Ulazak u EU
- Donna Sole
- Been thanked: 1 time
nikako ne otvara link pa ne znam o čemu se radiPero » wrote:Bedastoća, diskriminacija ili ...
http://www.jutarnji.hr/gradani-bih-u-hr ... e/1107347/
a kad sam već ovdje , pitam se u vezi ulaska Taj Dan u EU

nadam se da se neće paliti vatre, baklje, vatrometi i slična slavljenička pirotehnika
nadam se da se uopće neće slaviti

kurvanjski avatar, a
- Donna Sole
kurvanjski avatar, a
Ne otvara ni stranicu Jutarnjeg lista. Bi'će netko hakir'oChilimama » wrote:nikako ne otvara link pa ne znam o čemu se radi
a kad sam već ovdje , pitam se u vezi ulaska Taj Dan u EU![]()

Radi se o tome da bi građani BiH trebali imati pokriće od po 100 eura za svaki dan boravka u Dobroj našoj

To je nama naša EU dala...

- Donna Sole
nadam se da to nije istina i da to neko od zloćudnih novinara kuha kašuazizi » wrote:Ne otvara ni stranicu Jutarnjeg lista. Bi'će netko hakir'o![]()
Radi se o tome da bi građani BiH trebali imati pokriće od po 100 eura za svaki dan boravka u Dobroj našoj
To je nama naša EU dala...
ne vidim smisao u tome
užasavam se tih tvorevina i pravila i zakona
sram me
kurvanjski avatar, a
I ja se užasavam tih tvorevinaChilimama » wrote:...užasavam se tih tvorevina
sram me

I nije me sram

- Donna Sole
a ne znam
mene je jer se osjećam kao dio kaste , dio urote, član neke tvorevine u koju ne vjerujem
nije li to diskriminacijski prema građanima Bosne?
Zašto sam otvarala ovaj topik s politike?

je li tako i za ostale ili se samo u njih gleda tako svisoka?
kurvanjski avatar, a
Mislim da se nismo dobro razumjele. Nije me sram što ne odobravam politike EU još od prvog dana njezinog osnivanja. Ne znam kada su Portugalci ušli u EU (ne da mi se guglati), no tada me je jedan od njih tješio kako ćemo i mi jednom ući. Rekla sam da hvala ne bih tamo gdje ne mogu i moji rođaci iz Bosne.Chilimama » wrote: a ne znam
mene je jer se osjećam kao dio kaste , dio urote, član neke tvorevine u koju ne vjerujem
nije li to diskriminacijski prema građanima Bosne?
Zašto sam otvarala ovaj topik s politike?![]()
![]()
je li tako i za ostale ili se samo u njih gleda tako svisoka?
Uostalom, na što liči danas većina "malih" država Insieme u EU? (Samo mi se pjesma dopada

Našala sam drugi link i spominje se samo BiH. No, pretpostavljam da isti režim vrijedi i za ostale van granica EU.
A jesmo jadan narod,slavit cemo ulazak u Uniju,a zapravo slavimo kapitulaciju 

Da se razumijemo, ja sam izašao na referendum za EU i zaokružio DA.
Al da sam imao blagog pojma da će nastati ovakva birokratska zajebancija sa npr. uvođenja viza Rusima i Turcima (ako već treba, evo, stigo ti avionom, evo ti na graničnom prijelazu viza, plati 1 EUR u kešu koliko košta tinta za pečat i sretno) ili ovo sa 100 EUR Bosancima (osim onima koji imaju hrvatske putovnice već odavno), zaokružio bih NE.
Ne bih ništa promijenio, ali bih se osjećao ugodnije.
Al da sam imao blagog pojma da će nastati ovakva birokratska zajebancija sa npr. uvođenja viza Rusima i Turcima (ako već treba, evo, stigo ti avionom, evo ti na graničnom prijelazu viza, plati 1 EUR u kešu koliko košta tinta za pečat i sretno) ili ovo sa 100 EUR Bosancima (osim onima koji imaju hrvatske putovnice već odavno), zaokružio bih NE.
Ne bih ništa promijenio, ali bih se osjećao ugodnije.

Ne razumijem čemu se čudite. Sve su to Bosanci prije doživljavali na slovenskoj granici. Sad se to samo pomiče jednu granicu dalje. Pa nije EU sad nešto novo izmislila. To je Schengenska granca. Stroga na svom rubu, e da unutar nje granica više ne treba biti.
Nije Schengenska granica. Hrvatsko-slovenska granica je Schengenska. Samo neće biti carine i jednostruka je policijska kontrola. Da smo u Schengenu, ne bi bilo ni nje. Mi stupanjem u EU nismo u Schengenu. Ili ti imaš insajderske informacije?Emericzy » wrote:Ne razumijem čemu se čudite. Sve su to Bosanci prije doživljavali na slovenskoj granici. Sad se to samo pomiče jednu granicu dalje. Pa nije EU sad nešto novo izmislila. To je Schengenska granca. Stroga na svom rubu, e da unutar nje granica više ne treba biti.
Ne, ali prihvaćamo obavezu da u nju uđemo. Implementiramo njezine elemente malo-pomalo, kao i Rumunjska i Bugarska, koje su već trebale ući, pa su zajebale stvar. (Mislim da i Cipar to mora.)Pero » wrote:Nije Schengenska granica. Mi stupanjem u EU nismo u Schengenu. Ili ti imaš insajderske informacije?
I prihvaćanje obaveze da u nju uđemo (da se razumijemo, to ne moramo), podrazumijeva prije ulaska donošenje propisa da svaki Bosanac na ulasku u Hrvatsku ima 100 EURa po danu boravka? Tebi je to logično, razumno, dobrosusjedski, ekonomski, whatever...Emericzy » wrote: Ne, ali prihvaćamo obavezu da u nju uđemo. Implementiramo njezine elemente malo-pomalo, kao i Rumunjska i Bugarska, koje su već trebale ući, pa su zajebale stvar. (Mislim da i Cipar to mora.)

Logično i razumno i ekonomski jest za EU, ako EU ima problema s imigrantima. A ima. Ako hoćeš biti humanitaran, to onda radiš organizirano, a ne tako da jednostavno otvoriš granice. Dobrosusjedski, naravno, nije, ali to nije hrvatski propis. Hrvatska to nikad nije napravila Bosancima i da je do Hrvatske niti ne bi. Koliko znam, mi smo i lobirali da se to ne radi. Ali EU na BiH još ne gleda kao na susjeda. Nije to diskriminatorski specifično prema BiH. Vidiš da Rusima i Ukrajincima rade još veće probleme.Pero » wrote: I prihvaćanje obaveze da u nju uđemo (da se razumijemo, to ne moramo), podrazumijeva prije ulaska donošenje propisa da svaki Bosanac na ulasku u Hrvatsku ima 100 EURa po danu boravka? Tebi je to logično, razumno, dobrosusjedski, ekonomski, whatever...
1. Daj mi link na schengenski EU propis koji traži da se građanima BiH onemogući ulazak u državu članicu EU ako nemaju 100EUR na dan. Podjebavam, svojedobno sam ja, iz nečlanice EU ulazio u schengenske članice EU i nitko me nije tražio da dokažem da imam 100 EUR po danu.
2. Ako već treba uvesti vize za Ruse i Turke, zašto to radimo na takav birokratski način?
2. Ako već treba uvesti vize za Ruse i Turke, zašto to radimo na takav birokratski način?
..sta ne moramo? uc u snegen ili trazit 100 eura/dan?Pero » wrote:I prihvaćanje obaveze da u nju uđemo (da se razumijemo, to ne moramo), podrazumijeva prije ulaska donošenje propisa da svaki Bosanac na ulasku u Hrvatsku ima 100 EURa po danu boravka? Tebi je to logično, razumno, dobrosusjedski, ekonomski, whatever...
a jel to samo za bosnu ili i za ostale drzave s kojima granicimo i ne granicimo?

zato jer nam je diplomacija od starta sjebana. tvrda. sitnicava. jadna. jednosmjerno jadna, ovisna, kurca ne razumiju, sve neke diplomatske velicine, a da ih je sve skupa skupit, ne bi tri osobe mogao spojit, a da ne osramote drzavu. ili da joj ne nastete..Pero » wrote:..
imam, naravno, teoriju i elemente neke zasto je to tako, ali nije sad to bitno..
1. Ušli smo u EU, ali ne moramo uć u Schengen, iako se naravno sve vlade kunu da oće uć...a unda » wrote: ..sta ne moramo? uc u snegen ili trazit 100 eura/dan?
a jel to samo za bosnu ili i za ostale drzave s kojima granicimo i ne granicimo?
2. Mene su tražili da dokažem da imam dovoljno love negdje '93, kad su me skoro skinuli iz vlaka za Veronu u Trstu. Al već preko 15 godina nitko me ne pita za lovu ni u Sloveniji, ni Njemačkoj, ni Češkoj, ni Francuskoj, ni Engleskoj, nit Americi, nit Ukrajini... Jest da sam za neke te zemlje morao vaditi vize.

3. Zasad, koliko znam, samo za Bosnu.
Jel ima elemenata fašizma u toj teoriji?..a unda » wrote: imam, naravno, teoriju i elemente neke zasto je to tako, ali nije sad to bitno..

..ima, ali nisu bitni..Pero » wrote: Jel ima elemenata fašizma u toj teoriji?

jednostavno, mi se diplomacijom sluzimo kao grubim alatom i to dan za dan, sad je ovako, sutra ce bit nekako drugacije..stihijski, ono. ma da bi to malo razmislilo sta ce bit prekosutra..
-
- Information
-