Chilimama » wrote:Gledam nešto te slike slavnih. I zanimljivo je da su većina njih sad zanimljiviji nego u mladosti, a pogotovo u mladosti prije vlastite slave. Vidi se uložen trud u izgled, nešto fotošopa, nešto plastike.
da, baš kod onih koji sad bolje izgledaju...
Ja bih rekla da je to sigurnost koju donosi iksustvo prozivljenog.
A jebiga, iskustvo prozivljenog donose godine.
Mladost ima svoju draz kroz polet, entuzijazam, energiju kojom zraci, osjecajem da je cijeli svijet tu, ispred tebe i samo ceka da ga pokoris. U iscekivanju i veselju ljepoti zivota.
I kroz osjecaj da si daleko od kraja pa ti se on cini nestvarnim. Nekako ga je tesko pojmiti. Nije to dojam besmrtnosti, prije odsustva misli o kraju. O tome gdje si i kamo ides. Jednostavno se kreces naprijed jer ti se put pred tobom cini dug.
I imas vremena pred sobom.
Za razliku od toga, godine donose osjecaj prolaznosti. Jer imas iskustvo kako je bilo prije a kako je sada. I ako si iole pametan, uvidjas da kako si se promijenio u odnosu na ono prije, da ces se tako, a cesto i jos brze i gore od toga, promijeniti i ubuduce.
Ok, mozda nije direktno vezano uz temu nego uz moj dulji boravak uz stvarno staru osobu

, ali ono sto mislim je da ti drustvo mladjih na neki nacin daje privid mladosti.
Kao sto i ja sad vidim koliko sam mlada (iako o sebi ne mislim kao o "mladoj") u odnosu na ono sto me ceka.
Rekla bih da je prije to razlog zasto bi stariji muskarci preferirali mlade zene u odnosu na starije a ne primarno njihov mladji (i bolji) izgled. uz njih se i oni osjecaju...pa...mladje. Bar neko vrijeme.
A mozda se mladji koji se pale na starije uz njih osjecaju iskusnije pa ih to privlaci...ko ce ga znat?
Kako bilo, tu mi se cini da su zene razumnije, da su manje ovisne o tim "vanjskim faktorima", da se bolje nose i prilagodjavaju vremenu i promjenama koje ono donosi.
One zele izgledati najbolje sto mogu za svoju dob, neke pribjegavaju i operacijama ili nodensu dragim oralnim hormonima, ali znatno rijedje mladim muskarcima u odnosu na starije muskarce koji u mladjim zenama traze svoj 'eliksir mladosti'.
Sad ce nodens rec da je to zato jer one ni ne bi mogle privuci mladog muskarca jer su neplodne a stariji muskarac moze privuci mladju zenu jer je pogodno tlo za uzgoj potomaka

, no meni se cini da je to prije zbog nesposobnosti muskaraca i sposobnosti zena da se nose sa zivotom.I svime sto on donosi.
Prosječna osoba bez zahvata estetske kirurgije stari , ali neki su u milosti, neki baš i nisu pa propadaju , istina.
Istina, ne stare svi jednako fizicki, ali bome i u psihi postoje znatne razlike u starenju.
Ili bolje rec, u prihvacanju starenja.
Međutim, ta starost donosi i neka iskustva i znanja, zrelost koja se odražava snagom duha, šarmom, zanimljivošću...
Shvaćam da su kriteriji i ukusi različiti.
ako ja dobro kontam nodensa, to nema veze sa onim sto on zeli rec.
On ne ulazi u duh, sarm i ostalo sto cini osobu, on zeli rec da ako bi musko doslo u javnu kucu i biralo zenu za provod, da bi prije izabralo mladju umjesto starije makar bila i dobrodrzeca.
Jer su tamo da, jelte, jebu, ne da raspravljaju o smislu i bitku.
Nodens, imal kakvo istrazivanje na tu temu...nesto ko memoari neke madam...kakvu su 'prodju' imale pojedine dobne zenske skupine?