Što je obitelj?

Za antropologiju, ekonomiju, filozofiju, povijest, sociologiju...
Eks

Post 07 Jun 2013, 20:14

nodens » wrote:
Kao što rekoh, ne radi se o toj uzročno-posljedičnoj vezi kakvu ti insinuiraš (dakako - istini za volju, ne insinuiraš ti ništa, nego si to negdje pročitala i samo ponavljaš. Zar ne? Ono, ako iskreno pogledaš... :ne zna: )

Neće se ništa dogoditi AKO (ili ZATO što) dopustimo homoseksualcima brak. Nisu homoseksualni brakovi UZROK nekakvih budućih promjena. Nego su i homoseksualni brakovi, i te buduće promjene - samo različiti aspekti jedne te iste šire društvene promjene. tj. momentuma promjene.

Ako ne vjerujete meni, vjerujte dr. Martyju Kleinu i njegovom 31-godišnjem iskustvu u marriage counseling-u. A lik nije nikakav zatucani homofob nego borac za ljudska prava, ravnopravnost gejeva, sekularni humanizam i tako to, rječju, divan čovjek. :rofl:
Je, ali ti se nadaš da ako zaustaviš jedan segment da onda možda ima nade da ne dođe do orgija na Trgu bana Jelačića. :ne zna:

Eks

Post 07 Jun 2013, 20:15

nodens » wrote:
'Pervezija' je posve očito subjektivna stvar. Ne postoji biološka logika po kojoj se bilo kakva aktivnost može nazvati perverznom. To je filozofski termin.

Stoga, tebi može 'perverzno' biti što god ti već jest perverzno. Meni je seks dva muškarca perverzan, nekome je perverzno moje mišljenje o tome, i tako dalje, i tako dalje.

Zato gej lobiji rade na 'edukaciji'. Jer teško da će matorac poput mene promijeniti intuitivnu reakciju glede 'perverznosti'. Nego se normalizacija homoseksualnosti treba početi u što ranijoj dobi: primjerice - tako što djeci u vrtiću čitaš bajku o kralju kojem se nije sviđala nijedna princeza koje je razmatrao, nego se zaljubio u nekog drugog kralja. Kako slatko. :zubo:

(osim što nije, nego je bljak. No naravno, to je subjektivni doživljaj.)
Je, tebi je bljak, ali nekom dječaku kojem se ne sviđaju curice možda neće biti. Nego će mu biti bljak da mu se cijelo djetinjstvo i kasnije pubertet ispire mozak da mu se moraju sviđati curice.
Mene zanima, možeš li ti empatizirati ikako s tim dječakom?
nodens

Post 07 Jun 2013, 20:22

ex anais » wrote:Je, ali ti se nadaš da ako zaustaviš jedan segment da onda možda ima nade da ne dođe do orgija na Trgu bana Jelačića. :ne zna:
Ne, ja sa strane samo posmatram taj svet. :zubo:

Ne mogu ja ništa 'zaustaviti', niti vjerujem u zaustavljanje ičega... aktivizam prepuštam gejokejašima i ovima iz 'u ime obitelji'. Ja samo volim filozofirati... nadjebavati se... valjda tako privremeno smetnem s uma činjenicu besmisla postojanja :zubo:

ex anais » wrote:Je, tebi je bljak, ali nekom dječaku kojem se ne sviđaju curice možda neće biti. Nego će mu biti bljak da mu se cijelo djetinjstvo i kasnije pubertet ispire mozak da mu se moraju sviđati curice.
Mene zanima, možeš li ti empatizirati ikako s tim dječakom?
Mogu, naravno.

Ali još više mogu empatizirati s ružnom curicom koja će možda sanjati nekakvog princa... ili možda da će jednog dana od ružnog pačeta postati prekrasni labud? Samo što se to nikad neće dogoditi. Imaš li i za nju neki sveobuhvatni socijalni recept, ono, da okrenemo svijet naopačke da takvoj curici pomognemo? I kako to točno zamišljaš.

Čudna ti je ideja da bih od svih bezbrojnih srcedrapateljnih ljudskih sudbina 'trebao' naročito empatizirati točno s onom koja mi je povezana s nečim (meni) degutantnim, kao što je npr. gej analni seks, ili bilo kakav gej seks, zapravo. A toliko ima ljudi koje treba žaliti....
Eks

Post 07 Jun 2013, 20:28

nodens » wrote:
Ne, ja sa strane samo posmatram taj svet. :zubo:

Ne mogu ja ništa 'zaustaviti', niti vjerujem u zaustavljanje ičega... aktivizam prepuštam gejokejašima i ovima iz 'u ime obitelji'. Ja samo volim filozofirati... nadjebavati se... valjda tako privremeno smetnem s uma činjenicu besmisla postojanja :zubo:
Ok.

Mogu, naravno.

Ali još više mogu empatizirati s ružnom curicom koja će možda sanjati nekakvog princa... ili možda da će jednog dana od ružnog pačeta postati prekrasni labud? Samo što se to nikad neće dogoditi. Imaš li i za nju neki sveobuhvatni socijalni recept, ono, da okrenemo svijet naopačke da takvoj curici pomognemo? I kako to točno zamišljaš.
Da, možda će biti ismijavana, a možda i neće, nije baš da su svi ružni koje sam poznavala bili izrugivani. :ne zna: Štoviše, ne sjećam se uopće takvog primjera. Izrugivalo se štrebere, ne znam.
Dakako, naravno da ću empatizirati i s curicom kojoj se rugaju, zašto bi jedno isključivalo drugo?

Što se tiče njene šanse u životu, jebiga, ja ne znam jesi ti ikad gledao Mijenjam ženu i općenito malo bio u nekakvom zabačenom selu pa vidio kakvog sve izgleda ljudi bivaju upareni. Debele brkate žene i isti takvi muškarci i nikom ništa, imaju više samopouzdanja nego ti i ja zajedno.
Čudna ti je ideja da bih od svih bezbrojnih srcedrapateljnih ljudskih sudbina 'trebao' naročito empatizirati točno s onom koja mi je povezana s nečim (meni) degutantnim, kao što je npr. gej analni seks, ili bilo kakav gej seks, zapravo. A toliko ima ljudi koje treba žaliti....
Ne nego mislim da je nevjerojatno da svoj doživljaj ne možeš za pedalj odmaknuti od nečije guzice pa sam mislila ako ti predočim dječaka koji se igra s barbikama (iako to ne mora ništa značiti, ali recimo evo) da možda budeš u stanju ne misliti na guzicu nego se zapitati o njegovim osjećajima, eto.
nodens

Post 07 Jun 2013, 22:17

ex anais » wrote:Da, možda će biti ismijavana, a možda i neće, nije baš da su svi ružni koje sam poznavala bili izrugivani. :ne zna: Štoviše, ne sjećam se uopće takvog primjera. Izrugivalo se štrebere, ne znam.
Dakako, naravno da ću empatizirati i s curicom kojoj se rugaju, zašto bi jedno isključivalo drugo?
Ne doslovno 'isključivalo'. No može imati kontraefekt, ako imam dojam da se u društvu neproporcionalno potežu emocionalni argumenti spram jedne 'unesrećene' skupine ljudi, a neke druge se mahom ignorira. Pogotovo zbog onog što ću dolje pojasniti.

ex anais » wrote:Što se tiče njene šanse u životu, jebiga, ja ne znam jesi ti ikad gledao Mijenjam ženu i općenito malo bio u nekakvom zabačenom selu pa vidio kakvog sve izgleda ljudi bivaju upareni. Debele brkate žene i isti takvi muškarci i nikom ništa, imaju više samopouzdanja nego ti i ja zajedno.
A je l' im ti zavidiš, BTW? :zubo:

Ja ne mogu zavidjeti onom tko 'ima' nešto što ja uopće ne želim imati. :ne zna: Niti mogu nekome 'željeti' da dobije, ono što se meni čini bezvrijedno.

ex anais » wrote:Ne nego mislim da je nevjerojatno da svoj doživljaj ne možeš za pedalj odmaknuti od nečije guzice pa sam mislila ako ti predočim dječaka koji se igra s barbikama (iako to ne mora ništa značiti, ali recimo evo) da možda budeš u stanju ne misliti na guzicu nego se zapitati o njegovim osjećajima, eto.
Pa jbt :rofl:

Ali odakle tebi ideja da su meni problem njegovi osjećaji, i da sam ja 'gluh' na njih? Pa uopće nisam, spominjao sam više puta H.C.Andersena i P.I.Čajkovskog - sasvim mi je jednostavno imat 'empatije' prema takvima, koji su zbilja imali muka s tim sklonostima.

No tvoja ideja empatije bi bila da im ŽELIM ispunjenje njihovih sklonosti, a ja NE MOGU nekome željeti ispunjenje nečeg meni degutantnog. Prema tome, ja svim gejevima želim sve najbolje - ali to 'najbolje' meni znači da si nađu neku zgodnu curu. :ne zna: :rofl:

Mislim ono, pa postoje ljudi koji 'žele' fizičku bol. Probaj malo surfat po netu, pokazala mi sestra jedan sajt s tim S/M seansama, znaš kako su izgledala leđa jedne debele ženske nakon što ju je izbičevao njen S/M 'partner'? Doslovno kao što su izgledala leđa crnačkih robova u vrlo krvavim povijesnim filmovima. Ništa meni ne znači to što je ta žena to 'željela' - ja njoj ne mogu 'priželjkivati' ispunjenje te želje, to meni ne odgovara definiciji pojma 'benevolencije'. Ako išta, želim joj da prestane 'željeti' takvo mučenje, nego da počne željeti nešto lijepo. Ditto i za homiće. Dakako, svjestan sam da se to ne događa, i da nema logike nekom 'silom' ispunjavat želju koju on ni nema. Nego samo da shvatiš što meni znači 'empatija' za njih.
Eks

Post 07 Jun 2013, 22:24

nodens » wrote:
Ne doslovno 'isključivalo'. No može imati kontraefekt, ako imam dojam da se u društvu neproporcionalno potežu emocionalni argumenti spram jedne 'unesrećene' skupine ljudi, a neke druge se mahom ignorira. Pogotovo zbog onog što ću dolje pojasniti.
Nije neproporcionalno. To je kao da kažeš da u vrijeme kad su crnci bili potlačeni nitko nije mario što netko nekog klinca mlati. Ok, ovo nije najsretnija usporedba, zanemari. Tad je fizičko kažnjavanje djece bilo ok. Pa pogledaj samo koliko se danas govori o bullyngu, bilo cyber bilo školskom, a to je danas i povezano. Ti si usmjeren na gejeve i više ti smeta sve to pa propuštaš vidjeti da ljudi suosjećaju i s drugima.
A je l' im ti zavidiš, BTW? :zubo:

Ja ne mogu zavidjeti onom tko 'ima' nešto što ja uopće ne želim imati. :ne zna: Niti mogu nekome 'željeti' da dobije, ono što se meni čini bezvrijedno.
Jel zavidim kome i na čemu? Misliš, parovima? Iskreno, ne. Neću lagati da se ponekad ne zapitam koji kurac i povežem neke stvari sa osobnom situacijom, ali ja ionako ne bih htjela njihove partnere. :ne zna:

Pa jbt :rofl:

Ali odakle tebi ideja da su meni problem njegovi osjećaji, i da sam ja 'gluh' na njih? Pa uopće nisam, spominjao sam više puta H.C.Andersena i P.I.Čajkovskog - sasvim mi je jednostavno imat 'empatije' prema takvima, koji su zbilja imali muka s tim sklonostima.

No tvoja ideja empatije bi bila da im ŽELIM ispunjenje njihovih sklonosti, a ja NE MOGU nekome željeti ispunjenje nečeg meni degutantnog. Prema tome, ja svim gejevima želim sve najbolje - ali to 'najbolje' meni znači da si nađu neku zgodnu curu. :ne zna: :rofl:

Mislim ono, pa postoje ljudi koji 'žele' fizičku bol. Probaj malo surfat po netu, pokazala mi sestra jedan sajt s tim S/M seansama, znaš kako su izgledala leđa jedne debele ženske nakon što ju je izbičevao njen S/M 'partner'? Doslovno kao što su izgledala leđa crnačkih robova u vrlo krvavim povijesnim filmovima. Ništa meni ne znači to što je ta žena to 'željela' - ja njoj ne mogu 'priželjkivati' ispunjenje te želje, to meni ne odgovara definiciji pojma 'benevolencije'. Ako išta, želim joj da prestane 'željeti' takvo mučenje, nego da počne željeti nešto lijepo. Ditto i za homiće. Dakako, svjestan sam da se to ne događa, i da nema logike nekom 'silom' ispunjavat želju koju on ni nema. Nego samo da shvatiš što meni znači 'empatija' za njih.
Ok, kapiram. Jednostavno ti je to odbojno i to je to. Ne može se tu ništa, već si formirana osoba i to je završena priča.
Tea Tree

Post 08 Jun 2013, 00:26

nodens » wrote:
Rekoh, to što ne bi je relativno novovjeki fenomen. Što veći izbor, veća i izbirljivost, očito, jel. :zubo:

Nisam bubnio bezveze - no, ta 'suverenost' je samo stvar stila, ne tvrdim da je to znanstveno potvrđena činjenica.
Ako imaš izbor od 3 cure u selu, onda su uglavnom 2 od njih 'privlačne', kako god izgledale. Možda negdje imaš sliku svoje bake kad je imala 25... pogledaj lol.
Onda je to eventualno primjenjivo na one koji su živjeli u selima s 3 cure, bez mogućnosti da odu makar do susjednog sela.
Ok, eto, priznajem, za takve slučajeve vjerojatno jest primjenjivo da nisu bili izbirljivi.
Samo ne znam koliko se ovime vraćamo u povijest? Koliko stotina, tisuća godina? Od kada ti računaš taj novi vijek kad o tome govoriš? :rofl: I zašto je to uopće relevantno danas?
Poanta je da im nisu bile 'ružne'.
Svejedno je ovome koji je živio u selu u kojem su postojale 3 cure, a nije se mogao dalje pomaknuti. Njemu su mogle biti i ružne.
To izvrtanje služi tome da pokaže koliko je to promašen argument. Svi vi 'znate' koja je razlika između gej i hetero analnog seksa. Anatomska sličnost konkretne rupe je tu totalno periferna.

Pokazati koliko je argument logički besmislen ne zove se 'izvrtanje' nego 'pobijanje'. :zubo:
Ma jasno, svako izvrtanje je zapravo poentiranje, ako ne i hiperbola. :zubo:
I kako bi uopće netko nehomofoban mogao imati logički smislen argument? :ne zna:

Skakavce ne vidim kao 'hranu', niti razumijem one koji ih tako vide.
Mene sad baš zanima ovo s prženim skakavcima. Pretpostavljam da ih ne vidiš kao hranu jer nisi navikao. Nitko na ovim prostorima to ne jede itd. Zasad. :zubo:
Ali ne kužim zašto ne razumiješ ljude koji vide skakavce kao hranu?

Eto, kad se voliš vraćati u povijest, zamisli vrijeme kad su neki ljudi živjeli na planinama, drugi u dolinama, treći, četvrti, peti itd. na obalama rijeka, mora, jezera. Ovi zadnji su zasigurno s vremenom naučili loviti i jesti ribu. Kad su konačno uspjeli nekako stupiti u kontakt, vjerojatno su u početku ovi iz priobalnih područja bili jako čudni kontinentalcima. Jedu ribu! Eeej, nekakve ljigave životinje koje žive u vodi. :horor:
Logično, svi kontinentalci su zauzeli stajalište da ribu ne vide kao hranu niti razumiju one koji je takvom vide. :zubo:

Ali! Tada je stupila na scenu ta liberalna mafija, još u svojim prapovijesnim povojima. I drznula se okusiti tu novu vrstu hrane. :D
Isto tako ni mušku guzicu ne vidim kao (muškarcima) interesantan seksualni objekt, niti razumijem one muškarce koji to vide.
Ne znam koliki stupanj razumijevanja ti je potreban da bi mogao reći da nešto razumiješ. Što točno misliš da bi trebao razumjeti?
Meni nikada nije bilo jasno kako je tolikim ženama zgodan npr. Russell Crowe. Niti sam ga vidjela kao ženama interesantan seksualni objekt. I?
Kraće rečeno, meni zaista postoji *drastična* razlika između tih prženih skakavaca, i recimo prženih krumpira. Ali netko tko bi tvrdio da je to praktički jedno te isto - ne bi onda rečenicu kasnije mogao tvrditi da on 'ni u ludilu' ne bi probao to nešto - što je praktički isto ono što on i sam voli.
Sad izvrćeš pokušavajući se izvući. :zubo:
Ne može netko tko nije probao A tvrditi da je to isto kao B. Ako nema pojma. Može jedino reći da ima saznanja da je to vrlo slično. Ali, ovo opet nema veze s onim otkud je krenulo ovo. Odvlačiš, razvlačiš, kofol si tu, još uvijek pričamo o istome, ne? Samo što ne baš. :D
Konkretno, to bi bilo kao da netko inzistira da su kruške i jabuke jedno te isto, ali npr. obožava kruške, a jabuke neće ni u ludilu probati. Zašto? :ne zna: Kad je već jedno te isto.
Aha. :D
Jedno vrijeme si živjela u komunizmu, pa ako se sjećaš tog razdoblja, a ne primijetiš razlike u medijskim sadržajima, onda nemam druge nego zaključiti da... nisi baš perceptivna? :ne zna:
Na koju točno razliku misliš? Naravno da nije isti medijski sadržaj danas i prije 10 godina, kamoli 30. Kao što je drukčiji onaj od prije 30 godina u odnosu na onaj prije 50.
Šta, u novi(ji)m filmovima ima i gej scena?
Sam Robert Spitzer je još prije desetak godina bio 'amazed' što se sve danas vidi na TV-u, ali evo ti ne vidiš nikakav utjecaj. A gle, ok, ne vidiš. Pričekat ću još 10 godina, možda jednog dana čak i uspiješ primijetiti neku razliku...
Pa jest, svega ima na tv. Sinoć sam gledala nešto o liku koji je imao prometnu nesreću u kojoj mu se čelična cijev zabila u usta i izašla na stražnjem dijelu glave. Cijev su skratili koliko se moglo na licu mjesta i takvog ga dovezli u bolnicu, s pola metra cijevi u njemu. Jedan kraj viri iz usta, drugi otraga, iz glave. Original footage. U nastavku snimka dijela operacije.
Dok su kamere bile daleko skuplje i malo je reći - zahtjevnije za rukovanje nego danas, puno manje toga se snimalo i vidjelo na tv. Pa?

Ne 'ako'. Ne radi se o uzročno-posljedičnoj vezi, čime je tvoj prigovor za slippery slope zapravo promašen.
Svi nehomofobni prigovori su promašeni. :usama:
Ja uopće ne tvrdim da će puka 'normalizacija homoseksualnosti', *kao takva*, dovesti do nekakvih 'daljnih promjena'. Ne to, nego jednostavno tu normalizaciju homoseksualnosti vidim kao jedan *dio* općenitijih društvenih promjena. Čitaj dr. Martyja Kleina:

Such people are looking for the psychological safety of some limits. They’ve been retreating for years, watching as one taboo after another falls–from premarital sex to oral sex, from vibrators to S/M. They’re desperate to feel that there is some line between normal and abnormal, something that makes them safe and superior. They need to maintain society’s right to censor somebody’s sexuality, regardless of who that sacrificial lamb actually is.

Znači, nije to relativiziranje homoseksualnosti nešto što se događa mimo opširnijih društvenih promjena - nego upravo jedan od brojnih aspekata tih promjena. Meni osobno nimalo ne pomaže što je to jedan prilično (meni) degutantan aspekt tih promjena. :zubo:
Ovo si već citirao na ovoj temi, prije stranicu - dvije. :rofl:
Shvaćam što govoriš i misliš, otprilike, a ako se skine stigma s homoseksualnosti (kao jednoj od tebi nepoželjnih društvenih promjena), to neminovno otvara vrata za ostalo. Ne da je homoseksualnost uzrok, više povod, trigger.
I to jest slippery slope. I promašeno je. Jebi ga.

Pa da, slippery slope jest pogreška u argumentiranju, AKO netko smatra da takvo rezoniranje ima snagu deduktivnog zaključka. :cerek:

No, ja to naravno ne radim. Uopće ne mislim da će 'gej brakovi' kao takvi, single-handedly, dovesti do ovog ili onog. TO bi bio 'slippery slope'. No ja ne kažem to - nego kažem doslovno suprotno: postoje globalne društvene promjene, a gej brakovi i općenito normalizacija homoseksualnosti, jest jedan od (inače brojnih) aspekata te globalne društvene promjene. To doslovno nema nikakve veze sa slippery slopeom.
To doslovno ima veze. :zubo:
Ali to jesu praktički 'kulturni' običaji. Čimpanze su, primjerice, socijalno bitno drugačije - a genetski jako slične bonoboima. To je neki primitivni ekvivalent majmunske 'kulture'...
Ma kakvi kulturni običaji, kakve životinje, šta?
Životinje ulaze u brak, priređuju vjenčanja, ceremonije, odijela, jedu pečenog vola? :ne zna:
nodens

Post 08 Jun 2013, 02:19

Tea Tree » wrote:Ma jasno, svako izvrtanje je zapravo poentiranje, ako ne i hiperbola. :zubo:
I kako bi uopće netko nehomofoban mogao imati logički smislen argument? :ne zna:

Svi nehomofobni prigovori su promašeni. :usama:
A nemaš dojam da je situacija zapravo obrnuta? :zubo:

Modernistima je tvrdnja da 'ne postoji nijedan jedini racionalni, smisleni argument... bla bla' - svaka druga rečenica. :rofl: Ja čak mislim da to nisam nigdje napisao, dapače, mislim da sam na par mjesta čak i priznao neki argument kao 'dobar'.

Tea Tree » wrote:Mene sad baš zanima ovo s prženim skakavcima. Pretpostavljam da ih ne vidiš kao hranu jer nisi navikao. Nitko na ovim prostorima to ne jede itd. Zasad. :zubo:
Ali ne kužim zašto ne razumiješ ljude koji vide skakavce kao hranu?
Iz istog razloga zašto kao hranu ne vidim ni muhe, ni paukove, ni bogomoljke, ni žohare, ni bubamare, ni zlatice... :rofl:

Tea Tree » wrote:Ne znam koliki stupanj razumijevanja ti je potreban da bi mogao reći da nešto razumiješ. Što točno misliš da bi trebao razumjeti?
Meni nikada nije bilo jasno kako je tolikim ženama zgodan npr. Russell Crowe. Niti sam ga vidjela kao ženama interesantan seksualni objekt. I?
Kažem ti, downplayaš (verbalno) činjenicu spola, uspoređujući je varijacijama 'privlačnosti' unutar istog spola - no, kad bi ti zaista, iznutra, smatrala tu činjenicu 'relativnom' (a ne doslovno drugom 'kategorijom') - svakako bi ti se tu i tamo događalo da ti i neka žena bude 'privlačna'.

Tea Tree » wrote:Ne može netko tko nije probao A tvrditi da je to isto kao B. Ako nema pojma. Može jedino reći da ima saznanja da je to vrlo slično. Ali, ovo opet nema veze s onim otkud je krenulo ovo. Odvlačiš, razvlačiš, kofol si tu, još uvijek pričamo o istome, ne? Samo što ne baš.
Ništa ne navlačim. Ako se netko tko nije probao B, upinje dokazati (praktički prenoseći tuđe tvrdnje lol) da to i nije jako različito od A, očito da bi u najmanju ruku morao biti sposoban ugrubo objasniti kako, zbilja, nije probao taj B - ako zaista vjeruje (kao što kaže) da je to 'prilično slično'.

Kažem ti, ako bi meni netko rekao da skakavci imaju okus 'vrlo sličan' kao lignje, a ja lignje volim, i zbilja - tobože - vjerujem da taj netko govori istinu, pa jebiga, probao bih i te skakavce. :ne zna:

(Tj. ja čak i ne bi, jer sam konzervativan i 'eksperimentiranje' u takvim stvarima me jednostavno ne zanima - ali ako je netko navodno open minded, onda me zbilja zanima čemu kategoričko odbijanje da bar proba te skakavce. Kad je to već isto što i lignje itd itd, i mi to sve vjerujemo kao fini napredni liberalni ljudi. LOL.)

Tea Tree » wrote:Na koju točno razliku misliš? Naravno da nije isti medijski sadržaj danas i prije 10 godina, kamoli 30. Kao što je drukčiji onaj od prije 30 godina u odnosu na onaj prije 50.
Šta, u novi(ji)m filmovima ima i gej scena?
Dr. Spitzer: Sure, sure and then itís also that youíre part of a culture and whatís going on
in the culture. There are dramatic changes obviously and attitudes toward homosexuality,
television, its amazing what you see now on television.

Čovjek koji je 1973. bio među glavnima koji su deklasificirali h. kao 'poremećaj' - pa valjda zna nešto o tome, jel - kaže da je 'amazing' koliko su se ti stavovi o homoseksualnosti promijenili, i što sve danas možeš vidjeti na TV-u, u odnosu na 70-te. :ne zna:

A evo, ti ne vidiš neku razliku. aj, ok. :cerek:

Enivej, pa da, u Game of Thrones ih je već nekoliko bilo, gej scena.

Tea Tree » wrote:Ovo si već citirao na ovoj temi, prije stranicu - dvije. :rofl:
Shvaćam što govoriš i misliš, otprilike, a ako se skine stigma s homoseksualnosti (kao jednoj od tebi nepoželjnih društvenih promjena), to neminovno otvara vrata za ostalo. Ne da je homoseksualnost uzrok, više povod, trigger.
Ne, nije. Da ponovim? NE kažem da 'ako' se skine.... 'onda' se otvara. *Uopće* to nisam rekao, dapače, eksplicitno kažem da ne tvrdim to. Neće se ništa dogoditi 'ako' se skine stigma bla bla bla. Neće to biti 'uzrok' ničemu - nego će i to, i sve ono iza, biti posljedica nečeg trećeg. I to nije nikakav 'slippery slope', nego razmatranje o biti procesa društvene promjene koja nam se odvija pred očima. I nije nimalo promašeno, nego ti jednostavno ne želiš vidjeti što se događa - ili ti je zapravo svejedno. :ne zna:

Tea Tree » wrote:To doslovno ima veze. :zubo:
Imaš pravo vjerovati da si mi logički superiorna. :cerek:

Tea Tree » wrote:Ma kakvi kulturni običaji, kakve životinje, šta?
Životinje ulaze u brak, priređuju vjenčanja, ceremonije, odijela, jedu pečenog vola? :ne zna:
Ne, to su malo složeniji kulturni procesi - ovi od bonoba i čimpanzi su iznimno rudimentarni, ali svejedno se ne bih začudio da se ne nasljeđuju samo genetski, instinktivno - nego i učenjem od prošlih generacija. A to je bit 'kulture'.
Perzefona

Post 08 Jun 2013, 09:17

Jako mi se sviđa sve što nodens ovdje piše. Redovito čitam, iako se nisam javljala.

Odlučila sam se autati i prijaviti da sam homofob. Nadam se toleranciji u ovoj heterofobnoj zajednici. :zubo:

Već tjednima se suočavam s tom groznom istinom o sebi. Naime, sve donedavno bila sam uvjerena da nisam, da sam tolerantna osoba koja ne uskraćuje bilo kojoj grupi ili pojedincu pravo da bude ono što jest i da sam osoba koja podrazumijeva da su svi ljudi jednaki pred zakonom i blablabla... i sve.

Međutim me zadnjih tjedana prečesto uvjeravaju da je moja tolerancija prema njima uvredljiva. Jer oni ne žele biti tolerirani. Oni žele biti voljeni. :love:

E, tu ja popizdjeh.

Pravo držanja za ruke u javnosti za mene je pizdarija. Koja nema veze sa stvarnim pravima i problemima u životu. I to im pravo nije uskraćeno zakonom. Ne postoji zakon koji će narediti ljudima da im prizor držanja homoseksualnog para bude srcu mio. A moj je dojam da oni ne pristaju i ne žele išta manje od toga. I to mi je postalo jako odbojno.

Po meni, a tako i nodens reče, postoje mnogi tužni, nesretni, nevoljeni, usamljeni, neupareni ili pogrešno upareni ljudi, mnogi trpeći ljudi. Odbijeni, žalosni, ostavljeni, bolesni, bijedni, siromašni.

I sad se moja "ljudskost", širokogrudnost, otvorenost i pravednost testiraju na tome jesam li spremna izgarati na barikadama i paradama za prava homoseksualaca da se vole. Ma hajte...

Jer, njih tolerancija vrijeđa. Oni ne žele biti tolerirani, oni ne žele biti podnošeni. Tolerancija i podnošenje njima nisu prihvatljivi. Štoviše, ako samo toleriraš homoseksualce, ti si homofob, to sam nebrojeno puta pročitala i osjetila ovih dana. Oni žele biti voljeni. Oujeah... Nek se jebu.

Eto, ja im želim sve najbolje.
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 08 Jun 2013, 09:36

"Ljudi, dođite na Split Pride, ne radimo to zato što nemamo pametnijega posla, već zato što o tome ovise naše sudbine ..."

http://www.index.hr/vijesti/clanak/ljud ... 82163.aspx
..a unda
Undaminator

Post 08 Jun 2013, 10:04

Perzefona » wrote:..
Odlučila sam se autati i prijaviti da sam homofob. Nadam se toleranciji u ovoj heterofobnoj zajednici. :zubo:

..
E, tu ja popizdjeh.

..
Eto, ja im želim sve najbolje.
..dakle, red fobije, red tolerancije, red popizdjenja, red zelja. :zubo:

djeluje mi dosta ono..iscrpljujuce? :D

ali, ako si to tako shvatila, shvatila si. tj ako to tako zelis shvatiti, shvatit ces..
nema tu ni ljutnje, ni tolerancije, ni mrznje, ni ljubavi.. jednostavno si takva ili recimo, normalna nekako, neprimjetna jel.. ili recimo, ne znam..nevidljiva? ..prihvacena?

..jedino, da sam neko drugi, mogao bih mozda pitat..a zasto zelis tako shvatit ili zasto zelis od sebe radit zrtvu, pa taman i ponosnim samobicevanjem, kad za to ama bas nikakve potrebe nema, za takvom porukom, za takvim nakitom kojima saljemo poruke o sebi.. :D
Perzefona

Post 08 Jun 2013, 10:12

Kak to misliš žrtvu? Ja mislila baš obratno. Dosta mi je požrtvovanja i razjašnjavanja. Odsad kažem: "Ja sam homofob, manite me se." I imam mira.

Oduvijek me tištila ta ljubav na zahtjev, jel. Moraš voljet Tita, domovinu, njezine bratske narode sve, pa onda moraš voljet Hrvatsku, branitelje, pa i majku moraš voljet jer ti je majka, zatim moraš voljeti hrvatsku reprezentaciju, joj, da, djecu moraš voljeti, sva su djeca tako dražesna i slatka :rolleyes:, sad moram voljeti homiće, jer sve to ako ne volim nisam dobra osoba.

Nisam. :B
Silajn

Post 08 Jun 2013, 10:20

Ha, Perze, mensečini da si ti samo baš na pedere našla kanalizirat ljutnju na opći princip da SVI želimo bit voljeni. Bar nekad, bar od nekog. Skroz je dobro bit micek :bliss:

Inače, ovo mi je saundtrak za ovogodišnji prajd, cijeli album :cerek:
Tea Tree

Post 08 Jun 2013, 10:33

nodens » wrote:
A nemaš dojam da je situacija zapravo obrnuta? :zubo:

Modernistima je tvrdnja da 'ne postoji nijedan jedini racionalni, smisleni argument... bla bla' - svaka druga rečenica. :rofl: Ja čak mislim da to nisam nigdje napisao, dapače, mislim da sam na par mjesta čak i priznao neki argument kao 'dobar'.
Jesi, svaki svoj argument si priznao kao dobar. Dok si ostalima govorio da ne razumiju ništa, ne vide ništa, logika im šteka i sve u tom stilu.
Točno je da nisi doslovno rekao da su "svi nehomofobni prigovori promašeni", ne tim riječima. To je sažetak, moja skraćena interpretacija, parafraziranje.
Iz istog razloga zašto kao hranu ne vidim ni muhe, ni paukove, ni bogomoljke, ni žohare, ni bubamare, ni zlatice... :rofl:
Nisam to pitala. Za to sam rekla da razumijem zašto TI ne vidiš kao hranu.
Pitala sam zašto ne razumiješ druge ljude koji skakavce vide kao hranu.
Kažem ti, downplayaš (verbalno) činjenicu spola, uspoređujući je varijacijama 'privlačnosti' unutar istog spola - no, kad bi ti zaista, iznutra, smatrala tu činjenicu 'relativnom' (a ne doslovno drugom 'kategorijom') - svakako bi ti se tu i tamo događalo da ti i neka žena bude 'privlačna'.
Ne bi mi se nikako događalo. Ni tu i tamo.
Ne sjećam se sada koji serijski ubojica je bio u pitanju, Manson možda :misli: , kojem su razne žene slale ljubavna pisma u zatvor. To nisu bile žene koje je znao prije nego što je tamo dospio nego žene koje su se "zaljubile" u njega na temelju novinskih članaka.
Može li bizarnije od toga? Uvijek može. Čak i unutar odgovarajuće kategorije.
Ništa ne navlačim. Ako se netko tko nije probao B, upinje dokazati (praktički prenoseći tuđe tvrdnje lol) da to i nije jako različito od A, očito da bi u najmanju ruku morao biti sposoban ugrubo objasniti kako, zbilja, nije probao taj B - ako zaista vjeruje (kao što kaže) da je to 'prilično slično'.

Kažem ti, ako bi meni netko rekao da skakavci imaju okus 'vrlo sličan' kao lignje, a ja lignje volim, i zbilja - tobože - vjerujem da taj netko govori istinu, pa jebiga, probao bih i te skakavce. :ne zna:

(Tj. ja čak i ne bi, jer sam konzervativan i 'eksperimentiranje' u takvim stvarima me jednostavno ne zanima - ali ako je netko navodno open minded, onda me zbilja zanima čemu kategoričko odbijanje da bar proba te skakavce. Kad je to već isto što i lignje itd itd, i mi to sve vjerujemo kao fini napredni liberalni ljudi. LOL.)
Pa znam da ti ne bi.
Ovdje mi već zvučiš kao netko tko se pridržava uputa iz priručnika "Kako biti konzervativan?"

Dr. Spitzer: Sure, sure and then itís also that youíre part of a culture and whatís going on
in the culture. There are dramatic changes obviously and attitudes toward homosexuality,
television, its amazing what you see now on television.

Čovjek koji je 1973. bio među glavnima koji su deklasificirali h. kao 'poremećaj' - pa valjda zna nešto o tome, jel - kaže da je 'amazing' koliko su se ti stavovi o homoseksualnosti promijenili, i što sve danas možeš vidjeti na TV-u, u odnosu na 70-te. :ne zna:
A evo, ti ne vidiš neku razliku. aj, ok. :cerek:

Enivej, pa da, u Game of Thrones ih je već nekoliko bilo, gej scena.
Pitala sam te to već prije, mogao si jednostavno odgovoriti. Znači, to je to, smeta ti što uopće postoje makar i sporadične gej scene u filmovima.
Što me podsjetilo davna vremena, kad sam bila dijete. Znala sam jednu ženu iz viđenja, a bila je onako, gradska maskota. Uvijek je bila u društvu sina koji je tada imao cca 35 godina. Skupa su išli i u kino. I kad bi se glumcac i glumica u filmu poljubili, ona bi prilično glasno, dovoljno da je cijelo kino čuje, progovorila: "Sine, zatvori oči, ljubavna je scena!" :rofl:
Nije to urbana legenda, to su moji starci imali prilike doživjeti u kinu, ne jednom.
Tako da - u pravu si, mijenja se sadržaj filmova i tv programa. Već tada je bio znatno drukčiji u odnosu na neko vrijeme prije toga, očigledno. A, žena je samo htjela zaštititi sina od nepoćudnih scena. Mislim, koji kurac su se morali ljubakati na velikom platnu? Pa radi li se to tako javno i otvoreno? :ne zna:

Vidi sad. Ja tebi kažem ovo:
Tea Tree » wrote: Shvaćam što govoriš i misliš, otprilike, a ako se skine stigma s homoseksualnosti (kao jednoj od tebi nepoželjnih društvenih promjena), to neminovno otvara vrata za ostalo. Ne da je homoseksualnost uzrok, više povod, trigger.
Ti meni odgovaraš:
Ne, nije. Da ponovim? NE kažem da 'ako' se skine.... 'onda' se otvara. *Uopće* to nisam rekao, dapače, eksplicitno kažem da ne tvrdim to. Neće se ništa dogoditi 'ako' se skine stigma bla bla bla. Neće to biti 'uzrok' ničemu - nego će i to, i sve ono iza, biti posljedica nečeg trećeg. I to nije nikakav 'slippery slope', nego razmatranje o biti procesa društvene promjene koja nam se odvija pred očima. I nije nimalo promašeno, nego ti jednostavno ne želiš vidjeti što se događa - ili ti je zapravo svejedno. :ne zna:
Dakle, ovo ti je totalno bezveze. Ideš na iscrpljivanje sugovornika ovakvim stvarima.
Kažem ti nešto, onda ti meni ideš objašnjavati da sam fulala i ponoviš mi, u malo prerađenoj verziji to isto što sam ja rekla. Ali, sve skupa treba izgledati kao da sam ja ne znam o čemu pričam, ti meni trebaš ponoviti, nacrtati, objasniti, upinješ se, trudiš se.
To ponekad radi i moj šef na poslu pa sam smorena od takvog načina, ne da mi se. Došli smo do točke gdje više ne pričamo o temi nego moram vaditi citate da ti pokažem da vidim što radiš. Jako, jako bezveze. :flop:
Imaš pravo vjerovati da si mi logički superiorna. :cerek:
Jao, baš ti hvala što si mi dao to pravo. Ipak, biram ne živjeti u zabludi. Nitko ti nije do gležnja.
Takav retoričar se rijetko sreće.

(Ovo je glupo, kako tvoje, tako i moje. Isprazno prepucavanje koje ne vodi ničemu.)
Ne, to su malo složeniji kulturni procesi - ovi od bonoba i čimpanzi su iznimno rudimentarni, ali svejedno se ne bih začudio da se ne nasljeđuju samo genetski, instinktivno - nego i učenjem od prošlih generacija. A to je bit 'kulture'.
Moje mačke instinktivno krenu uloviti goluba koji je sletio na balkon, ali kad on poleti, mlatne krilima i tako napravi određenu razinu buke, onda se kulturno, kao prave dame, uplaše, pobjegnu natrag u stan i sakriju se iza fotelje. :ne zna:
..a unda
Undaminator

Post 08 Jun 2013, 10:41

Perzefona » wrote:Kak to misliš žrtvu? Ja mislila baš obratno. Dosta mi je požrtvovanja i razjašnjavanja. Odsad kažem: "Ja sam homofob, manite me se." I imam mira.

Oduvijek me tištila ta ljubav na zahtjev, jel. Moraš voljet Tita, domovinu, njezine bratske narode sve, pa onda moraš voljet Hrvatsku, branitelje, pa i majku moraš voljet jer ti je majka, zatim moraš voljeti hrvatsku reprezentaciju, joj, da, djecu moraš voljeti, sva su djeca tako dražesna i slatka :rolleyes:, sad moram voljeti homiće, jer sve to ako ne volim nisam dobra osoba.

Nisam. :B
..da kako mislim na..zrtvu? pa eto tako kao sto kazes. :D

..naime, perze, nista ne moras, stvarno nista ne moras. ne moras nikog voljet zato jer, ne znam, mislis da ti je to duznost neka ili da se to od tebe ocekuje. cak..kazem, cak, ne moras voljet ni sebe. di to pise da trebas? :D

ne mislim da se pod dobrom osobom smatra ona koja ispunjava ocekivanja necija ili ona koja na sebi nosi neki natpis, salje neke poruke..ja sam dobar, zasluzujem ljubav. :D

ipak, ono sto zelim primjetiti (pazi, ne moram :D ), jesto ono..ja sam homofob, manite me se. jel tebi to nekako ono..kako se to kaze..znakovito?

ja sam homofob, manite me se. to meni slici kao da si rekla.. ja sam tenk, nemoj se zajebavat. :D

ko te to napada, kako? sto je napadnuto? tvoja ideja braka, tvoje pravo na tu rijec, denominaciju neku? tj, zar ne mislis da se iza tih tvojih rijeci ne krije neko upozorenje i to..kakvo. kao da kazes..sklanjajte mi se s puta, strah me. :D

nitko se ne dira u nista tvoje, u nikakvu tvoju intimu, nitko ne nasrce na nju, nitko te ne tjera ni da moras volit, ni da moras tolerirat. ni homoseksulace, ni bicikliste, ni nepusace, ni rastavljene, ni turiste, ni vegane, ni muslimane, ni nezaposlene, ni eskime, ..ni bijelce.. ni zene.. a ni mamu. :D
Perzefona

Post 08 Jun 2013, 10:47

..a unda » wrote: nitko te ne tjera ni da moras volit
Naravno da tjera. Ja sam senzibilno biće i osjećam se prozvanom. :ex:

Ako ih ne prigrljujem, nego "samo" toleriram, primam poruku da sam homofob, a to je loše, ružno, zadrto. Ta poruka mi se ne sviđa. Dakle, da bih ju izbjegla, ja moram biti homofil. :zubo: A ja to nisam.

Zahtijevam svoje pravo da ne budem homofil, pa makar to značilo da sam homofob. :raspa:
Perzefona

Post 08 Jun 2013, 10:54

Silajn » wrote:Ha, Perze, mensečini da si ti samo baš na pedere našla kanalizirat ljutnju na opći princip da SVI želimo bit voljeni. Bar nekad, bar od nekog. Skroz je dobro bit micek :bliss:
Joj, ne, totalno obratno. Ja upravo pokušavam reći da je meni ta želja sviju da budemo voljeni sama po sebi jasna da ne može biti jasnija. O tome se upravo i radi. Radi se o tome da su ljudi, svi ljudi, nevoljeni ili rijetko voljeni, i da mnogi i vrlo raznoliki i različiti ne uspijevaju utažiti tu svoju želju za ljubavlju.

Nejasni su mi, međutim, svi oni, ne samo gejevi, koji imaju suludu ideju da tu normalnu i prirodnu želju za ljubavlju mogu i smiju pretvoriti u PRAVO.
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 08 Jun 2013, 10:54

Perzefona wrote:Naravno da tjera. Ja sam senzibilno biće i osjećam se prozvanom. :ex:

Ako ih ne prigrljujem, nego "samo" toleriram, primam poruku da sam homofob, a to je loše, ružno, zadrto. Ta poruka mi se ne sviđa. Dakle, da bih ju izbjegla, ja moram biti homofil. :zubo: A ja to nisam.

Zahtijevam svoje pravo da ne budem homofil, pa makar to značilo da sam homofob. :raspa:
Pa ne moras biti homofil. Nisam ni ja.
Ne volim pedere (lezbe volim :zubo: ).
Gadi mi se pomisao na to sta rade kad su sami... itd. itd.

Ali ih potpuno podrzavam u borbi za sva gradjanska prava koja ih se ticu.

I jos vise od samih pedera mi se gadi drustvo koje ne zeli da svi budemo ravnopravni...
'if you fall, i'll be there' (floor)
Perzefona

Post 08 Jun 2013, 10:55

Ti si homofob. Čekaj, malo si sporiji od mene, al skužit ćeš. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 08 Jun 2013, 11:05

Perzefona » wrote:Naravno da tjera. Ja sam senzibilno biće i osjećam se prozvanom. :ex:

..a dobro, ako ti oces imat taj tjerajuci dozivljaj, ok. :D

ok, nije lose ruzno i zadrto, ali mislis li da je humano, osjetljivo i plemenito?

ili ovako..jest, to je lose, ruzno i zadrto i jos stosta, ali ..da vulgariziram u simbolickom nekom smislu, ti ne zelis bit taj, sta..homofil, nisi ta homofilkinja, ali od homoseksualaca bi mozda rado..da tako kazem, uzela nesto, pristala bi na nesto sto oni nude, sto su stvorili, pristala bi na njihovu, recimo, pomoc..strucnost, umjetnost, kreaciju..na nesto za sto smatras da bi nekako moglu pozitivno utjecat na kvalitetu tebe..ili ces, zato sto su homoseksualci rec..ja sam homofob, eto, natjerana sam da budem homofob, ne zelim, ali sam na zalost (ili cak na srecu) natjerana nekako i manite me se, ne zelim nista od vas, nista..ni sta. ni pjesme, ni slike, ni kipove, ni zdanja..ni misli..ni sta..ja sam homofob, manite me se. ili ako ocete, dajte mi sve to sto ja zelim, dajtemi bogatstvo, a vi vase siromastvo duha i tijela obavaljajte doma u vasa cetiri zida, ili se pravite da ste netko drugi, tako da se ja ne bi osjecala i dozivljavala natjeranom, a to je, priznajmo, tako neugodno..tako neugodno rec da sam ja samo obicni homofob, ali da zato hocu sve ono sto vi nudite, poput nekog novca npr kad trosite, poput nekog vremena koje ste utrosili u neko stvaranje, jer na koncu konca ipak sam ja za ravnopravnost, meni su svi ljudi isti.. :D
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 08 Jun 2013, 11:16

Perzefona wrote:Ti si homofob. Čekaj, malo si sporiji od mene, al skužit ćeš. :zubo:
Moguce. Mada ipak mislim da nisam.
Spavao sam s frendom pederom u istom krevetu i nije me bilo strah :rofl:

A jos smo bili mrtvi pijani...
'if you fall, i'll be there' (floor)
Tea Tree

Post 08 Jun 2013, 11:39

nodens » wrote:
Mogu, naravno.

Zašto bi više empatizirao s ružnom curicom? Njoj ništa nije društvo uskratilo. Ili će jednoga dana postati labud ili neće, ali što god se dogodilo, to nema veze sa stanjem u društvu.
Niti invalid bez noge neće moći igrati nogomet. Ali ne zato što mu je to društvo onemogućilo.

Vidiš razliku?
Perzefona

Post 08 Jun 2013, 14:11

Tea Tree » wrote: Zašto bi više empatizirao s ružnom curicom? Njoj ništa nije društvo uskratilo. Ili će jednoga dana postati labud ili neće, ali što god se dogodilo, to nema veze sa stanjem u društvu.
Ma nemoj? Zašto u društvu ne bismo izgrađivali estetiku ružnog i gradili takav svijet u kojem će ružno biti poželjno? Ta ionako nas je više ružnih nego lijepih. Nije joj društvo ništa uskratilo, kažeš. Nije, samo joj je nametnulo diktat fizičke ljepote i privlačnosti. Pa i bogatstva, ako hoćeš. Jer sve se to da srediti novcem. A dotjeranost košta.

Uništimo modnu i kozmetičku industriju! Osvijestimo se!

Kao da je društvo homoseksualnoj osobi uskratilo da bude heteroseksualna. Da svašta.

Ružna osoba možda nikad neće imati partnera ili nekog s kim bi se uopće mogla držati za ruke na ulici. :ne zna:
Tea Tree

Post 08 Jun 2013, 14:27

:D :nono:
Naravno da postoji diktat ljepote uvjetovan različitim društvima, trendovima, vremenima itd., ali postoji i nešto što je objektivna ljepota. Ne znam zove li se baš tako, ali svako nešto što svaki čovjek intuitivno i mimo bilo kakvih trendova percipira lijepim. Estetika, sklad, proporcionalnost. Nisu potrebni trendovi za to, trendovi su samo razne varijacije na ovu osnovnu temu.
Tko to nema, jebi ga, nije imao sreće.

Tako da ne možeš izgrađivati estetiku ružnog. Mislim, možeš svašta, štajaznam, ali u principu ne možeš.

Ok, to se tek u novije vrijeme da srediti novcem. Možda će u nekoj budućnosti estetska kirurgija biti samo malo drastičnija od današnjeg šminkanja, farbanja i sličnih načina uređivanja. Nekima već jest.
I u takvoj budućnosti će postojati oni koji si neće moći to priuštiti jer si neće moći priuštiti ni hranu. Samo to je nešto sasvim drugo i nema veze s ovom temom.

Do neke svjetlije budućnosti, evo ga - Split Pride uživo. :D
Beau

Post 08 Jun 2013, 14:48

..a unda » wrote: ..a dobro, ako ti oces imat taj tjerajuci dozivljaj, ok. :D

ok, nije lose ruzno i zadrto, ali mislis li da je humano, osjetljivo i plemenito?

ili ovako..jest, to je lose, ruzno i zadrto i jos stosta, ali ..da vulgariziram u simbolickom nekom smislu, ti ne zelis bit taj, sta..homofil, nisi ta homofilkinja, ali od homoseksualaca bi mozda rado..da tako kazem, uzela nesto, pristala bi na nesto sto oni nude, sto su stvorili, pristala bi na njihovu, recimo, pomoc..strucnost, umjetnost, kreaciju..na nesto za sto smatras da bi nekako moglu pozitivno utjecat na kvalitetu tebe..ili ces, zato sto su homoseksualci rec..ja sam homofob, eto, natjerana sam da budem homofob, ne zelim, ali sam na zalost (ili cak na srecu) natjerana nekako i manite me se, ne zelim nista od vas, nista..ni sta. ni pjesme, ni slike, ni kipove, ni zdanja..ni misli..ni sta..ja sam homofob, manite me se. ili ako ocete, dajte mi sve to sto ja zelim, dajtemi bogatstvo, a vi vase siromastvo duha i tijela obavaljajte doma u vasa cetiri zida, ili se pravite da ste netko drugi, tako da se ja ne bi osjecala i dozivljavala natjeranom, a to je, priznajmo, tako neugodno..tako neugodno rec da sam ja samo obicni homofob, ali da zato hocu sve ono sto vi nudite, poput nekog novca npr kad trosite, poput nekog vremena koje ste utrosili u neko stvaranje, jer na koncu konca ipak sam ja za ravnopravnost, meni su svi ljudi isti.. :D
:cerek:

Nimalo mi nije ruzno vidjet pedere ni pomislit kako se jebu.
I divan mi je osjecaj kad u nekoj stranoj zemlji nailazis na parove pedera kako zagrljeni secu.
Lijepo je to, lijepo, osjetit dasak malo vise slobode nego doma.
  • Information