Što je obitelj?

Za antropologiju, ekonomiju, filozofiju, povijest, sociologiju...
Tea Tree

Post 08 Jun 2013, 15:07

BoDerek » wrote: :cerek:

Nimalo mi nije ruzno vidjet pedere ni pomislit kako se jebu.
I divan mi je osjecaj kad u nekoj stranoj zemlji nailazis na parove pedera kako zagrljeni secu.
Lijepo je to, lijepo, osjetit dasak malo vise slobode nego doma.
Ujme! Kako sam ovo zaboravila. Očigledno nisam dugo bila u inozemstvu.
Da, da, baš tako! :cerek: Kako se ponašaju opušteno i ležerno, baš kao hetero parovi. :cerek:

Beau

Post 08 Jun 2013, 15:21

Iju, sto nam je gay kamarila isprala mozak :cerek:

Jednog ce nam dana i zoo kamarila tako :agrosex:
Whereabout

Post 08 Jun 2013, 16:42

Perzefona » wrote:Jako mi se sviđa sve što nodens ovdje piše. Redovito čitam, iako se nisam javljala.

Odlučila sam se autati i prijaviti da sam homofob. Nadam se toleranciji u ovoj heterofobnoj zajednici. :zubo:

Već tjednima se suočavam s tom groznom istinom o sebi. Naime, sve donedavno bila sam uvjerena da nisam, da sam tolerantna osoba koja ne uskraćuje bilo kojoj grupi ili pojedincu pravo da bude ono što jest i da sam osoba koja podrazumijeva da su svi ljudi jednaki pred zakonom i blablabla... i sve.

Međutim me zadnjih tjedana prečesto uvjeravaju da je moja tolerancija prema njima uvredljiva. Jer oni ne žele biti tolerirani. Oni žele biti voljeni. :love:

E, tu ja popizdjeh.

Pravo držanja za ruke u javnosti za mene je pizdarija. Koja nema veze sa stvarnim pravima i problemima u životu. I to im pravo nije uskraćeno zakonom. Ne postoji zakon koji će narediti ljudima da im prizor držanja homoseksualnog para bude srcu mio. A moj je dojam da oni ne pristaju i ne žele išta manje od toga. I to mi je postalo jako odbojno.

Po meni, a tako i nodens reče, postoje mnogi tužni, nesretni, nevoljeni, usamljeni, neupareni ili pogrešno upareni ljudi, mnogi trpeći ljudi. Odbijeni, žalosni, ostavljeni, bolesni, bijedni, siromašni.

I sad se moja "ljudskost", širokogrudnost, otvorenost i pravednost testiraju na tome jesam li spremna izgarati na barikadama i paradama za prava homoseksualaca da se vole. Ma hajte...

Jer, njih tolerancija vrijeđa. Oni ne žele biti tolerirani, oni ne žele biti podnošeni. Tolerancija i podnošenje njima nisu prihvatljivi. Štoviše, ako samo toleriraš homoseksualce, ti si homofob, to sam nebrojeno puta pročitala i osjetila ovih dana. Oni žele biti voljeni. Oujeah... Nek se jebu.

Eto, ja im želim sve najbolje.
Je li problem u definiciji tolerancije i tome da su ljudi u tvojoj okolini shvatili (slušajući tvoje argumente) da zapravo nisi nikad bila tolerantna iako si tvrdila da jesi ili u tome da si sad po novom došla do tog da misliš da svi ljudi nisu jednaki pred zakonom (boldano)? I taj problem ti se pojavio ne ranije dok su te mučili pritisci okoline prema ostalim vidovima kolektivnih identificiranja (domoljublje, sport) ili testova tolerancije (žene, Romi, životinje) nego upravo sad kad su u pitanju seksualne manjine? Taj problem, također, nije nastao kad si vidjela da inicijativa U ime obitelji svoja intimna uvjerenja pokušava utrpati u Ustav, nego upravo slijedom te inicijative - učinilo ti se zgodnim da neki ipak imaju veća prava pred zakonom od drugih? Ovo su pitanja, nisu tvrdnje.
.
Whereabout

Post 08 Jun 2013, 17:10

Perzefona » wrote: Nejasni su mi, međutim, svi oni, ne samo gejevi, koji imaju suludu ideju da tu normalnu i prirodnu želju za ljubavlju mogu i smiju pretvoriti u PRAVO.
Koji su to još osim gejeva? Inače, tu je zbilja nešto terminološki pobrkano - traži se od tebe samo tolerancija i razumijevanje teorijskih koncepata. To podrazumijeva i da si u stanju shvatiti koncept ljubavi na način da je prakticiraju odrasle osobe na načine na koje to radiš i ti, bez razlikovanja je li jedan šupak heteroseksualan pa ima veća prava a drugi homoseksualan pa ima manja.
.
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 08 Jun 2013, 17:16

Tko je vecina na ovom forumu po pitanju usvajanja djece u homoseksulnih parova?

DA ili NE?
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 08 Jun 2013, 17:37

miky0 » wrote:Tko je vecina na ovom forumu po pitanju usvajanja djece u homoseksulnih parova?

DA ili NE?
..sta? :kokice:

ko je mate kundid na ovom forumu? da ili ne?

aj ponovi pitanje nesto drugacijim rijecima da ja mogu tebe pitat..a sta ti mislis? :kokice: :D
azizi

Post 08 Jun 2013, 17:42

..a unda » wrote: ..sta? :kokice:

aj ponovi pitanje nesto drugacijim rijecima da ja mogu tebe pitat..a sta ti mislis? :kokice: :D

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :lol: :lol: :lol:
Perzefona

Post 08 Jun 2013, 17:51

Whereabout » wrote:
Je li problem u definiciji tolerancije i tome da su ljudi u tvojoj okolini shvatili (slušajući tvoje argumente) da zapravo nisi nikad bila tolerantna iako si tvrdila da jesi
Nisu oni ništa shvatili slušajući. Jer oni ne slušaju. Traži se opredjeljenje, kužiš? Dovoljno je reći da ti je gej aktivizam u mnogim oblicima odbojan, čak da misliš da je kontraproduktivan i hopla! Oni namah doznaju da si homofob. :raspa:
ili u tome da si sad po novom došla do tog da misliš da svi ljudi nisu jednaki pred zakonom (boldano)?
Nkad nisam došla do toga, a nadam se i da neću. Samo mi se sad živo fućka što svaka moja rečenica koja nije apsolutno pljeskanje i navijanje nekima znači da se ja protivim jednakosti pred zakonom.
I taj problem ti se pojavio ne ranije dok su te mučili pritisci okoline prema ostalim vidovima kolektivnih identificiranja (domoljublje, sport) ili testova tolerancije (žene, Romi, životinje) nego upravo sad kad su u pitanju seksualne manjine?
Da, oduvijek imam taj problem. :zubo: Nisam dovoljno domoljubna, ne podnosim navijače :o
Taj problem, također, nije nastao kad si vidjela da inicijativa U ime obitelji svoja intimna uvjerenja pokušava utrpati u Ustav
Pa nije ni mogao nastati u vezi s tom inicijativom. S njima obično nemam posla niti se družim, niti su mi imali prilike reći što misle o meni i mom neslaganju sa svojom inicijativom i svime s njom u vezi.
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
Beau

Post 08 Jun 2013, 18:00

Ali, perz, kako uspijevas borbu za ljudska prava svest na tako osobnu razinu?
Po ovome sto pises ti bi se trebala nazivat cendrofobom il tako nesto, a ne homofobom.

Osim toga, kazes da ne postoji zakon o drzanju za ruku.
Ali cinjenica jest da se pedere ne moze vidjeti kako se drze za ruke.
Nema ih, ne vidi ih se, a znamo da su tu.
Ocito se ne osjecaju dovoljno slobodni tako se ponasati. I to bas svi. Dakle nije slucajno, s razlogom je.
Bez obzira sto im mozda ne bi cigla doletila u glavu.
Dakle samo je pitanje zelis li ti da nese drustvo stvori klimu u kojoj ce se pederi osjecat slobodno poljubit se na trgu.
Whereabout

Post 08 Jun 2013, 18:20

Gej aktivizam je ipak nešto drugačije od onog što sam citirala gore gdje piše da gejevi zahtijevaju da prirodne potrebe budu pretočene u pravo. S obzirom da su gej aktivisti i konkretna lica koja nam se ne moraju osobno sviđati - možda nam se ne sviđa kako iznose stavove i zastupaju svoje interese - ili organizacije koje mogu biti loše vođene, ne moraju nam se baš oni sviđati, ali to nema veze s ovim drugim citiranim. Gejevi bi zaista trebali, bez obzira tko ih zastupa, ostvariti svoja prava i biti jednaki pred zakonom. Možda je problem u parolama gdje se ljubav isticalo kao nekakav moment na koji bi se trebalo pecati ljudsku sposobnost za toleranciju, ali to s ljubavi je zapravo najelementarniji i najtočniji argument. Držanje za ruku u javnosti je neki simbol tog.

Već ranije na temi se raspravljalo o skupu simbola koji identificiraju heteroseksualnu zajednicu, problem s tim je da su tu zapravo monopolizirani zajednički simboli. Slično je i sa ženskim pravima ili rasnim podjelama, što se često spominje, i tu su određeni zajednički statusni simboli (simboli građanstva) bili uzurpirani za jednu stranu, povijesno, pa se to naknadno ispravilo. Pitanje je zašto baš na primjeru seksualnih manjina nastaje toliko otpora i zašto taj proces traje najdulje.
.
miky0
ST Leader

Post 08 Jun 2013, 18:28

..a unda » wrote: ..sta? :kokice:

Jeb'ga,a ja mislija da mi je pitanje skroz ili barem skoro razumljivo.

A sta ja mislim? Mislim da smo jucer popusili i da smo morali dobit suknjice,ti?
Pero

miky0 » wrote:Tko je vecina na ovom forumu po pitanju usvajanja djece u homoseksulnih parova?

DA ili NE?
Ne. Ne NE, nego Ne.
..a unda
Undaminator

Whereabout » wrote: ..Gejevi bi zaista trebali, bez obzira tko ih zastupa, ostvariti svoja prava i biti jednaki pred zakonom.
..

..i o tome se jedino radi. a ta jednaka prava im se ne da, pronalazi se na stotine izgovora ili jednostavno se kaze..ne zelim da imaju jednaka prava.
naime, ne zeli se da budu jednakopravni i to se onda zove nekom svojom slobodom, odlukom, izborom ili kakvom vec slobodom.

inace, danas sam vidio jedan transparent, lezao je na travi i bio malo prekriven drugim transparentom, jos ono kut gledanja malo naporan i..onako letimocno sam gledao plakate i vidio taj za koji sam bio uvjeren da na njemu pise..za razlicite mobitele. :confused:

..ustvari, pisalo je..za razlicite obitelji. :o

ko to zna kako sam ja i zasto to procitao kao poruku, pisani povik..za razlicite mobitele! :ne zna:

poslije sam malo razmisljao i..mislim da cak to nije bas puno ludo, ima nekog smisla..mozda.. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 08 Jun 2013, 18:32

miky0 » wrote:
Jeb'ga,a ja mislija da mi je pitanje skroz ili barem skoro razumljivo.

A sta ja mislim? Mislim da smo jucer popusili i da smo morali dobit suknjice,ti?
..aj, opet. opet ponovi.. sta os pitat? :D

ja mislim da su nam skoti prijatelji. odavno nije neko nesto ucinio dobro za ovu drzavu kao jucer skoti. rekao sam vec.. barem sto se nogometa tice.. poraz, narocito ove nogometne reprezentacije je dobrobit za hrvatsku. ne bas tako velika dobrobit, ali svaka kap pomaze.. :D
miky0
ST Leader

Post 08 Jun 2013, 18:50

..a unda » wrote: ..aj, opet. opet ponovi.. sta os pitat? :D
Koliko vas je s ovog foruma da homoseksualni parovi imaju pravo na usvajanje dice?
Perzefona

Post 08 Jun 2013, 19:45

BoDerek » wrote:Ali, perz, kako uspijevas borbu za ljudska prava svest na tako osobnu razinu?
Po ovome sto pises ti bi se trebala nazivat cendrofobom il tako nesto, a ne homofobom.
Cendrofobna! Lajkam. :cerek:
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
Whereabout

Post 08 Jun 2013, 22:39

..a unda » wrote:

..i o tome se jedino radi. a ta jednaka prava im se ne da, pronalazi se na stotine izgovora ili jednostavno se kaze..ne zelim da imaju jednaka prava.
naime, ne zeli se da budu jednakopravni i to se onda zove nekom svojom slobodom, odlukom, izborom ili kakvom vec slobodom.
I na kraju ispada da i nema bitne razlike između onih koji tek traže izgovore i onih koji jednostavno ne žele. S time da pravog opravdanja nema. Kršćanski to baš i nije zasnovano, neobrazovanost nije izgovor nego uvjet, estetika nije u pitanju jer se s druge strane tolerira hrpa neestetike od sisa do guzica, s etikom to nema veze, što je onda? Jednostavno je bahatost i nepoštovanje druge osobe i činjenica života. To onda nije taj njihov izbor, sloboda ili odluka nego stavljanje sebe iznad drugih. Heterocentričnost.

Što se tiče tih nekih vanjskih pokazatelja, znakovlja, transparenata, zauzimanja javnog prostora za vidljivost, što drugo preostaje u situaciji kad je tema neprepoznata (kao što je godinama bila, posebno u vrijeme prvih prajdova), kao i što drugo preostaje na fejsbucima i ostalim društvenim mrežama nego jasno se opredjeljivati za ili protiv nekih opcija. Jer ako ne kažeš ništa, nisi reagirao na ono što ti se nameće iz smjera besmislenih inicijativa poput ove sa skupljanjem potpisa za referendum pa onda nisi reagirao ni na destrukciju koja izvire iz tog ni na lažnu potrebu čuvanja vrijednosti koje ni nisu ugrožene. A onda još jednom moraš ući u krug objašnjavanja zašto nisu ugrožene, s onima koji misle da jesu, i to trošenje vremena je nešto u čemu gejevi na kraju i ne mogu dobiti svoja prava jer su, čak i da su izborena, postignuta jalovo, traljavo i relativno, iako su oni koji su na njihovoj strani apsolutni pobjednici po širini i smislu zalaganja za prava, i nesebičnosti. Zato bi jasnije podjele bez onog "ali" bile možda čak i korisna stvar, i možda bi se trebalo i poticati da se ljudi jasnije svrstaju na homofobnu stranu kojoj naginju pa da se vidi koja vrsta suživota i referendumskih pitanja je tu moguća i potrebna.
.
Tea Tree

Post 09 Jun 2013, 00:12

SDP će mijenjati Ustav zbog akcije katoličkih udruga

U SDP-u kažu, prenosi Jutarnji, kako je 'vrlo vjerojatno da će inicijativa za dopunu Ustava biti pokrenuta i prije nego što će na dnevni red Sabora doći odluka o raspisivanju referenduma' koji traži udruga U ime obitelji.

:zubo:

:cerek: :cerek: :cerek:
MightyMe

Post 09 Jun 2013, 01:35

Biž ja ća odavde šta prije mogu.
Whereabout

Post 09 Jun 2013, 01:56

Linkam zbog komentara ispod teksta: klik.
.
nodens

Post 10 Jun 2013, 12:31

..a unda » wrote:..a dobro, ako ti oces imat taj tjerajuci dozivljaj, ok. :D

ok, nije lose ruzno i zadrto, ali mislis li da je humano, osjetljivo i plemenito?
Uvijek mi bude smiješno kad netko potegne argument 'plemenitosti'.... u raspravi koja ne bi postojala da neki ljudi nemaju potrebu ugurati penis u čmar drugog muškarca. :rofl:

Budimo plemeniti... dajmo im da jebu :rofl:

Ali brus... nije dovoljno to što su zakoni protiv sodomije već dosta dugo izvan funkcije u zapadnom društvu... nego je nužno to guranje penisa u čmar muškarca poimati kao unikatni izraz dubinske homoljubavi. :zubo: Jer, 'tko ima pravo suditi' tuđu ljubav? I zato ćemo, u ime dokidanja 'homofobije' u društvu - djeci od 5-te godine nadalje utuvljivati ideju 'normalnosti' homoseksualnosti, čak pišući doslovno programski definirane bajke.

Probajmo samo zamisliti mentalno stanje čovjeka koji programski piše queer bajke za malu djecu. :zubo:

..a unda » wrote: ili ovako..jest, to je lose, ruzno i zadrto i jos stosta, ali ..da vulgariziram u simbolickom nekom smislu, ti ne zelis bit taj, sta..homofil, nisi ta homofilkinja, ali od homoseksualaca bi mozda rado..da tako kazem, uzela nesto, pristala bi na nesto sto oni nude, sto su stvorili, pristala bi na njihovu, recimo, pomoc..strucnost, umjetnost, kreaciju..na nesto za sto smatras da bi nekako moglu pozitivno utjecat na kvalitetu tebe..ili ces, zato sto su homoseksualci rec..ja sam homofob, eto, natjerana sam da budem homofob, ne zelim, ali sam na zalost (ili cak na srecu) natjerana nekako i manite me se, ne zelim nista od vas, nista..ni sta. ni pjesme, ni slike, ni kipove, ni zdanja..ni misli..ni sta..ja sam homofob, manite me se. ili ako ocete, dajte mi sve to sto ja zelim, dajtemi bogatstvo, a vi vase siromastvo duha i tijela obavaljajte doma u vasa cetiri zida, ili se pravite da ste netko drugi, tako da se ja ne bi osjecala i dozivljavala natjeranom, a to je, priznajmo, tako neugodno..tako neugodno rec da sam ja samo obicni homofob, ali da zato hocu sve ono sto vi nudite, poput nekog novca npr kad trosite, poput nekog vremena koje ste utrosili u neko stvaranje, jer na koncu konca ipak sam ja za ravnopravnost, meni su svi ljudi isti.. :D
:zvrko: Jbt, koji sararaš od pasusa. :rofl:
Eks

Post 10 Jun 2013, 13:06

Kako ti nije gadljivo pisati o nečem što ti se toliko gadi i to tako vizualno? :misli:
Beau

Post 10 Jun 2013, 13:12

nodens » wrote: djeci od 5-te godine nadalje utuvljivati ideju 'normalnosti' homoseksualnosti

Pa da, puno ih je bolje učiti da su homići bolesni i da se ne druže s takvima.
To će doprinijet društvenoj plemenitosti.
nodens

Post 10 Jun 2013, 13:12

Tea Tree » wrote:Zašto bi više empatizirao s ružnom curicom? Njoj ništa nije društvo uskratilo. Ili će jednoga dana postati labud ili neće, ali što god se dogodilo, to nema veze sa stanjem u društvu.
Niti invalid bez noge neće moći igrati nogomet. Ali ne zato što mu je to društvo onemogućilo.

Vidiš razliku?
Ja vidim, ali imam dojam da ti ne vidiš.

Invalidima nije problem *samo* to što fizički ne mogu nešto raditi. Nego jer ih društvo fundamentalno vidi kao 'invalide' - znači, ima specijalni tretman prema njima.

Čitaj recimo interviewe Ane Sršen - pa vidi, koliko je njoj težak invaliditet sam po sebi, a koliko upravo to što je u društvu shvaćena kao 'osoba s invaliditetom'.

I opet - ja više žalim Anu Sršen, činjenicu da ćemo teško u dogledno vrijeme vidjeti ženu bez noge pobjednicu izbora za miss svijeta, nego činjenicu da se mnogim ljudima jednostavno gadi gej seks i sve povezano s njim, pa zato homići - jadni - ne mogu u našoj zaostaloj sredini hodati zagrljeni ulicom.

Evo ronim krokodilske suze nad njihovom tužnom sudbinom...

Da ja imam 'voljenu osobu', živo bi mi se fućkalo što društvo o tome misli. Ne bih imao nikakvu potrebu zagrljen se šetati gradom.
nodens

Post 10 Jun 2013, 13:19

ex anais » wrote:Kako ti nije gadljivo pisati o nečem što ti se toliko gadi i to tako vizualno? :misli:
To je moć navike... ako budem dovoljno pisao o tome, možda za jedno 40-50 godina čak i prihvatim homoseksualnost, pripremim se za ono što dolazi... :rofl:

BoDerek » wrote:Pa da, puno ih je bolje učiti da su homići bolesni i da se ne druže s takvima.
To će doprinijet društvenoj plemenitosti.
A kako definiraš 'plemenitost'?
  • Information