Puno mlađi partneri ili ne baš?

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
nodens

Post 11 Jul 2013, 15:26

Perzefona » wrote:O tome je već pisala Bara. Potraži to.

Budući da nemam vremena i da sam žena i mjesto mi je u kuhinji, a i tvrdoglav si i prgav, morat ću biti kratka i vulgarna: gle, žena u menopauzi ne može rađati. Muškarac u tim godinama više ne može jebati. (Mislim da nisam nikad do sad na forumu, osim u frazama tipa psovke, upotrijebila taj glagol, al ti si me natjerao.) Inznimke rodilja i žena koje do šszdesete menstruiraju odgovaraju brojčano potentnim muškarcima u tim godinama.
:gaah: :gaah: :gaah:

Žene uđu u menopauzu (ako zanemarimo oralne hormonalne terapije) krajem 40-tih ili najkasnije početkom 50-tih, tu negdje. Tvrdiš da muškarac u tim godinama 'ne može jebati'? :zubo: Pa ono, vjerojatno ne može jebati baš dva puta dnevno, iako zapravo nemam pojma. Nisam pitao, nije pristojno, valjda. (Ali inače me boli kurac za pristojnost u današnjem svijetu.)

Termin koji ti inače nedostaje u vokabularu jest Coolidgeov efekt:

The President and Mrs. Coolidge were being shown [separately] around an experimental government farm. When [Mrs. Coolidge] came to the chicken yard she noticed that a rooster was mating very frequently. She asked the attendant how often that happened and was told, "Dozens of times each day." Mrs. Coolidge said, "Tell that to the President when he comes by." Upon being told, President asked, "Same hen every time?" The reply was, "Oh, no, Mr. President, a different hen every time." President: "Tell that to Mrs. Coolidge."

:rofl:

Perzefona » wrote:I onda ti dođeš ovamo govoriti o privlačnosti starih muškaraca i neprivlačnosti isto tako starih žena.

Žena u menopauzi može se ševiti. Impotentni muškarac ne može. Al da, menopauza je užasna katastrofa naspram sitnice kakva je impotencija. :raspa:

TAko da se slažem da to nije ekvivalentno.
Logika ti je falična. :bicedobro:

Ja govorim o 'privlačnosti' a ne o 'performansama'. Tvoj prigovor je sličan onima koji tvrde da je 'zgodna žena' možda svejedno neplodna, pa je to tobože nekakav argument protiv povezanosti ta dva fenomena. Sorry, ali nije.

Postoje impotentni muškarci i sa 25 godina, a naravno da im spolna moć opada konstantno nakon 20-te. Samo što to na tvoju žalost nema mnogo veze s onim što ja pričam. Nagon za 'općenjem' nije samo nagon za 'performansama', jer bi u tom slučaju sve žene preferirale vibratore, koji nikad ne mogu 'omanuti' u performansama. :rolleyes: Nego ti pričaš potaknuta tom tipično ženskom emocionalnom reakcijom, nesposobnošću prihvaćanja neugodne istine. Odakle i te logičke greške i insinuacije nekakvog 'seksizma'. Nije 'seksizam' reći da žene imaju sise, a muškarci kurac, to se zove biološka činjenica.

Tea Tree

Post 11 Jul 2013, 15:28

nodens » wrote:
A inače, koliko god to tebe revoltiralo, moji primjeri su u redu. Muškarac od 70 je pandan ženi od 50; zato što je žena od 50 već vrlo vjerojatno u menopauzi, a muškarac od 70 vrlo vjerojatno ne bi dočekao da mu djeca odrastu. Dakle, evolucijski gledano, to je pandan - teško mi vjerovati da inteligentnoj ženi takva gola biološka činjenica može proizvoditi emocionalnu reakciju s kojom se ne može nositi. Ergo, zajebavaš me. :zubo:
:rofl: Alaj si zabrijao. Ovo što kažeš nije niti može biti pokazatelj da je muškarac od 70 pandan ženi od 50.
Muškarac od 50, s druge strane - ako se dobro drži, ne izgleda kao starac, a s druge strane ima brojne komparativne prednosti poput socijalnog statusa, uspješnosti, slave, bogatstva, utjecaja, moći, čega god, iz čega se može intuitivno nešto zaključiti o kvaliteti njegovih gena pa tako i njegovih hipotetski potomaka - sasvim je usporediv nekoj ženi od 25 u naponu 'plodnosti'. Opet, to nije nikakav 'seksizam' jer ja to ne govorim u etičkom, vrijednosnom smislu, nego čisto biološkom.
Misliš da tako mlade partnerice imaju samo oni bogati, uspješni itd?
Iz sličnih razloga iz kojih se (nekim) muškarcima sviđaju zrelije žene se i mladim ženama sviđaju zreliji muškarci.
Nisu sve mlade koje se lože na starije sponzoruše.
Perzefona

Post 11 Jul 2013, 15:47

nodens » wrote: Logika ti je falična. :bicedobro:

Ja govorim o 'privlačnosti' a ne o 'performansama'. Tvoj prigovor je sličan onima koji tvrde da je 'zgodna žena' možda svejedno neplodna, pa je to tobože nekakav argument protiv povezanosti ta dva fenomena. Sorry, ali nije.

Postoje impotentni muškarci i sa 25 godina, a naravno da im spolna moć opada konstantno nakon 20-te. Samo što to na tvoju žalost nema mnogo veze s onim što ja pričam. Nagon za 'općenjem' nije samo nagon za 'performansama', jer bi u tom slučaju sve žene preferirale vibratore, koji nikad ne mogu 'omanuti' u performansama. :rolleyes: Nego ti pričaš potaknuta tom tipično ženskom emocionalnom reakcijom, nesposobnošću prihvaćanja neugodne istine. Odakle i te logičke greške i insinuacije nekakvog 'seksizma'. Nije 'seksizam' reći da žene imaju sise, a muškarci kurac, to se zove biološka činjenica.
Ja sam glupo žensko, pardoniram. I kad imam nagon za općenjem, obično ga i provedem.

Ne poimam :žena: :o razliku između nagona za općenjem i nagona za performansama.

Ovo s vibratorima ti je glupost.
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
nodens

Post 11 Jul 2013, 15:48

Tea Tree » wrote:Nisam ni ja mislila na životnog partnera. Mislila sam na onu prvu, inicijalnu privlačnost. Ono što će nekome biti privlačno kao cjelina.
Ona u pripijenoj haljini u onoj rupi (Kolaž se zove i nije rupa nego najbolji kafić u Zagrebu, samo da znaš :durica: ) ti možda ne bi bila zanimljiva da je bolje upoznaš. Ili bi, teško je reći. Zato i naglašavam da ovdje pričamo o tom prvom ukupnom dojmu, osobnosti i pojavnosti.
Kakve veze ima 'cjelina' sa seksualnim nagonom? :zubo:

Kad pijetao naskače na koku, znači li to da mu se koka sviđa 'u cjelini'? :zubo:

Naravno da su ljudi psihološki daleko složenija bića od pijetla i kokoši, pa tako su i njihovi ukusi kompleksniji i svašta - ali to ne znači da možeš doslovno poricati onaj primordijalni temelj svih tih 'složenih' impulsa i osjećaja. Da, možda mi se ta u pripijenoj haljini ne bi 'svidjela' kao osoba. Vrlo vjerojatno ne bi (ili ja njoj LOL). No to ne znači da se i dalje ne bih čisto fizički ložio na njeno tijelo. Percepcija tjelesnih atributa slabo ima veze s emocionalnim afinitetima. Da to nije tako, ne bi postojao playboy i slični magazini, ne bi postojale striptizete ni prostitutke.

Tea Tree » wrote:Pa jest, ali se iz toga razvio materijal za ovu temu. Ono od čega je počelo bi eventualno bio materijal za neku drugu temu.
Hoćeš i to da prebacim u drugu temu?
Nemam nekih preferenci po tom pitanju. To sam samo napomenuo kao odgovor, da ova 'tema' o fizičkoj privlačnosti i mladosti nije ono od čega smo počeli, nego od čuvene sintagme o 'sputavanju nagona'.
Perzefona

Post 11 Jul 2013, 15:54

nodens » wrote: No to ne znači da se i dalje ne bih čisto fizički ložio na njeno tijelo.
A žene se, dakle, čisto fizički ne lože na muško tijelo? Ili je prosječno pedesetogodišnje muško tijelo jednako lijepo, čvrsto, mišićavo i snažno kao dvadesetpetogodišnje, a prosječno 50-godišnje žensko drastiĆno se razlikuje od 25-godišnjeg, jel to govoriš?

Zašto ja tebe uopće pokušavam skužit? :bonk:
nodens

Post 11 Jul 2013, 15:56

Perzefona » wrote:Ja sam glupo žensko, pardoniram. I kad imam nagon za općenjem, obično ga i provedem.

Ne poimam :žena: :o razliku između nagona za općenjem i nagona za performansama.

Ovo s vibratorima ti je glupost.
Nije. :kava:

To što tvrdiš o performansama je doslovno izmišljotina. Ima gomila mladića od 25 koji bi ziher bili iiiiiznimno sposobni za 'performanse', pa ću se ja ipak okladiti da ti rijetko koristiš 'usluge' dotičnih, sve i da ti povjerujem da bi to mogla 'kad god poželiš'.

I ja nisam rekao da si 'glupo žensko', zvučiš sasvim inteligentno. :zubo: Nego se samo inatiš.
Perzefona

Post 11 Jul 2013, 16:14

nodens » wrote: Ima gomila mladića od 25 koji bi ziher bili iiiiiznimno sposobni za 'performanse', pa ću se ja ipak okladiti da ti rijetko koristiš 'usluge' dotičnih, sve i da ti povjerujem da bi to mogla 'kad god poželiš'.
Kakve to sad veze ima? :misli:

Gle, ja i ne tvrdim da se njima koristim, ili želim koristiti, sve i da mogu "kad god poželim".

Naprotiv, baš zato što mene ne privlači ono biološko, primordijalno, prokreativno, plodno i slično, baš zato što što me ne zanima spermiogram, mehanika seksa i tijela i baš zato što ju sama ne tražim, dopuštam da postoje i muškarci koje ne zanimaju samo čvrste sise i guzica i plodnost.

Ti si, međutim, taj koji to osporava, pa čak i kad ti to otvoreno kažu.

Naglašavam ovdje tvoje dvostruke kriterije. Muškarci se pale na mlado, plodno i čvrsto, a ako kažu drugačije, lažu.

Žene se pak, po tebi, logično pale na starije.

Eto, samo to.
nodens

Post 11 Jul 2013, 16:26

Perzefona » wrote: A žene se, dakle, čisto fizički ne lože na muško tijelo? Ili je prosječno pedesetogodišnje muško tijelo jednako lijepo, čvrsto, mišićavo i snažno kao dvadesetpetogodišnje, a prosječno 50-godišnje žensko drastiĆno se razlikuje od 25-godišnjeg, jel to govoriš?

Zašto ja tebe uopće pokušavam skužit? :bonk:
Bolje je pitanje zašto ja tebi pokušavam išta objasniti, kad nemaš odgovarajuće žlijezde. :zubo:

Odgovor je 'da'. Žene se drugačije, slabije, lože na samo tijelo - što ne znači da im je ono totalno nebitno, ali da, manje im je bitno nego muškarcima. (Pod 'bitno' ne mislim na neku svjesnu odluku, odabir, nego na intuitivnu reakciju.)

Kao people's exhibit "A" prilažem google search, pogledaj koliko ima golih žena na Internetu, a koliko golih muškaraca. Tj. čak i ove gole muškarce uglavnom gledaju pederi, više nego žene. Što prije se pomiriš s tim činjenicama, bolje za tebe.

BTW, ponovit ću još jednom: to *ne*znači* da ženama muško tijelo nije bitno, ili da im svježe i snažno tijelo nije 'draže' od starog i oronulog. Primijetio sam da ljudi ovdje obožavaju logičke bifurkacije.
Perzefona

Post 11 Jul 2013, 16:30

nodens » wrote:
Bolje je pitanje zašto ja tebi pokušavam išta objasniti, kad nemaš odgovarajuće žlijezde. :zubo:
Reče meni ponosni vlasnik para jajnika. :zubo:

edit: znači, moram se pomirit da me želi i "voli" samo zbog cica? :tuzni:
nodens

Post 11 Jul 2013, 16:46

Perzefona » wrote: Kakve to sad veze ima? :misli:

Gle, ja i ne tvrdim da se njima koristim, ili želim koristiti, sve i da mogu "kad god poželim".

Naprotiv, baš zato što mene ne privlači ono biološko, primordijalno, prokreativno, plodno i slično, baš zato što što me ne zanima spermiogram, mehanika seksa i tijela i baš zato što ju sama ne tražim, dopuštam da postoje i muškarci koje ne zanimaju samo čvrste sise i guzica i plodnost.

Ti si, međutim, taj koji to osporava, pa čak i kad ti to otvoreno kažu.

Naglašavam ovdje tvoje dvostruke kriterije. Muškarci se pale na mlado, plodno i čvrsto, a ako kažu drugačije, lažu.

Žene se pak, po tebi, logično pale na starije.

Eto, samo to.
Ti zapravo slabo čitaš što ja govorim, nego mi pripisuješ neke svoje izmišljene štosove. Počevši od 'seksizma' i 'žene su glupe' i 'ženama je mjesto u kući' pa nadalje. Razgovaraš li sa mnom, ili sa svojom tipičnom predodžbom muškog šovinista?

Ja nisam rekao da 'ne postoje' muškarci koje ne zanimaju samo čvrste sise. Uostalom, postoje i muškarci koji se lože na druge muškarce, meni osobno je to još teže shvatljivo nego da im čvrste sise i guza ništa ne znače. Svačega ima na svijetu. (Zapravo, pa ni mene ne zanimaju SAMO čvrste sise, recimo). Nego ja govorim o statističkim činjenicama, kao što je recimo ona Brownova, da su u svim kulturama na svijetu muževi u *prosjeku* stariji od žena. Je li moguće da ti ne razumiješ da to ne znači da *ne postoje* oni koji se ožene za starije? Isto tako, to što ja govorim o tome kako tipično funkcionira muški spolni nagon, uopće ne znači da poričem postojanje onih koji su eto 'drugačiji'. Ne znam samo gdje si iščitala da ja to radim. :ne zna:

Nadalje, doslovno nemam pojma na kakve 'dvostruke kriterije' ciljaš. Ja nisam rekao da se žene 'pale na starije', nego da je spektar godina kod muškaraca drugačiji nego kod žena. Kod muškaraca ta 'fizička privlačnost' vjerojatno konstantno opada iza 25-30 godine, ali polako i ravnomjerno. Kod žena, imamo nagli pad u doba menopauze; tj. ako se ne varam, pa danas je čest slučaj da žene tih godina uzimaju hormonalnu terapiju da malo 'ublaže' taj proces. :ne zna:

Ti se možeš slobodno tvrdoglaviti, i ignorirati činjenicu da seks ima neke veze s prokreacijom, i tvrditi da u svjetlu toga činjenica da žene iza 45 postaju neplodne, a muškarci de facto (bez obzira na smanjenje spolne moći) nikad ne postaju doslovno 'neplodni' - uopće nije bitna za ljudsku psihoogiju. Ja eto mislim da jest bitna. :ne zna: (opet, ne u nekom 'univerzalnom' smislu, naravno da ima svačega što ne paše na tu gore logiku, npr. pederi).
nodens

Post 11 Jul 2013, 16:53

Perzefona » wrote: Reče meni ponosni vlasnik para jajnika. :zubo:

edit: znači, moram se pomirit da me želi i "voli" samo zbog cica? :tuzni:

:ne zna: Dvije poruke ranije sam crno na bijelom napisao da se ne bih upuštao u nagađanje kako izgledaju ženski primordijalni seksualni impulsi 'iznutra', nego da mogu jedino intelektualizirati. Ergo, ne čitaš me uopće. No dobro, valjda sam dosadan. :zubo:

Ja volim svoju mamicu iako joj nisam nikad vidio sise, tj. valjda jesam kad sam bio bebač pa se ne sjećam. Bilo bi prilično glupo da se upuštam u nagađanje prirode 'ljubavnog odnosa' između ljudi koji se poznaju i seksaju npr. 10 godina. Ali ja jednostavno ne govorim o tome, nego o primordijalnim seksualnim impulsima koji se okidaju kad prvi put nekog vidiš. Kakve ovo tvoje pitanje ima veze s tim? :ne zna:

Rekoh, sve je počelo od judolinove primjedbe o 'sputavanju seksualnosti'. Zapravo cijela ova rasprava se nije ni dotakla tog početnog razloga zašto sam na to uopće odgovorio.
Tea Tree

Post 11 Jul 2013, 16:56

nodens » wrote:

Kad pijetao naskače na koku, znači li to da mu se koka sviđa 'u cjelini'? :zubo:

Naravno da su ljudi psihološki daleko složenija bića od pijetla i kokoši, pa tako su i njihovi ukusi kompleksniji i svašta - ali to ne znači da možeš doslovno poricati onaj primordijalni temelj svih tih 'složenih' impulsa i osjećaja.
Pa ne poričem. :ne zna: Doslovno ili bilo kako. I sam kažeš da je to temelj. I opet, referirajući se na ovo što i sam kažeš - ti kompleksniji ukusi i postoje kao rezultat te složenosti pa ljudi na taj način i reagiraju.
Da, možda mi se ta u pripijenoj haljini ne bi 'svidjela' kao osoba. Vrlo vjerojatno ne bi (ili ja njoj LOL). No to ne znači da se i dalje ne bih čisto fizički ložio na njeno tijelo. Percepcija tjelesnih atributa slabo ima veze s emocionalnim afinitetima.
Pa nitko to ne osporava. Ti ili bilo tko može smatrati da je neka žena zgodna i da se ložiš na njeno tijelo. Pa?
Da to nije tako, ne bi postojao playboy i slični magazini, ne bi postojale striptizete ni prostitutke.
Što misliš koliki postotak muškaraca od onih koji si to mogu financijski priuštiti koristi usluge prostitutki?

Da je sve tako kako kažeš postotak bi bio bar 95.
Emericzy

Post 11 Jul 2013, 17:00

nodens » wrote: ti ovdje tu tobožnju 'heteroseksualnost' gledaš kao black box, kao neku nenadjebivu kozmičku činjenicu. Mene, s druge strane, zanima što to zaista *znači* biti heteroseksualan. Pa kažem - to mi znači ložiti se na lijepa ženska tijela.
Joj, Nodens, mogao si napisati i "to mi znači frlj-mrlj-tatarata". Pa što onda? Zašto bi tvoje mišljenje predstavljalo relevantan podatak? Kako reče Daniel Patrick Moynihan, a on je bio puno pametniji i od tebe i od mene, Everyone is entitled to his own opinion, but not his own facts.

Koga briga što ti razliku homo-hetero u seksualnosti izjednačuješ s razdjelnicom star-mlad ili privlačan-neprivlačan? ne možemo voditi debatu ako ti stalno u nju ubacuješ neke svoje bizarnosti. I to neargumentirane.
Taj pritisak si mogao vidjeti, primjerice, u exinom postu gdje je prilično eksplicitno pokazala da starčeke koji se lože na mlade cure smatra 'perverznjacima'. I to je prilično raširena pojava.
Da, ali…

(1) To nije ono o čemu mi govorimo; mi govorimo o mladosti kontra srednjoj dobi

(2) Ex je žena crno-bijelih, isključivih stavova i ne može se uzeti za mainstream koji kreira društveni pritisak.

Ako želiš negirati da društveni pritisak forsira kult mladosti, pronađi neki popularni medij koji govori kontra tog kulta. Pronađi nešto popularno što ne slavi ljepotu mladosti. Hajde, da te vidim.

Naravno da ne možeš. Izmišljaš, kao i ono s homoseksualnosti.
Tvoja emotivno-seksualna gastronomija pak pati od zjapećih rupa, recimo ta gore, gdje postuliraš nekakvu 'heteroseksualnost'
Možda pati. Nisam ni ja najpametniji čovjek na svijetu. Ako je tako, ti te rupe nisi uspio pokazati.
Ti ovdje sad radiš lažnu dihotomiju, ili kako se to ono zove, logičku bifurkaciju? Ja uopće nisam rekao da su meni 'sve' 25-godišnjakinje jebozovne, a valjda čim lupi u 45, izgubi i zadnju mrvicu sex-appeala.

Niti sam rekao da meni osobno činjenica nečijeg sex-appeala na prvi pogled, predstavlja alfu i omegu. Naprotiv, predstavlja samo taj prvi impuls, a poslije se naravno može dogoditi svašta, npr. može mi postati doslovno (psihološki) odbojna uslijed nečega. Znači, u ovom pasusu što si napisao, ne postoji ništa s čime se ne slažem. ALI, taj pasus ničim ne poriče ono što sam ranije napisao, o 'izvoru' sex-appeala itd.
Sad sviraš drugu melodiju. U startu si bio isključiv.

Jedno je biološki izvor. On ima jako malo veze s našim stvarnim ponašanjem, jer smo svoje instinkte davno ugradili u mehanizme i obrasce društvenog ponašanja. Oni su možda generator svega, ali tu negdje i prestaje njihov direktni upliv. U stvarnom životu ljudi se rukovode pravilima koja su jako, jako daleko od instinkta, iako taj instinkt možda daje signal za start.

Zato naše društvo funkcionira prilično drukčije od čopora čimpanzi, s kojima dijelimo većinu osnovnih instinkta.
Rekoh, kad se naložiš na muškarca od 50, onda mi se javi, pa ću razmotriti pobliže tvoje tvrdnje.
Da, vidim da te ta misao opsjeda.

Želiš li razgovarati o tome? Evo, opusti se. Pričaj. Kad si prvi put osjetio da te stričeki privlače?
nodens

Post 11 Jul 2013, 17:22

Tea Tree » wrote:Pa nitko to ne osporava. Ti ili bilo tko može smatrati da je neka žena zgodna i da se ložiš na njeno tijelo. Pa?
Ništa 'pa'. Samo dalje razmatram pitanje 'zbog čega' postoji to loženje.

Tea Tree » wrote:Što misliš koliki postotak muškaraca od onih koji si to mogu financijski priuštiti koristi usluge prostitutki?

Da je sve tako kako kažeš postotak bi bio bar 95.
Ne bi, naime, tu uskače ta ljudska psihologija, i utjecaj društva na dotičnu. Prvo, zašto bi netko plaćao usluge prostitutki ako ima sasvim privlačnih žena na raspolaganju koje su actually zainteresirane za njega i za seks s njim, a ne samo doslovno za njegove novce? Osim čisto fiziološkog užitka u trljanju spolnih organa, pa po svakoj logici i psihološka satisfakcija od osjećaja (ili zablude :zubo:) da si toj drugoj osobi 'poželjan' - svakako djeluje u nekom pozitivnom smislu, pojačava taj doživljaj. :ne zna:

Nagađam. :zubo:
nodens

Post 11 Jul 2013, 17:57

Emericzy » wrote:Joj, Nodens, mogao si napisati i "to mi znači frlj-mrlj-tatarata". Pa što onda? Zašto bi tvoje mišljenje predstavljalo relevantan podatak? Kako reče Daniel Patrick Moynihan, a on je bio puno pametniji i od tebe i od mene, Everyone is entitled to his own opinion, but not his own facts.
Meh, vidim da je danas lažna skromnost u modi...

Ja sam svoje mišljenje, inače, obrazložio. Povezujem 'heteroseksualnost' s očitom činjenicom da je seksualnost mehanizam produženja vrste, što znači da seksualna privlačnost svakako mora biti na neki način logički povezana s prokreacijom. Ne mora to biti neka 1:1 povezanost, ali nekakva mora biti. Ti, s druge strane, osim što si se pozvao na neki dubiozni 'autoritet', ničim nisi pojasnio što misliš da 'heteroseksualnost' znači. Kakav je to fenomen? Iz čega proizlazi? Leteće špageti čudovište te je napravilo 'heteroseksualnim'? Ako tjelesne razlike ne generiraju tu 'heteroseksualnost' što onda generira? Psihološke razlike? :zubo: Intelektualne razlike? :E

Emericzy » wrote:Koga briga što ti razliku homo-hetero u seksualnosti izjednačuješ s razdjelnicom star-mlad ili privlačan-neprivlačan? ne možemo voditi debatu ako ti stalno u nju ubacuješ neke svoje bizarnosti. I to neargumentirane.
Nisu to nikakve bizarnosti, ako je nešto bizarno, to je tvoj običaj da samorazumljivu stvar nazoveš bizarnošću, ničime to ne argumentiraš, a istovremeno meni predbacuješ 'neargumentiranost'. Što uopće misliš pod 'argument'? Ja mislim na logičko objašnjenje svog mišljenja. Gore sam ti ga iznio, što mislim odakle izvire 'heteroseksualnost'. Ne vidim da si ti išta slično napravio, da si na bilo kakav način objasnio odakle ta tvoja 'heteroseksualnost'. Znači, nemaš nikakav argument - tvrdnja da sam ja rekao nešto 'bizarno' nije argument, nego neargumentirana kvalifikacija.

Emericzy » wrote:Da, ali…

(1) To nije ono o čemu mi govorimo; mi govorimo o mladosti kontra srednjoj dobi

(2) Ex je žena crno-bijelih, isključivih stavova i ne može se uzeti za mainstream koji kreira društveni pritisak.

Ako želiš negirati da društveni pritisak forsira kult mladosti, pronađi neki popularni medij koji govori kontra tog kulta. Pronađi nešto popularno što ne slavi ljepotu mladosti. Hajde, da te vidim.
Ja uopće ne negiram postojanje 'kulta mladosti'. Samo tvrdim da taj kult mladosti nije 'uzrok' zašto se netko loži na mlade ljude. Nego je doslovno obrnuto: kult mladosti upravo i postoji zbog te biološke činjenice da se ložimo na mlada tijela. Kult mladosti je društveni 'odgovor' na tu biološku činjenicu, vjerojatno posljedica te seksualne revolucije i opće seksualizacije društva nakon nje. Dok je seks manje bio prisutan u javnoj sferi, stariji ljudi su imali veći društveni 'status', jer godine (često, ne uvijek LOL) znače 'iskustvo', a iskustvo asocira na znanje i mudrost itd.

Emericzy » wrote:Sad sviraš drugu melodiju. U startu si bio isključiv.

Jedno je biološki izvor. On ima jako malo veze s našim stvarnim ponašanjem, jer smo svoje instinkte davno ugradili u mehanizme i obrasce društvenog ponašanja. Oni su možda generator svega, ali tu negdje i prestaje njihov direktni upliv. U stvarnom životu ljudi se rukovode pravilima koja su jako, jako daleko od instinkta, iako taj instinkt možda daje signal za start.
Ne mijenjam melodiju. To je ta ista melodija, samo što ta melodija ima 14 tonova, a ti si prvo odgovarao na početna 3 tona. :rofl:

Ja ne mijenjam ništa u ta prva tri tona, ali oni ne stoje zasebno, nego su samo dio kompletne 'melodije'.

Nisam nigdje bio 'isključiv'. Iako ne poričem da je moglo tako zvučati, to je valjda posljedica tog nekog bahatog stila pisanja. :ne zna:

Emericzy » wrote:Da, vidim da te ta misao opsjeda.

Želiš li razgovarati o tome? Evo, opusti se. Pričaj. Kad si prvi put osjetio da te stričeki privlače?
Nikad. :cerek:

Ništa me ne privlači toliko kao lijepo žensko tijelo. Ni novac, ni moć, ni automobili, ni nogomet LOL. A muško tijelo eventualno generira osjećaj 'zavisti', jer mozak valjda intuitivno 'zaključi', da bi biti 'vlasnik' takvog jednog tijela imalo jak pozitivan efekt na ovo prvo. :zubo:

Razlog zašto ovo tvoje često spominjem je posve drugačiji, naime - radi se o razmišljanju o 'genezi' ove gore privlačnosti. Tj. razmišljam o tome koliko je to doslovno biološki uvjetovano, a koliko socijalno - ukratko, upravo o ovom 'kultu mladosti' o kojem govoriš. Tj. ne samo o kultu mladosti, nego o intuitivnoj predodžbi 'femininog' i genezi tog nekog 'grom-me-strefio' efekta kojeg na mene ima lijepo žensko tijelo.

Tj. ne samo tijelo, nego i lice, to mi zapravo i nije posve jasno :rofl: - jer ono, grudi, potkožna masnoća, hourglass figure itd, to su sve prilično jasni znakovi femininog, no čime objasniti 'ukus' u crtama lica? :misli: Postoje li neka očito 'ženstvena' obilježja na licu, pa da se i to svede na prepoznavanje femininog? Mislim ono, pa ne znam ja to. Samo razmišljam naglas, a imam tu naviku da 'zvučim' k'o da sam 100% siguran u svaku rečenicu koju napišem. No to nije istina, nego samo pišem ono što u tom trenutku mislim - je li to točno ili nije, nemam pojma. :zubo:
Leteća
babin nakurnjak

Post 11 Jul 2013, 18:59

Ajd da pokušam skrenuti temu u nešto što nije nodens.

Kako gledate na veze puno starije žene s mlađim tipom? Gledala sam svojedobno film o Ayn Rand, s divnom Helen Mirren u glavnoj ulozi. I rekla sam si da želim biti takva kad odrastem. Tj., htjela bih da mi stare dane uveseljavaju ne unučići koji će mi donositi one poslovične čaše vode, nego neki mladi, nadobudni momak s litrom dobrog konjačića. Hoće li to biti skandalozno? Zapravo, čak me i ne bi smetala skandaloznost. Je li to izvedivo?

Je li ikako moguće da u svojim šezdesetima budem seksi koka, a da ne moram napisati neki dozlaboga dosadni kriptofašistički pamflet?
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
jednokratni klon

Post 11 Jul 2013, 20:56

Emericzy » wrote:
Aj, okani me se. Već mi lagano ide na jetra tvoje seruckanje po meni svaki put kad uzmogneš. Zbog nekakvog poštovanja prema tvojim godinama sam šutjela, ali sad mi je već dosta. Prekini me spominjati. Hvala.
Leteća
babin nakurnjak

Post 11 Jul 2013, 21:09

Ajme što se odma furiš, ja bih tako nešto shvatila kao kompliment. Zapravo, ja skoro sve shvaćam kao kompliment. :raspa:

Nego, vremešnu gospodu na stranu... što misliš o starijim predatoricama u lovu na mlado meso? Trebale bismo već početi raditi da to uđe u mainstream, pa da si osiguramo sretnu starost. :mudri:
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
elma

Post 11 Jul 2013, 21:13

Taj pritisak si mogao vidjeti, primjerice, u exinom postu gdje je prilično eksplicitno pokazala da starčeke koji se lože na mlade cure smatra 'perverznjacima'. I to je prilično raširena pojava.
pa možda ljudi nazivaju te starčeke perverznjacima jer im nije jasno kako se netko može ložiti na 40 godina mlađu pucu, ono više je iznimka nego pravilo iz (valjda) razloga koji ti ovi ljudi tu pišu :ne zna:
jednokratni klon

Post 11 Jul 2013, 21:17

Leteća » wrote:Ajme što se odma furiš, ja bih tako nešto shvatila kao kompliment. Zapravo, ja skoro sve shvaćam kao kompliment. :raspa:

Nego, vremešnu gospodu na stranu... što misliš o starijim predatoricama u lovu na mlado meso? Trebale bismo već početi raditi da to uđe u mainstream, pa da si osiguramo sretnu starost. :mudri:
Ma uopće se ne ljutim bogznakako nego mi postalo naporno. To je kao da se ja na svakom koraku podsmjehujem "e onaj Emericzy fašist". Djetinjasto. Valjda ni ljudi u tim godinama nisu lišeni toga. :o

Ja sam svakako za. U najboljim sam godinama propustila dvaistpetogodišnjake. :tuzni:
jednokratni klon

Post 11 Jul 2013, 21:19

elma » wrote:
pa možda ljudi nazivaju te starčeke perverznjacima jer im nije jasno kako se netko može ložiti na 40 godina mlađu pucu, ono više je iznimka nego pravilo iz (valjda) razloga koji ti ovi ljudi tu pišu :ne zna:
Pa šta ja znam, ja stvarno nisam netko tko ima išta protiv razlike u godinama, ali limitiram to na nekih najviše 25 godina, a 40 je već SF za mene. :ne zna: Šta ćemo se sad lagati i reći kad ti neki stari od 70ak godina priđe na plaži, a ti imaš dvadesetak, da je to onako, kul? Da nećemo rolajzat? Da mi je vidit i tu open minded curu koja na to ne rolajza. :facepalm:
elma

Post 11 Jul 2013, 21:26

mislim, nodens govori o nekakvom socijalnom pritisku iz kojeg ljudi valjda zabriju da se ipak NE lože na mlađe, a ne pita se kako je došlo do tog tzv. socijalnog pritiska (bar nisam našla post o tome). očito ni većini starih ni većini mladih ljudi tolika razlika nije privlačna :misli:
jednokratni klon

Post 11 Jul 2013, 21:29

elma » wrote:mislim, nodens govori o nekakvom socijalnom pritisku iz kojeg ljudi valjda zabriju da se ipak NE lože na mlađe, a ne pita se kako je došlo do tog tzv. socijalnog pritiska (bar nisam našla post o tome). očito ni većini starih ni većini mladih ljudi tolika razlika nije privlačna :misli:
Ja sam se iskreno pogubila u ovoj raspravi, nisam pomno čitala i ne da mi se, tako da više ne znam tko što hoće reći. Valjda nodens hoće reći da se svi stariji pale na toliko mlađe. Nemam pojma. Mislim da ipak ne, bar u nekoj konkretnoj sferi iznad "gle, dobro tijelo". Stari preko sedamdeset koji na plaži u mislima nateže curu od dvaist godina je meni neshvatljiv. A kad krene u akciju, gadljiv. Ali valjda, anything goes. :ne zna:
Tea Tree

Post 11 Jul 2013, 23:06

nodens » wrote: Muškarac od 50, s druge strane - ako se dobro drži, ne izgleda kao starac, a s druge strane ima brojne komparativne prednosti poput socijalnog statusa, uspješnosti, slave, bogatstva, utjecaja, moći, čega god, iz čega se može intuitivno nešto zaključiti o kvaliteti njegovih gena pa tako i njegovih hipotetski potomaka - sasvim je usporediv nekoj ženi od 25 u naponu 'plodnosti'. Opet, to nije nikakav 'seksizam' jer ja to ne govorim u etičkom, vrijednosnom smislu, nego čisto biološkom.
Tea Tree » wrote: Misliš da tako mlade partnerice imaju samo oni bogati, uspješni itd?
Iz sličnih razloga iz kojih se (nekim) muškarcima sviđaju zrelije žene se i mladim ženama sviđaju zreliji muškarci.
Nisu sve mlade koje se lože na starije sponzoruše.
:ceka:
nodens » wrote:

Naravno da su ljudi psihološki daleko složenija bića od pijetla i kokoši, pa tako su i njihovi ukusi kompleksniji i svašta - ali to ne znači da možeš doslovno poricati onaj primordijalni temelj svih tih 'složenih' impulsa i osjećaja. Da, možda mi se ta u pripijenoj haljini ne bi 'svidjela' kao osoba. Vrlo vjerojatno ne bi (ili ja njoj LOL). No to ne znači da se i dalje ne bih čisto fizički ložio na njeno tijelo. Percepcija tjelesnih atributa slabo ima veze s emocionalnim afinitetima. Da to nije tako, ne bi postojao playboy i slični magazini, ne bi postojale striptizete ni prostitutke.
Čisto da ne zaboraviš odgovor, sročio ga je puno bolje nego što bih ja:
Emericzy » wrote: Jedno je biološki izvor. On ima jako malo veze s našim stvarnim ponašanjem, jer smo svoje instinkte davno ugradili u mehanizme i obrasce društvenog ponašanja. Oni su možda generator svega, ali tu negdje i prestaje njihov direktni upliv. U stvarnom životu ljudi se rukovode pravilima koja su jako, jako daleko od instinkta, iako taj instinkt možda daje signal za start.
Tea Tree

Post 11 Jul 2013, 23:16

Ti si potpuno pošizio. :rofl:
Prvo ovo:
nodens » wrote: Termin koji ti inače nedostaje u vokabularu jest Coolidgeov efekt:

The President and Mrs. Coolidge were being shown [separately] around an experimental government farm. When [Mrs. Coolidge] came to the chicken yard she noticed that a rooster was mating very frequently. She asked the attendant how often that happened and was told, "Dozens of times each day." Mrs. Coolidge said, "Tell that to the President when he comes by." Upon being told, President asked, "Same hen every time?" The reply was, "Oh, no, Mr. President, a different hen every time." President: "Tell that to Mrs. Coolidge."
Termin u vokabularu? Nedostaje?
:S :S :S

Onda (opet) ovo:
Logika ti je falična. :bicedobro:
:rofl:
Perzefona » wrote: Zašto ja tebe uopće pokušavam skužit? :bonk:
Pa dobro dok se ne nadaš uspjehu. :D
U međuvremenu možeš proširiti vokabular terminom. :zubo:
  • Information