Štrajk

Stare teme i začeci foruma
Serenità

Post 04 Jun 2013, 10:34

I, koji je vaš stav? Opravdan, neopravdan? :kokice:

Trenutno čekam hoće li se moji profesori priključiti, budući da su ispite koje obično održavaju na početku tjedna pomaknuli za srijedu i četvrtak. Nešto mi tu smrdi. :o

Y es que yo no quiero pasar por tu vida como las modas No se asuste señorita, nadie le ha hablado de boda...
Quiero ser tu medicina, tus silencios y tus gritos...
Tu astronauta, el primer hombre que pise tu luna Clavando una bandera de locura...
karambol

Post 04 Jun 2013, 10:42

Kaj hoće? Više love? Ili...? :ne zna:
Donna Sole
Been thanked: 1 time

Post 04 Jun 2013, 11:05

ne podupirem štrajk
naši štrajkaši nisu moralni

ali ne bi više o tome jer ionako znam da će se naći miljun opravdanja , pa nek im bude
kurvanjski avatar, a
Serenità

Post 04 Jun 2013, 11:15

karambol » wrote:Kaj hoće? Više love? Ili...? :ne zna:
Koliko sam shvatila površnim praćenjem, žele vraćanje beneficija kad se država oporavi. ( :bicedobro: )
Onda se počelo pričati i o prostoru za zaduživanje, prema Ribiću ima ga dovoljno i treba se iskoristiti da se javni sektor ne bi oštetio smanjenjem plaća/ otpuštanjem radnika/ votever.
Chilimama wrote:ne podupirem štrajk
naši štrajkaši nisu moralni

ali ne bi više o tome jer ionako znam da će se naći miljun opravdanja , pa nek im bude
Jezgrovito. Slažem se. :top:

Meni je zanimljivo iz razloga što sam protekli semestar išla na predavanja iz radnog i socijalnog prava, zato već naslućujem kako koji od profesora koji su mi predavali diše. Zanima me jesam li dobro procijenila. :kokice: Vidjet ćemo sutra.
Y es que yo no quiero pasar por tu vida como las modas No se asuste señorita, nadie le ha hablado de boda...
Tu astronauta, el primer hombre que pise tu luna Clavando una bandera de locura...
karambol

Post 04 Jun 2013, 11:27

Meni ti sindikalni "čelnici" liče na Jureke koji nasrću i kokodaču samo kako bi ih ostavili u njihovom dvorištu s njihovim kokicama...
I onda će samozadovoljno češkati jaja ponosni kako su prepali veće purane...

Uvijek u službi, nema kaj. :zubo:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 04 Jun 2013, 12:02

..podupirem strajk. narocito ako je generalni. narocito ako je totalni. narocito ako je npr 1997. ili barem 2006.

ali, nasi herojski sindikati, odlucuju strajkati bas sada, jer prije nikad nije bilo povoda, uzroka, razloga za pokrenut veliki strajk.
ali, ipak treba cijenit nesto..nakon sto desetljecima skoro nisu ni smjeli ni htjeli prnut, sad su ponosno odlucili posrat se, pa taman javno, generalno i odlucno..po sebi.

predlazem da.. i policija, ako nece strajkat, da uzme slobodan dan. ok, osim onih nekih svakodnevnih operativa, promet, krim itd..
tj, nikakve posebne aktivnosti poput sprjecavanja mogucih jacih izrazavanja nezadovoljstava. neka vodene topove zakljucaju, a predlazem da svi doma, kad budu strajkasi prolazili ispod njihovih prozora, prolijevaju po njima siceve vode, vrcine, ustajalu vodu iz vaza i eto, ono kao amerikanci kad pisu poruke na bombama, ako neko doma proizvede neko prikladno govno, neka ga baci, ali neka prije na njega nekako zalijepi poruku..a di ste bili do sada, junaci?

:D
Donna Sole

Post 04 Jun 2013, 12:06

..a unda » wrote:..podupirem strajk. narocito ako je generalni. narocito ako je totalni. narocito ako je npr 1997. ili barem 2006.

ali, nasi herojski sindikati, odlucuju strajkati bas sada, jer prije nikad nije bilo povoda, uzroka, razloga za pokrenut veliki strajk.
ali, ipak treba cijenit nesto..nakon sto desetljecima skoro nisu ni smjeli ni htjeli prnut, sad su ponosno odlucili posrat se, pa taman javno, generalno i odlucno..po sebi.

predlazem da.. i policija, ako nece strajkat, da uzme slobodan dan. ok, osim onih nekih svakodnevnih operativa, promet, krim itd..
tj, nikakve posebne aktivnosti poput sprjecavanja mogucih jacih izrazavanja nezadovoljstava. neka vodene topove zakljucaju, a predlazem da svi doma, kad budu strajkasi prolazili ispod njihovih prozora, polijvaju po njima siceve vode, vrcine, ustajalu vodu iz vaza i eto, ono kao amerikanci kad pisu poruke na bombama, ako neko doma prozvede neko prikladno govno, neka na njega nekako zalijepi poruku..a di ste bili do sada, junaci?

sad bi ti ovo najrađe ukrala i nakeljila na status i čekala lajkove
nu me, iđe čili revolucioništa, kelji statuse
kurvanjski avatar, a
..a unda
Undaminator

Post 04 Jun 2013, 12:34

Serenità » wrote:..

Koliko sam shvatila površnim praćenjem, žele vraćanje beneficija kad se država oporavi. ( :bicedobro: )
Onda se počelo pričati i o prostoru za zaduživanje, prema Ribiću ima ga dovoljno i treba se iskoristiti da se javni sektor ne bi oštetio smanjenjem plaća/ otpuštanjem radnika/ votever.
..
..e, ovo bi mi vec moglo slicit kao neki scenarij bolji, ali..sumnjam da ima toliko maste u nas.

naime, ako bih sad htio sve izvrnut polunaopako, uspinat nekako, mogao bih rec da se mozda radi o nekom kjao dogovoru ove vlasti i sindikata..kao, ono, ajte vi malo na ulice, nek se vidi kao neki pritisak, nek se vidi da nam je doslo do nosa, mozda se neko vani prepadne da bi i ovdje mogle neke nestabilnosti pocet, pa nam mozda onda nesto plati d ase smirimo.
onda mi, sta cemo kud cemo, morat cemo jos nesto prodat, neku investicijicu pogodnu smislit ili barem dignut vani neki kreditic..

e, o ovim nekim prije mogucnostima necu, zadrzat cu se samo na vanjskim kreditima. dakle, te kredite, pa ono i ne mozemo bas dobit.
mozda bi nekako mogli nekako dobit, ali onda je to sve nesto skupo, neke garancije ce trazit, neke promjene da lakse kapital ovdje usrlja, da se pusti s lanca u hrvatsku.

ako je tako, ja sam za kredit. i to jebeni. ono, ako ikako moze, pet, deset miljardi eura, kamate dvajst posto, na deset godina, grejs dvije godine.
i sta..sta ce se desit? a nista. i onako je ekonomija citavog svijeta danas zasnovana na turbomegahiper dugu i pripadajucim derivatima.
prvo, doce naplatit kredit, rate i ono..nema..nema :vrti rucicama: ..i sta ce onda ovi? uzet hrvatsku i preselit je negdje? nas pretvorit u robove? mislim, ono, nes ti straha..a sta smo sada..:giggle:

osim toga, sta je radio hadeze do sada? koja je to njihova ekonomija bila do sada? uzmi kredit, arci, banci, kad zagusti izgubi jedan mandat vlast, daj esdepeu i koalicijama da malo popravi stanje im opnda opet uzmi vlast i opet dizi kredite i arci, banci.. dili sebi sakom i kapom.

ako ova vlast ima i malo pameti..a tu je i jos sad neka kako evropa, nesto ono kao, promjena trenera, pa moze bit neko osvjezemnje.. ja bih na njenom mjestu pitao, trazio, sve obecao, potpisao..ono, nije beg cicija..jedno deset miljardi eura.
mislim, nes ti love..nekima ta lova ne predstavlja nista, a nama jako puno, puno znaci.
i tako, uzet taj kredit, radit s tom lovom, pokusat napravit nesto, malo lakse disat jedno dvije, tri godine.. i onda, i onako je ova vlast nekako vec spremna izgubit sljedece izbore, isto kao 2003 i neka onda ujedinjena desnica na vlasti sa karamarkom na celu (jel ko vidio onu fotku di je karamarko isti preparirani medvjed :zubo: ), nakon par godina pocne vracat te kredite, neka urlicu..kuku lele, komunisti, komunisti, bog, bog, hrvatska, hrvatska, i sta ce..morat ce i oni dignut jos koji kredit, ako uopce uspiju toliko ostat na vlasti da im uopce padne na pamet ic po svitu trazit lovu, jer..mozda bude neki herojski generalni strajk..svako tjedan dana.. :zubo:

eto.. :kokice:
Serenità

Post 04 Jun 2013, 12:36

karambol » wrote:Meni ti sindikalni "čelnici" liče na Jureke koji nasrću i kokodaču samo kako bi ih ostavili u njihovom dvorištu s njihovim kokicama...
I onda će samozadovoljno češkati jaja ponosni kako su prepali veće purane...

Uvijek u službi, nema kaj. :zubo:
Dobra usporedba. :D
Najžešći mi je Konzumov sindikat, za Uskrs daje svojim članovima bon za kupnju u Konzumu. Neovisnost o poslodavcu, FTW :yess:
..a unda wrote:..podupirem strajk. narocito ako je generalni. narocito ako je totalni. narocito ako je npr 1997. ili barem 2006.

:S

Sinoć sam se smijala mami, došao im je memo iz uprave da radni tjedan treba trajati 40 sati, budući da redovito prekoračuju tu cifru, jednom tjedno moraju odraditi smjenu od 5 sati. Rekla je to šefici koja je zaključila da to ograničenje u zakonu stoji odavno i da ga se nitko ne pridržava, zašto bi sad počeli. Oni pak ne vide nikakav razlog za štrajk. :misli:
Serenità

Post 04 Jun 2013, 12:45

..a unda » wrote: ..e, ovo bi mi vec moglo slicit kao neki scenarij bolji, ali..sumnjam da ima toliko maste u nas.

naime, ako bih sad htio sve izvrnut polunaopako, uspinat nekako, mogao bih rec da se mozda radi o nekom kjao dogovoru ove vlasti i sindikata..kao, ono, ajte vi malo na ulice, nek se vidi kao neki pritisak, nek se vidi da nam je doslo do nosa, mozda se neko vani prepadne da bi i ovdje mogle neke nestabilnosti pocet, pa nam mozda onda nesto plati d ase smirimo.
onda mi, sta cemo kud cemo, morat cemo jos nesto prodat, neku investicijicu pogodnu smislit ili barem dignut vani neki kreditic..

e, o ovim nekim prije mogucnostima necu, zadrzat cu se samo na vanjskim kreditima. dakle, te kredite, pa ono i ne mozemo bas dobit.
mozda bi nekako mogli nekako dobit, ali onda je to sve nesto skupo, neke garancije ce trazit, neke promjene da lakse kapital ovdje usrlja, da se pusti s lanca u hrvatsku.
...
Da ovi imaju dvi čiste u glavi, ne bi me čudilo da je ovo istina. Ovako smatram da su nesposobni smisliti takav scenarij, kamoli ga realizirati.
A što se tiče skupoće kredita, koliko puta smo na TV-u gledali ozarena lica Crkvenca/ Šukera/ Linića nakon dizanja kredita i likovanja - Kamata nam je samo 10%! :cerek: Kao da daju 10% od 10 kuna. :rolleyes:
Donna Sole

Post 04 Jun 2013, 12:55

kurvanjski avatar, a
Serenità

Post 04 Jun 2013, 13:02

Taman vidjeh. Još ne pišu kakav je dogovor postignut.
..a unda
Undaminator

Post 04 Jun 2013, 13:08

steta. :tuzni:

ali, mozda ima jos nade, mozda ipak razum do sutra pobijedi.. :mudri:

Donna Sole

Post 04 Jun 2013, 13:11

Serenità » wrote:
Taman vidjeh. Još ne pišu kakav je dogovor postignut.

vrag duše kupio

eto što je

a mi ćemo platit račun kakav god bio

e, da
radi se musaka: red pedera, red braka i graka
pa red ćirilice
red klimatskih nepogoda (dobro došla poplava :o )
i tako
do sljedeće novosti
u nedostatku dodgađanja eto nam severine
kurvanjski avatar, a
karambol

Post 04 Jun 2013, 13:14

Chilimama » wrote:

vrag duše kupio

eto što je

e, da
pa red ćirilice
i tako
do sljedeće novosti

izostavila si nogomet... :zubo:
Serenità

Post 04 Jun 2013, 13:16

Chilimama » wrote:

vrag duše kupio

eto što je

e, da
pa red ćirilice
i tako
do sljedeće novosti
Bold: ovo je sigurno.
Sad bih mogla otići i učiti, nema više razloga za džabalebarenje. :o
  • Information