višekratni klon » wrote:Sad ću ja u off (ovdje nema offa zapravo) i možebitno fulati svu poantu,
Nastavljam off. Nepoantno.
ali uzmimo par koji ima razumijevanje, poštovanje, mir i sigurnost. Što muškarac koji je u takvom braku uopće traži sa strane i to recimo u dosta mlađoj ženi? Samo strast? Samo seks? Zaljubljenost, leptiriće, što? I kako to da nije unaprijed svjestan da to nije vrijedno razjebavanja ovog prvog?
Eh, tu sad moram opet spomenuti ono sto mi nije drago spominjati a to su moje godine.
Koje su takve da sam osobno upoznata s iskustvom promjena koje one donose a nesto slicno se dogadja i vecini ljudi.
Ok, ima onih koji su sa 50-60 isti kao sa 20, 30, ali takvi su u manjini. Ili su nesvjesni vlastitih promjena, nekako su se stopili s njima i nisu u stanju uvidjeti razliku izmedju sebe nekad i sad.
Sto ne znaci da okolina to ne vidi.
Dakle, u ovoim slucajevima o kojima ti pricas radi se o starijem muskarcu koji je proveo koje desetljece u razumjevanje-postovanje-podrska braku uz postepeno opadanje strasti ali sve se to smatra normalnim i ide u rok sluzbe.
I onda dodju godine u kojime se nadjes na nekoj prekretnici. Kad shvatis (ili ne shvatis, ali osjecas u sebi nemir ) da si do sada uvijek isao naprijed, snazan i jak a da je sad break point trenutak.
Kao kad surfas na valovima i imas onaj tren kad se trebas uspraviti na daci, uhvatiti ravnotezu da bi mogao "zajahati val" i spustiti se niz njega.
E, taj break point je cesto vrlo zajeban trenutak. U psiholoskom smislu, onom unutar covjeka. Doduse, nije to trenutak, traje to malo dulje ali nije to sad bitno.
I sad....zenski klimakterij i zenska tastina su, kao, poznate stvari koje treba istrpit, ali moje je misljenje da je to, da prostis, pizdin dim prema muskom klimakteriju i muskoj tastini.
O kojima se ne prica, oni jednostavno nemaju takav tretman u drustvu. A o cemu se ne prica, to kao da i ne postoji, jelte.
Medjutim, posljedice muskog klimakterija i tastine su daleko opasnije nego one zenskog. Po druge ljude, jelte.
Zena ce uglavnom pizditi na sebe, malo tlaciti oklinu, proplakati ili ispizditi valunge i ostalo ali nece ici u takve destrukcije kao muskarci.
Da ne ispadne pogresno shvaceno,moje je iskustvo takvo, govorim o onom sto sam vidjela, ne kao o generalnom pravilu.
Muskarcu je 15-20 godina mladja zena direktni sut adrenalina kroz kurac pravo u mozak.
Nije to samo seksualna strast, on se ponovo osjeca jak, snazan, mocan. Ima nekog tko ga gleda onako kako ga ona njegova razumljiva doma ne gleda, istina, ne gleda ni on nju tako, no o tome se ne misli.
Jebiga, to je kao da ti netko ponovo usprica mladost u vene. Polet. Energiju.
Ono sto bi ti da ti se sad da.
I kako onda tome odolit, kako?
Nije uvijek na taj nacin, ima onih koji kupe motor i krenu na voznju po Evropi ( ne mislim na naseg motoristu nego na jednog poznanika

), koji pocnu izlaziti s novim drustvom, promijene nacin oblacenja i ponasanja, puste ili nesto slicno.
Neki malo vrludaju okolo dok ih ne prodje i onda se smire i pomire sa sobom.
Neki postanu depresivni, otudje se od familije. Uglavnom, reakcije su razlicite.
Tako da bih ja na ovo tvoje rekla da im se desi...starost.
Na koju neki od njih reagiraju nerazumno.
A opet, lako mi ih je razumjeti.
Inače sam primijetila u svim pričama na halo ljubavnice da između preljubnika i ljubavnice gotovo i nema poštovanja, to su odnosi potpuno lišeni ikakvog mira i poštivanja. Kako je moguće da jedan takav čovjek ima poštovanje prema ženi? Ili glumi pred sobom da ima?

Ili se rutina i mir poistovjećuju s poštovanjem? Ono, ne razbija joj tanjure po kući pa ju poštuje. Ili, divi joj se kako ga je kastrirala pa ju poštuje.

Jer, ispada pomalo da nasuprot divnom brakom kojem samo fali strasti, stoji kupus od odnosa kojeg samo drži strast. A ista osoba sudjeluje. Ok, znam, osobe se u raznim situacijama i s raznim ljudima ponašaju drukčije, ali svejedno mi je tu nekako prerazličito sve da bih mogla to pripisati samo tome.
Ovo ne kuzim, kako nema postovanja izmedju ljubavnice i njenog decka?
Nesigurnost i nemir u vezi ne treba brkati sa nepostovanjem, ja bih prije rekla da takve stvari proizlaze iz prirode takvog odnosa (jer je on ipak, jelte, slubeno neprihvatljiv u nasem drustvu makar je uobicajen) nego sto bi nesigurnost bila posljedica nepostovanja.
Meni se prije cini da kupus od braka ima produzetak u kupusu od ljubavnickih odnosa, dok harmonican brak ima takav slican ljubavnicki odnos.
Naravno, ne govorim o mladim zenama zeljnim svoje familije sa vec familijarnim, ali ne tako rijetko ljubavnicki odnos sa strane moze pridonjeti stabilizaciji onog kojeg ima doma. Kao da izbaci negativnu energiju na taj nacin pa je smireniji.
Zato sam ja prilicno tolerantna prema muskim, hm, hormonalnim eskapadama

.
Jebiga, slabiji su spol, treba ih razumjeti.