Ne bi. I ovo sam već objasnio. Kod heteroseksualaca imam 'nišu' koja mi je prihvatljiva, koja mi ne generira negativne reakcije, nego (uglavnom) čak pozitivne, privlačne. Dakako, ti neki konkretni heteroseksualci su možda, u privatnosti, 10 puta perverzniji od nekog homoseksualnog para; ali ako ja to *ne znam* - znači, ako me dotični hetero par ne tlači javnim pokazivanjem svojih perverznih sklonosti - nemam razloga to nužno povezivati s njima. Nego, karikiram, mogu 'asocirati' da oni ljubav vode doslovno jedino u mraku, u misionarskoj pozi.ex anais » wrote:Znači, ja bih upoznavajući svaki hetero par trebala razmišljati prakticiraju li neku perverziju?
(ne kažem da je to meni zaista tako, nego kao hiperbola)
Poanta je da *postoji* asocijacija koja mi je prihvatljiva, ako me pratiš. Dočim, kod homoseksualaca takva asocijacija kod mene *ne* postoji: svaki seksualni čin za kojeg sam ikad čuo, i kojeg uopće mogu zamisliti, između dva (ili više LOL) muškarca - meni generira prilično negativnu visceralnu reakciju. Shvati to u smislu, da je homoseksualni čin po definiciji 'perverzan', dok heteroseksualni može biti, ali i ne mora. Znači, kod homića nemam onakvu 'nišu' u koju mogu uokviriti spoznaju da je netko 'prakticirajući gej', koja mi neće izazivati te reakcije. A ne vidim ni kako mogu 'blokirati' te asocijacije, jer pojam 'gej' doslovno *nema* drugo značenje osim onog koje izravno asocira na izvjesnu seksualnu aktivnost. Tj. ta seksualna praksa je differentia specifica samog tog pojma - nije mi jasno kako je uopće moguće 'poimati' činjenicu da je netko 'gej', a doslovno 100% blokirati 'bit' tog pojma.
Enivej, čisto logički gledano, ako još 20 godina budem prisiljen razmišljati o gejevima, tko zna, možda jednom čak razvijem i imunitet spram te negativne visceralne reakcije. Ono, jel, oguglam.