Što je obitelj?

Za antropologiju, ekonomiju, filozofiju, povijest, sociologiju...
Leteća
babin nakurnjak

Post 05 Jun 2013, 15:41

..a unda » wrote: zasto sokirata? ne vidim neke bitne razlike u bolkovicevim, jel..amo rec stavovima :zubo: nekad i danas. on je ono, dosta dosljedan, dosta.. :kokice:
Ma je, ali na blogu je imao tako divne slike koje su bile krasan kontrapunkt tekstualnim masturbacijama, a čak je i njegova zadrtost imala svojevrsni šarm. Zamišljala sam Nemanju kao tragičnog junaka iz nekog ruskog romana kojeg je vremenski stroj iz 19. stoljeća nasukao u blogosferu. Da, stavovi su dosljedni, ali ja sam duboko površna osoba koja pada na lijepo pakiranje. :durica:

Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
nodens

Post 05 Jun 2013, 15:46

..a unda » wrote:naime, ta.. jel, homofobnost, citave konstrukcije se stvaraju da to bude ili barem da se zove nekako drugacije, povoljnije nekako.
citav taj animozitet prema homoseksualnosti, otpor neki, zeli se opravdati bilo kako.. pa tabu, pa drustveno neprihvatljivo, pa kulturno neprihvatljivo, pa bolest, pa poremecaj, pa zakon, pa biologija, pa genetika, pa sloboda, pa ugrozavanje, pa ovo, pa ono..stalno se taj otpor, animozitet zeli nekako racionalizirati, opravdati..

... što je po mom mišljenju velika 'pobjeda' gejokejaškog aktivizma, kako su najprije postigli da se uopće pojavi riječ 'homofobija' - koja do prije 40 godina doslovno nije ni postojala - a onda malo pomalo postane nešto toliko strašno da se ljudi jadni osjećaju potrebu 'braniti' zbog jednog totalno prirodnog osjećaja kao što je homofobija, tj. osjećaja koji je mnogo prirodniji od, primjerice, homoseksualnosti - jer je mnogo rašireniji. :zubo:

Zato kažem: pa ja *jesam* homofob. Nije mi uopće potrebno to 'opravdavati' ili racionalizirati - jednostavno mi se homoseksualni seks gadi. Doslovno ne vidim zašto bih tu činjenicu ikome opravdavao ili racionalizirao - kao što ne smatram potrebnim racionalizirati činjenicu da mi se gadi ideja konzumiranja fekalija. Mogu iz čiste znatiželje razmišljati o tome kako dolazi do fenomena 'gadljivosti' - no to je taj generalni 'scientific curiosity', a ne 'opravdanje' za nešto. I naravno, ja osobno sam prilično svjestan geneze moje 'homofobije' - onaj dr. Marty Klein je to vrlo dobro razložio - no ja to i dalje ne gledam kao 'opravdanje', nego jednostavno zadovoljenje intelektualne znatiželje glede geneze vlastitih reakcija. Likovima poput tebe i dr. Kleina, ne osjećam potrebu se 'opravdavat'.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 05 Jun 2013, 15:54

Leteća » wrote:
Ma je, ali na blogu je imao tako divne slike koje su bile krasan kontrapunkt tekstualnim masturbacijama, a čak je i njegova zadrtost imala svojevrsni šarm. Zamišljala sam Nemanju kao tragičnog junaka iz nekog ruskog romana kojeg je vremenski stroj iz 19. stoljeća nasukao u blogosferu. Da, stavovi su dosljedni, ali ja sam duboko površna osoba koja pada na lijepo pakiranje. :durica:
..a je ka nesto, nesto ta estetikica, dopadljivicicastos, nesto je on tu naucio, hoce on to nesto kao fino, pa detaljcic tu, detaljcic amo..

mislim, bez ikakve sad namjere za napadom na tvoj, neciji ukus ili da se neke feministice ne uvrijede..ali, sta on tebi ne djeluje dok prica, gestikulira, postament..ono, kao pickica. :D
nodens

Post 05 Jun 2013, 15:58

..a unda » wrote:mislim, ocito tu nema milosti, sve ce se i na bilo koji i bilo kakav nacin iskoristiti, pa eto, cak ce se priznati da radi o nekom ne svidjanju ili eto, gadjenju kao legitimnom stavu, sve, sve..samo da se ne kaze da se radi o strahu. i onda to treba unaprijed nekako opravdati, racionalizirati, kao da koga briga zasto se nekom nesto gadi. ili zasto nesto voli. nekog voli. racionalizacija ljubavi, racionalizacija mrznje. racionalizacija sebe.

tako i homofobiju mogu gledat ne kao na neki izolirani strah, sam sebi dovoljan, nego kao na simptom, uputu za citanje jednog kompleksijeg stanja straha ili samo kao na jednu od manifetsacija stanja, pa i opredjeljenja, pa i tjeranja na to da nam je to stanje, to neko slozeno stanje straha, ustvari nasa kultura, a to znaci da smo to mi, mi identificirani u strahu i strahom.
Pa da, o tome je govorio onaj dr. Klein, pročitao sam desetak njegovih članaka tamo, vrlo interesantno štivo. Ziher bi ti se svidio taj čovo. :zubo:
azizi

Post 05 Jun 2013, 16:04

..a unda » wrote:moju pasicu nije pohvalio. a mislim da je vidio. ne znam zasto je nije pohvalio..ko zna, mozda zato jer se iz aviona vidi da nema pedigre. :D
U povjerenju, nema ni moja, ali se to uopće ne vidi, čak i kad je gledaš ravno u njezine crne okice. :cerek: Ili ona tebe, što je češće! Prasica mala proračunata, točno zna da će je, ako nekoga dovoljno dugo fiksira pogledom, taj barem počeškati po glavi. A luda je za češkanjem. Nema buhe,da se krivo ne shvati. :o

..a unda » wrote:
tako i homofobiju mogu gledat ne kao na neki izolirani strah, sam sebi dovoljan, nego kao na simptom, uputu za citanje jednog kompleksijeg stanja straha ili samo kao na jednu od manifetsacija stanja, pa i opredjeljenja, pa i tjeranja na to da nam je to stanje, to neko slozeno stanje straha, ustvari nasa kultura, a to znaci da smo to mi, mi identificirani u strahu i strahom.
Slažem se s dijagnozom! Najžešći kritičari druge rase, druge vjeroispovijesti, drugačije spolne orijentacije ili čega već, a koje poznajem osobno, su bile osobe pune strahova i inače. Njihova je količina straha bila proporcionalna s količinom uskogrudnosti u pogledu svega što se razilazilo s njihovim uvjerenjima, a sva su se objašnjenja manje više svodila na to da ih 'takvi' na neki način mogu ugroziti, jer je netko iz te skupine napravio nešto loše, pa je cijela skupina takva. Tipa, "znaš, svaka čast Arapima, ali ja se nikada ne bih udala za nekoga od njih. Znam jednu koja se udala, pa joj je ovaj poslije oteo djecu." Ili, "Svaka čast Romima, ali ja ne bih da neko romsko dijete ide s mojim u razred. Znaš, mojoj su teti Romi ukrali rublje sa štrika." A što se homoseksualaca tiče, "Svaka njima čast, no ti nikad ne znaš kako se prenosi sida." :facepalm:

Takve osobe nađu primjer neke strahotice za svaku svoju fobiju i nadalje sretno žive u svojim svjetonazorskim čahuricama, najčešće mrmljajući sebi u bradu kako su one dobre, ali je svijet danas nezahvalano i nadasve opasno mjesto.
Leteća
babin nakurnjak

Post 05 Jun 2013, 16:39

..a unda » wrote: ..a je ka nesto, nesto ta estetikica, dopadljivicicastos, nesto je on tu naucio, hoce on to nesto kao fino, pa detaljcic tu, detaljcic amo..

mislim, bez ikakve sad namjere za napadom na tvoj, neciji ukus ili da se neke feministice ne uvrijede..ali, sta on tebi ne djeluje dok prica, gestikulira, postament..ono, kao pickica. :D
Jes, zato ga i živcira Mima koja je veći frajer od njega. Nešto mi je sve tu onako latentno. Ne volim tu neodlučnost, ili budi pičkasti esteta ili budi grub i bezobrazan, nemoj sad pokušavati izvući najbolje iz oba svijeta jer to ne ide.

Ja sam za to da svi lijepo iziđu iz ormara, babinih špajzi, pećina ili čega već.
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
Lyla

Post 05 Jun 2013, 16:52

azizi » wrote:
Rječnik stranih riječi u ruke. :)
Jebiga, nemam tu rjecnik. :mama:
Gugl mi izbacuje devijaciju septuma.
U guglu opce nema dezavuacije.
Sta je avuacija?
Dez bi bilo nesto suprotno, ne?
Pa kazi mi, jebemu...
nodens

Post 05 Jun 2013, 16:59

Lyla » wrote:Jebiga, nemam tu rjecnik. :mama:
Sta je avuacija?
Pa kazi mi, jebemu...
http://onlinerjecnik.com/rjecnik/strane-rijeci/Dez/2

dezavuiranje (fr. désavouer) odricanje, poricanje, nepriznavanje
dezavuirati (fr. désavouer) poricati, poreći, odricati, odreći, ne priznavati, osporavati nešto, ne priznati svoju vezus nekom osobom ili radnjom
Lyla

Post 05 Jun 2013, 17:07

nodens » wrote:
http://onlinerjecnik.com/rjecnik/strane-rijeci/Dez/2

dezavuiranje (fr. désavouer) odricanje, poricanje, nepriznavanje
dezavuirati (fr. désavouer) poricati, poreći, odricati, odreći, ne priznavati, osporavati nešto, ne priznati svoju vezus nekom osobom ili radnjom

Pa zaista hvala. :)
Ja sam nakon svog zadnjeg posta pomislila da se radi o nekom procesu nastajanja deja vua i da autorica nije stavila kvacicu na z.
:facepalm: :brukica:
azizi

Post 05 Jun 2013, 17:13

Lyla » wrote:
Jebiga, nemam tu rjecnik. :mama:
Sta je avuacija?
Pa kazi mi, jebemu...
Avuacija ti je isto što i avuiranje. Navlas isto! :D

Istu je riječ upotrijebio i unda, samo s drugim završetkom, pa sad odi malo zajebavaj njega :mig:

Vidim da je nekima vrijeme za evaluaciju znanja korištenja rječnika i googlea :raspa:
Lyla

Post 05 Jun 2013, 17:28

azizi » wrote:
Avuacija ti je isto što i avuiranje. Navlas isto! :D

Istu je riječ upotrijebio i unda, samo s drugim završetkom, pa sad odi malo zajebavaj njega :mig:

Vidim da je nekima vrijeme za evaluaciju znanja korištenja rječnika i googlea :raspa:
Malo mi se stisne u dusi sto mislis da te zajebavam.
Ali ova me moderna tehnologija pregazila. I moderna, pismena mladost, vidim ja.
Jucer su doma zgrozeno konstatirali da nemam ni fejvoritse na kromu, nego da tipkam pjeske url.
Da samo znas kako sam bila sretna kad su mi pokazali da mogu stavit fejforitse na sipku.
Nah, kud ce suza nego na oko.
Nisam undu sve citala, iako ja njega jako volim, ispadnu mi oci, a cesto i dusa dok ja sebi povezem njegovu struju svijesti.
Al meni je bitno da nije deja vu acija :lux: jer bi mi bilo bas nekako gadno da sam se na kvacici slomila.
nodens

Post 05 Jun 2013, 17:31

Leteća » wrote: Ja sam za to da svi lijepo iziđu iz ormara, babinih špajzi, pećina ili čega već.
I ja bih, da svi homofobi lijepo priznaju da su homofobi, a ne da se bezveze srame svojih osjećaja. :zubo:
Eks

Post 05 Jun 2013, 17:48

To o Mimi, mene iznenađuje površnost primjedbe. Asti inventivnosti nekoj lezbijki prikeljiti etiketu muškarače. To je prvoloptaški, sigurno.
Ono s Veljačom je hit. :rofl:

Ček, stvarno je pisao Zuckenbergu? Di ste to iskopali? :rofl:
azizi

Post 05 Jun 2013, 17:51

Lyla » wrote: Malo mi se stisne u dusi sto mislis da te zajebavam.
Eto ga na! Sad me hvata na emocije. :tuzni:

Lyla » wrote: Ali ova me moderna tehnologija pregazila. I moderna, pismena mladost, vidim ja.
Gora sam od svoje beštijice. Čim me počeškaš, mislim, pohvališ, odmah se predajem :akarakterna:

Zbog ovog "mladost" ću ti prepričat' cijeli rječnik stranih riječi + Image + Image

Daklem,
dezavuirati (fr. désavouer) - poricati, poreći, odricati, odreći, ne priznavati, osporavati nešto, ne priznati svoju vezu s nekom osobom ili radnjom
http://onlinerjecnik.com/rjecnik/strane ... ezavuirati

Lyla » wrote:Al meni je bitno da nije deja vu acija :lux: jer bi mi bilo bas nekako gadno da sam se na kvacici slomila.
Majke mi, ako sam sad ja shvatila što je pisac htio reći. :misli: Koja kvacica, koji lomovi, koji bakrači :misli:

EDIT: Nisam vidjela da si doznala za značenje riječi. No, moja ponuda glede a u svezi komplimenta i dalje vrijedi. :D Sad kužim i imanje/nemanje kvacice i slomu zbog iste :D
Eks

Post 05 Jun 2013, 17:59

nodens » wrote:
I ja bih, da svi homofobi lijepo priznaju da su homofobi, a ne da se bezveze srame svojih osjećaja. :zubo:
Pa svakako jest pošteno. Nema mi smiješnije od homofoba koji se brani da to nije. To je podlo. Međutim, to i dalje izjavu ne čini manje sramotnom. Kao što će rasist i fašist priznati da je rasist i fašist, to ga neće eskulpirati od sramote tog stava. Ali treba i sramotu nositi nekako. A ne migoljiti.
Kod starije generacije još možeš vidjeti tog skoro pa latentnog rasizma kad je riječ o crncima. Generacija moje babe, npr. Ne bi oni da nikom vlas padne s glave, ali ne bi baš bili u blizini crnaca. E jebiga. Ne možeš biti jeben i pošten. To jest rasizam. To što netko ne bi zafitiljio kamen u glavu crncu, ne znači da nije rasist.
..a unda
Undaminator

Post 05 Jun 2013, 18:05

ex anais » wrote:To o Mimi, mene iznenađuje površnost primjedbe. Asti inventivnosti nekoj lezbijki prikeljiti etiketu muškarače. To je prvoloptaški, sigurno.
Ono s Veljačom je hit. :rofl:

Ček, stvarno je pisao Zuckenbergu? Di ste to iskopali? :rofl:
ma sad, cukenbergu. pisao je fejspuku, njihovom pzk europe rivizn, mediterenian region, croatia, zagreb, spansko coordinator, moderator za ulicu alberta fortisa koji medjuoastalim reze sve statuse gdje se romano zamece sisom preko ramena i tako doji. :D

a ko zna, mozda je stvarno bio uvjeren ili se barem nadao da ce cukenberg osobno procitat njegovu zalbu, pa da malo kao kolege ravnopravno popricaju i kreativno rijese taj problemcic.

a mozda se samo nadao da ce dobit cukenbergovu sliku sa potpisom i na poledjini napisano.. moje duboke isprike i jos ce u kuverti poslat dva dolara (slovima..dva) da kupi keks. :D

usput, ne znam kako se to moze vidjet, ali mi se cini da ga jos nije odbanalo. bolkovica nema tko da cita.. :D
Eks

Post 05 Jun 2013, 18:08

..a unda » wrote:
ma sad, cukenbergu. pisao je fejspuku, njihovom pzk europe rivizn, mediterenian region, croatia, zagreb, spansko coordinator, moderator za ulicu alberta fortisa koji medjuoastalim reze sve statuse gdje se romano zamece sisom preko ramena i tako doji. :D

a ko zna, mozda je stvarno bio uvjeren ili se barem nadao da ce cukenberg osobno procitat njegovu zalbu, pa da malo kao kolege ravnopravno popricaju i kreativno rijese taj problemcic.

a mozda se samo nadao da ce dobit cukenbergovu sliku sa potpisom i na poledjini napisano.. moje duboke isprike i jos ce u kuverti poslat dva dolara (slovima..dva) da kupi keks. :D
:rofl: :rofl: :rofl:

Muči bolje. Da ne bi popričao i s tobom. :giggle:
..a unda
Undaminator

Post 05 Jun 2013, 18:13

kako se brise, kako se brise..:zubo:
..a unda
Undaminator

Post 05 Jun 2013, 18:13

ex anais » wrote:
:rofl: :rofl: :rofl:
Muči bolje. Da ne bi popričao i s tobom. :giggle:
ko od njih dva? :D

muci, ja sam sa cukenbergom u dobre. npr, svima je sa fejspuka izbrisao jedan kao..spot, jedino meni nije.. :zubo:
Eks

Post 05 Jun 2013, 18:14

..a unda » wrote: ko od njih dva? :D

muci, ja sam sa cukenbergom u dobre. npr, svima je sa fejspuka izbrisao jedan kao..spot, jedino meni nije.. :zubo:
Ma Bolković.
..a unda
Undaminator

Post 05 Jun 2013, 18:15

ex anais » wrote:
Ma Bolković.
ma i sa njim sam u dobre, ali on to ne zna.. :zubo:
nodens

Post 05 Jun 2013, 19:15

ex anais » wrote:Pa svakako jest pošteno. Nema mi smiješnije od homofoba koji se brani da to nije. To je podlo. Međutim, to i dalje izjavu ne čini manje sramotnom. Kao što će rasist i fašist priznati da je rasist i fašist, to ga neće eskulpirati od sramote tog stava. Ali treba i sramotu nositi nekako. A ne migoljiti.
Pa rekoh, ja nemam ništa protiv da ti smatraš da je sramotno biti 'homofob' - pa da to uspoređuješ s rasizmom i fašizmom itd. :cerek:

Eto ja osobno ne vidim zašto bih se sramio *gađenja* spram nečega - ako se taj netko ne samo ne srami, nego se čak ponosi - svojim gadnim sklonostima i upuštanjem u iste. :rofl: Da se razumijemo, sramim se ja svačega... no, to su stvari koje *ja* osobno smatram da su sramotne, npr. nedostojne čovjeka itd itd itd. Ali nemam baš neku potrebu sramiti se nečega što netko drugi misli da je sramotno - ako se ja s time nimalo ne slažem, nego čak mislim suprotno, jel.

Znaš zašto sam se ja godinama 'sramio' tzv. homofobije? Pa zato što je ta homofobija, kao što lijepo primjećuje dr. Marty Klein - samo 'specijalni slučaj' općenitijeg fenomena genofobije, tj. određenog zaziranja od svih zamislivih dubina seksualne perverzije. Nisu homoseksualci najgadniji primjer seksualne perverzije za koje sam čuo; evo jedna zanimljiva pjesmica Jona Lajoiea na tu temu: 2 girls 1 cup song. :rofl:

Poanta je da na cijelom spektru mogućih seksualnih i inih ljudskih aktivnosti, postoji mnogo toga nekome 'gadnog' (ili 'strašnog' - onog što izaziva nervozu, nelagodu, fobiju, averziju, to je cijeli spektar mogućih reakcija). To je ono što dr. Marty Klein ne razumije - on smatra da bi se društvo u cjelini trebalo 'odgojiti' da bez problema prihvaća valjda doslovno i najgore oblike seksualnih perverzija poznatih ljudima. Dočim, ja smatram obrnuto - da bi ljudi s perverznim sklonostima trebali manje tlačiti ostatak društva javnim pokazivanjem dotičnih perverznih sklonosti. Dakle, radi se o ideološkom sukobu, koji je vjerojatno motiviran osobnim ukusima, kod obojice. Ne laje pas radi sela, LOL.

ex anais » wrote:Kod starije generacije još možeš vidjeti tog skoro pa latentnog rasizma kad je riječ o crncima. Generacija moje babe, npr. Ne bi oni da nikom vlas padne s glave, ali ne bi baš bili u blizini crnaca. E jebiga. Ne možeš biti jeben i pošten. To jest rasizam. To što netko ne bi zafitiljio kamen u glavu crncu, ne znači da nije rasist.
Nisam baš siguran da ti razumiješ što je 'rasizam', te zašto rasizam i homofobija nisu fenomeni iz iste kategorije. Kod nas nije nikad bilo pravog rasizma - jer crnaca gotovo da nije ni bilo. To što ti zoveš rasizam je zapravo kod naših starih bio jedan vid ksenofobije, a ksenofobija je mnogo 'bliži' fenomen homofobiji, nego što je to rasizam. Iako ni ksenofobija i homofobija nisu doslovno logički analogni; ksenofobija je mnogo univerzalniji fenomen, baziran uglavnom na predrasudama tj. (možda pretjeranom) oprezu/pesimizmu. A homofobija je jednim dijelom bazirana na istom tom ksenofobnom mentalitetu - ali ne potpuno, nego homofobija ima i neke druge dimenzije, koje ksenofobija nema (a još manje rasizam).

Evo primjera radi, bi li mi mogla reći, kakve točno imaš visceralne reakcije na ideju koprofilije? Valjda znaš što to znači? :zubo: Probaj zamisliti da za nekog svog ovlaš poznanika 'slučajno' saznaš da to voli prakticirati. Hoćeš li imati ikakvu negativnu reakciju ili ćeš biti 100% sympathetic?

Enivej, brijem da nisi googlala ni moral foundations theory. :zubo: Bacider pogled ođe.
Eks

Post 05 Jun 2013, 19:28

Oprosti, ali meni se ne raspravlja o svim mogućim seksualnim perverzijama kojima si fasciniran i koje si proučavao. To meni u deset života ne bi palo na pamet. Ako netko želi, neka preuzme.
nodens

Post 05 Jun 2013, 19:36

ex anais » wrote:Oprosti, ali meni se ne raspravlja o svim mogućim seksualnim perverzijama kojima si fasciniran i koje si proučavao. To meni u deset života ne bi palo na pamet. Ako netko želi, neka preuzme.
Meni te perverzije nisu bogzna koliko perverznije od onog što je homoseksualcima dio 'normalnog' seksualnog repertoara.

Dakle, te perverzije sam proučavao doslovno ponukan gej propagandom. Fascinira me sad kako si uspjela to uopće izbjeći. Ali i inače sam primijetio da ženama to nekako bolje polazi za rukom - doslovno 'blokirati' kojekakve seksualne asocijacije. :misli: Tj. ne samo da im to ide jednostavno, nego se čak čude onima kojima to ne ide tako lako...

Ako ne razumiješ što sam sad rekao, da ekspliciram. Meni kad netko kaže da je 'gej' - a ne izgleda mi naročito nevino - to generira vrlo slične reakcije kao da mi je rekao 'prakticiram koprofiliju'. Ista 'sorta' visceralne reakcije mi se pojavi. To što ti seksualnu praksu shvaćaš kao dio nečijeg identiteta, pa zato uspoređuješ homofobiju i rasizam (naime, crnac ne može 'prestati' biti crnac, ne može se 'ponašati bijelo', jel) - drugi je par opanaka. Rekao bih da je to pak posljedice gej aktivizma, takvo jedno shvaćanje...
Eks

Post 05 Jun 2013, 20:16

Znači, ja bih upoznavajući svaki hetero par trebala razmišljati prakticiraju li neku perverziju?
  • Information