Tko ne trkelja, magarac!

Stare teme i začeci foruma
visekratni klon

Post 17 Aug 2013, 22:58

Zekoslawa » wrote: Ma gle, tamo ja imam svoj stan i svoj mir. Meni je svako izbacivanje iz kolotečine u biti teža tlaka. Zagreb ko Zagreb mi nije toliko bitan, bitno mi je da se ja vratim u svoj zečinjak i imam svoj mir. Ne da mi se nikud šalabajzati, ne da mi se među ljude, ne da mi se kupati, samo oću zericu mira i dokonosti. A to imam u Zagrebu, ovdje ne.

Jedino me počinju sve više mučiti ta moja stanja koja me spopadaju u gužvi. Ja ne znam šta ću ja kad se vrate studenti i ekipa. Pa ne mogu svaki dan izlijetati iz tramvaja i čekati drugi jer me spopada panika u gužvi. A na javni prijevoz sam prisiljena. I na gužvu. I sve to što već sa sobom donosi jedna, jelte, božemiprosti metropola.
Mislim da ide sve gore i gore. A nekako moram funkcionirati ako mislim raditi i platiti režije tako to sve već, jel. I u pizdu materinu, što ako se to bude pogoršavalo, šta ću onda?
:grli:

Neće, ali isto odi doktoru. To te muči samo di je velika gužva? I uvijek?

Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 17 Aug 2013, 23:01

Zekoslawa » wrote:Ma jašta, da me tamo secira uzduž i poprijeko, prevrće i obrće. Ne da se meni voditi te razgovore, nemam nikakvu potrebu za njima, a opterećuju me. Lakše izać iz tramvaja. :zubo:
Istina. :D Samo khm kad su gužve nije to lako samo tako. :E

Jesi probala vozit se s glazbom u ušima? Možda to može pomoć da se ne razvija naopak tok misli.
Dawn je nacrtalo pišu, pa ne može od sramote pokazati. :zubo:
Vidjet ćemo, vidjet.
visekratni klon

Post 17 Aug 2013, 23:03

Daj, ne straši je! :azdaja:

Meni danas malo bilo čudno ispred frižidera u Konzumu, neki mini osjećaj panike. Ok, svakog ljeta ja proživim neku takvu epizodu, još je ova i ništa, ali svejedno, nije mi svejedno. Valjda od stresa i neznanja di sa sobom.
Dawn

Post 17 Aug 2013, 23:04

nitko mi nije nacrtao pišu, kak ste bezobrazni :durica:

nu vam slička

[spoiler]Image[/spoiler]
ovdje ima raznih boja i sve ću da ih iskoristim ^_^
visekratni klon

Post 17 Aug 2013, 23:05

Najs, i stalo je sve do prije ramena, super! Font je lijep.
Karlinjo

Post 17 Aug 2013, 23:08

Dawn » wrote:nitko mi nije nacrtao pišu, kak ste bezobrazni :durica:

nu vam slička

[spoiler]Image[/spoiler]
Hvala. :D Lijepo. :lux: Pretpostavljam vrag je na drugom ramenu. :o

Još desetak tetoviranja, madeža i moći ću napraviti neki kolaž tebe od tvojih slika. :D
Zekoslawa

Post 17 Aug 2013, 23:09

visekratni klon » wrote:

:grli:

Neće, ali isto odi doktoru. To te muči samo di je velika gužva? I uvijek?
Ma šta ja znam više, ne mogu naći neku konstantu. Povraćanje u autobusu me muči oduvijek, tako da sam za početak i ovo pripisivala tome. Ali sad više ne znam. Nakon one nesvjestice u klubu ove zime, pa onda tri-četiri rigaću-mičise-izlazimnasljedećoj situacije u tramvaju, pa još pokoji put kad me oblio hladni znoj u gužvi... E ne znam baš, sad pomalo počinjem slagati neku priču i uočavam uzročno-posljedične veze. Inače, simptomi su se s mučnine počeli premještati na vrtoglavicu i slabost u nogama, i nastupaju svaki put sve brže. Jerbo sad čim vidim gužvetinu, počnem razmišljati o tome i očekujem da će me spopasti. Prije nisam uopće mislila da mi se išta naročito događa, pa bi nekako to hendlala. Ono, malo bi mi bilo mučno i to je to, izdržala bih nekako. Sad je već počelo prije nego što uopće uđem u tramvaj, čim ugledam malo više ljudi, čim znam da moram nekud ići di će biti gužva, a morat ću tu biti...
visekratni klon

Post 17 Aug 2013, 23:11

Zekoslawa » wrote: Ma šta ja znam više, ne mogu naći neku konstantu. Povraćanje u autobusu me muči oduvijek, tako da sam za početak i ovo pripisivala tome. Ali sad više ne znam. Nakon one nesvjestice u klubu ove zime, pa onda tri-četiri rigaću-mičise-izlazimnasljedećoj situacije u tramvaju, pa još pokoji put kad me oblio hladni znoj u gužvi... E ne znam baš, sad pomalo počinjem slagati neku priču i uočavam uzročno-posljedične veze. Inače, simptomi su se s mučnine počeli premještati na vrtoglavicu i slabost u nogama, i nastupaju svaki put sve brže. Jerbo sad čim vidim gužvetinu, počnem razmišljati o tome i očekujem da će me spopasti. Prije nisam uopće mislila da mi se išta naročito događa, pa bi nekako to hendlala. Ono, malo bi mi bilo mučno i to je to, izdržala bih nekako. Sad je već počelo prije nego što uopće uđem u tramvaj, čim ugledam malo više ljudi, čim znam da moram nekud ići di će biti gužva, a morat ću tu biti...
Logično je da se sad unaprijed bojiš, tako to ide s agorafobijom i paničnim napadima bilo koje vrste. Začaran krug, a najgora je bespomoćnost.

Jesi primijetila nešto možda prije toga što bi mogao biti uzročnik jer sasvim sigurno je da ti se to ne dešava samo zbog gužve, gužva ti je tek trigger? Je li ima dana kad moš bit u tramvaju i po čemu je različito ono što si taj dan ranije radila od onog kad te trefi panika?

Ako nije ništa fiziološki, par puta kod psihologa na uputnicu i kbt može to riješit ja mislim u kratkom roku. Ti već imaš previše godina da bi to bio neki ozbiljan problem s paničnim napadima.
Zekoslawa

Post 17 Aug 2013, 23:11

Dawn » wrote:nitko mi nije nacrtao pišu, kak ste bezobrazni :durica:

nu vam slička

[spoiler]Image[/spoiler]
Dobro, neću te pitati zašto se bodeš i od sebe činiš slikarsko platno, aj neću. :zubo:

Ajaj, lijepo je, aj. :zecoD:
Dawn

Post 17 Aug 2013, 23:12

ne mogu* multikvoutat ovdje :mama:

meni je tetovaža baš super i font mi se sviđa i baš je sve divno :cerek:
preživila sam dan u zagrebu ko velika :mirko:

je, karl, vrag je na drugom ramenu, oćeš i to vidit? kad već radiš kolaž :rofl:

zekoslawa tako nekako je anksioznost počela kod mene (nije da te strašim), prvo mučnine u vozilima, pa neugoda u gužvi... ja ti savjetujem da odeš kod doktora :)

*ne znam :durica:
Karlinjo

Post 17 Aug 2013, 23:13

Dawn » wrote: je, karl, vrag je na drugom ramenu, oćeš i to vidit? kad već radiš kolaž :rofl:
:E :klopa:
visekratni klon

Post 17 Aug 2013, 23:14

Dawn » wrote: preživila sam dan u zagrebu ko velika :mirko:
Bravo! :lux:
je, karl, vrag je na drugom ramenu, oćeš i to vidit? kad već radiš kolaž :rofl:
:giggle:
zekoslawa tako nekako je anksioznost počela kod mene (nije da te strašim), prvo mučnine u vozilima, pa neugoda u gužvi... ja ti savjetujem da odeš kod doktora :)
Ma i meni, to je klasika, ali opet, to svima koje ozbiljnije zakači počne vrlo rano, ako ne od djetinjstva, ali obično u dvadesetoj.
Zato mislim da je možda prolazno i uzrokovano nekim stresom.
Zekoslawa

Post 17 Aug 2013, 23:15

visekratni klon » wrote:
Logično je da se sad unaprijed bojiš, tako to ide s agorafobijom i paničnim napadima bilo koje vrste. Začaran krug, a najgora je bespomoćnost.

Jesi primijetila nešto možda prije toga što bi mogao biti uzročnik jer sasvim sigurno je da ti se to ne dešava samo zbog gužve, gužva ti je tek trigger? Je li ima dana kad moš bit u tramvaju i po čemu je različito ono što si taj dan ranije radila od onog kad te trefi panika?

Ako nije ništa fiziološki, par puta kod psihologa na uputnicu i kbt može to riješit ja mislim u kratkom roku. Ti već imaš previše godina da bi to bio neki ozbiljan problem s paničnim napadima.
Mislim da ne, nema nekog posebnog razloga, ne ovisi previše o tome šta radim, di idem i to. A uzročnik je... Ono što bi taj neki šrink kopao, pa iskopao, znam ja otprilike što, al ne da se meni s njima pričati, ukurac. Oću neko instant rješenje. :gaah:
visekratni klon

Post 17 Aug 2013, 23:16

Zekoslawa » wrote: Mislim da ne, nema nekog posebnog razloga, ne ovisi previše o tome šta radim, di idem i to. A uzročnik je... Ono što bi taj neki šrink kopao, pa iskopao, znam ja otprilike što, al ne da se meni s njima pričati, ukurac. Oću neko instant rješenje. :gaah:
KBT nije kopanje nego učenje kako se da se nosiš s tim kad te uhvati, a da ne pobjegneš. Nema ti tu kopanja uopće, vrlo površna terapija koliko ja znam i vrlo brza. Neće te pitat o starcima ni djetinjstvu.
http://kognitivno-bihevioralna-terapija-akm.hr/1.html

http://kognitivno-bihevioralna-terapija ... apija.html
Dawn

Post 17 Aug 2013, 23:18

samo za karla :cerek:

[spoiler]Image[/spoiler]
visekratni klon

Post 17 Aug 2013, 23:18

Ajme :cerek: ode Karl na drugu stranu :cerek: :E
Zekoslawa

Post 17 Aug 2013, 23:25

visekratni klon » wrote:
KBT nije kopanje nego učenje kako se da se nosiš s tim kad te uhvati, a da ne pobjegneš. Nema ti tu kopanja uopće, vrlo površna terapija koliko ja znam i vrlo brza. Neće te pitat o starcima ni djetinjstvu.
http://kognitivno-bihevioralna-terapija-akm.hr/1.html

http://kognitivno-bihevioralna-terapija ... apija.html
Odi u kruckac, ne da mi se. :gaah: Pitat će me, svašta će me pitati, oni svašta vole znat. :mama:
Imaš ti kakav praktični savjet za mene? :zubo:
visekratni klon

Post 17 Aug 2013, 23:27

Zekoslawa » wrote: Odi u kruckac, ne da mi se. :gaah: Pitat će me, svašta će me pitati, oni svašta vole znat. :mama:
Nemam, jbga. Izbjegavaj stres. :zubo: Mislim, ne mere ti tu nažalost nitko pomoć, čekaj da prođe (a to ti je luksuz, bome) ili odi doktoru, treće nema. Moš probat s tehnikama disanja, ali ne znam... izguglaj. Ja ih nisam nikad koristila. :lijena:
Najbitnije ti je da se što manje nerviraš i što manje budeš u stresnim situacijama, koliko god je to moguće.

p.s. nemoj probavat droge. :zubo:
Karlinjo

Post 17 Aug 2013, 23:30

Zekoslawa » wrote:Ono što bi taj neki šrink kopao, pa iskopao, znam ja otprilike što, al ne da se meni s njima pričati, ukurac. Oću neko instant rješenje. :gaah:
Brat je bio zbog sličnih problema, samo malo drugi simptomi. Kod njega je bilo znojenje, lupanje srca i slično. U godinu dana nije bio valjda tri sata tamo.

Uglavno trebao je opisati s kim živi i međuodnose ali nikakvo kopanje. Čisto da ga upozna. Tako da ne boj se toga. Neka vrsta anksioznog poremećaja je u pitanju. Guglaj o tome, pa možda postoje kakve vježbice i tako. Njemu je bila rekla nekakvu tehniku disanja, jer simptomi se jave nakon što koliko se sjećam nesvjesno kreneš naopako disat priliko suočavanja s time, onda čini mi se nema dovoljno CO2 u tijelu koji veže kisik, pa nedostatak istog vuče druge simptome itd.

Ne bi ti htio popovat, al guglaj anskiozne poremećaje. :gaah: Naći ćeš nekakva iskustva. Vjerujem da već i jesi.
Dawn

Post 17 Aug 2013, 23:30

Zekoslawa » wrote: Odi u kruckac, ne da mi se. :gaah: Pitat će me, svašta će me pitati, oni svašta vole znat. :mama:
ja sam na KBT naučila jedan dva trika koja su bila okej za početak.
- disanje u dlanove kad se skroz uspaničiš (ak već nemoš/ne želiš disat u škarnicl)
- brojanje. fokusiraš se na bilo što i brojiš tipa stolice u tramvaju i fokusiraš se. ne razmišljaš o ničemu drugom nego o tim jebenim stolicama. nakon nekog vremena bi trebala "prevarit" mozak da prestane mislit o glupostima i fokusira se na to što ti želiš :D
Karlinjo

Post 17 Aug 2013, 23:31

Dawn » wrote:samo za karla :cerek:

[spoiler]Image[/spoiler]
Hvala. :five: :Pivo:

Krasni vražičak. :zubo:
visekratni klon

Post 17 Aug 2013, 23:32

Ja sam kad mi je bilo najgore znala triput udahnut pa triput zaustavit dah, to sam negdi bila čitala. Ali men su godine trebale da naučim panični zaustavit i da ne odem skroz u tri pm i izbezumim se.
Ali dobro, vjerujem da je kod Zec to blaže, ne mere je strefit u tim godinama whole package.
Zekoslawa

Post 17 Aug 2013, 23:34

visekratni klon » wrote:
Nemam, jbga. Izbjegavaj stres. :zubo: Mislim, ne mere ti tu nažalost nitko pomoć, čekaj da prođe (a to ti je luksuz, bome) ili odi doktoru, treće nema. Moš probat s tehnikama disanja, ali ne znam... izguglaj. Ja ih nisam nikad koristila. :lijena:
Najbitnije ti je da se što manje nerviraš i što manje budeš u stresnim situacijama, koliko god je to moguće.
E a nemere, kako kad radim posao koji je sav u rokovima i drž-ne daj. Stvar je i u tome što je moja tolerancija na stres jakojako niska, a ja to ne znam. Ja zapravo ne kužim da se negdje trošim dok ne dođe ovako nešto. Uvijek imam neke zakašnjele reakcije i ni sama ne znam kad ću na nešto odreagirati nakon tko zna koliko. I ja sad nemam pojma šta ja točno odrađujem i šta se na šta tu složi i jel nešto prošlo ili nije i kad će i kako i...i...i... ukruckac, jebate. Imam posao, imam zečinjak, fino mi je u tom vražjem Zagrebu, i ništa meni živo ne fali, al ne! E neš, Zekonjo! Sad ćeš ti odrađivati nešto otprije deset godina. :gaah:
Zekoslawa

Post 17 Aug 2013, 23:37

E, al narode, ako se ja natjeram da ostanem u tom tramvaju ili nešto, ja možda zbilja povratim. Šta ću onda? Jel vi znate kako vas ljudi gledaju kad povraćate u javnom prijevozu? :mama:

Pričala sam vam o tome ove zime, uostalom. :zubo:
visekratni klon

Post 17 Aug 2013, 23:37

Zekoslawa » wrote: E a nemere, kako kad radim posao koji je sav u rokovima i drž-ne daj. Stvar je i u tome što je moja tolerancija na stres jakojako niska, a ja to ne znam. Ja zapravo ne kužim da se negdje trošim dok ne dođe ovako nešto. Uvijek imam neke zakašnjele reakcije i ni sama ne znam kad ću na nešto odreagirati nakon tko zna koliko. I ja sad nemam pojma šta ja točno odrađujem i šta se na šta tu složi i jel nešto prošlo ili nije i kad će i kako i...i...i... ukruckac, jebate. Imam posao, imam zečinjak, fino mi je u tom vražjem Zagrebu, i ništa meni živo ne fali, al ne! E neš, Zekonjo! Sad ćeš ti odrađivati nešto otprije deset godina. :gaah:
Da, to tako ide, da odreagiraš odma, ne bi to imala, znam. Ne moš to sama, ne želim te stvarno strašiti, ali dobro je dok držiš nekakvu kontrolu, ako te preplavi, kako ćeš raditi? Ja nisam mogla iz kuće izaći kasnije. Ne kažem da će tebi tako, ne vjerujem, ali štaš sad, lakše ti je par puta otić doktoru nego se mučit. Neću te dalje s tim gnjaviti, ali razmisli. Te stvari nisu za igrat se jer te lako mogu savladati.
  • Information