Trgovačke robne marke

Mjesto za mrvu ozbiljnije rasprave
Eks

Post 09 Oct 2011, 15:09

ZgSash » wrote:
:facepalm:

a što inače uobičavaš trošiti dok nije recesija onda?
Upravo tu istu Niveu i Dove. Ali da su idealni, nisu. Da postoje daleko bolji proizvodi, postoje. Niveini proizvodi su strašno masni.

Pješčana

Post 09 Oct 2011, 15:29

ja sam otkrila Baleu kremu u onoj okrugloj posudi i divna je. podsjeća me na NIveinu.
inače, Alverde mi je :cerek:
jedna stvar je da se nekome nešto ne sviđa, a drugo je da se ne koristi jer se smatra da je proizvod nekvalitetan samo zato jer je jeftin.
kako dođe do toga da zemlja s tako malo novaca ima prohtjeve za samo skupim stvarima?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Herp
Nikki Gauda

Post 09 Oct 2011, 15:31

Vichy sam probala, ne odgovara mi.
Moje lice voli jedino Niveu. :cerek:

Ne znam, ja obožavam DM, kupujem isključivo u njemu i svaki put izađem sretna jer sam za malo para kupila dobre proizvode. :ne zna:
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Eks

Post 09 Oct 2011, 15:31

Pješčana » wrote:ja sam otkrila Baleu kremu u onoj okrugloj posudi i divna je. podsjeća me na NIveinu.
inače, Alverde mi je :cerek:
jedna stavr je da se nekome nešto ne sviđa, a drugo je da se ne koristi jer se smatra da je proizvod nekvalitetan samo zato jer je jeftin
Ja sam smatrala da je nekvalitetno. Onda sam probala i potvrdila si to. Dugo sam vjerovala da mi nijedna krema ne odgovara, do te spomenute vichijeve. I ne može me nitko uvjeriti da se takva krema može kupiti za 10 kn. Ne znam. Meni to sve ima drukčiji miris, teksturu i tako dalje.
Herp
Nikki Gauda

Post 09 Oct 2011, 15:34

ex_anais » wrote:
Ja sam smatrala da je nekvalitetno. Onda sam probala i potvrdila si to. Dugo sam vjerovala da mi nijedna krema ne odgovara, do te spomenute vichijeve. I ne može me nitko uvjeriti da se takva krema može kupiti za 10 kn. Ne znam. Meni to sve ima drukčiji miris, teksturu i tako dalje.
Ja sam od te gorespomenute Vichijeve za ne znam koliko kuna dobila plikove i umirala od bolova.

S druge strane, krema kroja se proizvodi već stotinu godina i za koju mi čak i stručnjaci, tipa farmaceuta, govore da će mi koža biti zahvalna na njoj kad ostarim mi vrijedi i više od tih 10-20 kuna koliko košta. :D
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Eks

Post 09 Oct 2011, 15:36

Herp » wrote:Vichy sam probala, ne odgovara mi.
Moje lice voli jedino Niveu. :cerek:

Ne znam, ja obožavam DM, kupujem isključivo u njemu i svaki put izađem sretna jer sam za malo para kupila dobre proizvode. :ne zna:
Volim i ja dm. Ali sam svjesna da je većina ovih skupljih proizvoda iz njega uglavnom srednje kvalitete. Isprobala sam sve gelove za tuširanje od skupljih i jeftinijih i polako su mi dosadili. No, prvenstveno sam ciljala na Baleu i te najjeftinije, zaista mi se ne sviđaju.
Nivea bi mi bila super da je manje masna.
Volim max factorove maskare i ruževe ter sjajila (iako ih jako rijetko kupujem), a lakove od she i manhattana. Prije sam kupovala i puder od manhattana, ali su ga promijenili, nije više isti, tj. ima onaj isti, ali tamnije boje, a ja sam blijeda. Ima zgodnih stvari. Kad sam imala više para radovao me odlazak u dm. :cerek:
Eks

Post 09 Oct 2011, 15:37

Herp » wrote:
Ja sam od te gorespomenute Vichijeve za ne znam koliko kuna dobila plikove i umirala od bolova.

S druge strane, krema kroja se proizvodi već stotinu godina i za koju mi čak i stručnjaci, tipa farmaceuta, govore da će mi koža biti zahvalna na njoj kad ostarim mi vrijedi i više od tih 10-20 kuna koliko košta. :D
:eek:
Meni je riješila mitesere kojih se nisam mogla riješiti ni sa čim. Koža mi je bila kao bebina.
Čudno baš. Valjda ima neke prejake sastojke.

Od Nivee sjajim kao sob. :rofl:
Herp
Nikki Gauda

Post 09 Oct 2011, 15:38

ex_anais » wrote:
Volim i ja dm. Ali sam svjesna da je većina ovih skupljih proizvoda iz njega uglavnom srednje kvalitete. Isprobala sam sve gelove za tuširanje od skupljih i jeftinijih i polako su mi dosadili. No, prvenstveno sam ciljala na Baleu i te najjeftinije, zaista mi se ne sviđaju.
Nivea bi mi bila super da je manje masna.
Volim max factorove maskare i ruževe ter sjajila (iako ih jako rijetko kupujem), a lakove od she i manhattana. Prije sam kupovala i puder od manhattana, ali su ga promijenili, nije više isti, tj. ima onaj isti, ali tamnije boje, a ja sam blijeda. Ima zgodnih stvari. Kad sam imala više para radovao me odlazak u dm. :cerek:
Meni je svaki gel za tuširanje apsolutno isti, izuzev mirisa. :D

Dekorativnu kozmetiku ne koristim, pa ne bih znala kakve je kvalitete i ostaloga. :ne zna:
Eks

Post 09 Oct 2011, 15:41

Herp » wrote:
Meni je svaki gel za tuširanje apsolutno isti, izuzev mirisa. :D

Dekorativnu kozmetiku ne koristim, pa ne bih znala kakve je kvalitete i ostaloga. :ne zna:
Dobro, ja jesam malo cjepidlaka i opsesivna oko toga. :zubo:
Od dezodoransa/antiperspiranata godinama uzimam samo ljubičastu Rexonu. Sve ostalo mijenjam po raspoloženju. Ljeti proizvode s limunskim i tim voćnim sastojcima, a zimi ove teže, kremastije. Ima onih nekih s uljima od kojih se ne mogu oprati. :rofl:
Pješčana

Post 09 Oct 2011, 15:43

mene od gelova za tuširanje svrbi koža,pa koristim sapune.
dekorativnu kozmetiku koristim, ali tu bih mogla plahtu napisati, pa je bolje na Modi i kozmetici tu temu nastaviti.
briga me tko troši koliko na stvari,meni je samo zbunjujuće kad krenu opravdanja. na primjer: nakon WW2 Chanel je grozno stajao, skoro pred zatvaranjem, i onda ga je kupio Burjois. Od tada pa do danas, dvije su marke: Chanel i Burjois, s razlikom u cijeni, i ja zaista sumnjam da je cijena Chanela u šminci zbog razlike u kvaliteti. Ja vjerujem da je razlika zato jer neki žele dati više para jer si time kupuju osjećaj vrijednosti.
Robne marke? Jel bi tu spadalo da kupuješ neofen za puno para, dok ibuprofen dobiješ besplatno s receptom? a ista je stvar?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Eks

Post 09 Oct 2011, 15:51

Pješčana » wrote:mene od gelova za tuširanje svrbi koža,pa koristim sapune.
dekorativnu kozmetiku koristim, ali tu bih mogla plahtu napisati, pa je bolje na Modi i kozmetici tu temu nastaviti.
briga me tko troši koliko na stvari,meni je samo zbunjujuće kad krenu opravdanja. na primjer: nakon WW2 Chanel je grozno stajao, skoro pred zatvaranjem, i onda ga je kupio Burjois. Od tada pa do danas, dvije su marke: Chanel i Burjois, s razlikom u cijeni, i ja zaista sumnjam da je cijena Chanela u šminci zbog razlike u kvaliteti. Ja vjerujem da je razlika zato jer neki žele dati više para jer si time kupuju osjećaj vrijednosti.
Robne marke? Jel bi tu spadalo da kupuješ neofen za puno para, dok ibuprofen dobiješ besplatno s receptom? a ista je stvar?
Kad je riječ o tim najskupljim proizvodima vjerojatno je razlika neznatna i ovisi o osobnom ukusu. Svakom odgovara nešto drugo. Meni je jako teško naći puder u odgovarajućoj nijansi pa uvijek koristim do tri nijanse tamniji od mog tena (a i tad izgledam jako blijedo) jer za 100 kn (a to je najviše što mogu izdvojiti) ne mogu pronaći dovoljno svijetli. Korektor za 35 kn isto koristim godinama i s njim sam zadovoljna jer na taj puder ide dobro. Bez pudera se ipak vidi razlika u odnosu na ten.
Nije mi gušt platiti nešto više nego mi je gušt ako je taj proizvod meni super. A činjenica jest da mi se dosad to donekle zaista poklapalo s cijenom. Ne osjećam se vrijednijom jer imam ruž od 400 kn (niti sam ikad takav kupila) i imam grozno mišljenje o takvim osobama (ne onima koji kupuju nego kojima to daje osjećaj vrijednosti). To je već na sponza granici. Ali da, obraduje me kad si nešto kupim. Volim taj osjećaj. Volim stvarčice. : svraka:

Ibuprofen i srodnike mu, ne podnosim. Ne pomažu mi.
blue
Asgard

Post 09 Oct 2011, 21:51

ex_anais vrlo svijetlih nijansi tekućih pudera ima Alverde (doduše, puder kao takav, meni ne valja i grozan mi je na koži, ne razmazuje se dobro), košta oko 40kn i Bourjois (lagani, gladak, daje koži da diše :top:), cijena je oko stotke.

Što se tiče za ili protiv robnih marki u kozmetici - isprobala sam i skuplje i no name varijante pojedinih prizvoda, nisam primjetila neku razliku :ne zna: od tad kupujem jeftinije :)
Ashtaroth

Post 09 Oct 2011, 22:04

Potjeh » wrote:Inače, preferiram kupovati u dućanima NTL grupacije.
Što je NTL grupacija? :misli:
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 09 Oct 2011, 22:05

Narodni trgovački lanac.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Pješčana

Post 09 Oct 2011, 22:42

otvorila sam na Kozmetici temu o brandovima, da ovdje ne pišemo toliko o kozmetici a tema je robne trgovačke marke.
Ashtaroth

Post 10 Oct 2011, 00:13

ElliQuinn » wrote:Narodni trgovački lanac.
Priznajem i dalje pojma nemam koji su to? :ne zna:

Misli li se tu na 'lokalni kvartovski dućan' ili nešto sasvim treće?
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 10 Oct 2011, 00:18

Ukratko, hrvatske trgovine mješovite robe koje nisu Konzum ili Plus. http://www.ntl.com.hr/
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Ashtaroth

Post 10 Oct 2011, 00:58

ElliQuinn » wrote:Ukratko, hrvatske trgovine mješovite robe koje nisu Konzum ili Plus. http://www.ntl.com.hr/
Tenks.
Išla sam sad guglati za Plus, taj natpis sam čak vidjela :rofl:

Bummer je što vidjeh na popisu dućane koji mi ostaviše bad taste in mouth.
Nemam lojalnost koju temeljim samo na 'porijeklu'. Lojalnost temeljim na probavanju i testiranju. Kad mi neki dućan u lancu padne u očima tj. zamjeri mi se[1] - vjerojatno neću ući ni u drugi istog lanca, ili ću to raditi iznimno rijetko, ako nemam nekog velikog izbora ili samo oni drže to nešto.

S popisa: prevara, izderavanje, postavljanje s visoka, uvjeravanje me da nemam dosta para i da dugujem, gledanje kao kradljivca jer se upalio alarm i nemogućnost dokaza da se radi o fucking spajalici u novčaniku, kad sam ju izvadila i nije tulilo, nije blio prihvatljivo :rofl:
Nešto je bilo u mladosti - te posebno dugo pamtim :zubo:
JPK

Post 10 Oct 2011, 07:45

ex_anais » wrote:K plus proizvodi su dno dna. Nažalost, otkad je recesija prisiljena sam ih češće kupovati. Prije mi nije padalo na pamet da kupim išta iz te najjeftinije ponude. Gadi mi se ova recesija, iz dna duše.
Piletina iz Konzuma. :facepalm: Bacila sam je s gađenjem nakon što sam je dva put neuspješno pokušavala pojesti. Ono nije meso, ono je neka tvorevina kojoj je cilj da ti ogadi meso za sve vijeke. Povraća mi se kad se sjetim.

Dm. Balea je teži shit. Nažalost, moram i to kupovati. I više mi nije gušt ni tuširati se. :rofl: Za samo 10 kn razlike, ogromna je razlika jednog Niveinog ili Doveovog gela za tuširanje i Baleinog. O šamponima da i ne pričam. S tim da je i to (Nivea, Dove) niža razina i ne valja. Puderi, kupujem Max Factor i to mi je jedini izdatak od toliko kuna i jedva i to uspijem, ali puder je koma. Zajebano s tim preparatima jer ako imaš i malo osjetljiviju kožu nisu ti dobri. Vichijeva krema za lice je nešto najbolje što sam ikad imala. Ali nema se, recesija. :mad:

Živim za dan kad i ako ću te sve ultra jeftine proizvode zaobići na policama. Ne samo da oni ne valjaju nego ne valja i većina ovih "srednjih".
Jesi li razmišljala o tome da investiraš u kvalitetan par sisa (nikako K+) i onda upoecaš sponzora?
Biti i mniti svemiropolisno
jevgenija

Post 10 Oct 2011, 12:36

Probala sam K plus džem od marelice, i jebiga, super je. Bolji od Doninog ove godine. Trebalo mi je neš hitno i jeftino za palačinaka, pa sam to uzela.
Sad mi drago da jesam.
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
dimnjak

Post 10 Oct 2011, 12:40

ista stvar s paradajzom u tetrapaku.
nije mi ko podravkin, koji mi je the best, al je odmah ispod njega.
kao i k plus namaz od ljesnjaka aka nutela.
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
jevgenija

Post 10 Oct 2011, 12:44

Ja taj čokonamaz kupujem u Lidlu, fala Đepici :zubo:
Fin je za u palačinke i kolače i na žlicu (nema onih mrvica kuraca-palaca, komadića šećera i skroz je kremast i nije presladak), a nutelu dobijem kad budem ono, jako dobra i pametna, i onda pojedem pol teglice na žlicu, a ostalo pojedem u dva doručka s kruvom i čajom :D
ili kad mi dolaze seke i bratovi, gamad mala odvratna konzumeristička, oni ovaj čoko lidl neće ni da probaju :facepalm: :D
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
dimnjak

Post 10 Oct 2011, 12:46

da i taj u lidlu je isto fin. kao malo manje zdrav, al opet, nemos ovce i novce uvijek :D

bijeli mi je linolada ok. i kod mene se jede sam na zlicu. rijetko na kruh i u palacinke. to im dopustim ak su jako dobri. inace svojatam teglu :D
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
Eks

Post 10 Oct 2011, 12:59

JPK » wrote: Jesi li razmišljala o tome da investiraš u kvalitetan par sisa (nikako K+) i onda upoecaš sponzora?
To već imam. Eh da, odjebi. :hekla:
JPK

Post 10 Oct 2011, 15:21

ex_anais » wrote:
To već imam. Eh da, odjebi. :hekla:
Pa siromašan ti je sponzor onda. :ne zna:
Biti i mniti svemiropolisno
  • Information