Što je obitelj?

Za antropologiju, ekonomiju, filozofiju, povijest, sociologiju...
nodens

Post 05 Jun 2013, 22:30

ex anais » wrote:Znači, ja bih upoznavajući svaki hetero par trebala razmišljati prakticiraju li neku perverziju?
Ne bi. I ovo sam već objasnio. Kod heteroseksualaca imam 'nišu' koja mi je prihvatljiva, koja mi ne generira negativne reakcije, nego (uglavnom) čak pozitivne, privlačne. Dakako, ti neki konkretni heteroseksualci su možda, u privatnosti, 10 puta perverzniji od nekog homoseksualnog para; ali ako ja to *ne znam* - znači, ako me dotični hetero par ne tlači javnim pokazivanjem svojih perverznih sklonosti - nemam razloga to nužno povezivati s njima. Nego, karikiram, mogu 'asocirati' da oni ljubav vode doslovno jedino u mraku, u misionarskoj pozi. :rofl:

(ne kažem da je to meni zaista tako, nego kao hiperbola)

Poanta je da *postoji* asocijacija koja mi je prihvatljiva, ako me pratiš. Dočim, kod homoseksualaca takva asocijacija kod mene *ne* postoji: svaki seksualni čin za kojeg sam ikad čuo, i kojeg uopće mogu zamisliti, između dva (ili više LOL) muškarca - meni generira prilično negativnu visceralnu reakciju. Shvati to u smislu, da je homoseksualni čin po definiciji 'perverzan', dok heteroseksualni može biti, ali i ne mora. Znači, kod homića nemam onakvu 'nišu' u koju mogu uokviriti spoznaju da je netko 'prakticirajući gej', koja mi neće izazivati te reakcije. A ne vidim ni kako mogu 'blokirati' te asocijacije, jer pojam 'gej' doslovno *nema* drugo značenje osim onog koje izravno asocira na izvjesnu seksualnu aktivnost. Tj. ta seksualna praksa je differentia specifica samog tog pojma - nije mi jasno kako je uopće moguće 'poimati' činjenicu da je netko 'gej', a doslovno 100% blokirati 'bit' tog pojma. :ne zna: Rekoh, stječem dojam da je ženama to iz nekog razloga jednostavnije, no možda se i varam...

Enivej, čisto logički gledano, ako još 20 godina budem prisiljen razmišljati o gejevima, tko zna, možda jednom čak razvijem i imunitet spram te negativne visceralne reakcije. Ono, jel, oguglam. :zubo: Iako nisam optimist po tom pitanju...

Tea Tree

Post 06 Jun 2013, 02:18

nodens » wrote: Čitaj onog dr. Kleina. :zubo: Ti vidiš samo 'neugodnosti' jedne strane, za drugu te zaboli kita, k'o i dr. Kleina.
Ma zaboli me sve što me zabolit može i za tog Kleina, nemam pojma tko je, ne da mi se ni guglat. Zaboli me za sve teoretičare i stručnjake za područja seksualnosti po pitanju ove teme. Nepotrebni su.
Dovoljan je zdrav razum.

Da vidim neugodnosti strane koja je ponižena, potlačena, marginalizirana, a zašto? Zato što se to, eto, ne sviđa toj drugoj strani za koju mene kako kažeš zaboli kita. Da, zaboli me.
Šta, ružno im je za vidjeti, kao i tebi? To je tebi dovoljan razlog i sasvim validno opravdanje za takvo šikanozno ponašanje spram neke skupine? Zato da tebi ne bi bilo ružno to za gledati? Da ti ne ide na riganje?
Jebeno. :flop:
Točno to. Kao što tebe možda 'vrijeđa' ta usporedba, tako bi se i svaki pravi nacionalist 'uvrijedio' na takvu drskost, da borbu za svetu naciju uspoređujem s degutantnim seksualnim sklonostima devijantnih skupina ljudi. :rofl:
Jao, hihihi, kako je to smiješno. Tako bi se i svaki pravi rasist uvrijedio na drskost da njegovu svetu borbu za njegovu superiornu, čistu rasu. I tako, ima takvih besmislenih primjera. :ne zna:
To što se ti uopće uspiješ 'preneraziti' na takvu usporedbu, samo je svjedočanstvo o tome koliko si se srodila s tom ideologijom - jednostavno je ne primjećuješ. Kao što ni nacionalist ne primjećuje svoju ideologiju, nego je smatra prirodnom i bogomdanom.
Tako je, potpuno sam se srodila s ideologijom koja se protivi diskriminatornom postupanju, omalovažavanju, izopćavanju i općenito ugrožavanju ljudskih prava.

Namjeravaš li mi sad reći da su serijski ubojice isto ljudi, samo što, eto, vole ubijati druge ljude pa da bi im to trebalo omogućiti da se ne krše njihova prava?
Enivej, ja sam svoje svjestan, i razmišljam stalno o njoj. Ako još netko barem postane svjestan činjenice da je ideološki formiran, meni to dovoljno... u ovakvim okolnostima.
A, za što ti je to dovoljno? Mislim, što ćeš sad s nečijom osviješćenošću?

Naravno da 'znanost' nije 'dokazala' da je homoseksualnost bolest? :misli: Zar sam igdje to napisao? Brijem da nema šanse da mi se takva glupost mogla omaknuti.

Ne 'dokazuje' se da je nešto bolest. Nego se 'dogovara' što ćemo smatrati bolesnim, a što nećemo. Najčešće - povijesno gledano - takav dogovor nije bio ni potreban jer je bilo razmjerno jasno (postojao društveni konsenzus) oko pitanja što je bolest i što treba liječiti. Često je to bilo zbog npr. neugodnih, 'štetnih' simptoma (koju smanjuju radnu sposobnost ili ugrožavaju život itd). No, ti simptomi često i nisu morali biti neugodni za samog 'pacijenta' - nego nekad i za 'društvo'. Enivej, da ne idem sad u širinu - znanost jednostavno ne 'dokazuje' takve stvari, to je pitanje dogovorene definicije medicinske struke. Znaš li uopće kako WHO 'definira' zdravlje. tj. 'bolest'? Googlaj, pa mi probaj objasniti čime je takvu definiciju 'znanost dokazala'. I sretno s time, lol.
Ne, ne radi se o dokazivanjima definicije. Htjela sam te podsjetiti na to da konstantno upireš kako je postignut sporazum oko toga da homoseksualnost nije bolest, a da to nije dokazano.
Pa sam te htjela pitati što bi se tu točno trebalo uopće dokazati? Dokazati da se netko davno zajebo kad je uopće homoseksualnost uvrstio u bolesti? Kako se znanstveno dokazuje da nije bolest nešto što je dogovorno (a, ne znanstvenim dokazima, istraživanjima ili čime već) uvršteno u bolest?
Kako došlo tako ošlo. Jebi ga.
nodens

Post 06 Jun 2013, 09:42

Tea Tree » wrote: Ma zaboli me sve što me zabolit može i za tog Kleina, nemam pojma tko je, ne da mi se ni guglat. Zaboli me za sve teoretičare i stručnjake za područja seksualnosti po pitanju ove teme. Nepotrebni su.
Dovoljan je zdrav razum.
Čini se da si me krivo shvatila... nisam rekao da te zaboli kita 'za dr. Kleina' - nego i tebe i dr. Kleina zaboli kita za onu drugu stranu. Dr. Klein je na tvojoj strani - jedino je pitanje koliko si ti zbilja svjesna što je to 'tvoja strana'. :cerek:

Tea Tree » wrote:Da vidim neugodnosti strane koja je ponižena, potlačena, marginalizirana, a zašto? Zato što se to, eto, ne sviđa toj drugoj strani za koju mene kako kažeš zaboli kita. Da, zaboli me.
Šta, ružno im je za vidjeti, kao i tebi? To je tebi dovoljan razlog i sasvim validno opravdanje za takvo šikanozno ponašanje spram neke skupine? Zato da tebi ne bi bilo ružno to za gledati? Da ti ne ide na riganje?
Jebeno. :flop:
Prof. David Epstein je doslovno *zakonski gonjen* jer je spavao sa svojom 24-godišnjom kćerkom. Reci - je li on ponižen, potlačen, marginaliziran (kao i svi drugi s takvim sklonostima)? Žališ li njega? Smatraš li da bi društvo trebalo olabaviti svoj incestuozni tabu da bi se spriječilo takvo ponižavanje - pa čak i sudsko gonjenje, što se homićima već duuugo ne događa u zapadnom svijetu? Zvuči li tebi Gordan Duhaček ugroženo, poniženo, potlačeno?

Gle, kasniš. Prije 50 godina bi bila avangarda s tom tolerancijom i razumijevanjem nečije ugroženosti. Danas bi trebala ipak već prijeći na te incestuozne, pa onda zoofilne itd. Ili za njih ipak nemaš toliko razumijevanja? Čime točno objašnjavaš sebi tu činjenicu da nemaš? Jer oni JESU poremećeni - za razliku od homića?

Tea Tree » wrote:Jao, hihihi, kako je to smiješno. Tako bi se i svaki pravi rasist uvrijedio na drskost da njegovu svetu borbu za njegovu superiornu, čistu rasu. I tako, ima takvih besmislenih primjera. :ne zna:
Gledaš to previše simplicistički, ona klasična jednadžba racism = sexism = nationalism = heterosexism (neki doduše tu još dodaju i 'speciesism'). Dok ne budeš bila sposobna uočiti bitne razlike između tih gore pojmova, a ne ih trpala sve u isti koš, kao što netko trpa u isti koš homoseksualnost, incest i zoofiliju :zubo: - ne znam točno što da ti na to odgovorim.

Tea Tree » wrote:Tako je, potpuno sam se srodila s ideologijom koja se protivi diskriminatornom postupanju, omalovažavanju, izopćavanju i općenito ugrožavanju ljudskih prava.
Kao što rekoh - reagiraš li na posve isti način na ljude koji spavaju sa svojim odraslim kćerima ili pak kućnim ljubimcima (bez da ih 'zlostavljaju' - da naglasim)?

Tea Tree » wrote:Namjeravaš li mi sad reći da su serijski ubojice isto ljudi, samo što, eto, vole ubijati druge ljude pa da bi im to trebalo omogućiti da se ne krše njihova prava?
Ne namjeravam; usporedba incesta i homoseksualnosti je mnogo suvislija od usporedbe homoseksualnosti i homicida... evidentno. Doduše, tebi možda nije? :ne zna:

Tea Tree » wrote:A, za što ti je to dovoljno? Mislim, što ćeš sad s nečijom osviješćenošću?
Ništa posebno, samo me zanima što se onda dogodi. Scientific curiosity.

Tea Tree » wrote:Ne, ne radi se o dokazivanjima definicije. Htjela sam te podsjetiti na to da konstantno upireš kako je postignut sporazum oko toga da homoseksualnost nije bolest, a da to nije dokazano.
Pa sam te htjela pitati što bi se tu točno trebalo uopće dokazati? Dokazati da se netko davno zajebo kad je uopće homoseksualnost uvrstio u bolesti? Kako se znanstveno dokazuje da nije bolest nešto što je dogovorno (a, ne znanstvenim dokazima, istraživanjima ili čime već) uvršteno u bolest?
Pa jbt, rekoh ti već. NE dokazuje se. Ja ni ne tvrdim da se dokazuje? Nego samo reagiram na tuđe tvrdnje kako je 'znanost dokazala da h. nije poremećaj'. Ako se suprotstavljam TOJ evidentno pogrešnoj tvrdnji, to ne znači da tvrdim da je znanost dokazala suprotno, ili da se uopće bavi 'dokazivanjem' tako nečega.

Nego upravo želim da sugovornici shvate da to nije područje 'znanstvenog dokaza', nego dogovora. Znači, baš kako si rekla - kako došlo, tako otišlo. Jedno vrijeme je bio 'dogovor' da je to bolest - danas je 'dogovor' da nije. A ne tvrdim da je 'znanstveno dokazivo' da ipak jest; najprije želim da se utvrdi common grounds - a to je da ne postoje nikakvi 'dokazi' ni za ni protiv te hipoteze.

Tek kad jedna strana prestane svojatati znanost za potvrđivanje svoje *ideologije* - možemo dalje razgovarati. Do tada je razgovor s vama isti kao da nekom srednjevjekovnom inkvizitoru pokušavaš objasniti da 'hereza' nije znanstveno dokaziva.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 06 Jun 2013, 12:08

..vi ste valjda ovo vec vidjeli, ja tek sada.. :kokice:

neka su pederi, al su nasi.. :cerek: :zubo:

edit..

..ti se tada sjeti mene.. :facepalm: :rofl:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 06 Jun 2013, 12:14

..i narodnih obicaja.. prepoznah ljepotu tvoju sto probudi ljubav moju.. :grli: :kiss: :love: :Slin: :zecotrep:

:rofl:
Beau

Post 06 Jun 2013, 12:27

:rofl: :rofl: nisam to dosad vidila

fora :peshe: :cerek:
Leteća
babin nakurnjak

Post 06 Jun 2013, 13:30

nodens » wrote:
I ja bih, da svi homofobi lijepo priznaju da su homofobi, a ne da se bezveze srame svojih osjećaja. :zubo:
I ja, pa odmah znam s kim imam posla. Osjećaje im ne mogu propisivati ni ja ni bilo tko drugi.
nodens » wrote:
Meni te perverzije nisu bogzna koliko perverznije od onog što je homoseksualcima dio 'normalnog' seksualnog repertoara.
Čega? Oralnog i analnog seksa? Fujfujfuj, što te pederčine neće sve smisliti! :rofl:
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 06 Jun 2013, 14:22

..a unda » wrote:..vi ste valjda ovo vec vidjeli, ja tek sada.. :kokice:

neka su pederi, al su nasi.. :cerek: :zubo:

edit..

..ti se tada sjeti mene.. :facepalm: :rofl:
a u kua... :peshe:
'if you fall, i'll be there' (floor)
Eks

Post 06 Jun 2013, 16:30

..a unda » wrote:..i narodnih obicaja.. prepoznah ljepotu tvoju sto probudi ljubav moju.. :grli: :kiss: :love: :Slin: :zecotrep:

:S :rofl: :rofl: :S :rofl:
nodens

Post 06 Jun 2013, 17:26

Leteća » wrote:Čega? Oralnog i analnog seksa? Fujfujfuj, što te pederčine neće sve smisliti! :rofl:
GEJ oralnog i GEJ analnog seksa.

A ne 'oralnog i analnog seksa'.

Spol sudionika je bitan bez obzira na tehniku. Kao što je bitna (biološka) vrsta sudionika, dob sudionika, broj sudionika, i srodstvo sudionika.
Euklid
old school

Post 06 Jun 2013, 17:40

nodens » wrote:
GEJ oralnog i GEJ analnog seksa.

A ne 'oralnog i analnog seksa'.
jooooo razlikeeee

drrrrrastične

nodens

Post 06 Jun 2013, 18:31

Euklid » wrote: jooooo razlikeeee

drrrrrastične

Ako tvrdiš da nije neka drastična razlika, kako da to shvatim?

a) probao si i jedno i drugo pa znaš iz iskustva da nije neka razlika (bravo za tebe LOL)
b) nisi doduše probao, ali samo zato što valjda ima dovoljno žena okolo, no u principu nemaš ništa protiv, npr. ako bi 5-6 dana bio bez žene, a neki mladić se ponudio... :ne zna:

Margarita

Post 06 Jun 2013, 18:34

nodens » wrote:
Ako tvrdiš da nije neka drastična razlika, kako da to shvatim?

a) probao si i jedno i drugo pa znaš iz iskustva da nije neka razlika (bravo za tebe LOL)
b) nisi doduše probao, ali samo zato što valjda ima dovoljno žena okolo, no u principu nemaš ništa protiv, npr. ako bi 5-6 dana bio bez žene, a neki mladić se ponudio... :ne zna:

A ima fakat drastične razlike u anatomiji muških i ženskih usta ili muškog i ženskog dupeta.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Euklid
old school

Post 06 Jun 2013, 18:39

Margarita » wrote: A ima fakat drastične razlike u anatomiji muških i ženskih usta ili muškog i ženskog dupeta.
ak neko zna, nodens zna...
nodens

Post 06 Jun 2013, 19:16

Margarita » wrote:A ima fakat drastične razlike u anatomiji muških i ženskih usta ili muškog i ženskog dupeta.
Euklid » wrote: ak neko zna, nodens zna...

Što vama dvoma nije jasno? :ne zna:

SVAKI muškarac koji je npr. mnogo puta imao analni (ili oralni) seks sa ženom/ženama, a nijednom s muškarcem - očito radi drrrrastičnu razliku između te dvije aktivnosti. Bez obzira na anatomsku sličnost.

Zašto bi uostalom ta razlika morala biti u anatomiji? Pa anatomija ženskog anusa nije bitno različita ni od anatomije anusa ženke gorile. I što to točno argumentira? Pa ono, baš ništa, zar ne. Kad mislite shvatiti da spol JEST bitan, tj. da samim svojim ponašanjem pokazujete da jest bitan, čak i ako iz bezveznih politički korektnih razloga naglas tvrdite da nije - jer da zbilja nije, onda bi vam se događalo tu i tamo i ono drugo ponašanje? Jeste li čitali onu Ezopovu basnu, koja završava sa 'ako laže koza, ne laže rog'? Pa ono, probajte je primijeniti u praksi, jel. :ne zna:

Meni je recimo najbolja milka s jogurtom od jagoda. No nemam ništa protiv obične mliječne. Ako nema ove s jogurtom od jagoda - neću se pobuniti protiv obične mliječne. TO znači kad između nečega nema 'drastične razlike'.

Je li to bar malo jasnije sada, ili da probam još polakše i još opširnije?
Euklid
old school

Post 06 Jun 2013, 19:23

:kokice:
nodens

Post 06 Jun 2013, 19:35

Euklid » wrote::kokice:
No dakle, maheru, što ti se čini, ima li razlike? :zubo:

Sve što je potrebno je da pogledaš deep down inside - ne trebaju ti knjige ni psihoanalitičari. Sasvim lijepo možeš pogledati unutra ima li razlike i zašto; budući da si čovjek, imaš moć introspekcije.

Što je najbolje, čak i gejevima ima drastične razlike. Jer da nema, ne bi bili gejevi nego biseksualci. :raspa:

Samo što su njihovi razlozi za povlačenje drastične razlike, rezultat rodno-spolne dezorijentacije u glavi - svejedno je l' to posljedica nekakvih genetskih, epigenetskih, prednatalnih hormonalnih, postnatalnih hormonalnih ili razvojno-psiholoških fenomena.

Enivej, znam da pretjerujem s trkeljanjem o ovoj temi, ali baš mi je fora pričati ovako na forumu gdje sam prethodno napisao 'podlogu' svojih razmišljanja... pa svatko ima priliku objektivno razmotriti pitanje koliko su moji zaključci uvjetovani osobnom pristranošću ili nekakvim vlastitim mentalnim poremećajima, jel. :rofl:
Pero

Post 06 Jun 2013, 19:38

Image :zubo:
nodens

Post 06 Jun 2013, 19:41

Pero » wrote:Image :zubo:
Smatraj se upitanim i ti: je li ti spol bitan? :zubo:

Ako ćeš reći da nije - znači li to da si pukim slučajem sa ženom, a moglo se dogoditi i da završiš s muškarcem?

Evo, meni recimo boja kose nije bitna. Što to znači? Pa, da mi se sviđaju i smeđokose, i crnokose, i plavokose, i one s pepeljastom kosom, i crvenokose. TO znači da ti nešto 'nije bitno'.

Spol je (u ovom kontekstu) praktički najbitnija stvar koja uopće postoji - prije bih se pojebao sa ženom koja mi je karakterno totalno odbojna, nego s muškarcem koji mi je karakterno soulmate. :rofl:
Pero

Post 06 Jun 2013, 19:46

nodens » wrote:
Smatraj se upitanim i ti: je li ti spol bitan? :zubo:
Kako za što. :zubo: :lol:
Euklid
old school

Post 06 Jun 2013, 19:52

Velim ja, ak neko zna, nodens zna...

Mi ostali smo kontaminirani vaginama, penisima, supcima, ustima, prstima, jezicima i ko zna cime sve jos...
Margarita

Post 06 Jun 2013, 19:57

nodens » wrote:

Što vama dvoma nije jasno? :ne zna:
Ti si se zakačio za 'normalni' seksualnoi repertoar homoseksualaca. Nešto ti se jako čini prljav. Meni se samo čini da 'normalni' seksualni repertoar homoseksualaca nije drrrastično drugačiji od 'normalnog' seksualnog repertoara heteroseksualaca. Osim što je zakinut za neke momente.
nodens

Post 06 Jun 2013, 20:36

Margarita » wrote:Ti si se zakačio za 'normalni' seksualnoi repertoar homoseksualaca. Nešto ti se jako čini prljav. Meni se samo čini da 'normalni' seksualni repertoar homoseksualaca nije drrrastično drugačiji od 'normalnog' seksualnog repertoara heteroseksualaca. Osim što je zakinut za neke momente.
Pa da. Samo kažem kako ja osobno nešto doživljavam, na visceralnoj razini.

Konkretno, na toj visceralnoj, intuitivnoj, ne-racionalnoj razini - bilo kakav gej seksualni čin meni ima (u glavi) značenje 'perverzije'. Heteroseksualni čin to nema a priori, nego uz neke dodatne uvjete. No gej čin to ima a priori (meni).

Moja sljedeća tvrdnja jest da nešto slično osjeća negdje... 70% ljudi, ako ne i više. Mogu ti detaljno probati obrazložiti zašto to mislim; ima više razloga. No dovoljan je i ovaj: kome se to zaista ne čini toliko različito, toliko neprihvatljivo - taj ne bi imao razloga ne biti biseksualan, ili bar ono što kažu, bi-curious. Stoga, onaj tko nema iskustvo nikakvog homoseksualnog čina, taj ili je generalno neiskusan (kao ja), a ako je inače (hetero)seksualno iskusan - onda je iznutra homofoban. Samo što sebi to eventualno još nije priznao, a tu nevoljkost priznanja pripisujem gej kamarili i njihovoj sveprisutnoj propagandi koja je stvorila taj nevjerojatni strah od etikete 'homofoba'. I onda ljudi pokušavaju 'racionalizacijom' rastjerati tu averziju od homoseksualnosti, pa izmišljaju tu logiku da je to 'u principu ista stvar'. Oralni seks je oralni seks, analni seks je analni seks. Zašto? Jer su jezici i anusi muškaraca i žena prilično slični. :facepalm: Lijepo ti kažem: da ti *zaista* misliš da je to slično - ne bi imala unutrašnjeg razloga toga se kloniti. Stoga, ili si generalno (razmjerno) neiskusna, ili si (de facto) homofob, ili imaš (i) homoseksualnog iskustva. To su koordinate unutar kojih se trebaš pozicionirati; ostalo je muljanje samom sebi.
Euklid
old school

Post 06 Jun 2013, 20:44

Brijem da jako volis koristiti rijec visceralno... :misli:

OK, primili smo na znanje.
Margarita

Post 06 Jun 2013, 20:45

Pa ja mislim da bi mi seks sa ženom bio isti kao s impotentnim frajerom a to nije iskustvo koje želim probati.
  • Information