Jezikoterija
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 815 times
- Been thanked: 1547 times
Pišeš li nekom odboru, tijelu, tvrtki - vas, vam, vi i slične stvari idu malim slovom. Velikim se pišu samo kad se izravno obraćaš jednoj osobi, i samo u privatnoj korespondenciji. U javnoj komunikaciji opet ide malo. Klasičan su primjer intervjui.
Potpisi su za budale.
Hm, dakle, ako pišeš nekoj skupini ljudi, tipa, staviš ih sve u cc u mejlu, i poštuješ ih, opet treba ići malo ako im se kolektivno obraćaš? 
Meni zapravo više smeta kad je Vas kurtoazija i 'po službenoj dužnosti', pogotovo kad pišem nekome na koga mi se želudac okreće - dok kad mi je netko ono
tu nema dovoljno velikog velikog slova 
Meni zapravo više smeta kad je Vas kurtoazija i 'po službenoj dužnosti', pogotovo kad pišem nekome na koga mi se želudac okreće - dok kad mi je netko ono
- Stitch
- Head Honcho
Ne, ti će mejlovi ići pojedincu, koliko ih god bilo u CC-u. Moja je praksa uvijek rabiti BCC, iz sigurnosnih i epigonskih razloga. 
Potpisi su za budale.
Naravno, cc je kad šaljem onima koji se znaju, po mogućnosti i IRL + kad je potrebno da se zna kome je otišloHekatonhir » wrote:Ne, ti će mejlovi ići pojedincu, koliko ih god bilo u CC-u. Moja je praksa uvijek rabiti BCC, iz sigurnosnih i epigonskih razloga.
Bcc radim samo za čestitke i za 'dokaz o slanju', ne šaljem forwarduše, dakle, zapravo ga rijetko koristim
Ok, rezime, za mene koja sporo kopčam: malo slovo u svakoj množini (bez iznimaka) tj. veliko samo u jednini makar se obraćao nekolicini pojedinaca odjednom?
Btw, meni je ovo drugo - množina
- Stitch
- Head Honcho
Potpisi su za budale.
- Borna Paro
- MadnessInMethod
kalaj je srpski izraz za kositar (sn). dakle, kalajsavo/kalajisano bi došlo kositreno.
"Madness in method, that's genius." F. Herbert
Nije kalajsavo neko kalajsano. Znači prevučeno kalajem ili kositrom. Pokositreno. Kalaj je srpski za kositar, vjerojatno zapravo turcizam.Borna Paro » wrote: Što znači kalajsavo?I to je turcizam?
- schmokljan
Kaže li se, kako ja mislim: "Ona je ni za šta.", ili "Ona je za ništa."
Općenito - "za ništa", ili "ni za šta"?
Prijedlog uvijek razdvaja negaciju od zamjenice. To ti je tzv. tmeza. E sad, ima slučajeva kad će se pisati sastavljeno, ima kad se piše rastavljeno... Ovisi što te točno zanima. Svakako - "za ništa" ne dolazi u obzir. Tu ionako uvijek može doći zakurac.schmokljan wrote:Kaže li se, kako ja mislim: "Ona je ni za šta.", ili "Ona je za ništa."
E da - ni za što. Ili pak nizašto.
On pjeva, ne govori.ElliQuinn » wrote:Kojim dijalektom govori meteorolog Borivoj Čapka? Piše da je rođen u Zagrebu, ali čovjek naglašava čudnije od Francuza priučenog hrvatskom.
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
Zašto pjeva kao Francuz loše priučen hrvatskom? Zašto ne pjeva kao Štulić?Zekoslawa » wrote: On pjeva, ne govori.
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
Vidi što kaže HJP: http://hjp.srce.hr/index.php?show=searc ... o%C4%8Dnik .
Netko obavezan danom riječju, što jest opis viteza.
- Stitch
- Head Honcho
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Potpisi su za budale.
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
Znam, priznao si negdje gore da ti se omakne seks bez kondoma.Hekatonhir » wrote:Znaš da kraj mene moraš paziti, jebiga.
- Stitch
- Head Honcho
Naravno da mi se omakne, mrzim kondome. A i bolje je umrijeti kao jebač nego kao nešto drugo. 
Potpisi su za budale.
I ja ih mrzim. Ali, bolje je i s njima nego ne.Hekatonhir » wrote:Naravno da mi se omakne, mrzim kondome. A i bolje je umrijeti kao jebač nego kao nešto drugo.
Imaš i jebača seronja.Hekatonhir » wrote:Naravno da mi se omakne, mrzim kondome. A i bolje je umrijeti kao jebač nego kao nešto drugo.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
-
- Information
-