Nepodnosljiva lakoca postojanja
To je naslov Kunderina romana. Ne implicira nešto osobito pozitivno, nego prije činjenicu da mi jedva da smo gospodari svojih sudbina, koje jedva da imaju neku težinu. Sve što nam se događa plod je manjim dijelom naših odluka a velikim dijelom jednog golemog spleta koincidencija i okolnosti izvan nas. Što god se dogodi, trenutno je, odmah prođe i neće se više ponoviti, odlazi u prošlost. Mi smo lišće na vjetru koje misli da nešto znači. Plus, kao uvijek u Kundere, puno seksa i umjetnosti.elma » wrote:Je li to pozitivno? Vidjela sam da se o takvom postojanju govori u pozitivnom kontekstu pa mi nije jasno kako to moze biti ono sto nema smisao
blaze » wrote:dogovoreno. sutra ti ih iskrcavam

Ja sam to htjela kupiti u antikvarijatu, da znaš. A onda su mi bile preteške, pa nisam imala para, pa ovo, pa ono i onda nikako. Ja to na tvom mjestu ne bih baš tako podcjenjivala, ima pacijenata poput mene kojima se to dopada.

A ko ce ti ih sad nosit doma?Zekoslawa » wrote:![]()
![]()
![]()
Ja sam to htjela kupiti u antikvarijatu, da znaš. A onda su mi bile preteške, pa nisam imala para, pa ovo, pa ono i onda nikako. Ja to na tvom mjestu ne bih baš tako podcjenjivala, ima pacijenata poput mene kojima se to dopada.

Jel mogu pogadjat?

-
- Information
-