nokka i tebi..Bara huda » wrote: Pa nece na put valjda sama, bez najboljih prijateljica![]()
Zec, mislim da u zg mos prec na müsle. A ni sa cokolinom ne mos falit.
Jebemu, spremam se spavat vec po ure/ pol cuke, moram napisat nocca svima da se natjeram mrdnut.
Pa eto...pisem...nocca svima.
.. simbol zvan čežnja...
..e zekoslava, baj d vej..sad mi je palo na pamet, ne znam zasto..pa da ne zaboravim. ne ulazi gore u veze na poslu i u veze sa ozenjenima.. 
..poslije ce ti bit kao sada, pa jos gore..kao da si potpisala jos tri ugovora koja neces.
..poslije ce ti bit kao sada, pa jos gore..kao da si potpisala jos tri ugovora koja neces.
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
Dosao bih na more zivjeti i raditi momentalno, samo da mogu (dobro, ne bas za 4k)...a unda wrote: oce..da..oce..oce kurac.
ono, pinklec na rame i..ko to more platit? ..je, je, tako ce bit..
Imadoh prije petnajs godina priliku za posao u Rovinju ali je nisam prihvatio.
Ne prodje zemlja oko mjeseca a da se ne pokajem.
Em bih zivio na moru, em medju civiliziranim ljudima...
'if you fall, i'll be there' (floor)
Noć, Barče.Bara huda » wrote: Pa nece na put valjda sama, bez najboljih prijateljica![]()
Zec, mislim da u zg mos prec na müsle. A ni sa cokolinom ne mos falit.
Jebemu, spremam se spavat vec po ure/ pol cuke, moram napisat nocca svima da se natjeram mrdnut.
Pa eto...pisem...nocca svima.
Ne znam. Majke mi, ne znam. Idem u taj vražji Zagreb u koji sam htjela ići, našla sam posao u toj vražjoj struci koju sam sama odabrala, a ja se osjećam krajnje usrano. Ne znam zašto da me ubiješ...a unda wrote: ok. to je vec nesto. nesto dobro.![]()
drugo..u cemu je problem?
1. sto ides?
2. sto ne ostajes?
3. neizvjesnost?
4. mislis da ce ti bit tesko..ono, radit, ritam?
5. ostalo?
6. sve + nenavedeno?
![]()
- Euklid
- old school
Jer ti je upravo zavrsio najljepsi dio zivota...Zekoslawa wrote: Noć, Barče.![]()
Ne znam. Majke mi, ne znam. Idem u taj vražji Zagreb u koji sam htjela ići, našla sam posao u toj vražjoj struci koju sam sama odabrala, a ja se osjećam krajnje usrano. Ne znam zašto da me ubiješ.
zato jer jos prije par mjeseci ti nisma htio cestitat.Zekoslawa » wrote:..
Ne znam. Majke mi, ne znam. Idem u taj vražji Zagreb u koji sam htjela ići, našla sam posao u toj vražjoj struci koju sam sama odabrala, a ja se osjećam krajnje usrano. Ne znam zašto da me ubiješ.
mislis da se rai o onoj.. kazna kao ispunjenje molitve?
nije tako. malo su stvari jednostavnije nego sto mislimo i slozenije nego sto bi htjeli.
sad ti je jedna misanca osjecaja, osjecas se kao da si na nekoj prekretnici, jedna zivotna faza..ili faze, problemi, nekako su iza tebe i sad po tom slijedu se ravnas da ce tako nesto mozda i bit.
tj, ti problemi, te faze..koje su na neki nacin prosle.,.
a) znas koliko si energije, emocija u to ulozila, cega si se odrekla, koja je bila cijena, a i sto si dobila
b) ..ali to si ti, na neki nacin si se pomirila sa sobom, neke si stvari rijesila..i to kako rijesila..mislim te probleme, ako su bili problemi..te neke, jel, zivotne neke situacije, faze..rijesila si, sama si rijesila, a to nije malo
c) ..i to si sad ti i na neki nacin je doslo do nekog emocionalnog pomirenja sa sobom, neke frke su stale, malo se sve selglo, malo si se na neki nacin i odmorila, neki drugi ritam usvojila..mozda i onaj..dolce far njente, sto ne govorim u nekom losem znacenju, a ujedno sama znas i znala si, kao odgovorna i zrela osoba da ce neke nove faze trebat i otvorit, nacet..
d) ..a to nije bas lako, nikome nije lako, i sad su tu, na toj tocki kad se treba nestom pocet odvijat i kad nesto d ase to odvija moras mijenjat..moras mijenjat relativno brzo, moras mijenjat na neki nacin stresno.. drugi grad, drugi ljudi, druga sredina i onda unaprijed sebe tjeras da se ti promijenis, da se psihicki pripremis na to, a ne da ti se, naravno, a osjecas neku obavezu prema..i sebi..i jasno, tu su sad normalni procesici kad se sve te neke, jel..emocije, zelje, mogucnosti, koncentriraju u nekom uzem prostoru i vremenu..
e).. i jasno da se to dozivljava ne neki nacin kao oprastanje, oprastanje od sebe, od dijela sebe, od dijela poznatog, koliko toliko sigurnog sebe, koliko toliko sigurne okoline..
f) a ta je sigurnost sada vrlo vazna, jer..kako sam shvatio..dosta toga si na neki nacin prosla sama ili si (se) osjecala da prolazis sama i to je, na neki nacin..ne znam kako bih rekao..nekako, nije fer? ali, sto nam drugo preostaje..
eto sad kad smo barem malo to rijesili, amo dalje..
dakle..
Bit će to dobro, bolje nego se nadaš. Obično kad ljudi ovako zamišljaju gore scenarije, scenarij bude bolji.Zekoslawa » wrote:a)da
b)da
c) da
d)da
e) puno da
f) puno da
Odoh dalje plakat u žitarice od jagode, pokušavam ih izist ima po ure.
- Euklid
- old school
Tocno tako sam i ja razmisljao svojedobnoex anais wrote:
Čuj, ako je to najljepši period života, odo ja skočit kroz prozor.Jedva sam ovo izdurala uz nadu da će jednom nekad bit bolje.
A unda me zivot grubo demantirao...
A što bi se desilo da odbiješ? Nema opcije da budeš tu gdje jesi za iste pare?Zekoslawa » wrote:A šta je najgore, čak tu i nema nekog lošeg i puno lošeg scenarija, ne bi da mi je ostanak ovdje neki super scenarij. Al ne mogu, nemam snage za odlaske, dolaske, prekretnice i sve to. Puno mi je to sad.
..dakle, u citavoj toj i takvoj situaciji, ipak si se doverla u poziciju da mozes odlucivati o sebi, da imas izbor, prostor za odlucivanje, koji nije bas tako frustrajuci kako bi ti moglo izgledat.
najprije, fizicki govoreci, ides u zagreb, ne ides i baden baden na volgi.
drugo, po tom nekom ugovoru, ides na godinu dana, ne ides na vjecnost neku. mislim, ono, ako se osjecas kao da ides na neku (samo)robiju, pa da visis na vjesalici godinu dana, izdrzat ces..
trece, nes ti ugovora i obaveza. ako ti radi bilo kakvih razloga nesto..pukne film, pa nece te giljotinirat ako im kazes..vama cast i postenje, ali ajte vi u pskmtrinu.
cetvrto, sve u svemu pa i nisi bas tako sama sama, neki bekaipc imas i neke mogucnosti imas za vratit se negdje, sto god mi pod vracanjem podrazumijevali.
peto, za sve treba vremena, pa i sa neke te prelazne periode. nisu ni u toj firmi bas borgovi koji nista ne razumiju. imaju oni svoje interese, ali svi smo mi krvavi ispod i a povise..
sesto..a ko tebi brani gore trazit..ili cak nac drugi posao, bolji, s boljim, uvjetima, bolje placen ili posao gdje ces bit zadovoljna, realizirana tim svojim dijelom sebe?
i ne znam vise sta ide po redu.. ali, ako si vec odlucila, pa daj malo sebi vremena. znam da ti je dopizdilo uvijek nesto ispocetka, pa bez neke bliskije podrska i/ili razumijevanja, ali..sta, jebiga, kapu na guzicu i pici..ka i svi..
bit ce to sve dobro, nes se ti nama vise ni javljat, pravit ces se da nas ne znas. nos uzbrdo i..ko je ova gamad?
a i malo si ti..nakon svih tih vfza i malo..iscrpljena..pa ritmovi, pa spavanje, pa obroci, pa cigarete, pa nema se love, opa kako ovo, kako ono, sta cu, di cu, pino projekcija, puno pitanja vezanih za buduce neko vrijeme.. i jasno da se onda, pod takvim nekim malim nestabilnostima i stresovima sve nekako gleda pod povecalom emocija, pa sve izgleda nekako jace, nego sto ustvari jest.
daklle, sve te tvoje odluke sad, promjene, nisu beznacajne, ali nemojmo pretjerivat da su sad nekako ono..kolosijeci s kojih nema silaska. osim toga, te promjene ce bit na bolje..bit ce sigurno, bez obzira kako ti sad gledala na buducnost ono..ko konj kad mu stavi na oci one poklopce da gleda samo naprijed..
odlucila si se za taj korak i to je dobra odluka. na nista te ne osudjuje, nemoj sama sebi stvarat neki pritisak i moranje.
fino se pripremi, nastoj to shvatiti kao dio ugode, bez obzira sto tu sada ima masu tehnickih i operativnih i organizacijskih detalja, ne potiskuj nikakve emocije prema sebi, ali napravi sebi taj korak sto mozes ugodnijim.
ono, budi malo racionalna.
ako cemo vec pricat o necemu sto koga brine..mene u citavoj toj tvojoj situaciji najvise brine sto ti kad ugledas malo friskog zraka, padnes u nesvist..
ajde, fino sad..papat, dobit malo snage, ojacat da im se mozes gore najebat one mile da im drage li im mile..ako bude trebalo, pit be komplekse.. i sve to bu bilo kak sik i fes puca na zrimbacu.

najprije, fizicki govoreci, ides u zagreb, ne ides i baden baden na volgi.
drugo, po tom nekom ugovoru, ides na godinu dana, ne ides na vjecnost neku. mislim, ono, ako se osjecas kao da ides na neku (samo)robiju, pa da visis na vjesalici godinu dana, izdrzat ces..
trece, nes ti ugovora i obaveza. ako ti radi bilo kakvih razloga nesto..pukne film, pa nece te giljotinirat ako im kazes..vama cast i postenje, ali ajte vi u pskmtrinu.
cetvrto, sve u svemu pa i nisi bas tako sama sama, neki bekaipc imas i neke mogucnosti imas za vratit se negdje, sto god mi pod vracanjem podrazumijevali.
peto, za sve treba vremena, pa i sa neke te prelazne periode. nisu ni u toj firmi bas borgovi koji nista ne razumiju. imaju oni svoje interese, ali svi smo mi krvavi ispod i a povise..
sesto..a ko tebi brani gore trazit..ili cak nac drugi posao, bolji, s boljim, uvjetima, bolje placen ili posao gdje ces bit zadovoljna, realizirana tim svojim dijelom sebe?
i ne znam vise sta ide po redu.. ali, ako si vec odlucila, pa daj malo sebi vremena. znam da ti je dopizdilo uvijek nesto ispocetka, pa bez neke bliskije podrska i/ili razumijevanja, ali..sta, jebiga, kapu na guzicu i pici..ka i svi..
bit ce to sve dobro, nes se ti nama vise ni javljat, pravit ces se da nas ne znas. nos uzbrdo i..ko je ova gamad?
a i malo si ti..nakon svih tih vfza i malo..iscrpljena..pa ritmovi, pa spavanje, pa obroci, pa cigarete, pa nema se love, opa kako ovo, kako ono, sta cu, di cu, pino projekcija, puno pitanja vezanih za buduce neko vrijeme.. i jasno da se onda, pod takvim nekim malim nestabilnostima i stresovima sve nekako gleda pod povecalom emocija, pa sve izgleda nekako jace, nego sto ustvari jest.
daklle, sve te tvoje odluke sad, promjene, nisu beznacajne, ali nemojmo pretjerivat da su sad nekako ono..kolosijeci s kojih nema silaska. osim toga, te promjene ce bit na bolje..bit ce sigurno, bez obzira kako ti sad gledala na buducnost ono..ko konj kad mu stavi na oci one poklopce da gleda samo naprijed..
odlucila si se za taj korak i to je dobra odluka. na nista te ne osudjuje, nemoj sama sebi stvarat neki pritisak i moranje.
fino se pripremi, nastoj to shvatiti kao dio ugode, bez obzira sto tu sada ima masu tehnickih i operativnih i organizacijskih detalja, ne potiskuj nikakve emocije prema sebi, ali napravi sebi taj korak sto mozes ugodnijim.
ono, budi malo racionalna.
ako cemo vec pricat o necemu sto koga brine..mene u citavoj toj tvojoj situaciji najvise brine sto ti kad ugledas malo friskog zraka, padnes u nesvist..
ajde, fino sad..papat, dobit malo snage, ojacat da im se mozes gore najebat one mile da im drage li im mile..ako bude trebalo, pit be komplekse.. i sve to bu bilo kak sik i fes puca na zrimbacu.
Nemam pojma, zapravo nisam ni jako puno inzisistirala na tome. Ovdje je ured premalen i nema mjesta za mene. A oni hoće da budem što više u uredu jer sam početnik. Što ima neke logike. A zapravo ni meni ne paše ovaj rad od doma, trunem.ex anais » wrote:
A što bi se desilo da odbiješ? Nema opcije da budeš tu gdje jesi za iste pare?
Nasuprot trunjenja imaš nešto što ti je nepoznato. Ne znam, znam da je nepoznato zastrašujuće, ali zar može biti gore od truljenja?Zekoslawa » wrote: Nemam pojma, zapravo nisam ni jako puno inzisistirala na tome. Ovdje je ured premalen i nema mjesta za mene. A oni hoće da budem što više u uredu jer sam početnik. Što ima neke logike. A zapravo ni meni ne paše ovaj rad od doma, trunem.
ti se ne kliberi, nego se uvati knjige, hitno. diplomirat i trk u zagreb. nadjite stan. zivite tri mjeseca u tom stanu, popickarajte se na mrtvo ime i onda odahnite kako je zivot lijep.
ono, ko mujo kad je drzao pasa za rep i vitlao ga i govorio da pas uziva. kad su ga pitali kako, on kaze..da vidis kako uziva kad ga pustim.
To ti čekaš, da se popičkaramo uživo...a unda » wrote: ti se ne kliberi, nego se uvati knjige, hitno. diplomirat i trk u zagreb. nadjite stan. zivite tri mjeseca u tom stanu, popickarajte se na mrtvo ime i onda odahnite kako je zivot lijep.
ono, ko mujo kad je drzao pasa za rep i vitlao ga i govorio da pas uziva. kad su ga pitali kako, on kaze..da vidis kako uziva kad ga pustim.
Nije sad riječ o meni.
..amo..list papira, olovku i pisat, malo racunovodstvo radit..Zekoslawa » wrote: Nemam pojma, zapravo nisam ni jako puno inzisistirala na tome. Ovdje je ured premalen i nema mjesta za mene. A oni hoće da budem što više u uredu jer sam početnik. Što ima neke logike. A zapravo ni meni ne paše ovaj rad od doma, trunem.
sto ti dobijas tim ugovorom, korakom, odlukom..?
onda druga kolona..popis sve ono sto mislis da gubis.
sve nabaci, sve sta mislis i osjecas. kad vidis da bi to bilo to, ona sa strane svake od tih stavki, nekako..poslozi, daj prioritete ili im daj neke oznake, brojeve od 1 do 10, onako koliko mislis da ti je neka stavka znacajna.
fino onda to zbrojis i dobijes neku sliku bilance tvog nekog stanja.
ok, ako i ne uspijes to napravit, barem ces se umorit dok to budes radila, prispavat ce ti se i zaspat ces ko top. ope dobro..
-
- Information
-