Mediteraneo. Ili Malena. Ili kaj god od Passolinija ili onoga kaj je volil velike dude...Serenità » wrote:Pričala mi je prijateljica o Bijeloj Masajki, bila je frapirana filmom. Vidjela sam ga neku večer, nije mi se dalo gledati, a nisam snimala.
Ima li tko preporuke za dobar talijanski film? Trebala bih ga vježbati, ali nikako da krenem s gledanjem. Skinula sam Il gattopardo i Accattone. Mišljenja?
Zadnje što smo pogledali i šta mislimo o tome?
Meditteraneo je bio prošli vikend na tv-u, gledala. Svidio mi sejudolino » wrote: Mediteraneo. Ili Malena. Ili kaj god od Passolinija ili onoga kaj je volil velike dude...
Accattone je Pasolinijev, njega sam malo i čitala, pojam mi je otkad sam počela slušati De Andrea.
Malenu znam da sam gledala, ali davno je to bilo, mogla bih ponovno.
Za ovog s dudama ne znam.
Hvala!
Y es que yo no quiero pasar por tu vida como las modas No se asuste señorita, nadie le ha hablado de boda...
Quiero ser tu medicina, tus silencios y tus gritos...
Tu astronauta, el primer hombre que pise tu luna Clavando una bandera de locura...
Tu astronauta, el primer hombre que pise tu luna Clavando una bandera de locura...
Dude voli Fellini... 
Evo, baš gledan neki seksej ruski film na prvom, Moj tata Barišnjikov.
Super je.
Evo, baš gledan neki seksej ruski film na prvom, Moj tata Barišnjikov.
Super je.
Moja srdačna preporuka:Serenità » wrote:
Meditteraneo je bio prošli vikend na tv-u, gledala. Svidio mi semada ne pričaju puno.
Accattone je Pasolinijev, njega sam malo i čitala, pojam mi je otkad sam počela slušati De Andrea.
Malenu znam da sam gledala, ali davno je to bilo, mogla bih ponovno.
Za ovog s dudama ne znam.![]()
Hvala!
Indagine su un cittadino al di sopra di ogni sospetto
Briljantan film, magistralna uloga tada možda najboljeg talijanskog glumca Gian-Marije Volontea, fascinantna Florinda Bolkan, jako zanimljiva, subverzivna premisa...
Talijani nažalost više ne rade takve filmove.
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
Majstori iluzije link
Šarmantan ljetni filmek.
Obećavajući početak se malo rasplinuo kako je radnja odmicala.
Bolji redatelj bi to fino zapaprio.
10 minuta predug.
Šarmantan ljetni filmek.
Obećavajući početak se malo rasplinuo kako je radnja odmicala.
Bolji redatelj bi to fino zapaprio.
10 minuta predug.
'if you fall, i'll be there' (floor)
Novi Superman - ma ne zaslužuje ni link na IMDB. Lijep je jedino u blago bradatom izdanju u par scena, inače izgleda retardirano. Da, da, izdvojila sam najvažnije
Film kao film je dosadan i predvidljiv, mislim, radi se remake verziji jednog starijeg Supermana (fantomska zona, general Zod, bla)
Razočarana skroz, a ja čak i volim superjunake
Nemoj biti razočarana, Supermen je superjunak za debile. To je sjajno opisao Tarantino kroz Karadinov monolog u Kil Bilu.blue » wrote:Novi Superman - ma ne zaslužuje ni link na IMDB. Lijep je jedino u blago bradatom izdanju u par scena, inače izgleda retardirano. Da, da, izdvojila sam najvažnijeFilm kao film je dosadan i predvidljiv, mislim, radi se remake verziji jednog starijeg Supermana (fantomska zona, general Zod, bla)
Supermen je jebeni arijevac, a svaki je pošten čovjek u duši antifašist...
Pa, u početku je i bio antifašist, "champion of the opressed" i tako to. Dugo je trebalo da prijeđe na mračnu stranu.judolino » wrote: Nemoj biti razočarana, Supermen je superjunak za debile. To je sjajno opisao Tarantino kroz Karadinov monolog u Kil Bilu.
Supermen je jebeni arijevac, a svaki je pošten čovjek u duši antifašist...
http://mikegaudini.com/diniverse/?p=876
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
-
Whereabout
Sinoć sam ponovo nakratko bacila pogled na Sliver i sjetila se koliko je to zapravo dobar film, čitava ta "rear window" tradicija u njemu, s nekoliko tipskih i antologijskih scena, kao i da je Sharon Stone 1993. očito jako dobro izgledala - njezina forma tijela u onoj odjeći za vježbanje trebala bi biti model.
.
Skinula sam ga, doći će skoro na red. Hvala.Emericzy » wrote: Moja srdačna preporuka:
Indagine su un cittadino al di sopra di ogni sospetto
Briljantan film, magistralna uloga tada možda najboljeg talijanskog glumca Gian-Marije Volontea, fascinantna Florinda Bolkan, jako zanimljiva, subverzivna premisa...
Talijani nažalost više ne rade takve filmove.
Ovih dana sam krenula s gledanjem, prvi je bio Accattone. Glavni glumac je odličan, mislim da je njegova gluma najvredniji dio filma. Radi se o svodniku koji žrtvuje jednu svoju ljubavnicu policiji, dok zbog nove odlučuje se želi promijeniti i početi raditi. Pričaju narječjem tako da s te strane nisam imala neke koristi.
Ubacila sam Onjegina kojeg sam skinula još prije 2, 3 mjeseca kad je bio na tv-u, a nisam ga stigla pogledati. Osim zadnje scene gdje Liv plače kao nespašena, a Ralph izgleda kao demon koji će ju proždrijeti, svidio mi se. Malo sam se i pronašla u njezinoj ulozi.
I zadnje: Vrt Finzi Continijevih. Tu sam već zaključila kako me Talijani deprimiraju.
Y es que yo no quiero pasar por tu vida como las modas No se asuste señorita, nadie le ha hablado de boda...
- Euklid
- old school
Ludi dani, film Nikole Babića iz '77.
Neki dan na htv3.
Ovo bi ja dao svim nadobudnim domaćim redateljima da vide kako se nepretenciozno snimaju odlični filmovi. S budžetom od par kuna.
Neki dan na htv3.
Ovo bi ja dao svim nadobudnim domaćim redateljima da vide kako se nepretenciozno snimaju odlični filmovi. S budžetom od par kuna.
Zafranović je svršavao u nogavicu od takvih filmova.Serenità » wrote:Vrt Finzi Continijevih. Tu sam već zaključila kako me Talijani deprimiraju.Brat i sestra 1938. u Ferrari budući da su Židovi nemaju pristupa u teniski klub, odlučuju okupiti svoje prijatelje u vrtu kako bi se tamo družili. Sad ide red ljubavnih trokuta, red ratnih zbivanja, na kraju većina pomre.
Ovaj konkretni je zapravo jako dobar. Ako zanemariš činjenicu da se kao kič-filmovi bavi bogatom a-oh-tako-tužnom elitom, koja, eto, strada baš kao i običan svijet.
Inače, gledam Borgen na TV svaku večer. Jebote, fakat je dobro napravljeno. Ne čudi me da je toliko hvaljen. Politika taman toliko pojednostavljena da ne bide dosadna, a opet nije pretvorena u kako-si-to-zamišlja-mali-Ivica. Izvrsni glumci. Dobra kamera. Vrlo ekonomična, sigurna režija.
Ovo mogu samo potpisat. Istina, meni je Superman najmanje drag superjunak, oduvijek bio.blue » wrote:Novi Superman - ma ne zaslužuje ni link na IMDB. Lijep je jedino u blago bradatom izdanju u par scena, inače izgleda retardirano. Da, da, izdvojila sam najvažnijeFilm kao film je dosadan i predvidljiv, mislim, radi se remake verziji jednog starijeg Supermana (fantomska zona, general Zod, bla)
Film je toliko loš da sam na trećini filma uzela pisat seminar dok se ovaj vrti u pozadini, s povremenim bacanjem oka na sliku. Nemam dojam da sam nešto izgubila.
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
Ja sam oduvijek više volio Spajdermena. Jeba ti bog mater, spasiš svijet, spasiš ljude, stoku i ostalo - i svi ti jebu mater.
Jebiga, to je realno, znam kak je to...
Jebiga, to je realno, znam kak je to...
Gone baby gone
Brat me uvjeravao da sam već gledala ovaj film, sjetila sam se da jesam čim je počeo. Al eto, nije loš, pa sam pogledala do kraja. Amanda je četverogodišnja kći narkićke iz bostonskog geta, nestaje jednoga popodneva za vrijeme majčinog fiksanja u lokalnom baru. Slučaj uz policiju rješava dvoje privatnih detektiva koje unajmljuje Amandina ujna.
Glumi i Omar iz Žice. To mi je bila poslastica.
Podsjetilo me malo na Mystic river.
Brat me uvjeravao da sam već gledala ovaj film, sjetila sam se da jesam čim je počeo. Al eto, nije loš, pa sam pogledala do kraja. Amanda je četverogodišnja kći narkićke iz bostonskog geta, nestaje jednoga popodneva za vrijeme majčinog fiksanja u lokalnom baru. Slučaj uz policiju rješava dvoje privatnih detektiva koje unajmljuje Amandina ujna.
Glumi i Omar iz Žice. To mi je bila poslastica.
Podsjetilo me malo na Mystic river.
- Donna Sole
Prokleti posjed
Sidney Polack
Natalie Wood i Robert Redford
Film me zvao. Osjećaj koji ne znam opisati. Jednostavno me zove da pogledam, a ko sam ja da zamjerim.
S vremenskim odmakom od skoro 5o godina nakon snimanja, uzimajući u obzir sva događanja kroz povijest od tada, film i dalje ima svoju težinu i vrijedi svake minute gledanja.
Više me zanimalo kao uradak prema djelu Tennessee Williamsa.
Vruće je pa se neću više mučit oko doživljaja priče.
Mladi Redford.
prelijepa Natalie
Sidney Polack
Natalie Wood i Robert Redford
Film me zvao. Osjećaj koji ne znam opisati. Jednostavno me zove da pogledam, a ko sam ja da zamjerim.
S vremenskim odmakom od skoro 5o godina nakon snimanja, uzimajući u obzir sva događanja kroz povijest od tada, film i dalje ima svoju težinu i vrijedi svake minute gledanja.
Više me zanimalo kao uradak prema djelu Tennessee Williamsa.
Vruće je pa se neću više mučit oko doživljaja priče.
Mladi Redford.
prelijepa Natalie
kurvanjski avatar, a
- Euklid
- old school
Otac na sluzbenom putu.
Jucer na htv3. Gledah ga makar mi je bio 14. put.
Remek djelo.
Masterpis.
Savrsenstvo.
Svaki put sve bolji jer otkrivam nove detalje.
TOP 10 domacih filmova...
Jucer na htv3. Gledah ga makar mi je bio 14. put.
Remek djelo.
Masterpis.
Savrsenstvo.
Svaki put sve bolji jer otkrivam nove detalje.
TOP 10 domacih filmova...
-
- Information
-