Opet gutam - ništa nisam naučila!

Stare teme i začeci foruma
Bios
slučajna nakupina stanica

Post 09 Oct 2011, 17:39

Odlično. Opet nitko ništa ne kuži. :D :cerek:

Maštam ... :lux:
Jebeš čovika koji nije reka i poreka.
Vodena

Post 09 Oct 2011, 17:55

Jesam što propustila?
Kolač ispečen u 12, evo sad ga već mrknuli pola. Bilo roštilja i tak...
Lagano pada mrak i sjetih se da nisam poslikala ono što sam Mulici obećala. :facepalm:

Idem si sad naručiti novi stolek.:raspa:
Tupelo

Post 09 Oct 2011, 18:16

Megalodona » wrote: :rofl:
a to mi je super priča :cerek:
ne mogu 2 psa. radije bi ovome našla društvo, na livadu neće, trga se i bježi. navikao se na jednu ženkicu koja mu je došla u posjetu, ona mu je ok, ali i dalje bježi od svih ostalih :rofl:
Koliko je star?
Kako se ponaša kada vidi drugog psa? Pokazuje li ikakav interes za pse?

Strah od drugih pasa najčešće je rezultat pogrešne socijalizacije u štenećoj dobi. Drugi razlog straha može biti trauma koju su doživjeli u ranijim šetnjama, no mislim da to kod tebe nije slučaj.
Koliko je bio star kad ste ga počeli šetati i kako su te šetnje izgledale?

Kod starijih pasa socijalizacija nije nemoguća, ali je znatno sporija.
Koraci su isti kao i kod socijalizacije štenaca, samo rezultati ne dolaze preko noći i bit će puno frustrirajućih i neugodnih pokušaja prije nego vidiš prve rezultate.

Za početak - nemoj ga voditi na velike pseće livade/parkove u kojima ima puno pasa.
Ne znam koliko pasa poznaješ u svom kvartu, no morat će ih malo bolje upoznati da bi mu pomogla.
Najbolje bi bilo da dogovoriš pseće druženje na nekoj mirnijoj livadi, u manje frekventno doba dana s tom curom koja mu se sviđa. Bitno je da ste negdje vani, a ne doma na njegovom teritoriju.
Pusti šetnju-dvije-tri da se druži samo s njom.
Kad vidiš da je s njom opušten, vrijeme je za dodatno društvo.
Onda uvodiš još jednog psa.
Po mogućnosti isto kuju i da nije premlada (mladi psi su nasrtljivi u prvim kontaktima i to ga može dodatno prestrašiti), a za koju znaš da će reagirati smireno i suzdržano ako on frikne.
Kad novi pas dolazi, ne ohrabruj ga. Ne pričaj mu, ne gledaj ga, ne mazi ga i ono najvažnije - ne dopuštaj mu da se zabija tebi među noge.
Ako treba stani na klupicu (ne zajebavam se. Jako je bitno da ti se ne stisne uz noge jer onog momenta kad ostvari kontakt s tobom, nema šanse da će se sam pobrinuti za sebe i pokušati uspostaviti ikakav kontakt s drugom životinjom).
Naravno, nipošto ga ne diži na ruke.
Kako bi spriječila da frikne i pobjegne - obavezno ga imaj na lajni (fleksi bi bio idealan)
Na kraju svakog druženja - gomila pohvala i nagradica. Gomila!

Druženje s tim novim psom ponavljaj sve dok se mališa ne opusti.
Nakon toga promijenite lokaciju i par dana se nalazite na nekom drugom mjestu ili jednostavno šećite po kvartu.

Nakon toga ga pokušaj upoznati s nekim mirnijim mužjakom na jednako mirnoj lokaciji (cure taj dan ne voditi)

Znači, jako je važno da prvo vrijeme šetnje budu u kontroliranim uvjetima s manjim brojem pasa.

Pseću livadu ostavi za kraj.
I krenite na nju u manje frekventno vrijeme (obično tijekom radnog vremena) kako bi najprije upoznao prostor i opustio se na njemu.

Najvažnije je da ti budeš opuštena i da ignoriraš njegovu paniku te da je ne hraniš svojom pažnjom. Kad je uspaničen, psa i pozitivna energija (pohvale, maženje...) baca u overdrive.

Ponudila bih ti svoju beštiju za socijalizaciju, ali ona bi ga vjerojatno pokušala zaklat :o
...don't you know there ain't no devil that's just god when he's drunk
well this stuff will probably kill you let's do another line...
Tom Waits, Heartattack and Vine
jevgenija

Post 09 Oct 2011, 18:25

Melody » wrote:
Promijenila si šest tema i dva foruma, i još uvijek misliš da nam možeš odglumiti kako imaš RL. Bolja si u dinajlu od mene, čestitam :cerek:

Predlažem da s otvaranjem novog voljuma throw a party. :zubo:
na koga?

:raspa:
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 09 Oct 2011, 19:00

jevgenija » wrote: na koga?

:raspa:
..cekam da hekaton vidi ovaj tvoj post. njega ide to sa jezicima, rimama..:raspa:
Megalodona

Post 09 Oct 2011, 19:32

Melody » wrote:
Promijenila si šest tema i dva foruma, i još uvijek misliš da nam možeš odglumiti kako imaš RL. Bolja si u dinajlu od mene, čestitam :cerek:

Predlažem da s otvaranjem novog voljuma throw a party. :zubo:
kad to tako kažeš... :brukica:

može, danas navečer se onda okupljamo :D
ali ja idem spavat u 10, sutra se budim u 5 ujutro.

koji ćemo naslov?
uvodni znam, bit će zao i pokvaren (ignoriram ove s dobrodušnošću), samo ne znam naslov. dajte bilo koji, ukomponirat ću ga :D
umjesto pisanja ovog nadasve konstruktivnog posta, mogla si učit. da, kvocat ću ti kad god te vidim. uopće me ne sekira to što ću ti ić na živce. kad tad ćeš opet počet pričat sa mnom.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 09 Oct 2011, 19:37

Znači, treba ova gutanja večeras dogurati do pet tisuća pojedinačnih trkeljanja?
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Bios

Post 09 Oct 2011, 19:39

A neš mi ti problema. Čekaj samo da dođe Mulica i opali niz od po 10 nemuštih postova. Više puta. :D
Melody

Post 09 Oct 2011, 19:49

Eno sad, danas navečer olitiga večeras :503:
Sutra je ponedjeljak, moram sutra predati neki posao, ja večeras radim, jebovas taj parti , na koga god ga bacali :mama: :rofl:
Al otvorite voljum, nije da umirem od stalnog gostovanja k'o nekad ionako, bit će vas zabavno pijane čitat :klopa: :zubo:
Bios

Post 09 Oct 2011, 19:52

A, ono, ja nemam život ionako. Još 6 dana. Onda ću zamuknut. Naglo. :zubo:

Bit ću on topic IRL. :D
Melody

Post 09 Oct 2011, 19:56

Ajvi će bit ontopik u rl :lux:
Ti rad nedjeljom zoveš "imanje života"? :rofl:
Megalodona

Post 09 Oct 2011, 19:58

Tupelo » wrote:
Koliko je star?
Kako se ponaša kada vidi drugog psa? Pokazuje li ikakav interes za pse?
malo više od dvije godine. kada smo u šetnji ovisi s kim je, sa mnom samo zaobiđe psa u širokom luku, ali nema potezanje lajne ili nečeg sličnog. kada nas je dvoje, mp i ja, panika, počne potezat i ne želi hodat, ili uspori ili nešto. kada je samo s njim, isto zaobilazi u širokom luku.
kada pas prođe, pošnjofa zrak iza njega, ali sa sigurna udaljenosti.
kada zaključi da je neki teritorij njegov, laje na pse i reži ako se približe, neki dan na vučjaka :facepalm:
kako da tada reagiram? meni se činilo najbolje reć glasno ne i natjerat ga da sjedne.
Strah od drugih pasa najčešće je rezultat pogrešne socijalizacije u štenećoj dobi. Drugi razlog straha može biti trauma koju su doživjeli u ranijim šetnjama, no mislim da to kod tebe nije slučaj.
Koliko je bio star kad ste ga počeli šetati i kako su te šetnje izgledale?
e, sad, to je zapetljanja priča. uglavnom, nabavljen je preko oglasa i moja je sumnja da je švercan. da se razumijemo, iako ga ja smatram i svojim ljubimcem, nije moj pas, ne živi sa mnom, pripada mami mp-a.
sa šetnjama među pse se čekalo da prođe sva cijepljena, znači, nekih 3 mjeseca od kada je došao kod nas. oduvijek je bio plašljiv, prva šetnja kada smo vidjeli psa koji je najnormalnije šetao na lajni, skika, vika i bijeg.
tada smo još pokušavali socijalizirat ga, voditi među pse dok ih je samo par na livadi ali nije uspjelo. tj. mi nismo znali kako se ponašati s njim, uglavnom bi ga odveli doma kada bi vidjeli takav panični strah, ili dalje u šetnju.
šetnje mogu opisati samo kakve su sa mnom ili kada smo mp i ja skupa. iskreno, više ga volim voditi sama, mp mi je preveliki paničar i kontrol frik, a ja sam vjerojatno previše: pusti psa nek šeta kako hoće.
kada smo sami, neđemo tempo koji nam odgovara, pustim ga da ode ili ispred ili iza mene, a kada šnjofa nešto pustim ga određeno vrijeme da skuži miris. kada počne lizat, pozovem ga ili cimnem lajnom i krene bez problema.
Kod starijih pasa socijalizacija nije nemoguća, ali je znatno sporija.
Koraci su isti kao i kod socijalizacije štenaca, samo rezultati ne dolaze preko noći i bit će puno frustrirajućih i neugodnih pokušaja prije nego vidiš prve rezultate.

Za početak...
ovo ću pokazati mp-u pa ćemo dogovoriti tako nešto.

zapravo, mislim da pas najbolje šeće sa mnom, tj. najmanje je histeričan/paničan/lud sa mnom, a da najbolje funkcionira s mp-om. njega sluša bolje od mene kada smo mp i ja u paru.
ima tu još gomila stvari, niti on niti ja nismo mogli pretjerano utjecati na njegov odgoj, i žao nam je vidjet ga takvog jer je predivna beštija, ali htjeli bi da se bar druži s drugim psima.
npr. mrzim kad se psa nahuškava na histeriju tipa: "tko ti je to došao" i navikavanjem ga da laje i histerično skviči kada se netko od nas vrati doma. ili kada ga se nosa po rukama, bespotrebno. ili kada se zaključi da je premali da se popne niz stepenice, a skače na visinu od metra inače. i kada se općenito ponaša kao da je nesposoban, pa mu se dodaje loptica koja je otišla iza vrata, a on si je može sam dohvatit.
ne znam, kada sam ga odvela na par dana u zagoru, puštala sam ga bez lajne, u šetnjama je bio savršen, meni uz nogu, nikakva panika, ništa. trčao je od-do po njivama, navečer bi se srušio izmoren :cerek:
iako, u zagori je postao teritorijalno malo tele, zaletio bi mi se na cestu i tjerao ljude i pse.
mislim da je to jer je od malena bio nafukavan s "di je maca" da tjera mačke po dvorištu (živčano i to je bilo jako zabavno i smiješno), to samo sa mnom i dečkom mi ne smije radit.

kad ovako postavim problem mislim da je pitanje: kako socijalizirat razmaženu i pogrešno odgajanu beštiju koja nije tome kriva? :o
Ponudila bih ti svoju beštiju za socijalizaciju, ali ona bi ga vjerojatno pokušala zaklat :o
ako se nastavi :E
umjesto pisanja ovog nadasve konstruktivnog posta, mogla si učit. da, kvocat ću ti kad god te vidim. uopće me ne sekira to što ću ti ić na živce. kad tad ćeš opet počet pričat sa mnom.
Megalodona

Post 09 Oct 2011, 20:11

Melody » wrote:Eno sad, danas navečer olitiga večeras :503:
Sutra je ponedjeljak, moram sutra predati neki posao, ja večeras radim, jebovas taj parti , na koga god ga bacali :mama: :rofl:
Al otvorite voljum, nije da umirem od stalnog gostovanja k'o nekad ionako, bit će vas zabavno pijane čitat :klopa: :zubo:
hoćemo onda sutra otvorit topik? htjela bi da si tu, ti si otvorila prva na starom forumu, moraš biti tu kad se otvaraju prva na novom forumu :o
danas potrošimo postova što imamo, i sutra ja zveknem novi topik :cerek:

pišem uvodni :rofl:
treba mi naslov :mad:
Melody

Post 09 Oct 2011, 20:12

Megalodona » wrote: hoćemo onda sutra otvorit topik? htjela bi da si tu, ti si otvorila prva na starom forumu, moraš biti tu kad se otvaraju prva na novom forumu :o
danas potrošimo postova što imamo, i sutra ja zveknem novi topik :cerek:

pišem uvodni :rofl:
treba mi naslov :mad:
Ma jok, šta ti pada na pamet, otvorite večeras, ja ću svratiti kad završim s poslom! Nema čekanja s gutanjima :lux:
Mulica

Post 09 Oct 2011, 20:14

Ajvi » wrote:Odlično. Opet nitko ništa ne kuži. :D :cerek:
we are back :cerek:
meg ti je glupa!!! :xlux:
Mulica

Post 09 Oct 2011, 20:15

Vodena » wrote: Lagano pada mrak i sjetih se da nisam poslikala ono što sam Mulici obećala. :facepalm:
kupatilo :ceka:
Mulica

Post 09 Oct 2011, 20:16

Megalodona » wrote: može, danas navečer se onda okupljamo :D
ali ja idem spavat u 10, sutra se budim u 5 ujutro.
ja se ujutro ustajem, moram radit :mama:
amo neki drugi dan :mama:
idući tjedan, zapit ćemo se u čast ajvinog rl-a :o
koji ćemo naslov?
uvodni znam, bit će zao i pokvaren (ignoriram ove s dobrodušnošću), samo ne znam naslov. dajte bilo koji, ukomponirat ću ga :D
back to gutanja? :ne zna:
gutam, al na drugom mjestu?
gutajmo ponovno?

ne znam, nemaštovita sam :crying:
Mulica

Post 09 Oct 2011, 20:19

Ajvi » wrote:A neš mi ti problema. Čekaj samo da dođe Mulica i opali niz od po 10 nemuštih postova. Više puta. :D
pasmaters :zubo:

ne da mi se multikvotat ovo ode, pogubim se dole u onom expandu :mama:

al mislim da nećemo večeras bit gotove...možda sutra, preksutra :ne zna:
Ajvi wrote:A, ono, ja nemam život ionako. Još 6 dana. Onda ću zamuknut. Naglo. :zubo:

Bit ću on topic IRL. :D
evo, multikvot :lux:

i tvoj rl :lux:

koliko ostaje? :D
Megalodona

Post 09 Oct 2011, 20:20

stavit ću onda danas temu, idem dovršit uvodni na drugi komp, tu mi je teško tipkat :D
škicnut ću da vidim da li vam je pao naslov na pamet, ajvi je dobra u tome :D
muličini naslovi su zakurac :kava:

i moji isto, nikad nisam znala smislit naslov :(

EDIT: ne znam kome sam pričala, moj brat za sve ima jedan jedini odgovor: "to je za žene i pedere". hoćeš s nama u kino? hoćeš ručat? hoćeš se pomaknut? hoćeš diplomirat? hoćeš izvršit samoubojstvo? "to je za žene i pedere".

i sad ja kad sam spomenula "žene" u uvodnom, skoro sam napisala "i pederi" :o
Mulica

Post 09 Oct 2011, 20:25

Melody » wrote:
Ma jok, šta ti pada na pamet, otvorite večeras, ja ću svratiti kad završim s poslom! Nema čekanja s gutanjima :lux:
možda sam ipak falila, vidim da se opasno bližimo pet tisućici :rofl:

dajte, smislite naslov! :o

ja se ne mrem napit :mama:
radit sutra, i u sridu, u utorak i četvrtak se isto rano ustajem, tada ne smim ni mrvu alkohola pit jer vozim...i tako :mama:

ajvi, kad tvoj dolazi? možemo za vikend pit :D

meg, moj pas je socijalizirano nesocijaliziran...:rofl: ona se druži s kim oće! onaj s kim se ne želi družit, jednostavno zalaje na njega ili zareži, pas je pusti na miru! sama bira ekipu! :D
Mulica

Post 09 Oct 2011, 20:27

Megalodona » wrote: muličini naslovi su zakurac :kava:
ti nisi ni za to :kava:
vjerujem da bi tvoj mp ovo potvrdio :kava:
EDIT: ne znam kome sam pričala, moj brat za sve ima jedan jedini odgovor: "to je za žene i pedere". hoćeš s nama u kino? hoćeš ručat? hoćeš se pomaknut? hoćeš diplomirat? hoćeš izvršit samoubojstvo? "to je za žene i pedere".

i sad ja kad sam spomenula "žene" u uvodnom, skoro sam napisala "i pederi" :o
samo nemoj spominjat svog brata u uvodnom, dejzi neće stat trolat :o
Megalodona

Post 09 Oct 2011, 20:28

pa zatulumarit ćemo, ne moramo danas :rofl:

tvoja pasica je normalna, bira društvo :rofl:
moj je autističan :crying:
Megalodona

Post 09 Oct 2011, 20:30

AdMulica » wrote: ti nisi ni za to :kava:
vjerujem da bi tvoj mp ovo potvrdio :kava:

samo nemoj spominjat svog brata u uvodnom, dejzi neće stat trolat :o
ajd ga pitaj za šta sam kad dođeš :E

neću spominjat brata. niti pedere. niti žene. niti tebe.
:o
ali

Post 09 Oct 2011, 20:34

Treba nabijat postove?
Di tu uopće piše broj postova :misli:
ali

Post 09 Oct 2011, 20:36

A kužim, kužim :s Ovo na dnu kraj broja stranice?
:nabija: :D
  • Information