Što je gore?

Mjesto za mrvu ozbiljnije rasprave
ali

Post 24 Jul 2013, 19:16

Šta je, po vama, gore:
- forumariti dok ste na poslu, za vrijeme radnog vremena
- forumariti u slobodno vrijeme?

E sad, zašto kažem "gore" a ne "bolje" :tuzni: Nda.
Baš zato jer, kako god okreneš, ovo je ipak gubljenje vremena.
Jest da je i zabavno i informativno i edukativno i relaksirajuće i zacijeljujuće i ovo i ono i diću štaću ako neću to nać na forumu....ali znate na kakvo forumarenje mislim, na ono višenje na forumu-ima koje je pomalo ovisničko. Na ono kad RL obaveze padnu u drugi plan jer si se - zaforumario :fata: :zubo:

Nažalost, ja ne mogu dok radim bit na forumu, na to trošim slobodno vrijeme. To mi je baš nekako jadno, luzerski čak :crying: :snobina:
A s druge strane, ovi srećkovići koji mogu to raditi sa posla onda očito nisu najučinkovitiji zaposlenici u svemiru :ne zna:
Ovako od oka, od 3 forumaša-tipkaroša bi se (možda) dao sastaviti jedan vrijedan radnik.
Evo, to mi je isto užas, ćinjenica da te netko plaća da - ne radiš.

I šta sad, šta je gore* :ne zna:

* i samo nek se nađe neki pametnjaković koji će odgovoriti sa ono što nije dolje :D

blue
Asgard

Post 24 Jul 2013, 21:27

Ono što nije dolje :o

Postoje i poslovi koji ponekad imaju praznog hoda pa se može povemeno i forumarit, ima i slobodnog vremena koje je taman za forum, pogotovo ako je forum ovako mali pa se mogu pohvatat konci :cerek:
Pretpostavljam da i tako ljudi s mali milijun postova su nezaposleni ili studenti ili u državnoj upravi :zubo:
Margarita

Post 24 Jul 2013, 21:42

Jedino sredstvo rada mi je komp. Kad mi se neka od aplikacija vrti ili kad čekam da netko drugi nešto završi, mogu na internetu čitati kakav menjuel (od kojih obično nema koristi), ili čitati novine ili forumašiti. Mogu otići i na kavu ali mi je to dosadno. Osim kad mi Perze svrati. :cerek: Svakih sat vremena napravim i krug oko zgrade da mi trtica odtrne.
A slobodno vrijeme, pa knjige čitam po danjem svjetlu, a ovdje na otoku nemam navečer kamo van. Nema mi još ni frendice koja tu ljetuje da možemo klafrati.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Beau

Post 24 Jul 2013, 22:08

Forumariti je gust kad:

- si na poslu, a nemas posla. Ili imas posla pola sata efektivnog rada s dedlajnom za tjedan dana. Jos ako si sam u uredu ili ti nitko nema pogled na ekran fijuuu :cerek:

- doma nakon sto si cijeli dan proveo aktivno uzivajuci, pa za kraj jos malo zaforumaris

Sve ostalo je go kurac od gusta. Tesko je reci sta je gore :o
Éowyn

Post 24 Jul 2013, 22:31

Ja se koristim javnim prijevozom uglavnom (ako ne idem biciklom), a do posla mi treba vise od sat vremena. I to vrijeme provedem na forumu uglavnom.

Na poslu na forum isto mogu samo preko mobitela, pa povremeno bacim oko. Radim, procitam post, radim, napisem post, opet radim i tako :ne zna:

Nemam osjecaj da mi posao stoji zbog forumarenja.
Desire makes slaves out of kings.
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 24 Jul 2013, 22:44

Najveci mi je gust forumasiti kad imam neodgodive obveze.
Onda dodjem samo na 5 minuta da vidim sta ima i ostanem cijelu vecer...
'if you fall, i'll be there' (floor)
blaze

Post 24 Jul 2013, 22:45

e, to. meni je forumašenje izbjegavanje obaveza
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
Margarita

Post 24 Jul 2013, 22:58

blaze » wrote:e, to. meni je forumašenje izbjegavanje obaveza
Mrzim obaveze, iz dna duše. Na sreću, posao ne mogu otaljavati, sve mora biti napravljeno odmah, ne za pola sata. Jest da ih onda nabrzaka odradim, možda i aljkavo, samo da ih se riješim, onda forumašim, ako nema niš bolje.
Donna Sole

Post 24 Jul 2013, 23:03

Ja nisam zaposlena. forumarim u onim pauzama između dva kućna posla , uz prvu jutarnju kavu koju tako otegnem , navečer dok se ne uspavam paralelno dok ćetam s frendom :cerek:
kurvanjski avatar, a
ali

Post 24 Jul 2013, 23:42

blue » wrote:
Postoje i poslovi koji ponekad imaju praznog hoda pa se može povemeno i forumarit, ima i slobodnog vremena koje je taman za forum, pogotovo ako je forum ovako mali pa se mogu pohvatat konci :cerek:
BoDerek wrote:Forumariti je gust kad:

- si na poslu, a nemas posla. Ili imas posla pola sata efektivnog rada s dedlajnom za tjedan dana.

Pa baš na to mislim :o
Ako imaš posao a često nemaš nikakvog pametnijeg posla nego bit na forumu (ne TI, nego neki izmišljeni "ti" :D ), onda očito nešto nije u redu s tim poslom :zubo:
Mislim, ko plaća ljude da forumare?

Ok, ne mislim tu sad na ljude sa146 postova u 3 godine, nego na one koji su natukli tisuće, da ne kažem desetke tisuća za vrijeme radnog vremena.
Jebote, treba to sve i ispisati :S Samo da držiš oko na temama čitajući one koje te interesiraju ti uzme vremena a kamo neće ako još sudjeluješ pišući :confused:
Kad, kako :ne zna:
ali

Post 25 Jul 2013, 00:04

Margarita » wrote:Jedino sredstvo rada mi je komp. Kad mi se neka od aplikacija vrti ili kad čekam da netko drugi nešto završi, mogu na internetu čitati kakav menjuel (od kojih obično nema koristi), ili čitati novine ili forumašiti.
Ajd, ovo ok kad se posao "radi sam" pa forumiranje nije na račun vremena potrebnog za odrađivanje posla.
A slobodno vrijeme, pa knjige čitam po danjem svjetlu, a ovdje na otoku nemam navečer kamo van. Nema mi još ni frendice koja tu ljetuje da možemo klafrati.
Ma pod slobodnim vremenom sam podrazumijevala svo ostalo vrijeme koje ne otpada na posao, ne višak istog :D
Éowyn wrote: Nemam osjecaj da mi posao stoji zbog forumarenja.
Pitajte svog poslodavca šta misli o tome :mudri:

Pretpostavljam šta misli, čim je forum zabranjen.
Chilimama wrote:Ja nisam zaposlena. forumarim u onim pauzama između dva kućna posla , uz prvu jutarnju kavu koju tako otegnem , navečer dok se ne uspavam paralelno dok ćetam s frendom :cerek:
A da li otežeš i kad imaš važnijih stvari ili možeš odjebat forum u bilokojem trenutku i ić za poslom?

Euklid wrote:Najveci mi je gust forumasiti kad imam neodgodive obveze.
Onda dodjem samo na 5 minuta da vidim sta ima i ostanem cijelu vecer...
blaze wrote:e, to. meni je forumašenje izbjegavanje obaveza
E, to :S

I kad se forum svede na to, je li gore to raditi nauštrb onog koji ti plaća da radiš ili nauštrb samoga sebe?

Ne znam, ovo prvo mi je neetično a drugo pak zbilja idiotski :ne zna:

edit: jesam zaboravila koga kvotat :zubo:
Margarita

Post 25 Jul 2013, 01:02

Drugo je gore.
Donna Sole

Post 25 Jul 2013, 05:09

vidiš da otežem evo i sad
draži mi je trkelj od pokušavanja izmamiti još pola sata sat sna

sad ću skuhat kavu i na verandu

muka mi što nemam s kim nego sam sama

edit: na forumu, mislim
Zapravo, gušt mi je ispijati kavu u ranu zoru i forumašit
kurvanjski avatar, a
Éowyn

Post 25 Jul 2013, 07:57

Ja stvarno ne mislim da je itko posebno nezadovoljan sa mnom na poslu.
Otkad mogu na internet preko mobitela sam promaknuta dva puta na visu poziciju :zubo:

Vrijeme na poslu se gubi i na druge nacine. Moje kolegice gube bar pola sata dnevno na pauze za pusenje, ja ih ne koristim. Kavu pijem za radnim stolom, ne u kuhinji. Tipkam uglavnom kad cekam lift, cekam da mi dostave neke dokumente i sl.

Ja imam malo preko 1000 postova u vise od dvije godine, tako da i ne tipkam bas previse :zubo:

Nama su zabranjene sve stranice osim onih koje su usko vezane uz posao zbog tajnosti podataka. Nije nam zabranjeno koristiti mobitele niti internet na mobitelima.
Desire makes slaves out of kings.
ali

Post 25 Jul 2013, 08:41

Evo, ja sam trebala ić plivat ali mi je ruka sama kliknula na ovo :ne zna:
I sad neću uopće ići jer je "kasno" :S :rofl:

U redu, drago mi je da sam uz vašu pomoć prilično brzo došla do odgovora :zubo:

Podsjeća me ovo na ljude koji su ovisni o cigaretama i na one koji puše samo "kad im je gušt" (jasno vam je da mi ovi zadnji nikad nisu bili jasni).
Beau

Post 25 Jul 2013, 08:54

ali » wrote:

E, to :S

I kad se forum svede na to, je li gore to raditi nauštrb onog koji ti plaća da radiš ili nauštrb samoga sebe?
A to si mislila.
Drugo je gore :D
Beau

Post 25 Jul 2013, 08:56

ali » wrote:Evo, ja sam trebala ić plivat ali mi je ruka sama kliknula na ovo :ne zna:
I sad neću uopće ići jer je "kasno" :S :rofl:
Baš razmišljam jel i meni kasno sad se primit posla :misli:
ali

Post 25 Jul 2013, 09:12

Ne znam, nije me nikad nitko plaćao da, bolje rečeno dok - forumarim (nažalost :mudri:) ali mislim da bi mi bilo neugodno :o
Sama sebi bih dala otkaz kao tehnološkom višku, moje poštenje to jednostavno ne bi moglo podnijeti :zubo:

A šta onda preostaje? Forumarit i trošit SVOJE vrijeme :confused:
BoDerek » wrote: Baš razmišljam jel i meni kasno sad se primit posla :misli:
Nema potrebe započinjat, kasno je, ostani tu i trkeljaj :lux:

A ja idem.
:zubo:
Beau

Post 25 Jul 2013, 09:21

ali » wrote:Ne znam, nije me nikad nitko plaćao da, bolje rečeno dok - forumarim (nažalost :mudri:) ali mislim da bi mi bilo neugodno :o
Sama sebi bih dala otkaz kao tehnološkom višku, moje poštenje to jednostavno ne bi moglo podnijeti :zubo:
Ma navikne se čovjek na sve :zubo:
BoDerek » wrote:
Idem i ja.

Za istač :mirko:

Gledaj mi leđa.
Jedi mi prašinu :zubo: :rofl:
Pješčana

Post 25 Jul 2013, 09:28

ja to radim i u slobodno i u plaćeno vrijeme.
s obzirom da je moje slobodno vrijeme često pretvoreno i u moje vrijeme na poslu, u vidu prekovremenih neplaćenih, nije da forumarim iz inata, nego jednostavno radim stvari iz svog slobodnog vremena.
nemam grižnju savjesti. nikad nisam zbog neke teme ili posta ne javila se na mob i telefon, ili poslala mail. ali kod mene ima dosta praznog prostora, plus dežurstva. mogu jednako tako pušit, što ne radim, sjediti na firmskim kavama, što ne radim, ili gledat utakmicu na kompu, što ne radim.
u slobodno vrijeme, kako je netko napisao, nakon cijelog dana u RL modu, baš je lijepo ovdje svratiti. :)

ovdje vrijeme zaista drugačije prolazi, i obično prolazi brže u trenucima kad treba pospremati a ja samo škicnem tu na sekundu dok popijem kavu.:kava:
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Margarita

Post 25 Jul 2013, 09:39

Kupila hobotnicu ali je još prerano za stavit je peć. Vani je već prevruće. Djeca još spavaju pa ih ne mogu tlačiti da izbace iz sobe prljavo suđe i veš. Pa tako ne mogu ni prati, prije pomenuto, jelte. Glava me boli i čekam da neofen počne djelovati, znači, nije mi ni do čitanja sitnih slova. I šta ću drugo nego trkeljat.
Eks

Post 25 Jul 2013, 09:52

Ja sam ovisna o forumu, a pušim za gušt. Da obrnem? :misli:
Euklid
old school

Post 25 Jul 2013, 09:55

višekratni slon wrote:... a pušim za gušt. :misli:
Kojem to sretniku?

Nemoj nista obrtat dok je nekome gust...
'if you fall, i'll be there' (floor)
Eks

Post 25 Jul 2013, 09:55

Euklid » wrote:
Kojem to sretniku?

Nemoj nista obrtat dok je nekome gust...
Ronhillu. A ponekad i Marlboru, kad mi se posreći.
ali

Post 25 Jul 2013, 09:56

Pa ne morate se ljudi meni opravdavat da vam posao ne pati dok visite po forumima.
Stvarno :ne zna: Ja ne radim u vašoj firmi.
Srećom :D

Samo sam štela reć da "na poslu" ima sigurno pregršt drugih stvari u vezi tog jebenog posla koje bi bilo logičnije radit nego bit na forumu ( ili fejsu ili solitaireu ili čitat gloriju, isti vrag, samo sad govorimo o forumu :ne zna: ) s obzirom da je riječ o plaćenom vremenu.
Ne treba ni ić ne znam....tražit na netu novosti iz struke ili čitat stručni časopis ili u nedostatku stvarno ičega pametnijeg podsjetiti se na pravilnik o radu :zubo: ali imaš vremena bar za očistit tipkovnicu (znam po raznim šalterima i uredima vidjet babe kako ne rade ali su im zato tipkovnice prašnjave i masne od stoljeća sedmog).
Mislim, banalno ali izgleda da nije baš da se "ima vremena", to hoću reć. Otprilike :zubo:

Eto, to mi je kakti loše.
A još mi je valjda lošije da mi pati slobodno vrijeme, vrijeme koje mogu provesti sigurno na bar 3 bolja i svrhovitija načina. Meni, jel :mig:
I osjećam se onda glupo jer sam mogla *nešto** ,**nešto** i **nešto** a nisam jer sam visila tu :bonk:
  • Information