Ovaj mali plačko jednostavno je malo glupav. I šta sad? Svaki puta kad se dijete razcmizdri, treba što?
Mislim, zbilja...
Mislim da mu ga poanta dođe neđe u ovoj rečenici: Ajmo se sad prestat lagat – vi o homoseksualcima kao ljudskim bićima uopće ne razmišljate, u vašoj glavi su oni neka strana bića iz tuđih obitelji koja se "čudno jebu" i jednostavno želite da ih nema, da nestanu, da se odstrane iz društva, da ih linčuju ili liječe, samo to niti smijete niti imate muda tražiti.Perzefona » wrote:Mene zanima čemu služe ovakve priče:http://danas.net.hr/hrvatska/vbulic/u-o ... map=%5B%5D
Ovaj mali plačko jednostavno je malo glupav. I šta sad? Svaki puta kad se dijete razcmizdri, treba što?
Mislim, zbilja...
Svaka javna osoba koja iznosi svoje privatne stavove o građansko-političkoj inicijativi (ili temi inicijative) javno vjerojatno je svjesna koje su političke implikacije takvog angažmana i uopće svoje političnosti. U ovom slučaju važi i da je za mišljenje pitana kao ugledan i sposoban sportaš, što je pozicija koju može i ne mora (is)koristiti imajući u vidu trenutak, javnost, svoju publiku, sponzore itd. Odabrala je da može i treba, i tu se ne radi samo o slobodi govora.schmokljan » wrote:
Pa nije ona politička javna osoba, nego sportska.
Bože mili, pa vi da možete bi ljudima zabranili da govore.
Gori ste od desničara, majke mi. Gori, jer se lažno izdajete za slobodoumne.
..sta?Perzefona » wrote:Mene zanima čemu služe ovakve priče:http://danas.net.hr/hrvatska/vbulic/u-o ... map=%5B%5D
Mislim, zbilja...
Nevezano sad za baš direkt taj tekst...al misliš li da zagovornici homoseksualnog braka sebi smiju dozvolit snagu? (I ovo boldano?)karambol » wrote:Ma frajer bi htio ispast iberfrajer koji ce popu reci pop, a bobu bob...I eto, rekao je...kako je samo jak I snazan u izricaju...puca mi ekran od udaraca njegovih direkata...
ali je bilo zakona. a legalisti se drze zakona. ko pijan plota.
..ma kakvi. ciljam na demokraciju i zakone..Ciljaš na McCarthyja?
pa valjda je. oces li ti postovat tu odluku, donesenu demokratskim putem, pa ma kako se ustav mijenjao, sto god ta dvotrecinska vecina promijenila?Pa koliko ja znam, Ustav se mijenja dvotrećinskom većinom zastupnika. Jel tako ili nije?
razumes ti razumes, ali ti nije prakticno da razumes..Pa da, a kako drugačije. Zar nije posao Sabora donošenje zakona. Koji su u skladu s Ustavom. I mijenjanje postojećih. Jel mi sada pričamo da neki zakon neustavan? Opet ne umem da razumem što si htio reći?
Edit: Ja bih mijenjao Zakon o javnoj nabavi - eto da sve ne ostane u zraku.![]()
Slažem se ali što bi ti kao alternativu poštivanja zakona?
Je, slažem se ali:..a unda » wrote: .. velike, velike ..pa i ne bas tako velike razlike. iimas demokraciju, pa imas sta ono..nedemokraciju, koja je demokratski uvedena.
tj izmedju humanosti i zakona, odabrali su se zakoni. enabling akt je demokratski donesen zakon kojim se ukida, barem u svojoj funkciji, demokracija.
Nisam, ja sam tehničar...a unda » wrote: jel ti jos sta nije jasno ili ce opet bit neke velike razlike?..jes ti pravnik mozda tako da odmah razjasnimo misterije?
![]()
![]()
Imaš nešto protiv demokracije i zakona?..a unda » wrote: ..ma kakvi. ciljam na demokraciju i zakone..![]()
Bio bih iskreno rastužen time da Hrvatska uvede ustavnu formulaciju da je brak zajednica žene i muškarca, ali bih je poštovao, da. Još uvijek vjerujem da će se potpisi preispitivati kao što su se preispitivali sindikalni i da na eventualni referendum neće izaći 66,67% stanovnika Hrvatske i zaokružiti DA, nasuprot jednom Peri koji će zaokružiti NE i tako dati i legitimitet i legalitet promjeni Ustava...a unda » wrote: pa valjda je. oces li ti postovat tu odluku, donesenu demokratskim putem, pa ma kako se ustav mijenjao, sto god ta dvotrecinska vecina promijenila?
mislim, ono, jel demokracija, jel zakon? ..je? pa sta se onda imamo mislit? postujmo te zakone ili degustirajmo malo kukutu..
Ne bih, premala je konkurencija sa sadašnjim zakonom...a unda » wrote: da, jasno, zakon o javnoj nabavi je sad odjednom problematican. ja sma da se to rijesi referendumom. ja bih da udje u ustav da svi nabavljaju od mene.
Sutra je novi dan...a unda » wrote: nemam pojma cime se mi ovdje bavimo kad je tako lijep zalaz sunca vanka. a zalazak sunca je za demokraciju vrlo vazan..vrlo vazan..![]()
Otkad je nazivanje stvari pravim imenom uvredljivo? Po meni je uvredljivo (i neprecizno) da njegovo uređivanje nazivaju "navijačkim novinarstvom".
zato jer oni nisu homofobi. oni se ne boje homoseksualaca, oni samo zele da im se ne dozvoli ravnopravnost.Whereabout » wrote:
Otkad je nazivanje stvari pravim imenom uvredljivo? Po meni je uvredljivo (i neprecizno) da njegovo uređivanje nazivaju "navijačkim novinarstvom".
ovo bi moglo bit zanimljivo.schmokljan » wrote:Oduševljen sam činjenicom da su skupili 500 000 potpisa. Oduševljen sam činjenicom da će referendum proći i da će doći do ustavne krize. Oduševljen sam činjenicom da će ova lažna ljevičarska vlast opet biti ponižena. Kako je lijepo vidjeti kako se glođu mrzitelji, koji se nazivaju katolicima i trećerazredni karijeristi, koji se nazivaju sdp-hns koalicijom. Glođite se do smrti!
Da, znam da "nisu". To je ta stara škola po kojoj se riječ homofobija doslovno prevodi, i ja sam to kao vrlo ozbiljan argument čitala na ozbiljnim forumima. Ti se možeš šaliti, ali njima to nije smiješno, takvi diskutanti ozbiljno ne shvaćaju sociološku i psihološku definiciju homofobije, pa ni uopće elementarnu definiciju s, ne znam čega, wikipedije...a unda » wrote: zato jer oni nisu homofobi. oni se ne boje homoseksualaca, oni samo zele da im se ne dozvoli ravnopravnost.![]()
dakle, jedno je..bojim se, drugo je..neces ti ,nego ja.
ozbiljniji sam nego sto mislis. ja uopce ne mislim da se radi o nekoj bezazlenoj neurozi. sto se mene tice radi se o nekoj..kako bih to rekao, vrlo zapustenoj patologiji?Whereabout » wrote:
Da, znam da "nisu". To je ta stara škola po kojoj se riječ homofobija doslovno prevodi, i ja sam to kao vrlo ozbiljan argument čitala na ozbiljnim forumima. Ti se možeš šaliti, ali njima to nije smiješno, takvi diskutanti ozbiljno ne shvaćaju sociološku i psihološku definiciju homofobije, pa ni uopće elementarnu definiciju s, ne znam čega, wikipedije.
Moram se samo mrvu ubacit. Malo ću, neću puno.Pero » wrote: Slažem se ali što bi ti kao alternativu poštivanja zakona?
Bio bih iskreno rastužen time da Hrvatska uvede ustavnu formulaciju da je brak zajednica žene i muškarca, ali bih je poštovao, da.
O osjećaju odbojnosti temeljenom na predrasudama. O diskriminiranju, ponekad i poticanju na nasilje, utemeljenom na takvom osjećaju i takvoj podlozi kakvu si opisao...a unda » wrote: ozbiljniji sam nego sto mislis. ja uopce ne mislim da se radi o nekoj bezazlenoj neurozi. sto se mene tice radi se o nekoj..kako bih to rekao, vrlo zapustenoj patologiji?
Ama nije okej, nije nikakokarambol » wrote:Nina...ne ide mi kvot s.mobitela...
Neodlucni ... ma, uvijek ce ih biti.
Vjerojatno ce biti referendum. I sta? Unijet ce se ta pizdarija u ustav. Ok. Imali smo u ustavu svasta pa se mijenjalo. Mrdamo svako malo po ustavu... tu ce pobijediti pametniji. Onaj koji zna kako stvari idu.
Ja to malo skrozCrkva nije nikada pobijedila kad je silovala...od davnina, inkvizicije I svih svojih pizdarija...na koncu je bio pushing rodjo...
Pa da, bilo je i toga u Americi. I kako bi se ti protiv toga borio? Ko Martin Luther King ili diktaturom proletarijata?..a unda » wrote: ..kad provode segregaciju, diskriminaciju..rasizam, onda da.
Ja bih potpisao.Tea Tree » wrote: Moram se samo mrvu ubacit. Malo ću, neću puno.![]()
Evo alternative: oni skupljaju potpise za referendum da se unese u Ustav to i to, onda ide druga ekipa koja skuplja potpise za suprotno.
I tako, na njihovih pola milijuna potpisa ide "naših" pola milje.
Pa dok ne padnemo svi skupa od potpisivanja.![]()
Pustio bih koju suzu u kupaonici.Tea Tree » wrote: I ovo me još zanima. Kako bi se manifestirala tvoja tuga oko ovoga, a još više me zanima kako bi se manifestiralo poštivanje takve odredbe Ustava?
Ne bi se pokušavao protuzakonito ni protuustavno oženiti muškarcem, a baš si htio?![]()
vec peti put spominjes diktauru proletarijata. zasto?Pero » wrote: Pa da, bilo je i toga u Americi. I kako bi se ti protiv toga borio? Ko Martin Luther King ili diktaturom proletarijata?
..nije sve u lovi. ima nesto i u nekretninama. i u ugovorima.karambol » wrote: Kad tad. Ili ce.se.kler morati prilagoditi jer ne zive od.nikoga vec.od love koju I'm daje vjernicki puk. I drzava, a to je od.raje takodjer...
Users browsing this forum: ClaudeBot and 1 guest