evo sad ošlo i to u vjetar otkad sam se uspjela i onesvijestiti. Sad ni oko toga više nisam sigurna. Ove ostale priručne tehnike tipa brojenja ovčica i stolica, slušanja glazbe i to, nema šanse. Kad to krene, ne čujem, ne vidim i ne mislim ni o čemu. Samo vidim te ljude oko sebe i mislim "Kolko vas ima, jebote, kolko vas ima!" :zubo:
Zekoslawa

Post 17 Aug 2013, 23:50

visekratni klon » wrote:
A gle, ovo je zadnje da ti "popujem" jer znam da nitko to ne voli, ali imaš dvi opcije:

1. proći će samo s vremenom
2. morat ćeš potražit pomoć kad skroz izgubiš kontrolu

Eto, my lips are sealed odsad. Al morala sam to reć.
Ma neće proći, znam ja da neće. Pratim ja već par godina kako dobivam samo nove i nove simptome i nova i nova stanja. Kako dođe koji novi veći stres, eto nešto drugo. A tolerancija sve manja. Tako da mi je jasno da će se nešto morati poduzeti kad-tad. I ne popuješ, ja sam sama pitala. Mislim, dakako da sam došla da mi kažete da mi ni vrag nije, da se razumijemo. :zubo:
visekratni klon

Post 17 Aug 2013, 23:51

Zekoslawa » wrote: Šta, treba mi da mi netko oduzima dah? Ili ubrzava disanje? :zubo:

Krenem li ja razmišljati o tome da postavljam granice i odreagiram kad treba, već će to biti jedan oblik kopanja po svemu i svačemu. Jer ja dobro znam otkud sve to. A previše sam štreberasta da se ne bih prilikom rješavanja nečega dotaknula i uzroka. Ne znam ja ništa raditi površno, ja to sve moram rastaviti na proste faktore.

Odvraćanje pažnje, barem ono vulgaris, ne pomaže. Seruckam ja sama sebi kako je sve super i to su samo ljudi i ovo i ono, ali me toliko muči da ću povratiti da radije bježim. Jer sam se toliko napovraćala u životu da mi je teško uvjeriti samu sebe da ovaj put neću. Prije sam se mogla uvjeravati da se neću srušiti, evo sad ošlo i to u vjetar otkad sam se uspjela i onesvijestiti. Sad ni oko toga više nisam sigurna. Ove ostale priručne tehnike tipa brojenja ovčica i stolica, slušanja glazbe i to, nema šanse. Kad to krene, ne čujem, ne vidim i ne mislim ni o čemu. Samo vidim te ljude oko sebe i mislim "Kolko vas ima, jebote, kolko vas ima!" :zubo:
Znači, površne tehnike ne idu. Uh, a onda moš računat na to da će se ovo možda smirit kroz neko vrijeme, ako hoće ili krenut kopat odmah jer bolje prije nego kasnije. Znam da ti se ne da. Ja nikad ne bih kopala da nisam bila prisiljena.
Ne znam što da ti kažem. Znaš i sama sve. Psiha je prokleta stvar, uvijek zajebe kad ne treba zajebat.
Ja sam djelomice riješila fizičke simptome, ali i dalje kad pregazim preko sebe u nekom odnosu, vrate se, a sad nekad jače, nekad slabije.
To mi je alarm koliko i dokle mogu.
Odnose nisam riješila, eto, i dalje se poneki iscrpljujući ljudi vežu na mene, ne uvijek, ali dovoljno da se zabrinem.
Treba tu para i vremena i dosta ulaganja, da ne serem sad da je lako i da svatko može.
visekratni klon

Post 17 Aug 2013, 23:53

Zekoslawa » wrote: Ma neće proći, znam ja da neće. Pratim ja već par godina kako dobivam samo nove i nove simptome i nova i nova stanja. Kako dođe koji novi veći stres, eto nešto drugo. A tolerancija sve manja. Tako da mi je jasno da će se nešto morati poduzeti kad-tad. I ne popuješ, ja sam sama pitala. Mislim, dakako da sam došla da mi kažete da mi ni vrag nije, da se razumijemo. :zubo:
Jebemu. Problem je što moraš imat volje i snage i love za dubinsko rješavanje. Ali moš probat s ovim kbt-om, to ne košta na uputnicu, a isto bi možda ublažila simptome.
Zekoslawa

Post 17 Aug 2013, 23:56

Love nemam, volje nemam, snage dabome isto nemam. Ako baš nemam drugog rješenja, odrađivat ću, ali da želim, ne.
Aj o tome ću mislit sutra. Il od ponedjeljka. Odnosno, od rujna, aj. :zubo:
visekratni klon

Post 17 Aug 2013, 23:58

Zekoslawa » wrote:Love nemam, volje nemam, snage dabome isto nemam. Ako baš nemam drugog rješenja, odrađivat ću, ali da želim, ne.
Aj o tome ću mislit sutra. Il od ponedjeljka. Odnosno, od rujna, aj. :zubo:
Ajd, i probaj van posla biti što smirenija, što laganiji tempo, to je jako bitno da se taj stres drži nekako pod kontrolom. Opuštanje i to.
visekratni klon

Post 18 Aug 2013, 00:05

Wow, prvi put ovog ljeta sam obukla čarape i trenirku! Napokon. :S
Dawn

Post 18 Aug 2013, 00:16

visekratni klon » wrote:Wow, prvi put ovog ljeta sam obukla čarape i trenirku! Napokon. :S
ja gore imam crnu haljinu na crno bijele falde (jer nemam niti jedan topić bez bretela :sisata:), dolje debelu, široku, crvenu flis trenirku, na nogama šarene čarape i ljubičasta kroksice. pitam se kak se ovaj moj uspjeva suzdržati da me ne zaskoči sad :o
visekratni klon

Post 18 Aug 2013, 00:17

Dawn » wrote:
ja gore imam crnu haljinu na crno bijele falde (jer nemam niti jedan topić bez bretela :sisata:), dolje debelu, široku, crvenu flis trenirku, na nogama šarene čarape i ljubičasta kroksice. pitam se kak se ovaj moj uspjeva suzdržati da me ne zaskoči sad :o
Možda zbog kroksica. :E :rofl:
Dawn

Post 18 Aug 2013, 00:19

šta ti imaš protiv kroksica? :kava:
visekratni klon

Post 18 Aug 2013, 00:21

Dawn » wrote:šta ti imaš protiv kroksica? :kava:
Ja imam zelene dva broja veće, a ionako sam nogata. :facepalm: :rofl: Udobne su, ali ružne. Međutim, bila sam vidjela neke u dućanu, skupe, oko 100 kn što je za kroksice dosta s obzirom da ih ima posvuda, te su bile ljepšeg oblika i neki ukras su imale sa strane, sivkaste s nečim crnim.
Zekoslawa

Post 18 Aug 2013, 00:27

visekratni klon » wrote:
Ajd, i probaj van posla biti što smirenija, što laganiji tempo, to je jako bitno da se taj stres drži nekako pod kontrolom. Opuštanje i to.
Mah, ko da ja imam "izvan posla". Ja ako ne radim za ove, imam one druge za koje honorarčim. I zanimljivo, kad god imam pola dan ili dan slobodno, eto ti njih. Zna Karl kako reagiram kad mi dođe poruka ili mail od njih. :zubo: Tako da u biti ja nemam dovoljno vremena za revitalizaciju, jednostavno presporo probavljam taj svakodnevni stres i to vremena što imam očito mi nije dovoljno. Nije ovaj posao za mene, definitivno nije. Uopće ne lažu ljudi kad kažu da ih je ovo koštalo zdravlja, sad vidim. A ja k tome i od sebe jednostavno nisam tip kojemu to dobro sjeda, sad to sve više uviđam. Premda mi recimo ne kuva više u želucu kad imam predati prijevod u nekom nebuloznom roku, kao što je bio slučaj prije pola godine. Recimo da sam malčice ležernija po tom pitanju, i mirnija sam jer nema više one neizvjesnosti što će biti sutra sad kad imam ugovor barem na godinu dana. Ali opet meni ne sjeda to stalno čerečenje rokovima i iščekivanje i drž-ne daj. Barem ne u ovoj situaciji kad uz to radim i sastrane. Ma koliko se meni činilo da ja to bez problema hendlam, a jok, dođe kasnije na naplatu.

Al dobro, definirala sam problem, napredujem. :zubo:

Otkud ti bičve i trenirka, za boga miloga, ja se kuvam. :zecoeek:
Zekoslawa

Post 18 Aug 2013, 00:28

Kroksice. :mama: :facepalm: :mama:

Za boga miloga. :(
Dawn

Post 18 Aug 2013, 00:28

visekratni klon » wrote:
Ja imam zelene dva broja veće, a ionako sam nogata. :facepalm: :rofl: Udobne su, ali ružne. Međutim, bila sam vidjela neke u dućanu, skupe, oko 100 kn što je za kroksice dosta s obzirom da ih ima posvuda, te su bile ljepšeg oblika i neki ukras su imale sa strane, sivkaste s nečim crnim.
moje su bile 29 kuna i više ne bih ni dala :D
stvarno su ružne ko sam vrag, al su i jako udobne. zajeb je što (meni) hlade noge kad ih držim na tipa parketu, pa gotovo cijelo vrijeme nosim čarape, osim kad je baš +582 stupnja. zaključila sam da nisu za zimu, pa ću si tad u dajhmanu kupit one veeelike flafaste šlape. moj dečko je imao takve u obliku tenisica i presmješne su bile, a uuuudbone i tople. čudo jedno. stvarno se isplati dati 80 kn za njih :)
visekratni klon

Post 18 Aug 2013, 00:32

Zekoslawa » wrote: Mah, ko da ja imam "izvan posla". Ja ako ne radim za ove, imam one druge za koje honorarčim. I zanimljivo, kad god imam pola dan ili dan slobodno, eto ti njih. Zna Karl kako reagiram kad mi dođe poruka ili mail od njih. :zubo: Tako da u biti ja nemam dovoljno vremena za revitalizaciju, jednostavno presporo probavljam taj svakodnevni stres i to vremena što imam očito mi nije dovoljno. Nije ovaj posao za mene, definitivno nije. Uopće ne lažu ljudi kad kažu da ih je ovo koštalo zdravlja, sad vidim. A ja k tome i od sebe jednostavno nisam tip kojemu to dobro sjeda, sad to sve više uviđam. Premda mi recimo ne kuva više u želucu kad imam predati prijevod u nekom nebuloznom roku, kao što je bio slučaj prije pola godine. Recimo da sam malčice ležernija po tom pitanju, i mirnija sam jer nema više one neizvjesnosti što će biti sutra sad kad imam ugovor barem na godinu dana. Ali opet meni ne sjeda to stalno čerečenje rokovima i iščekivanje i drž-ne daj. Barem ne u ovoj situaciji kad uz to radim i sastrane. Ma koliko se meni činilo da ja to bez problema hendlam, a jok, dođe kasnije na naplatu.

Al dobro, definirala sam problem, napredujem. :zubo:

Otkud ti bičve i trenirka, za boga miloga, ja se kuvam. :zecoeek:
Jel ti samo ne paše ovo sad di si konkretno ili općenito ta vrsta rada s deadlineovima?

Zahladilo je odjednom, skuvala sam se u sedam kad sam išla do Konzuma, ali noću ovih dana u sobi bude ful hladno, ovo je prva noć da sam se smrzla. Bura i to valjda, doduše, čudi me s obzirom da je kod tebe uvijek jači vjetar bar kad sam dolazila dole. :misli: Aa, ako si u ST, onda kapiram da ti je vruće. Kad je u ZD bilo ugodno, kukali su Splićani masovno da je za krepat.
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 18 Aug 2013, 00:32

Dawn » wrote:... :)
Mislim da smo pričali oko ovog smajlića. :) :ceka: :o :D
visekratni klon

Post 18 Aug 2013, 00:34

Dawn » wrote:
moje su bile 29 kuna i više ne bih ni dala :D
stvarno su ružne ko sam vrag, al su i jako udobne. zajeb je što (meni) hlade noge kad ih držim na tipa parketu, pa gotovo cijelo vrijeme nosim čarape, osim kad je baš +582 stupnja. zaključila sam da nisu za zimu, pa ću si tad u dajhmanu kupit one veeelike flafaste šlape. moj dečko je imao takve u obliku tenisica i presmješne su bile, a uuuudbone i tople. čudo jedno. stvarno se isplati dati 80 kn za njih :)
Joj, te flafaste šlape su zakon, dugo sam imala jedne, poklon bivšeg dečka, dok se nisu skroz ofucale. Morala bih nabavit nove. :o U kroksicama sam gorjela za toplotnog udara, bome.
Karl Jozef wrote: Mislim da smo pričali oko ovog smajlića. :) :ceka: :o :D

Ma saberi se više :samar: vidla sam šta izvodiš oko tog smajlija i to odjednom nakon godina mirnog korištenja, ko da je sam đavo uša u tebe! :eek: :rofl:
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 18 Aug 2013, 00:37

visekratni klon » wrote: Ma saberi se više :samar: vidla sam šta izvodiš oko tog smajlija i to odjednom nakon godina mirnog korištenja, ko da je sam đavo uša u tebe! :eek: :rofl:
Dobro. :)
Zekoslawa

visekratni klon » wrote:
Jel ti samo ne paše ovo sad di si konkretno ili općenito ta vrsta rada s deadlineovima?

Zahladilo je odjednom, skuvala sam se u sedam kad sam išla do Konzuma, ali noću ovih dana u sobi bude ful hladno, ovo je prva noć da sam se smrzla. Bura i to valjda, doduše, čudi me s obzirom da je kod tebe uvijek jači vjetar bar kad sam dolazila dole. :misli: Aa, ako si u ST, onda kapiram da ti je vruće. Kad je u ZD bilo ugodno, kukali su Splićani masovno da je za krepat.
Ma općenito meni ne paše baš dedlajnski posao, a kod ovih mojih je sve to još na entu potenciju jerbo se većina toga radi s jako kratkim rokovima, a i ništa se ne odbija jer gospođa direktorica ne dozvoljava odbijanje. Stoka izrabljivačka, uobičajeno.

Nisam u Splitu, u Šibeniku sam, al smirila se ovdje bura. Puhala je kad sam došla, sad ništa, bonaca. I vruće je, bogami, i danju i noću. :zecorolleyes:
visekratni klon

Karl Jozef » wrote: Dobro. :)
:zecorolleyes:
  • Information