Psihokauč - upomoć!!!!

Blago onom tko rano poludi
jednokratni klon

Post 09 Jul 2013, 23:53

Sad ću ja u off (ovdje nema offa zapravo) i možebitno fulati svu poantu, ali uzmimo par koji ima razumijevanje, poštovanje, mir i sigurnost. Što muškarac koji je u takvom braku uopće traži sa strane i to recimo u dosta mlađoj ženi? Samo strast? Samo seks? Zaljubljenost, leptiriće, što? I kako to da nije unaprijed svjestan da to nije vrijedno razjebavanja ovog prvog?
Inače sam primijetila u svim pričama na halo ljubavnice da između preljubnika i ljubavnice gotovo i nema poštovanja, to su odnosi potpuno lišeni ikakvog mira i poštivanja. Kako je moguće da jedan takav čovjek ima poštovanje prema ženi? Ili glumi pred sobom da ima? :ne zna: Ili se rutina i mir poistovjećuju s poštovanjem? Ono, ne razbija joj tanjure po kući pa ju poštuje. Ili, divi joj se kako ga je kastrirala pa ju poštuje. :ne zna:
Jer, ispada pomalo da nasuprot divnom brakom kojem samo fali strasti, stoji kupus od odnosa kojeg samo drži strast. A ista osoba sudjeluje. Ok, znam, osobe se u raznim situacijama i s raznim ljudima ponašaju drukčije, ali svejedno mi je tu nekako prerazličito sve da bih mogla to pripisati samo tome.

nodens

Post 10 Jul 2013, 03:04

višekratni klon » wrote:Sad ću ja u off (ovdje nema offa zapravo) i možebitno fulati svu poantu, ali uzmimo par koji ima razumijevanje, poštovanje, mir i sigurnost. Što muškarac koji je u takvom braku uopće traži sa strane i to recimo u dosta mlađoj ženi? Samo strast? Samo seks? Zaljubljenost, leptiriće, što? I kako to da nije unaprijed svjestan da to nije vrijedno razjebavanja ovog prvog?
Što muškarac traži u braku, to je mnogo interesantnije pitanje, kojeg si preskočila kao da je samorazumljivo - a nije. :zubo:
jednokratni klon

Post 10 Jul 2013, 03:20

nodens » wrote:
Što muškarac traži u braku, to je mnogo interesantnije pitanje, kojeg si preskočila kao da je samorazumljivo - a nije. :zubo:
Image
nodens

Post 10 Jul 2013, 03:34

Je li? :zubo: A kamo ti ideš, 'naprijed' (tm)? :rofl:

Svakog dana, u svakom pogledu, sve više... trunem. :raspa:
jednokratni klon

Post 10 Jul 2013, 03:55

nodens » wrote:
Je li? :zubo: A kamo ti ideš, 'naprijed' (tm)? :rofl:

Svakog dana, u svakom pogledu, sve više... trunem. :raspa:
Eno sam gore na chatu narugala se sebi što tebi to stavljam. :rofl: :rofl:
Bara huda

Post 10 Jul 2013, 12:14

višekratni klon » wrote:Sad ću ja u off (ovdje nema offa zapravo) i možebitno fulati svu poantu,
Nastavljam off. Nepoantno. :D
ali uzmimo par koji ima razumijevanje, poštovanje, mir i sigurnost. Što muškarac koji je u takvom braku uopće traži sa strane i to recimo u dosta mlađoj ženi? Samo strast? Samo seks? Zaljubljenost, leptiriće, što? I kako to da nije unaprijed svjestan da to nije vrijedno razjebavanja ovog prvog?
Eh, tu sad moram opet spomenuti ono sto mi nije drago spominjati a to su moje godine.
Koje su takve da sam osobno upoznata s iskustvom promjena koje one donose a nesto slicno se dogadja i vecini ljudi. :D

Ok, ima onih koji su sa 50-60 isti kao sa 20, 30, ali takvi su u manjini. Ili su nesvjesni vlastitih promjena, nekako su se stopili s njima i nisu u stanju uvidjeti razliku izmedju sebe nekad i sad.
Sto ne znaci da okolina to ne vidi. :D

Dakle, u ovoim slucajevima o kojima ti pricas radi se o starijem muskarcu koji je proveo koje desetljece u razumjevanje-postovanje-podrska braku uz postepeno opadanje strasti ali sve se to smatra normalnim i ide u rok sluzbe. :D

I onda dodju godine u kojime se nadjes na nekoj prekretnici. Kad shvatis (ili ne shvatis, ali osjecas u sebi nemir ) da si do sada uvijek isao naprijed, snazan i jak a da je sad break point trenutak.
Kao kad surfas na valovima i imas onaj tren kad se trebas uspraviti na daci, uhvatiti ravnotezu da bi mogao "zajahati val" i spustiti se niz njega.

E, taj break point je cesto vrlo zajeban trenutak. U psiholoskom smislu, onom unutar covjeka. Doduse, nije to trenutak, traje to malo dulje ali nije to sad bitno.

I sad....zenski klimakterij i zenska tastina su, kao, poznate stvari koje treba istrpit, ali moje je misljenje da je to, da prostis, pizdin dim prema muskom klimakteriju i muskoj tastini. :D

O kojima se ne prica, oni jednostavno nemaju takav tretman u drustvu. A o cemu se ne prica, to kao da i ne postoji, jelte. :D

Medjutim, posljedice muskog klimakterija i tastine su daleko opasnije nego one zenskog. Po druge ljude, jelte.
Zena ce uglavnom pizditi na sebe, malo tlaciti oklinu, proplakati ili ispizditi valunge i ostalo ali nece ici u takve destrukcije kao muskarci.

Da ne ispadne pogresno shvaceno,moje je iskustvo takvo, govorim o onom sto sam vidjela, ne kao o generalnom pravilu.

Muskarcu je 15-20 godina mladja zena direktni sut adrenalina kroz kurac pravo u mozak.
Nije to samo seksualna strast, on se ponovo osjeca jak, snazan, mocan. Ima nekog tko ga gleda onako kako ga ona njegova razumljiva doma ne gleda, istina, ne gleda ni on nju tako, no o tome se ne misli.
Jebiga, to je kao da ti netko ponovo usprica mladost u vene. Polet. Energiju.
Ono sto bi ti da ti se sad da. :D

I kako onda tome odolit, kako? :gaah:

Nije uvijek na taj nacin, ima onih koji kupe motor i krenu na voznju po Evropi ( ne mislim na naseg motoristu nego na jednog poznanika :D ), koji pocnu izlaziti s novim drustvom, promijene nacin oblacenja i ponasanja, puste ili nesto slicno.

Neki malo vrludaju okolo dok ih ne prodje i onda se smire i pomire sa sobom.
Neki postanu depresivni, otudje se od familije. Uglavnom, reakcije su razlicite.

Tako da bih ja na ovo tvoje rekla da im se desi...starost.
Na koju neki od njih reagiraju nerazumno. :D

A opet, lako mi ih je razumjeti.
Inače sam primijetila u svim pričama na halo ljubavnice da između preljubnika i ljubavnice gotovo i nema poštovanja, to su odnosi potpuno lišeni ikakvog mira i poštivanja. Kako je moguće da jedan takav čovjek ima poštovanje prema ženi? Ili glumi pred sobom da ima? :ne zna: Ili se rutina i mir poistovjećuju s poštovanjem? Ono, ne razbija joj tanjure po kući pa ju poštuje. Ili, divi joj se kako ga je kastrirala pa ju poštuje. :ne zna:
Jer, ispada pomalo da nasuprot divnom brakom kojem samo fali strasti, stoji kupus od odnosa kojeg samo drži strast. A ista osoba sudjeluje. Ok, znam, osobe se u raznim situacijama i s raznim ljudima ponašaju drukčije, ali svejedno mi je tu nekako prerazličito sve da bih mogla to pripisati samo tome.
Ovo ne kuzim, kako nema postovanja izmedju ljubavnice i njenog decka?
Nesigurnost i nemir u vezi ne treba brkati sa nepostovanjem, ja bih prije rekla da takve stvari proizlaze iz prirode takvog odnosa (jer je on ipak, jelte, slubeno neprihvatljiv u nasem drustvu makar je uobicajen) nego sto bi nesigurnost bila posljedica nepostovanja.

Meni se prije cini da kupus od braka ima produzetak u kupusu od ljubavnickih odnosa, dok harmonican brak ima takav slican ljubavnicki odnos.

Naravno, ne govorim o mladim zenama zeljnim svoje familije sa vec familijarnim, ali ne tako rijetko ljubavnicki odnos sa strane moze pridonjeti stabilizaciji onog kojeg ima doma. Kao da izbaci negativnu energiju na taj nacin pa je smireniji.

Zato sam ja prilicno tolerantna prema muskim, hm, hormonalnim eskapadama :D .
Jebiga, slabiji su spol, treba ih razumjeti. :cerek:
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 10 Jul 2013, 13:33

:klanja:
'if you fall, i'll be there' (floor)
Perzefona

Post 10 Jul 2013, 14:02

Bara huda » wrote:Zato sam ja prilicno tolerantna prema muskim, hm, hormonalnim eskapadama :D .
Samo kratko, jer nemam vremena.

Kao prvo, žene su jednako sklone kao i muškarci onome što pristojno zoveš hormonalnim eskapadama a zapravo je nevjera.

Drugo, hormoni su izlika. I neka su, ako je nekome to onda lakše hendlati.

Oduvijek sam voljela seks i oduvijek sam mogla bez seksa. Oduvijek su mi se nabacivali i mladi i stari i srednji. Htjeli me samo usputno poševiti oni oženjeni kao i oni slobodni. Zaljubljivali se u mene oni oženjeni kao i oni slobodni. I ja u njih.

Poznajem muškarce koji su oduvijek šarali, od mladosti do starosti. Poznajem isto takve žene. Poznajem muškarce kojima žene nisu bogznakako zanimljive, ni vlastita ni tuđe. Poznajem isto takve žene.

Ljudi se vole tješiti i vaditi na hormone, opravdavati i sebe i svoje partnere. Mislim, neka im, ponavljam, ako im to pomaže.
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
blue
Asgard

Post 10 Jul 2013, 14:09

Evo i mene sa situacijom koju, doduše, neću elaborirati, ali cijenila bih mišljenja :zubo:

Dakle, bitno pitanje: Jel bolje vrabac u ruci ili golub na grani? :o
Kako vi funkcionirate ? I zašto?

Mislim, napravit ću ja po svome kako mi puhne, iako "kako mi puhne" metoda znam da nije najbolja, ispadne čovjek ćudljiv pri tome, al ja nekad tako funkcioniram :o Iako, prije "puhanja" uvijek slijedi analiza i činjenice :mudri:

No da, to bi bilo to, ako dođem sa pitanjem - jel bolje plakat uz medicu ili merlot, znači da zajebucnuh :zubo:

A sad vi :kokice:
Perzefona

Post 10 Jul 2013, 14:13

Ovisno koliko je visoka i dostupna grana i imaš li lojtre i koliko je golub pitom.

Jako sam pomogla, jelda? :rofl:
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
blue
Asgard

Post 10 Jul 2013, 14:16

:rofl:
Pa ono, te zavisnosti su i meni otprilike pale na pamet, ali nisam još doživjela prosvjetljenje :daz:
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 10 Jul 2013, 14:31

Kako god bilo, izabrat ces goluba na grani.
Mozda ti se posreci a mozda i ne...
'if you fall, i'll be there' (floor)
Margarita

Post 10 Jul 2013, 14:38

Glasam za vrapca. Dok ne narasteš do grane. Osim toga obje varijante mogu biti pogrešne ali ti poslije vrapca ostane manji drek u ruci.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
nodens

Post 10 Jul 2013, 14:43

blue » wrote:Evo i mene sa situacijom koju, doduše, neću elaborirati, ali cijenila bih mišljenja :zubo:

Dakle, bitno pitanje: Jel bolje vrabac u ruci ili golub na grani? :o
Vrabac na grani. :kava:

(... kojem u sebi tepaš 'golube moj'. :rofl:)
karambol

Post 10 Jul 2013, 15:37

kaj nisu ti vrapci i golubovi povezani s novčanom dobiti, ha? :zubo:

Vrapci su brži. Uvijek čvaknu mrvice golubovima ispred nosa...kljuna... :misli: , ali kad hapiš goluba obrok je obilniji... :zubo:
Emericzy

Post 10 Jul 2013, 16:28

karambol » wrote:kaj nisu ti vrapci i golubovi povezani s novčanom dobiti, ha? :zubo:

Vrapci su brži. Uvijek čvaknu mrvice golubovima ispred nosa...kljuna... :misli: , ali kad hapiš goluba obrok je obilniji... :zubo:
Znači, pravilo je za ručak goluba, za večeru vrapca. Ili ništa.
Tea Tree

Post 10 Jul 2013, 19:31

nodens » wrote:
Vrabac na grani. :kava:

(... kojem u sebi tepaš 'golube moj'. :rofl:)
:rofl:
jednokratni klon

Post 10 Jul 2013, 22:49

Bara huda » wrote: I onda dodju godine u kojime se nadjes na nekoj prekretnici. Kad shvatis (ili ne shvatis, ali osjecas u sebi nemir ) da si do sada uvijek isao naprijed, snazan i jak a da je sad break point trenutak.
Kao kad surfas na valovima i imas onaj tren kad se trebas uspraviti na daci, uhvatiti ravnotezu da bi mogao "zajahati val" i spustiti se niz njega.

E, taj break point je cesto vrlo zajeban trenutak. U psiholoskom smislu, onom unutar covjeka. Doduse, nije to trenutak, traje to malo dulje ali nije to sad bitno.

I sad....zenski klimakterij i zenska tastina su, kao, poznate stvari koje treba istrpit, ali moje je misljenje da je to, da prostis, pizdin dim prema muskom klimakteriju i muskoj tastini. :D

O kojima se ne prica, oni jednostavno nemaju takav tretman u drustvu. A o cemu se ne prica, to kao da i ne postoji, jelte. :D

Medjutim, posljedice muskog klimakterija i tastine su daleko opasnije nego one zenskog. Po druge ljude, jelte.
Zena ce uglavnom pizditi na sebe, malo tlaciti oklinu, proplakati ili ispizditi valunge i ostalo ali nece ici u takve destrukcije kao muskarci.

Da ne ispadne pogresno shvaceno,moje je iskustvo takvo, govorim o onom sto sam vidjela, ne kao o generalnom pravilu.
Ti zapravo govoriš o krizi srednjih godina. Neću se praviti blesava pa reći da ne znam da je većina afera posljedica toga, ali ne bih rekla da je to jedini razlog i da je uvijek tome tako. Ne volim se pozivati na osobno iskustvo jer onda ispada da sam subjektivna, a vrlo vjerojatno i jesam, međutim, samo bih rekla da sve ovisi o tipu avanture. Čovjek u srednjim godinama kupuje novi auto jer će u njemu uživati. Pitanje je koliko uživa u preljubničkom odnosu ako je cijena tog odnosa veća od užitka kojeg dobija. Daleko je onda jednostavnije naći novu ljubavnicu nego platiti višekratno i preplatiti odnos s nekim. Ne u novcu, naravno. :rofl:

Možebitno sam ja u denialu.

Muskarcu je 15-20 godina mladja zena direktni sut adrenalina kroz kurac pravo u mozak.
Nije to samo seksualna strast, on se ponovo osjeca jak, snazan, mocan. Ima nekog tko ga gleda onako kako ga ona njegova razumljiva doma ne gleda, istina, ne gleda ni on nju tako, no o tome se ne misli.
Jebiga, to je kao da ti netko ponovo usprica mladost u vene. Polet. Energiju.
Ono sto bi ti da ti se sad da. :D

I kako onda tome odolit, kako? :gaah:
Istina. Ali i to prođe, dovoljno je samo malo duže ostati s ljubavnicom, opadne ta razina, dovede se u kolotečinu.

Ja malkoc imam problem s tim svođenjem svega na puko sredovječno iživljavanje hormona u vidu novog auta. :o Je, ne sporim da ima tu udjela, ali ne bih rekla da je većinom to. Pitanje je uopće zašto nastaje kriza srednjih godina i kakve sve probleme iz prošlosti, ljubavne i privatne potencira da čovjek traži to što traži.

A opet, možda sam ja naivna. Ne znam. Teško mi je to odrediti. Sve te priče često imaju zajednički nazivnik pa je lako generalizirati.
Možda moj ego ne može podnijeti da sam ikad bila avantura. Kao ni ego većine ljubavnica, koliko sam čitala.

Ovo ne kuzim, kako nema postovanja izmedju ljubavnice i njenog decka?
Nesigurnost i nemir u vezi ne treba brkati sa nepostovanjem, ja bih prije rekla da takve stvari proizlaze iz prirode takvog odnosa (jer je on ipak, jelte, slubeno neprihvatljiv u nasem drustvu makar je uobicajen) nego sto bi nesigurnost bila posljedica nepostovanja.
Jesi ti čitala Ljubavnice, pogotovo prva dva dijela? Ja čak i nisam sve, ali nikad, ni u jednoj priči, nisam vidjela poštovanja, ni s jedne strane. Samo strast i posesivnost i opsesivnost.
Meni se prije cini da kupus od braka ima produzetak u kupusu od ljubavnickih odnosa, dok harmonican brak ima takav slican ljubavnicki odnos.
Ne nužno. Doduše, ovisi tko što smatra kupusom od braka. Ono što je meni kupus nekome može biti jedina moguća svakodnevica i eto, dobro za njega jer bolje od toga ne može i jer si zapravo pašu iako je meni takav brak horor.
Naravno, ne govorim o mladim zenama zeljnim svoje familije sa vec familijarnim, ali ne tako rijetko ljubavnicki odnos sa strane moze pridonjeti stabilizaciji onog kojeg ima doma. Kao da izbaci negativnu energiju na taj nacin pa je smireniji.
Biće da su mlade žene onda uzrok nemira jerbo nekima ne donesu neki pretjerani mir :zubo: više jad na sve strane. Ok, priznajem, dok ruže cvatu, i brak je mirniji i sretniji, ali u razdobljima potresa u ljubavničkom odnosu, teško se to može sakriti. Kao i obrnuto, zapravo.
Zato sam ja prilicno tolerantna prema muskim, hm, hormonalnim eskapadama :D .
Meni je to pretjerano pojednostavljivanje. Malčice i uvredljivo za muškarce. :misli: Ne vjerujem da su baš u tolikoj mjeri robovi kurca. Inače bi prašili stoput u svakoj prilici, ne bi baš odabrali nekog određenog. :ne zna: (Sad će mi se nodens navezati na ovo i tapšati me :rofl: :rofl: )
Bara huda

Post 11 Jul 2013, 08:16

Ispizdit, zuri mi se a nikako poslat. :gaah:

višekratni klon » wrote:
Ti zapravo govoriš o krizi srednjih godina. Neću se praviti blesava pa reći da ne znam da je većina afera posljedica toga, ali ne bih rekla da je to jedini razlog i da je uvijek tome tako.
Zapravo, moram se nadopuniti, ja sam prilicno tolerantna i prema zenskim...hm, hormonalnim eskapadama. :D

Opcenito prema bliskim susretima trece vrste.
Znatno manje imam razmjevanja za neopreznost i glupost koja moze dovesti do problema.

Eh, vidim da je ispalo cudno ali ako idemmispravljat,motici ce sve u nepovrat.
A i zuri mi se.
Se ya! :w

A i zuri mi se.

[
Bara huda

Post 11 Jul 2013, 08:25

Ispizdit, zuri mi se a nikako poslat. :gaah:

višekratni klon » wrote:
Ti zapravo govoriš o krizi srednjih godina. Neću se praviti blesava pa reći da ne znam da je većina afera posljedica toga, ali ne bih rekla da je to jedini razlog i da je uvijek tome tako.
Zapravo, moram se nadopuniti, ja sam prilicno tolerantna i prema zenskim...hm, hormonalnim eskapadama. :D

Opcenito prema bliskim susretima trece vrste.
Znatno manje imam razmjevanja za neopreznost i glupost koja moze dovesti do problema.

A i zuri mi se.

A i zuri mi se.

[
Bara huda

Post 11 Jul 2013, 08:26

Isprike na losem cuspajzu :facepalm:

Bice bolje drugi put. :lux:
blue
Asgard

Post 11 Jul 2013, 11:43

Hvala ljudi :D

Niste ozbiljno shvatili, pa ni riješili potencijalni problem :o ali ste me nasmijali :S čak i nodens :S :rofl:
Tea Tree

Post 11 Jul 2013, 15:41

Pa daj bar koju mrvu detalja o potencijalnom problemu. Nema garancije da će se doći do rješenja, a ako se dođe, onda izdajemo garanciju godinu dana. :zubo:
jednokratni klon

Post 11 Jul 2013, 19:37

Baro, samo bih rekla da ovo o ljubavnicama koje danas žive sretno bez ožiljaka, ja na kutku nisam pročitala, nikad. Čak je ljubavnica koja je dobila svog preljubnika, bila nesretna ishodom. Je, jedna je završila u vezi, ali koliko se sjećam, patila je i za vrijeme te veze, jako jako, sporadično, ali jako. Još je jedna završila u vezi, ali ne bih ja nikako ruku u vatru da je preboljela, bez obzira što tamo piše. Tako da ono, mislim da ti ožiljci ostaju. Ne zauvijek, dakako, ali predugo u odnosu na neke druge veze. Cure su na prva dva dijela dobro ispisale patologiju tih odnosa i zbog čega je teže preboljeti takve odnose nego "obične" veze i jako su se mučile, a i nisam sigurna da su dobile što su htjele na kraju. Sve je to relativno. Svi znaju da je to "bolest", ali treba vremena da to postane nešto na što i ne trepneš. Puno previše vremena, po mom mišljenju. I žao mi je svake mlade žene koja baca vrijeme na oženjenog. Znam da je generaliziranje, ali zbilja jest. U životu nisam čula sretnu priču te vrste.
Leteća
babin nakurnjak

Post 11 Jul 2013, 19:45

Najbolji ishod ljubavničke veze za koju znam: da, on se razveo. Da, sada su skupa. A ona nije baš nesretna, ali ni nešto presretna. Dok se on ganjao s razvodom (o kojem je razmišljao i prije no što ju je upoznao) veza se izlizala i istrošila.
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
  • Information