Shvatila sam ja nodensa, ne brini.Lyla » wrote:
Vidis, ja sam ovaj argument shvatila drugacije.
Da neprihvacanje zoofilije potpada pod kategoriju zgrozenosti, ergo gadjenja prema samog cinu koji u toj definiciji degradira humano, (prije to nego da neprihvacanje dolazi kao posljedica brige za dobro zivotinja)
Meni je to interesantan argument, a nisam za izmjenu ustava.
Što je obitelj?
..ja jesam za promjenu ustava i da se to od zgrozenosti prebaci u zlostavljanje i da se stavi u ustav. zlostavljanje zivotinja, mislim..ne ljudi.Lyla » wrote:
Vidis, ja sam ovaj argument shvatila drugacije.
Da neprihvacanje zoofilije potpada pod kategoriju zgrozenosti, ergo gadjenja prema samog cinu koji u toj definiciji degradira humano, (prije to nego da neprihvacanje dolazi kao posljedica brige za dobro zivotinja)
Meni je to interesantan argument, a nisam za izmjenu ustava.
to sto neko misli i nad cim se zgraza u smislu prepoznavanja te neke predodzbe i testiranja realiteta pokusavajuci sebe staviti u tu situaciju, to se mene ne tice. taj sam kulturoloski proces odavno prosao. tj vec sam pricao, nije bitna sad situacija, da ne ponavljam sad, kad je jedan pricao, mlad, zdrav, omnipotentan, kako vec u toj mladosti ide, kako je negdje na brdu, daleko od civilizacije, drmao ovcu.. kozu, sve sa detaljima, tehnikom..skoro slicno kao opisi mkarkiz de sada..
kad smo mi, jel, ostali, onako u cudu, inkantani, malo se sabrali i kad je jedan smogao snage i upitao..cek, i ti si stvarno jebo ovcu? ..ovaj narator je isto tako, u punom svom kulturoloskom cudjenju, nevjerici i soku upitao..a sta ti ne bi?
"• Ja sam ponosan, 'oću u lonac!ex anais » wrote:Samo, ovca ne zna govoriti pa teško da će ikome reći bi li radije bila jebana ili zaklana. Kako tome doskočiti? Možda bi neka ćudoredna ovca radije umrla kao djevica?
Na to će poglavica:
• Može, može, ali prvo đi-đi! "
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Pa mislim da se to danas i definira kao zlostavljanje s cim uopce niti nemam problema. Al nije mi neshvatljiv drugaciji kut gledanja...a unda » wrote: ..ja jesam za promjenu ustava i da se to od zgrozenosti prebaci u zlostavljanje i da se stavi u ustav. zlostavljanje zivotinja, mislim..ne ljudi.![]()
to sto neko misli i nad cim se zgraza u smislu prepoznavanja te neke predodzbe i testiranja realiteta pokusavajuci sebe staviti u tu situaciju, to se mene ne tice. taj sam kulturoloski proces odavno prosao. tj vec sam pricao, nije bitna sad situacija, da ne ponavljam sad, kad je jedan pricao, mlad, zdrav, omnipotentan, kako vec u toj mladosti ide, kako je negdje na brdu, daleko od civilizacije, drmao ovcu.. kozu, sve sa detaljima, tehnikom..skoro slicno kao opisi mkarkiz de sada..
kad smo mi, jel, ostali, onako u cudu, inkantani, malo se sabrali i kad je jedan smogao snage i upitao..cek, i ti si stvarno jebo ovcu? ..ovaj narator je isto tako, u punom svom kulturoloskom cudjenju, nevjerici i soku upitao..a sta ti ne bi?
Uzgoj za mekdonalds burger je zlostavljanje realno vecih razmjera pa se ljudi tim ne zamaraju u nekoj bitnijoj mjeri.
Zoofilija nam je nedopustiva jer je degutantna. Jer degradira covjeka i humano dostojanstvo. Misljenje da bi to netko radio kad bi znao da je i zivotinji milo je potpuni hit.
Moram priznat da nisam nikad o ovom razmisljala na ovakav nacin.
ex anais » wrote:I ova logika s klanjem, matereti, kao, koljemo ih pa ajmo ih i jebat.![]()
Štaviše, zadnji seks prije klanja, recimo. Bogomoljka style.
Eksačo.ex anais » wrote:Samo, ovca ne zna govoriti pa teško da će ikome reći bi li radije bila jebana ili zaklana. Kako tome doskočiti? Možda bi neka ćudoredna ovca radije umrla kao djevica?
Ja ne 'branim' jebanje ovaca, osobno me ta ideja nimalo ne privlači.
Ja samo tvrdim da jebanje ovaca nije 'problematično' zbog onog moralnog aspekta care/harm, nego zbog sanctity/degradation. I tvrdim da ste vi liberali toliko zadojeni ideologijom 'slobode', toliko ne podnosite ideju ovog 'sanctity/degradation', da vas onda razum tjera da intuitivnu odbojnost prema tome, pripišete navodnom 'zlostavljanju' životinja, što je posve besmislena ideja, jer ziher ima zoofila koji uopće ne uživaju u nekakvoj patnji, panici, čemu već, nego u čisto fiziološkom osjećaju.
Glede linka o fundamentalizmu. Da može se 'liječiti', na isti način kao i zaljubljenost, revolucionarnost, ... pendrektom, anelgeticima, antidepresivima, psihoterapijom ... svime čime se može i homoseksualnost 'liječiti'.
Ako je to argument pro brak, onda se svakako i drugoj strani otvara mogućnost da se služi istim. Za početak stavljanjem linkova o izlječenjima, pa onda predlaganjem izlječenja, ... itd. itd. ne znam koliko bi se smatrali validnim linkovi o budućoj mogućnosti izlječenja homoseksualnosti.
Ako je to argument pro brak, onda se svakako i drugoj strani otvara mogućnost da se služi istim. Za početak stavljanjem linkova o izlječenjima, pa onda predlaganjem izlječenja, ... itd. itd. ne znam koliko bi se smatrali validnim linkovi o budućoj mogućnosti izlječenja homoseksualnosti.
Jel mu se gade oni kao ljudi il mu se gadi sam cin? Mislim, razlika je poprilicna.ex anais » wrote:
Shvatila sam ja nodensa, ne brini.Samo se zajebavam jer sam umorna od paralela sa zoofilijom, pedofilijom i why not nekrofilijom. I jer mi ne pada na pamet ozbiljno raspravljati o pravima i zdravlju homoseksualaca s nodensom kojem se isti gade, odnosno gade mu se ako upražnjavaju seksualni čin, onako pravo katolički mu se gade.
Nodens, deder reci, da ne moram preko druge ruke, molm te.
Undice, ideja da se zaštita seksualnog digniteta životinja stavi u Ustav, iako im nije zaštićena ni gola egzistencija - pobijemo ih 100 milijardi godišnje - doslovno je maloumna, sorry...a unda » wrote: ..ja jesam za promjenu ustava i da se to od zgrozenosti prebaci u zlostavljanje i da se stavi u ustav. zlostavljanje zivotinja, mislim..ne ljudi.![]()
Ubojstvo čovjeka je još uvijek zločin koji povlači teže posljedice od silovanja... čak i ako bih svaki seksualni odnos sa životinjom definirao kao 'silovanje', što meni osobno također zvuči maloumno, ne vidim razloga zašto životinja ne bi bila (u općem slučaju) na neki način 'sporazumna' - u smislu da se ne otima, ne opire, da surađuje... itd.
Prema tome, u civilizaciji koja 'ne štiti' doslovno ni goli život od životinje, nema smisla štititi njen seksualni 'integritet', sve i da taj integritet postoji (a naravno da ne postoji). OK, postoji ta ideja zaštite životinje od bespotrebnog mučenja, no nitko me ne može uvjeriti da zoofilske aktivnosti *nužno* podrazumijevaju nekakvu 'mučenje'. To bi bilo kao da netko inzistira da je svaki spolni čin između muškarca i žene, de facto 'silovanje' žene. Nema razloga zašto bi to bilo. Prema tome, ako nije fiziološki bolno, ako ne predstavlja doslovno zlostavljanje životinja - onda se moralni aspekt care/harm jednostavno *ne može* primijeniti na zoofile. Koliko god se ti inatio i bacao duhovite dosjetke, samo da izbjegneš priznati da intuitivno također osjetiš onaj aspekt sanctity/degradation. Što u njemu toliko plaši liberale, zbilja mi je misterij.
Mislim na https://trkeljanje.com/viewtopic.php?f=15&t=1939
Što pritisnem da umjesto cijelog naziva linka upišem samo riječ, koju kad se pritisne odvede na taj link?
Nego, nisam baš shvatila ovo sa stavljanjem ugroženosti i zlostavljanja životinja u Ustav? Mislim, zabranu istoga. Za obitelj sam shvatila!
Za sada je životinja u našem zakonu STVAR. Barem je tako bilo prije dvije godine, kada je nepoznat netko rekao da će mi zaklati psića, a mene zadaviti (i tada bilo u pokušaju) ako me još jednom vidi u mojoj ulici. Policija je navela da je došlo do prijetnje ugroze života i prijetnje uništavanja STVARI. Moja živinica od tada uopće ne ferma policajce, a bome ni zakon, pa tako o zakonu brinem ja, a policajci nek' se brinu sami o sebi.
Ovo pišem vezano za tvoju rečenicu:
Skoro me došlo glave. Nije u pitanju spolna orijentacija, no, eto, salonske ćakule o slobodi "što na umu, to na drumu" sišle na drum, pa je predstavnik čaršijskog glasa naroda odlučio uredovati.Pravo na vlastito mišljenje je kul. Manje je kul kad to mišljenje krene biti u službi diskriminirajuće propagande.
A onda policija još i moju ljubav progasi predmetom, odnosno, stvari (stvarju?
Sam čin. Nemam ništa protiv likova koji samo osjećaju takvu sklonost, ali je ne prakticiraju - npr. kao moj omiljeni pisac bajki, Hans Christian Andersen.Lyla » wrote: Jel mu se gade oni kao ljudi il mu se gadi sam cin? Mislim, razlika je poprilicna.
Nodens, deder reci, da ne moram preko druge ruke, molm te.
Pa zapravo, ne mogu čak reći ni da mi se 'gade' oni koji to prakticiraju, nisam primijetio da mi se gadi npr. Lord of the Rings ili The Show Must Go On, zato što su sir Ian McKellen i Freddy Mercury pederi.
No svakako, sam 'čin' zbog kojeg se uglavnom i samodeklariraju kao homoseksualci, fakat mi je ogavan, i moram priznat da mi se neće svidjet kad scene pederskog seksa postanu dio normalnog filmskog repertoara; okretao sam glavu svaki put kad su na ekranu bili Renly i Loras iz HBO-eve serije 'Game of Thrones'. Bljak.
Incestuozni čin Jaime i Cersei mi je čak manje (visceralno) odbojan, iako je bila scena onak', prilično eksplicitna, jebanja njih dvoje koji su tobože brat i sestra. A bilo je toga i u onoj također HBO-evoj seriji 'Rome' - kad Oktavija zavede svog brata mladog Oktavijana, budućeg Augusta... s ciljem ispipavanja neke informacije...
Radikalni sljedbenici... koliko vidim, to su ljudi koji nekome čine zlo. Kako je to usporedivo s homoseksualcima?Karl Jozef » wrote:Glede linka o fundamentalizmu. Da može se 'liječiti', na isti način kao i zaljubljenost, revolucionarnost, ... pendrektom, anelgeticima, antidepresivima, psihoterapijom ... svime čime se može i homoseksualnost 'liječiti'.
Iako je ovo vjerojatno samo kontroverzna ideja, ali dobro dođe da se razluče pojmovi. Već sam napisala u prijašnjem postu. Nije isto mrziti i činiti drugima zlo u ime svojih uvjerenja i biti nepoželjan nekome jer si se rodio takav i takav i kao takav nikome ne činiš ništa.
Da se meni gadi analni seks, ne bih pisala tone i tone postova na temi analnog seksa na LJES-u, ako me kapiraš. Ako ne, a pošemoj. Samo nisam baš francuska sobarica. Je, analni seks mu se gadi. Pardon, homoanalni.Lyla » wrote:Eto, ex!!
Covjeku se gadi muski analni seks. Gadi se i meni.
S tim da se meni gadi i hetero analni seks.
Mada nemam nikakav vrijednosni sud spram ikog tko ga voli i kome je ugodan.
Jesu li moja osjecanja prihvatljiva?
Nemam više vremena za ovo.
Ja imam puno vremena.ex anais » wrote:Da se meni gadi analni seks, ne bih pisala tone i tone postova na temi analnog seksa na LJES-u, ako me kapiraš. Ako ne, a pošemoj. Samo nisam baš francuska sobarica. Je, analni seks mu se gadi. Pardon, homoanalni.![]()
![]()
Tj. nemam, ali izmislim da imam... i drugo, ja nisam isti kao Lyla, nije stvar *samo* u gađenju.
Nego u ubitačnoj kombinaciji gađenja i percipiranja izvjesne moderne ideologije koja se - iz moje perspektive - širi kao zloćudni tumor tkivom društva. Nemam ništa protiv da ti imaš isti osjećaj prema mojoj ideologiji.
Jebi ga, ja ne pratim ljes i tvoja pisanja tamo.ex anais » wrote:
Da se meni gadi analni seks, ne bih pisala tone i tone postova na temi analnog seksa na LJES-u, ako me kapiraš. Ako ne, a pošemoj. Samo nisam baš francuska sobarica. Je, analni seks mu se gadi. Pardon, homoanalni.![]()
![]()
Jel volis il ne volis sad? Nista ne kapiram...
Lyla » wrote:Eto, ex!!
edit: p.s. nodens, zasto imas nesto protiv ljudi koji takvu sklonost prakticiraju?
Kad napišeš da ti se gadi analni seks, ostali će to manje više shvatiti kao tvoje mišljenje o analnom seksu, znači, kao tvoj vrijednosni sud.
Zašto je bitno jesu li mi prihvatljiva?Lyla » wrote:Eto, ex!!
Enivej, 'nažalost' - nije stvar *samo* u gay analnom seksu. Zapravo ne postoji nikakva seksualna aktivnost međusobno između dva muškarca (bez obzira na srodstvo LOL) koja mi nije gadna. Gay oralni seks mi je također gadan. Sve što ima veze s pederskim seksom mi je gadno, kako god okreneš.
U tome i jest 'problem'. Naime, i heteroseksualci često rade štošta meni gadljivo. No, kod heteroseksualaca imam 'nišu' koja mi je OK - koju mogu prihvatiti - pa ako neki heteroseksualac eksplicitno ne pokazuje 'širinu' svog repertoara - uvijek imam mogućnost jednostavno 'zamislit' da se uklapa u tu prihvatljivu nišu, ako me pratiš. Neki hetero par možda prakticira npr. koprofiliju, što mi je također ogavno, ali ako to ne spominju eksplicitno, mogu to ignorirati jer koprofilija nije doslovno conditio sine qua non heteroseksualaca. Dočim, kod gejeva to nemam, jer nikakva seksualna aktivnost gejeva ne može mi biti nešto 'pozitivno', nego u rasponu od 'ewww' do 'fuckin' odvratno'.
Recimo, da.azizi » wrote:Je l' u vezi jebavanja životinja?
Iako životinje ne mogu unaprijed pristati na seks, nije svaki seks sa životinjom nasilje. I to čovjek sasvim razumno argumentira.Prilično sam 'širokopojasna' po raznim pitanjima, ali ovo gore tu svakako ne spada. Moguće je nodens veoma elokventan, argumentativan, možda čak i iberznalac u nekim područjima, možda čak i genijalac, ali me likovi poput njega presanu zanimati istog trenutka kada u njihovim upisima samo naslutim natruhe podržavanja nasilja.
(...)
Ali zagovaranje nasilja, odnosno, mog poimanja nasilja, eto, kod mene ne prolazi.
Recimo, svojedobno me tatina tadašnja papiga znala koristiti kao seksualnu igračku. Jesam li ja tu bio silovatelj ili žrtva silovanja?
Na stranu Đepikino vječito spominjanje statistika o broju žena koje svoje pse koriste i u seksualne svrhe, sad me prilično zabavlja da ti, evo, smatraš ljubimca članom obitelji, ali ti je posve nepojmljiv seks s njim iako zasnivanje obitelji podrazumijeva seks s jednim članom te obitelji.Bojim se da smo sada već u offu, iako je meni moja beštijica član obitelji, pa sam se oglasila "U ime (člana) obitelji"
Isuse, Lastane, ti si se izgleda posvađao s logikom (ili moralomLastan » wrote:
Na stranu Đepikino vječito spominjanje statistika o broju žena koje svoje pse koriste i u seksualne svrhe, sad me prilično zabavlja da ti, evo, smatraš ljubimca članom obitelji, ali ti je posve nepojmljiv seks s njim iako zasnivanje obitelji podrazumijeva seks s jednim članom te obitelji.
aaaa tvrdnje - smatrati ljubimca člano obitelji, a istovremeno mi biti nepojmljiv seks s njim
Kao prvo, nisam zasnovala obitelj sa svojim ljubimcem, nego sem ga uzela u obitelj. Žišku razliku? A i ljubimac mi je, zapravo, ljubimica, tak' da niš' od seksa.
Po tvojoj analogiji, tebe bi prilično zabavljalo da netko svoje dijete smatra članom obitelji, ali da mu je posve nepojmljiv seks s njim. Bokte, Lastane, znaš li ti pod koji članak Kaznenog zakona spada seks s bliskim članom obitelji, a nije ti supružnik?

..ne radi se tu o njikakvoj zastiti digniteta, radi se o zlostavljanju. sve dok zivotinja ne pristane dobrovoljno na seks.nodens » wrote:
Undice, ideja da se zaštita seksualnog digniteta životinja stavi u Ustav, iako im nije zaštićena ni gola egzistencija - pobijemo ih 100 milijardi godišnje - doslovno je maloumna, sorry.
Ubojstvo čovjeka je još uvijek zločin koji povlači teže posljedice od silovanja... čak i ako bih svaki seksualni odnos sa životinjom definirao kao 'silovanje', što meni osobno također zvuči maloumno, ne vidim razloga zašto životinja ne bi bila (u općem slučaju) na neki način 'sporazumna' - u smislu da se ne otima, ne opire, da surađuje... itd.
Prema tome, u civilizaciji koja 'ne štiti' doslovno ni goli život od životinje, nema smisla štititi njen seksualni 'integritet', sve i da taj integritet postoji (a naravno da ne postoji). OK, postoji ta ideja zaštite životinje od bespotrebnog mučenja, no nitko me ne može uvjeriti da zoofilske aktivnosti *nužno* podrazumijevaju nekakvu 'mučenje'. To bi bilo kao da netko inzistira da je svaki spolni čin između muškarca i žene, de facto 'silovanje' žene. Nema razloga zašto bi to bilo. Prema tome, ako nije fiziološki bolno, ako ne predstavlja doslovno zlostavljanje životinja - onda se moralni aspekt care/harm jednostavno *ne može* primijeniti na zoofile. Koliko god se ti inatio i bacao duhovite dosjetke, samo da izbjegneš priznati da intuitivno također osjetiš onaj aspekt sanctity/degradation. Što u njemu toliko plaši liberale, zbilja mi je misterij.
ne znam jel maloumna, ti ocito znas, ali ja mislim da nije nista maloumnija..tj dosta manje je maloumnija, ako cemo vec se takmicit ko je maloumniji, nego puno onoga sto je vec u ustavima, zakonima, manje je maloumnija nego ova peticija i sad vec referendum. sta sam ja kriv ako je ovaj svijet malouman, nisam ga ja stvarao, sto ne znaci da sam ko lud ako se ne prikljucim nekom ludilu..
ubojstvo covjeka je samo u nekim slucajevima zlocin ili krimen. u masu drugih slucajeva, u ogromnoj masi drugih slucajeva..u velicanstvenoj masi drugih slucajeva, ubojstvo covjeka je ono..kul, pozeljno je, stimulirano je, drustveno i svakako drugacije je opravdano, nagradjeno je..stovise, mucenje i zlostavljanje ljudi zna bit vrlo pozeljno, a narocito u nekim dispozicijama kad je jel, u domeni zlocina, ne i krimena, onda narocito zna bit modus operandi, viviendi, sentiendi, pensandi..
mislim, nije ni taj tvoj, ko li je, spinoza ili erazmo ili neki taj plaho titravi skandinavac izronio negdje u doba dinastije ramzesa. mozda je sad preuranjenoi govoriti o onom mom prijedlogu ustavno zivotinjskom, ali..jednog dana nece bit maloumno, kao sto su neke danasnje sluzbene stvari, pravila, ponasanja maloumna oduvijek ili skoro oduvijek, pa jos uvijek mislimo da je sloboda ako ih zastupamo, te maloumnosti te ih jos i stitimo u svoj svojoj humanosti ili ponosnoj humanibilinosti
mislim, ako ti navre, mozes ti se uvjeravat da je zivotinja ili neka od srodnih vrsta pristala na seks s tobom zato jer ti tako odgovara ili zato jer si vidio koalu kako naskace na panteru pa pomislio..sto ne bi i ja mogo?
dakle, stoga i ponajvise intuitivno, cemu uopce zastita bilo kakvih ljudskih prava kad im osnovna prava, ne da nisu zagarantirana, nego im je zagarantirana povreda ljudskih prava i to cistom ono..kako ti to kazes..opcepojavnom razumskom logikom, masovnom tabu logikom o kojoj se ne raspravlja.
zasto imamo onda ljudska neka fincukasta prava, tj zastitu tih prava, ako ih krsimo svakodnevno? mozda upravo zato da ih mozemo krsiti?
sta ima veze fizioloska bol. jel ti sta znas o fizioloskoj boli ovce, delfina ili vuka? ..gorile? ili eto, sori, zene-djevice? muskarca-novopodloznog? sta ti znas o tome? ne znas nista, nego ti je lakse nesto proglasit maloumnim nego licemjernim, dvolicnim, podlim, pokvarenim, nasilnim..eto, ono, sta ces..ljudskim.
to o zenama..ili muskarcima, ako si zaboravio slucajno nekako, i zivotinjama, to zaista nema veze. ne vidim cemu tolika fascinacija raznim filijama.
jel ti palo na pamet ko sve moze, tko je sve u stanju uopce rec ..ne.
i ne samo da ne znas nista, nego ni slucajno se ne zelis zapitati zasto ne znas o tome niste, jel te uopce briga, zasto bi te uopce bilo briga, zasto se uopce o tome ne treba misliti i sto je tome uzrok..ti jednostavno postujes neki dogovor, pristajes na taj neki dogovor, rutinu, na neke informacije, znanje ili ponasanje koje smatras da su nekako..normalni..uobicajeni. da tako treba bit. i plivas kao i ostali.
stvarno ne znam o cemu govoris kad spominjes taj sanktiti/degradejsn. intuitivno osjecam ili mislim savim nesto drugo i uopce nisam siguran da je to liberalno ili neliberalno, ali zato se jos uvijek ti nisi odredio u odnosu na taj neki liberalizam.
dakle, klasicna tvoja ne fer pozicija. uzmi informaciju vise, daj informaciju manje.
tvoje znanje mi je potpuno irelevantno, nepotrebno, spam, slijepi kolosijek, niti zelim ici za tvojim izvorima i najvjerojatnije..interpretacijama. . imam dovoljno svojih koje jos nisam obradio. trosit vrijeme na tudje fascinacije i opsesije i hermetike mi se nesto ne da, narocito kad se ne zeli reci na koji referentni sustav se poziva u odnosu na ne-liberalizam, pa cemo mi u tri poteza doc do toga o kakvoj se logici, slabologici i malologici radi..
-
- Information
-