Egipat na rubu bratoubilačkog rata

Stare teme i začeci foruma
Jakša Eškinja

Post 08 Jul 2013, 17:55

Fronta narodnog spasa,krovna organizacija antiislamističkog pokreta u Egiptu,snaga je koja će izdržati sve napore,i prijetnje Muslimanske braće.
Ipak,Egipat je u međuvremenu izgubio dvije godine i pol godine u procesu demokratskog razvoja.

Američka ambasada u Kairu važan je faktor.Preko nje se ostvaruje godišnje 1.5 milijardi $ američke vojne pomoći.To vrlo dobro zna Ann Patterson,ambasadorica..

Na Sinaju je pet naoružanih kretena napalo vojne nadzorne točke strojnicama i protivoklopnim oružjem.
Prema izvješču egipatskih sigurnosnih snaga,jedan je vojnik poginuo na graničnom prijelazu s pojasom Gaze.
Pucalo se i na aerodrom El-Arish na sjeveru Sinaja..

U samom Egiptu kipti bijes Muslimanske braće,koji preskaču zid koji čuvaju specijalne vojne jedinice,a u kojem je kompleksu čuvan Morsi,kojeg ovi luđaci žele osloboditi.

Tko je kriv za krvave sukobe...?

Svakako Egipat ne bi smio biti toliko blesav da Muslimanskoj braći da u ruke vlast kako bi vratili zemlju unazad 1500 godina,u vrijeme vodiča deva Muhammada..

Nadam se da će građanska opcija dobiti prevagu..Nadam se da će Fronta narodnog spasa izbjeći nametnuti bratoubilački rat,jer to ne bi imalo kraja slijedećih par godina,osim ako angloameričke snage ne bi došle na Suez..?!

miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 08 Jul 2013, 21:30

Ja sam apsolutno protiv bilo kakvog terora nad ikim, a isto tako sam protiv demokracije u kojoj civili upravljaju drzavom. Eto, nek samo egipcani pogledaju sto smo mi napravili od svoje tvorevine, vlast ce vratit mubaraku.
Jakša Eškinja

Post 09 Jul 2013, 16:03

miky0 » wrote:Ja sam apsolutno protiv bilo kakvog terora nad ikim, a isto tako sam protiv demokracije u kojoj civili upravljaju drzavom. Eto, nek samo egipcani pogledaju sto smo mi napravili od svoje tvorevine, vlast ce vratit mubaraku.
A što ćemo onda..?Pa ne možemo pustiti da stvari idu slučajno i stajati sa strane piljeći u obzorje,tvrdoglavo ne priznajući da nas se to ne tiče..
Sloterdijck

Post 21 Jul 2013, 12:07

U subotnjem Jutarnjem je izašao veliki članak o Egiptu od našeg stručnjaka_http://www.h-alter.org/stranice/ivan-ivekovic
Ne biti po strani
  • Information