Emericzy » wrote:Joj, Nodens, mogao si napisati i "to mi znači frlj-mrlj-tatarata". Pa što onda? Zašto bi tvoje
mišljenje predstavljalo relevantan podatak? Kako reče Daniel Patrick Moynihan, a on je bio puno pametniji i od tebe i od mene,
Everyone is entitled to his own opinion, but not his own facts.
Meh, vidim da je danas lažna skromnost u modi...
Ja sam svoje mišljenje, inače, obrazložio. Povezujem 'heteroseksualnost' s očitom činjenicom da je seksualnost mehanizam produženja vrste, što znači da seksualna privlačnost svakako mora biti na neki način logički povezana s prokreacijom. Ne mora to biti neka 1:1 povezanost, ali nekakva mora biti. Ti, s druge strane, osim što si se pozvao na neki dubiozni 'autoritet', ničim nisi pojasnio što misliš da 'heteroseksualnost' znači. Kakav je to fenomen? Iz čega proizlazi? Leteće špageti čudovište te je napravilo 'heteroseksualnim'? Ako tjelesne razlike ne generiraju tu 'heteroseksualnost' što onda generira? Psihološke razlike?

Intelektualne razlike?
Emericzy » wrote:Koga briga što ti razliku homo-hetero u seksualnosti izjednačuješ s razdjelnicom star-mlad ili privlačan-neprivlačan? ne možemo voditi debatu ako ti stalno u nju ubacuješ neke svoje bizarnosti. I to neargumentirane.
Nisu to nikakve bizarnosti, ako je nešto bizarno, to je tvoj običaj da samorazumljivu stvar nazoveš bizarnošću, ničime to ne argumentiraš, a istovremeno meni predbacuješ 'neargumentiranost'. Što uopće misliš pod 'argument'? Ja mislim na logičko objašnjenje svog mišljenja. Gore sam ti ga iznio, što mislim odakle izvire 'heteroseksualnost'. Ne vidim da si ti išta slično napravio, da si na bilo kakav način objasnio odakle ta tvoja 'heteroseksualnost'. Znači, nemaš nikakav argument - tvrdnja da sam ja rekao nešto 'bizarno' nije argument, nego neargumentirana kvalifikacija.
Emericzy » wrote:Da, ali…
(1) To nije ono o čemu mi govorimo; mi govorimo o mladosti kontra srednjoj dobi
(2) Ex je žena crno-bijelih, isključivih stavova i ne može se uzeti za mainstream koji kreira društveni pritisak.
Ako želiš negirati da društveni pritisak forsira kult mladosti, pronađi neki popularni medij koji govori kontra tog kulta. Pronađi nešto popularno što
ne slavi ljepotu mladosti. Hajde, da te vidim.
Ja uopće ne negiram postojanje 'kulta mladosti'. Samo tvrdim da taj kult mladosti nije 'uzrok' zašto se netko loži na mlade ljude. Nego je doslovno obrnuto: kult mladosti upravo i postoji zbog te biološke činjenice da se ložimo na mlada tijela. Kult mladosti je društveni 'odgovor' na tu biološku činjenicu, vjerojatno posljedica te seksualne revolucije i opće seksualizacije društva nakon nje. Dok je seks manje bio prisutan u javnoj sferi, stariji ljudi su imali veći društveni 'status', jer godine (često, ne uvijek LOL) znače 'iskustvo', a iskustvo asocira na znanje i mudrost itd.
Emericzy » wrote:Sad sviraš drugu melodiju. U startu si bio isključiv.
Jedno je biološki izvor. On ima jako malo veze s našim stvarnim ponašanjem, jer smo svoje instinkte davno ugradili u mehanizme i obrasce društvenog ponašanja. Oni su možda generator svega, ali tu negdje i prestaje njihov direktni upliv. U stvarnom životu ljudi se rukovode pravilima koja su jako, jako daleko od instinkta, iako taj instinkt možda daje signal za start.
Ne mijenjam melodiju. To je ta ista melodija, samo što ta melodija ima 14 tonova, a ti si prvo odgovarao na početna 3 tona.
Ja ne mijenjam ništa u ta prva tri tona, ali oni ne stoje zasebno, nego su samo dio kompletne 'melodije'.
Nisam nigdje bio 'isključiv'. Iako ne poričem da je moglo tako zvučati, to je valjda posljedica tog nekog bahatog stila pisanja.
Emericzy » wrote:Da, vidim da te ta misao opsjeda.
Želiš li razgovarati o tome? Evo, opusti se. Pričaj. Kad si prvi put osjetio da te stričeki privlače?
Nikad.
Ništa me ne privlači toliko kao lijepo žensko tijelo. Ni novac, ni moć, ni automobili, ni nogomet LOL. A muško tijelo eventualno generira osjećaj 'zavisti', jer mozak valjda intuitivno 'zaključi', da bi biti 'vlasnik' takvog jednog tijela imalo jak pozitivan efekt na ovo prvo.
Razlog zašto ovo tvoje često spominjem je posve drugačiji, naime - radi se o razmišljanju o 'genezi' ove gore privlačnosti. Tj. razmišljam o tome koliko je to doslovno biološki uvjetovano, a koliko socijalno - ukratko, upravo o ovom 'kultu mladosti' o kojem govoriš. Tj. ne samo o kultu mladosti, nego o intuitivnoj predodžbi 'femininog' i genezi tog nekog 'grom-me-strefio' efekta kojeg na mene ima lijepo žensko tijelo.
Tj. ne samo tijelo, nego i lice, to mi zapravo i nije posve jasno

- jer ono, grudi, potkožna masnoća, hourglass figure itd, to su sve prilično jasni znakovi femininog, no čime objasniti 'ukus' u crtama lica?

Postoje li neka očito 'ženstvena' obilježja na licu, pa da se i to svede na prepoznavanje femininog? Mislim ono, pa ne znam ja to. Samo razmišljam naglas, a imam tu naviku da 'zvučim' k'o da sam 100% siguran u svaku rečenicu koju napišem. No to nije istina, nego samo pišem ono što u tom trenutku mislim - je li to točno ili nije, nemam pojma.