Puno mlađi partneri ili ne baš?

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
Pješčana

Post 23 Jul 2013, 20:55

:rofl: :S
na temu

Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
nodens

Post 24 Jul 2013, 10:24

Perzefona » wrote:
Ima logike, nodense, i to upravo ove tvoje. Naime, ti jašeš po iskonskom, nagonskom. Ne mi.

Nema logike nama, danas, nama koji uz biološke i nagonske porive ravnopravno razmatramo društvene i kulturne. Nama je jasno da su se parametri privlačnosti mijenjali.

Ali ti, koji priznaješ samo iskonsko, visceralno i primordijalno, motivirano jedino prenošenjem gena, ti bi se morao paliti na vilendorfsku Veneru.

Debljina se smatra nezdravom odnedavno, zadnjih nekoliko desetljeća. To je zanemarivi trenučić u odnosu na čitav razvoj čovjeka kao vrste. Prekratak je to period da bi iole utjecao na desetke tisuća godina postojećeg ljudskog nagona za razmnožavanjem.

Znaš li da je jedan od prvih simptoma naglog mršavljenja i dijeta šta, šta? Pogađaš: izostanak menstruacije. :lux:

Taj izostanak ženi poručuje da njezino tijelo nije kadro iznijeti začeti plod, pa ga zato odbija i zanijeti.

Iskonski mužjak to iskonski zna i iskonski želi ševiti iskonski masnim tkivom pofutranu iskonsku ženu i osigurati si tako prijenos gena.

Pa neće ti žgoljava ni štrkljava uspjeti prenijeti gene. Upravo bi tebe ovakva primordijalno trebala paliti. :raspa:
Ne slažem se. Gledam recimo bonobo majmune i ne vidim nikakve posebno turbo-korpulentne ženke. OK, njima bi to smetalo zbog veranja po drveću, ali i mi smo se nekad verali po drveću. Kako god okreneš, debljina jedino svjedoči o postojanju obilja hrane u prošlosti te žene - ne svjedoči ništa ni o zdravlju ni o plodnosti (pa tako ni o tome koliko će biti uspješni njeni potomci). Prije bih rekao da je to bio socijalni fenomen, žene nisu ništa radile, a mnogo su jele, pa su postale debele - i umjetnici su slikali/kiparili ono što su zatekli u stvarnosti.
Eks

Post 24 Jul 2013, 10:26

nodens » wrote:
Ne slažem se. Gledam recimo bonobo majmune
Oh. Novi moment na temi. :cerek: :o

Sorry. Nastavi. :zubo:
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 24 Jul 2013, 10:36

nodens wrote: . Prije bih rekao da je to bio socijalni fenomen, žene nisu ništa radile, a mnogo su jele, pa su postale debele.
Kriste... :facepalm:
'if you fall, i'll be there' (floor)
Eks

Post 24 Jul 2013, 10:39

Euklid » wrote: Kriste... :facepalm:
A jesi neuk, tu fejspalmaš na argumente i povijesne činjenice. :vidiga:
nodens

Post 24 Jul 2013, 10:48

Emericzy » wrote:Gle, još ću ti jednom objasniti, a onda mi se više ne da zamarati s tvojim opsesijama.

Imaš "primordijalne instinkte". Oni prvi reagiraju.

Onda imaš naučene reakcije, temeljene na iskustvu. One uskaču odmah nakon instinkta.

Ti se držiš prvih kao pijan plota, a zanemaruješ druge. (Možda ih nemaš. :ne zna: )

A te su druge reakcije puno važnije, jer one, a ne instinkti, određuju stvarno ponašanje. Instinkti nam ne kažu što volimo. Oni nam kažu što je volio kromanjonac. A ono što volimo mi, vidi se tek iz tih drugih, naučenih reakcija.

Dakle, imaš taj double check.

Pojave se sise. Instinkt: check! Iskustvo: check! Uzbuđenje: uključeno.

Sise vise do koljena. Instinkt: check! Iskustvo: stop! Uzbuđenje: isključeno.

Pojavi se guzica. Instinkt: check! Iskustvo: check! Uzbuđenje: uključeno.

Guzica je muška. Instinkt: check! Iskustvo: stop! Uzbuđenje: isključeno.

Instinkt je svima podjednak. iskustvo je svima različito. I zato u teoriji (a la Nonsens) svi muški reagiraju na mlade i sisate, pa makar sise bile plastične, a u praksi svaki reagira drukčije i na druge stvari.

Ja se uopće ne 'držim' k'o pijan plota te prve - kao što rekoh, i sam imam fetiše i biološki 'teže' objašnjive ukuse i smisao za estetiku - nego reagiram na to što sam stekao dojam da neki ljudi ovdje *negiraju* to prvo.

Čak i ti tu gdje mi objašnjavaš tobože sve to, radiš nekakve greške. Prvo, sise koje vise do pupka su često pokazatelj starosti, istrošenosti, ili pak 'nekvalitetnih' gena. 'Instinkt' bi na to reagirao jedino ako u blizini ne bi bilo gomila suprotnih primjera (a danas ih ima na svakom ćošku). Vidjeti 'guzicu' bez da vidiš kompletnu osobu je pak moguće jedino od pojave fotografije, teško da je instinkt baždaren da se snalazi u takvim okolnostima. Evolucija se ne odvija toliko brzo. Inače, u pravom kontekstu, muška guzica je prilično različita od ženske; zbog drugačijeg oblika bokova, različite dlakavosti, drugačije kakvoće kože itd. Vidjeti muškarca i ženu gole straga, ali u cijelom stasu - vrlo teško je pobrkati koje je koje. Možda eventualno u slučaju da su oboje ekstremno debeli. :zubo:

Znači, ja time ne poričem da je 'iskustvo' svakog čovjeka u totalitetu 'različito' od bilo kojeg drugog i da to poteže brojne posljedice; no ne slažem se da te razlike doslovno 'prebrišu' ono što je svima zajedničko, pa da možeš reći 'u praksi svi reagiraju različito'. Nije točno, nego i u praksi postoje brojne statističke pravilnosti. :ne zna: Baci recimo pogled na ovu listu: human universals. Vidiš koliko nevjerojatnih stvari je zajedničko svim kulturama, a ti meni ovdje želiš prodati tu ideju da je u 'praksi' seksualna reakcija valjda kompletno različita od čovjeka do čovjeka, bez ikakvih statističkih pravilnosti (ili da su te pravilnosti uvijek i jedino posljedica 'kulture', tj. medijskog pranja mozga). Meh. To meni zvuči kao podilaženje nečijoj taštini, ili svojoj vlastitoj, ili tuđoj.
nodens

Post 24 Jul 2013, 10:52

višekratni slon » wrote:
A jesi neuk, tu fejspalmaš na argumente i povijesne činjenice. :vidiga:
Lijepo piše 'prije bih rekao', znači to je neka moja usputna asocijacija/ideja, a ne nekakva 'povijesna činjenica'.

Jedino što je povijesna činjenica su kipovi i slike debelih žena. Objašnjenje njihovog postojanja nikako ne može biti 'činjenica'.
Eks

Post 24 Jul 2013, 10:56

nodens » wrote:
Lijepo piše 'prije bih rekao', znači to je neka moja usputna asocijacija/ideja, a ne nekakva 'povijesna činjenica'.

Jedino što je povijesna činjenica su kipovi i slike debelih žena. Objašnjenje njihovog postojanja nikako ne može biti 'činjenica'.
Svejedno, briljantna je. :rofl:
nodens

Post 24 Jul 2013, 10:59

višekratni slon » wrote:Oh. Novi moment na temi. :cerek: :o

Sorry. Nastavi. :zubo:
Koji novi moment? Što ti misliš o Perzefoninoj ideji da bi debele žene instinktivno 'trebale' biti privlačnije? Ja ne vidim zašto bi bile. :ne zna: Debljina ne svjedoči ni o zdravlju ni o plodnosti; kao što rekoh, svjedoči jedino o tome da je dotična individua imala mnogo hrane na raspolaganju, u životu.
Eks

Post 24 Jul 2013, 11:01

nodens » wrote:
Koji novi moment? Što ti misliš o Perzefoninoj ideji da bi debele žene instinktivno 'trebale' biti privlačnije? Ja ne vidim zašto bi bile. :ne zna: Debljina ne svjedoči ni o zdravlju ni o plodnosti; kao što rekoh, svjedoči jedino o tome da je dotična individua imala mnogo hrane na raspolaganju, u životu.
Ne, to je bio komentar na bonobo majmune, izdvojila sam taj dio citata.
A ovo drugo mi je smiješno. :rofl:
Margarita

Post 24 Jul 2013, 11:20

nodens » wrote: Prije bih rekao da je to bio socijalni fenomen, žene nisu ništa radile, a mnogo su jele, pa su postale debele - i umjetnici su slikali/kiparili ono što su zatekli u stvarnosti.
E, tako ti je i socijalni fenomen da žene koje ništa ne rade trebaju nekog da ih udebljava, e pa su socijalnofenomenološki pristajale na stare koji su imali više para, nema tu ničeg visceralnog. Primordijalno kaže 'a fuj', al onaj ostanjak kaže ili 'isplati se' ili, e, pa, ili se stvarno zaljubi. Al to ne ide baš tako, na prvu.
Evo tebi jedna sevdalinka .
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
nodens

Post 24 Jul 2013, 12:35

Margarita » wrote: E, tako ti je i socijalni fenomen da žene koje ništa ne rade trebaju nekog da ih udebljava, e pa su socijalnofenomenološki pristajale na stare koji su imali više para, nema tu ničeg visceralnog. Primordijalno kaže 'a fuj', al onaj ostanjak kaže ili 'isplati se' ili, e, pa, ili se stvarno zaljubi. Al to ne ide baš tako, na prvu.
Evo tebi jedna sevdalinka .
Ne slažem se. :cerek:

Tj. slažem se djelomično. Ovo što ti opisuješ je ono što zovemo 'sponzoruše' (ili u prošlosti, dogovoreni brakovi) - postoje i muškarci koji se vode tom logikom, znači izabiru žene 'razumski', a ne nagonski/emotivno.

Ja govorim o ovom nagonskom, i tvrdim da postoji takva nagonska reakcija žena prema (nekim, ne svim, i ne znači da ne postoje i drugi uvjeti/razlozi te privlačnosti) starijim muškarcima koje percipiraju kao 'vođe krda'. Znači, one koji se ističu 'statusom' - kako ga žena percipira, ne mora to biti nešto posve smisleno, znači ne radi se tu doslovno o novcima i o svjesnoj kalkulaciji, nego nečemu podsvjesnom.

Evo jedan literarni primjer. Charlotte Lucas se udala za Mr. Collinsa iz tih 'racionalnih' razloga - no Mr. Collins je nije privlačio, iako je bio 'dobra prilika' što se novaca i položaja tiče. S druge strane, Elizabeth Bennet se zaljubila u Fitzwilliama Darcya (između ostalog) i zbog te percepcije 'statusa', ali ne na razumski način, računajući svjesno da je on 'dobra prilika', nego baš podsvjesno. Jer, da je Darcy inače 'isti takav' ali da nije vlasnik Pemberleya i da ne zarađuje 10000 funti godišnje, ziher ne bi imala istu reakciju. Tj. možda i nije moguće da netko bude 'isti takav', ako nije u takvoj nekoj poziciji u životu. :ne zna:

Inače, tu sevdalinku sam znao svirati na harmonici. :rofl:
Eks

Post 24 Jul 2013, 12:39

Mr Darcy bi trebao biti pandan onom Kavaliju ili kojem već sa slike? :crying:
nodens

Post 24 Jul 2013, 12:41

Glede sevdalinke... pa da, to sam svirao kad sam bio klinac, i bila mi je to 'ružna ideja', tako de facto 'prodat' mladu curu nekom starcu zbog para.

Ali nisam baš siguran da bi ta ista mlada cura bogzna kako mudrije 'odabrala'; ziher bi pala na nekog šarmera koji bi je pak shvatio kao lakši obrok. :zubo:

Kao recimo iz ove pjesme. :rofl:
nodens

Post 24 Jul 2013, 12:44

višekratni slon » wrote:Mr Darcy bi trebao biti pandan onom Kavaliju ili kojem već sa slike? :crying:
Mr. Darcy ima 28 godina, Lizzy 20.

Ergo, nekoj od 25 bi pak pandan bio lik od 36 ili tu negdje. :rofl:

Kojem sa slike, Flaviu Briatoreu? :facepalm: Kako ljigav lik, vidiš ti kakav želudac vi žene imate.... ako su novci u pitanju. :rofl:
Eks

Post 24 Jul 2013, 12:46

nodens » wrote:
Mr. Darcy ima 28 godina, Lizzy 20.

Ergo, nekoj od 25 bi pak pandan bio lik od 36 ili tu negdje. :rofl:

Kojem sa slike, Flaviu Briatoreu? :facepalm: Kako ljigav lik, vidiš ti kakav želudac vi žene imate.... ako su novci u pitanju. :rofl:
Sad nisam sigurna jel se zezaš. :zubo:
Iako, po tvom, muškarcima svih životnih dobi pripadaju djevojke ispod 25. :zubo:

Neke žene, neke. Šteta što nisi gledao na tv-u, davno bilo, jedan prosječno neugledan mladić je zaneseno pričao kako opslužuje bogate starije dame, čak je nešto i odsvirao na gitari pritom. :cerek:
nodens

Post 24 Jul 2013, 12:50

višekratni slon » wrote:Sad nisam sigurna jel se zezaš. :zubo:
Iako, po tvom, muškarcima svih životnih dobi pripadaju djevojke ispod 25. :zubo:
Uopće ne govorim o 'pripadanju' nego o nekakvoj bazičnoj nagonskoj privlačnosti. Nemam pojma što pripada i što 'treba'. Hume je rekao 'iz jest ne slijedi treba' - i ja se s tim slažem u potpunosti.

višekratni slon » wrote:Neke žene, neke. Šteta što nisi gledao na tv-u, davno bilo, jedan prosječno neugledan mladić je zaneseno pričao kako opslužuje bogate starije dame, čak je nešto i odsvirao na gitari pritom.
A zašto naglašavaš da je neugledan, pa to baš ne ide u prilog tvoje teze. :zubo:

Jesi li čitala 'Rimsko proljeće gospođe Stone'? Tamo ocvalu gospođu Stone opslužuju, naprotiv - jako lijepi i potentni mladići. Samo bez novaca... kojih ona ima gomilu. :zubo:

Hoću reći, fenomen 'sponzoruša' nije nešto na što cure imaju monopol. :o
Eks

Post 24 Jul 2013, 12:50

Što veliš na ovo?

Baš gledam, prikazuje mi hrpu oglasa gdje mladić traži starije dame.
nodens

Post 24 Jul 2013, 12:54

višekratni slon » wrote:Što veliš na ovo?

Baš gledam, prikazuje mi hrpu oglasa gdje mladić traži starije dame.

Što velim... možda 'ljubav nema granica'? :zubo:

Šalu nastranu, ili ljubav prema zelembaćima, ili neki otkvačeni fetiš, čudan koliko i homoseksualnost, recimo.
Eks

Post 24 Jul 2013, 12:56

nodens » wrote:

Što velim... možda 'ljubav nema granica'? :zubo:

Šalu nastranu, ili ljubav prema zelembaćima, ili neki otkvačeni fetiš, čudan koliko i homoseksualnost, recimo.
Ne plaši te to?

A što veliš na ovo? http://www.starijedame.com/ :o
Eks

Post 24 Jul 2013, 12:59

nodens » wrote:
Uopće ne govorim o 'pripadanju' nego o nekakvoj bazičnoj nagonskoj privlačnosti. Nemam pojma što pripada i što 'treba'. Hume je rekao 'iz jest ne slijedi treba' - i ja se s tim slažem u potpunosti.

A zašto naglašavaš da je neugledan, pa to baš ne ide u prilog tvoje teze. :zubo:

Jesi li čitala 'Rimsko proljeće gospođe Stone'? Tamo ocvalu gospođu Stone opslužuju, naprotiv - jako lijepi i potentni mladići. Samo bez novaca... kojih ona ima gomilu. :zubo:

Hoću reći, fenomen 'sponzoruša' nije nešto na što cure imaju monopol. :o
No dobro, pustimo moje primjere, nego, koja je tvoja reakcija na seks sa starijom ženom? Kad sebe probaš zamisliti? Pokušavam shvatiti iz čega si isisao ovoliku teoriju. Bojiš li se starijih žena?
nodens

Post 24 Jul 2013, 13:03

višekratni slon » wrote:Ne plaši te to?

A što veliš na ovo? http://www.starijedame.com/ :o
Ček, ne kužim, zašto bi me plašilo? :misli:

Imam dojam da civilizacija postaje sve perverznija i fetiši sve luđi. :ne zna:

Ovo sa starim ženama je ništa posebno. Probaj malo googlati BMEzine :facepalm:
Eks

Post 24 Jul 2013, 13:05

nodens » wrote:
Ček, ne kužim, zašto bi me plašilo? :misli:

Imam dojam da civilizacija postaje sve perverznija i fetiši sve luđi. :ne zna:

Ovo sa starim ženama je ništa posebno. Probaj malo googlati BMEzine :facepalm:
Misliš da prije nisu postojali ili ti jednostavno nisu bili dostupni klikom? :D
nodens

Post 24 Jul 2013, 13:06

višekratni slon » wrote:No dobro, pustimo moje primjere, nego, koja je tvoja reakcija na seks sa starijom ženom? Kad sebe probaš zamisliti? Pokušavam shvatiti iz čega si isisao ovoliku teoriju. Bojiš li se starijih žena?
Ne, zašto bih se plašio starijih žena? :misli:

Prije bih rekao da se najviše plašim mladih i zgodnih. :zubo:
Eks

Post 24 Jul 2013, 13:08

nodens » wrote:
Ne, zašto bih se plašio starijih žena? :misli:

Prije bih rekao da se najviše plašim mladih i zgodnih. :zubo:
Mlade su ti nedostižan ideal, probably. Stare možda i nisu. Možda se bojiš da ćeš završiti sa stvarnom ženom, a ne dvadesetogodišnjom lutkicom. Da će ti stara žena oduzeti nevinost.
  • Information