Što je obitelj?

Za antropologiju, ekonomiju, filozofiju, povijest, sociologiju...
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 18 May 2013, 10:28

Pi.ku likova :facepalm:

'if you fall, i'll be there' (floor)
Perzefona

Post 18 May 2013, 10:36

Bara huda » wrote: Mislis li da je jednako od strane javnosti prihvaceno isto ponasanje heteroseksualnog i homoseksualnog para ?
Kao sto je npr. najobicnije drzanje za ruke.
Ako tako mislis onda stvarno nema u cemu biti problem. :ne zna:
Da, to mislim. I mislim da nema u čemu biti problem.

Ako mi ne vjeruješ, potraži na onom forumu teme nakrcane rigo smajlićima i povraćanjem u vlastita usta na prizore dvoje koji se drže za ruke, guguću si, ljubakaju se i tepaju si. Meni osobno ružne reakcije.

Meni ne smeta ni heteroseksualno ni homoseksualno držanje za ruke.

Nitko nije ta riganja na heteroseksualna izmjenjivanja nježnosti nazvao jadnima, zatucanima, primitivnima, nitko nije osudio to natjecanje u riganju.

A da se riga na homoseksualno držanje za ruke - e, to je homofobija, što drugo?

E, vidiš, to mi smeta. Baš mi smeta.

Pa da, sutit i trpit je ionako put ka blazenstvu.
Sta se imaju razjasnjavat, njihovo je da potisnu svoju seksualnost i prozive zivot kako im dozvoljava heteroseksualna vecina koju oni inkomodiraju svojim vidljivim prisustvom.
Pa gle, prepoznajem ja ironiju u ovome. A svejedno ću reći: da, tako je.

Svi potiskujemo svoju seksualnost u javnosti. Oni koji to ne rade, suočavaju se s reakcijama javnosti. Tko su oni da bi bili izuzeti od toga?
Ok, ti ne trebas, ti si u stanju mozda i zatrti svoju intimu i potrebu za intimnoscu do mjere da je uopce ni nema i sad na osnovu svoje snage, jakosti, samokontrole ili cega vec se cudis ljudima koji to nisu u stanju. Ili koji ne zele zivjeti na taj nacin.
Sto oni imaju zeljeti nesto sto se ne uklapa u postojece nacine ponasanja? :gaah:
Nek se zna gdje je cije mjesto.
Tako je. :) Jebe mi se za njihove potrebe za intimnošću, kao što se njima, ako su imalo pametni, jebe za moje potrebe za intimnošću. Intimnost je, jebemu, intimnost.

I ne vrijedi to samo za njih. Dakle, krivo je reći što oni imaju željeti nešto što se ne uklapa u postojeće načine ponašanja. Ispravno je reći: Što ITKO ima željeti nešto što se ne uklapa u postojeće načine ponašanja, a ne željeti platiti cijenu ostvarivanja te želje u javnosti? Ma nemoj!

I nek se zna gdje je čije mjesto. Znam da si ti to pisala zgražajući se, a ja to ponavljam s punim uvjerenjem. Red je dobra stvar. Puno pomaže životu u zajednici.

I svi mi možemo željeti i želimo svašta. Pogrešno je imati uvjerenje da se naše željice ikog tiču i ikog zanimaju i da je itko dužan ugađati našim željama.

Ja volim red na blagajni. Jako volim. I popizdim žešće kad mi se netko zalijepi za leđa i sopće mi za vrat. I jako ga želim ozlijediti tada. I imam to pravo željeti. Nemam pravo ostvariti tu želju.
da, cini mi se da si na pocetku rekla kako nemas interesa za temu. :D
Ali eto...nekako se zna desiti da trkeljamo o onome sto nas ne zanima. :ne zna:

Žao mi je što si ovako zaobišla ono što sam napisala i raspravljaš sa mnom, a na s tekstom koji sam napisala. Zato ću ponoviti to što si preskočila.
Perzefona » wrote:Gle, točno. :ne zna: Svi hodamo undercover. Među nama su i preljubnici, ljubavnice, drolje, impotentni muškarci, frigidne žene, nimfomanke, erotomani i likovi s kojekakvim seksualnim sklonostima, swingeri, monogamni, poligamni, kupci i prodavači ljubavi. I svi bi mi oni jednako išli na živce da od svojih seksualnih života rade kapelicu. Ma katedralu. Jer gejevi se ni po čemu ne razlikuju od ostalih, osim po tome s kim se seksaju. Zašto sam ja loša osoba i homofob ako me to nije briga? :ne zna:
ne bih rekla da je to homofobno.
Ne zanima te tema, koliko shvacam, bez obzira tko prica o njoj.
Ti ne bi rekla. A ja se bojim (ma ne bojim se, fućka mi se, ali sam uvjerena) da bi gej par smatrao da ima pravo biti uvrijeđen što me ne zanima, odmah bi se proglasio žrtvom homofobije i tražio zaštitu svojih prava, dobivajući pritom i podršku boraca za ljudska i građanska i pederska prava. I da bi moju nezainteresiranost za fotke sa svog vjenčanja instrumentalizirao u cilju prikazivanja sebe žrtvom i koječime.

A meni je svako cviljenje i razmaženost i zahtijevanje i prosjačenje pažnje i stavljanje sebe na silno važno mjesto odbojno. Pa tako i pedersko.
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
elma

Post 18 May 2013, 16:32

Perzefona, da, samo što nitko neće na licu mjesta verbalno ili čak fizički maltretirati heteroseksualni par jer su se ljubili, eventualno će rolajzati (ili se doći ispucati na forum :zubo: ) :ne zna:
Eks

Post 18 May 2013, 16:43

Emericzy » wrote: Jer, zamislite čuda, za razliku od svih vas drugih -- izgleda -- meni je važno da sam ja, ja. Da ne može nitko drugi glumiti da je ja, a nije. Vama drugima je, izgleda, svejedno što na sebe nemate copyright, nego svatko drugi može biti vi. Meni nije. zato se vi ne bunite. A ja se bunim. Eto.

Znači ti si i Stipe i Mara koji su u nasilnom braku, i Jure i Ane koji su u braku gdje odgajaju djecu da treba mrziti različite od sebe... ali bome nisi i nećeš biti u braku u kojem su Jure i Šime.
Brak- to sam ja! Svašta sam čula, ali ovako nešto nisam. Moj copyright nije vezan uz nešto što ima svaka šuša jer moj brak nije i ne može biti isti kao nečiji drugi. Ti ni manje ni više nego imaš copyright na brak odnosno copyright na brak te definira, određuje. Ne čak ni brak nego copyright na brak. :S I ako se Jure i Šime ubrače, ti više ne znaš tko si.

Pa ti maltene zaslužuješ da se brak nazove po tebi i da se to stavi u Ustav.

Rekla sam da više neću i neću, ali kad već prozivaš interpretacijama o nama, nisam mogla odoljeti. :o
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 18 May 2013, 18:19

Image

:misli:
'if you fall, i'll be there' (floor)
Perzefona

Post 18 May 2013, 19:00

elma » wrote:Perzefona, da, samo što nitko neće na licu mjesta verbalno ili čak fizički maltretirati heteroseksualni par jer su se ljubili, eventualno će rolajzati (ili se doći ispucati na forum :zubo: ) :ne zna:
Da, to je točno, na žalost. I to je užasno i nedopustivo, i neshvatljivo. I jako žalosno. Mislim da se u tome svi slažemo. O tome ne raspravljamo, jer se tu i nema što raspravljati. :ne zna:
Tea Tree

Post 18 May 2013, 19:15

U Francuskoj je definitivno. :D
"Usvajanju Zakona o istospolnim bračnim zajednicama se pored homoseksualaca posebno raduju poduzetnici koji se bave organiziranjem svadbenih svečanosti. ..."
Predlažem da ovi u ime obitelji odu utješiti francuske kolege. Možda u toj euforiji naprave kakvo dijete i sklope pravi brak. I ostanu u Francuskoj. :zubo:

Inače, razmišljam da postanem wedding planner. :misli:
elma

Post 18 May 2013, 21:12

Perzefona » wrote: Da, to je točno, na žalost. I to je užasno i nedopustivo, i neshvatljivo. I jako žalosno. Mislim da se u tome svi slažemo. O tome ne raspravljamo, jer se tu i nema što raspravljati. :ne zna:
Kako je onda od strane javnosti jednako prihvaćeno isto ponašanje? :misli:
Tea Tree

Post 18 May 2013, 21:29

Nije jednako prihvaćeno.
To bi se moglo nazvati usamljenim incidentima, da ne ostaje činjenica da su takve javne izmjene homoseksualne nježnosti i naklonosti također usamljeni "incidenti".
Perzefona

Post 18 May 2013, 21:45

elma » wrote:
Kako je onda od strane javnosti jednako prihvaćeno isto ponašanje? :misli:
Svako ponašanje, ponavljam, svako, koje odudara od očekivanog i uobičajenog nosi rizik neprihvaćenosti. Jebemu, pa to zna svaki metalac, svaka punkerica, svaki pripadnik bilo koje marginalne društvene skupine.
Tea Tree wrote:Nije jednako prihvaćeno.
To bi se moglo nazvati usamljenim incidentima, da ne ostaje činjenica da su takve javne izmjene homoseksualne nježnosti i naklonosti također usamljeni "incidenti".
Evo, i to sad mene raspizdi. Reci, onaj napadač i njegova dronfulja, to je javnost, jelte.

A svi oni ljudi u autobusu koji su priskočili u pomoć, svi oni koji su osudili to dvoje idiota, oni nisu javnost? Il šta, šta?
Tea Tree

Post 18 May 2013, 22:16

Perzefona » wrote: Il šta, šta?
:D
To, to! Da će ovom dijelu agresivnije javnosti najjače šaka poletjeti na pedera. I da će prije reći da su se osjećali izazvani, isprovocirani i kakvi već sve nisu, vidjevši pedere nego pripadnike nekih subkultura.
Prošlo je vrijeme premlaćivanja punkera, darkera i ostalih alternativaca (ne mislim na alternativce s bioenergijom, mms-om, homeopatijom itd. :zubo: ).
Sad treba mrzit pedere. To je aktualno. A, ni alternativci više nisu toliko alternativni.

Međutim, stvar s alternativcima pa i s pederima nije samo ta da odudaraju od očekivanog i uobičajenog. Stavovi su ti koji iritiraju napadače. Stavovi koji su kod takvih vidljivi već golim okom. Barem oni napadačima bitni stavovi, za koje smatraju da su u toj mjeri nedopustivi da ih treba fizičkom silom zatrti.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 19 May 2013, 00:26

Emericzy » wrote:..

Eto, baš to. :) Ja hoću svoj simbol, neki koji neću morati dijeliti s drugima. Jer, zamislite čuda, za razliku od svih vas drugih -- izgleda -- meni je važno da sam ja, ja. Da ne može nitko drugi glumiti da je ja, a nije. Vama drugima je, izgleda, svejedno što na sebe nemate copyright, nego svatko drugi može biti vi. Meni nije. zato se vi ne bunite. A ja se bunim. Eto.

..
..neces ti svoj simbol, nego vas ili nas, nemoj zajebavat. mislim, ko ti brani ta tvoja znakovlja? mos cak i izmislit neki tvoj simbol. kako bit zadovoljan? izmisli neku potrebu i zadovolji je, eto. :kokice:

malo ti to presvojatas, nisi ti bas siguran jel taj simbol samo tvoj ili nesto kolektivniji, s kime se ti i cime uopce zelis indentificirat i kad si ti ja ja, a kad si ja mi..bucas ti to malo nesto.
meni to ne izgleda da ti imas simbol, nego da imas neki problem. :kokice:

dakle, to sto ti mislis da imas neki kopirajt na sebe, zato jer si dio necega..cuj, malo mi je to cudno.

i ponovit cu ti.. tvoju ideju braka nitko nece dirat, ti mozes imat ideju koju god zelis o tome, a narocito ako si ti ti.
racionalno, jel, govoreci..a ti stalno laviras izmedju logike i iracionalnosti u koju pokusavas upregnut neku batrgajucu logiku, tebi ..ili vama, kako god ti sebe prepoznao, identificirao (a prepoznajes se samo relativno, dakle, to ja ja, mozes samo pricat i ponavljat, ali koja god kolicina bila ne znaci da ce nekako postat istinitom ili valjanom), dakle, tebi, ako imalo drzis do sebe, kako ocito ti to nama, a valjda i sebi govoris, tu ideju, pa cak onda i taj simbol, ne da ti neko hoce oduzeti, nego i da hoce, ne moze.

tj ne moze cak i kad bi to bilo nekako moguce. ako bas zelis strogo neapstraktno bit jasan, ako mislis da je to toliko vrijedno truda i energije, uvijek mozes svoju ideju ponosno odvuc u distinkciju kao gradjanski brak, civilni, jel..kao crkveni brak, kao heteroseksualni brak..mislim, ako ti se to da sve govorit i izgovarat i ako ti je to toliko bitno.
za ostale ce brak biti brak, sasvim dovoljna i citka komunikacija ce biti ostvarena bez ikakvih sumova ili barem bez takvih sumova da prosjecno inteligentna osoba ne bi mogla bez ikakvih teskoca primiti informaciju, jer prosjecno inteligentna osoba komunicira na nacin svjesna da rijeci nisu bas tako staticne u predodzbama kako bi ti htio ili kako si naucio.

tebi nitko nista nece oduzeti, a ako ti vjerujes da ti se tim brakom tebi kao tebi (nije valjda tebi kao pripadnosti, jel tako da nije, sam si naglasio ono..ja ja..ili ja pa ja, ne znam sad kako si tocno rekao) nesto oduzima, stovise..ako zaista osjecas da ti se nesto oduzima, onda imas neki problem koje se nece rijesit, nece ostat na tom tvom (jednom) simbolu.

tebi niko nista tim brakom ne oduzima, nista ne gubis, a neki dobivaju. stovise, time bi mozda cak i ti mogao nesto dobit, ako cemo vec pricati u tim okvirima imati-nemati.
nikakve stete nema za nikoga ako su homoseksualci u braku. ponavljam, nikakve stete. za nikoga.

uostalom, ne mozes ti nekim praznim zakonom sprijeciti ponasanje koje ne nanosi stetu nikome, stovise, radi se o najobicnijim, najosnovnijim nekim pravima. ako se ide na takva donosenja zakona, protiv prava, e onda se tu vec radi o nekoj represiji koja se otela kontroli, koja zalazi vec u crna podrucja.

mislim, detalj jedan, pretpostavi da cak i bude donesen takav zakon, po meni sulud, kad ne bi bio opasan s predumisljajem i da se pojavi knjiga ili tekst gdje pise bez ikakvih nekih daljnih smislova, da su matetina i antun u braku..ono cisti opis situacije, sasvim jednostavna informacija.

tu bi knjigu, taj tekst trebalo cenzurirati? trebalo bi je povuci iz prodaje? autor bi bio nepismen? izdavac kaznjen? maticar koji ce sluzbeno izreci homoseksulanom paru..cestitam, sad ste u braku.. bit ce izbacen s posla?

daj se malo uozbilji. ili barem kazi sto se krije iza tih tvojih simbola, a ne zelis otvoreno reci?

opet cu ti ponoviti, mozda bude koristi, ako su mate i ante u braku, ti time nista ne gubis. a ako mislis da gubis, to zaista..ali zaista nije njihov problem. ni drustveni. ni semanticki. ni pravni. ni eticki. nema tu nikakve povrede tvojih prava. tvog integriteta. ni ka kve.
tim putevima se taj problem ne moze rijesit.. tu se radi o ja ja i tim putem treba ici i eventualno zapitati za pomoc, ako se ne moze sam izaci iz tog vrzinog kola.
a ako se zeli rijesiti na nacin ja mi oni, onda to prelazi granicu individualnog i simbolicnog konflikta i razvija se u nesto sto je sve, ali nije nikako simbolicno. simbol se u tom slucaju vrlo lako odbacuje, nesto kao prvi stupanj rakete, cemu prvi stupanj iskljucivo i samo tome sluzi, nuzan je stovise.
ne znam bih li te uopce pitao jesi li svjestan toga, iz dva razloga. prvi je onaj dio spomenut kao neki problem, pa je onda besmisleno to pitat, mozda cak i agresivno ili kontraproduktivno bi bilo pitati, zapitkivati, a drugi je razlog sto mi se nekako cini da bi mogao bit i te kako svjestan, zato i svodis ovdje sve na simbolicku razinu. :kokice:
dakle, ako te i pitam, necu nista time, naravno, dobit pa cu te samo retoricki pitat, tj da ti sam sebe upitas, bez da iznosis svoje odgovore. tako nema stete, a moglo bi bit koristi. ono, nihil nocet. :D
Eks

Post 19 May 2013, 00:51

Još nisam vidjela opširniji opis slanja psihijatru. :misli:

Ako sam dobro shvatila.
Bara huda

Post 19 May 2013, 01:50

Perzefona » wrote:Da, to mislim. I mislim da nema u čemu biti problem.

Ako mi ne vjeruješ, potraži na onom forumu teme nakrcane rigo smajlićima i povraćanjem u vlastita usta na prizore dvoje koji se drže za ruke, guguću si, ljubakaju se i tepaju si. Meni osobno ružne reakcije.

Meni ne smeta ni heteroseksualno ni homoseksualno držanje za ruke.

Nitko nije ta riganja na heteroseksualna izmjenjivanja nježnosti nazvao jadnima, zatucanima, primitivnima, nitko nije osudio to natjecanje u riganju.

A da se riga na homoseksualno držanje za ruke - e, to je homofobija, što drugo?

E, vidiš, to mi smeta. Baš mi smeta.
:confused:
Moram reci da si me zbunila ovim upisom. Pomislila sam da je trolerski,…onako….napisan teme i diskusije radi da se odrzi vatra, ali ja cu odgovoriti kao da je ozbiljan.

Dakle, ti na osnovu rigo smajlica na hr. forumu na temi o gugutanju heteroseksualnih parova donosis zakljucak kako ljudi nisu uopce impresionirani iskazivanjem ljubavi i intimnosti medju sobom.
I da bi takva stvar izmedju dvoje homoseksualaca bila dozivjljena kao homofobija i kroz takvo gledanje karakterizirana kao primitivno shvacanje, a ako se radi o hetero parovima da je onda opceniti izraz netrpeljivosti prema iskazivanju njeznosti prema osobi suprotnog spola. Sto te smeta.
Ok. Razumijem to.

Ono sto me buni je to da ti, kao pametna i obrazovana zena, uzmas upise ( pretpostavljam neobrazovane mladjarije ) na forumu kao cinjenicu i opcentit stav kako se gleda na iskazivanje njeznosti i ljubavi bez obzira na spol. Kao negativno, jelte.

Ali…na forumu ima raznih tema, jedna od njih je…sitnice koje su vam rekla da vas voli…tako nesto....koja je prepuna cereka i pozitivnih smajlica. Dakle, ipak ljudi svoju ljubav i iskazivanje iste ne dozivljavaju samo rigajuci.

Ne mali broj knjizevnih djela se bavi upravo tom temetikom iskazivanja intime i nemam dojam da su ljudi konsternirani i negativno raspolozeni prema tome. Prije da su ganuti, nekad i do suza, citajuci ili gledajuci prikaz ljubavi. Jer im pobudi…ono nesto. Dirnuti su onime sto je “pisac htio reci” bilo da se radi o filmu ili pisanom djelu i to na pozitivan nacin.
Ocito se ljudi identificiraju kroz prikazanu intimnost drugih i pronalaze sebe i svoje osjecaje u tome. Bez riganja.

Ne tako davno je ex stavila video snimku nekog susreta nakon dugog vremena dvoje nekad znacecih sebi kao posebne pa se razvila diskusija o vjerodostojnosti snimke i tako to, ali se ne sjecam da je itko riganjem iskazao svoje misljenje o vidjenom.
Tim vise mi je nerazumljiviji razlog tvoje „smetnje“. Na osnovu nekoliko negativnih forumaskih upisa? :D

Ono sto sam ja htjela istaknuti je pokazivnje naklonosti ljubavi prema osobi istog spola u javnosti, ne u anonimnosti foruma. . Tu mislim da hetero i homo osobe nisu u jednakoj poziciji i da ce drzanje za ruke dvije osobe muskog spola na Jelacic placu biti drugacije prihvaceo i vidjeno od strane drugih nego sto bi bilo isto drzanje za ruke muskarca i zene.

Pa gle, prepoznajem ja ironiju u ovome. A svejedno ću reći: da, tako je.

Svi potiskujemo svoju seksualnost u javnosti. Oni koji to ne rade, suočavaju se s reakcijama javnosti. Tko su oni da bi bili izuzeti od toga?
Nisam sigurna da smo se ovdje razumjele na isti nacin.

Ja sam rekla da se i meni ne svidja perje na guzici bez obzira s koje strane dolazilo, homo ili hetero. Ne lajkam ekstravagnciju u seksualnom javnom ponasanju ma sa koje strane dolazila.

Tako da ne govorim o implicitnom pokazivanju seksualnosti nego o seksualno neimplicitnom pokazivanju da ti je do nekoga stalo, da je taj netko tvoj, da ste vas dvoje par. Vidi opis Margarite.

Tu mislim da su homo osobe u velikom raskoraku sa hetero osobama sto se tice prihvacanja njihove izmjene znakova naklonosti u javnosti. A i inace.

Ono sto se kod hetero tolerira i cesto ne primjecuje, kod homo osoba ne moze proci liso.
Ne znam da li ce dobiti saku u glavu ili tek podsmjesljive poglede, ali je cinjenica da nece biti isto tretirani.

Tako je. :) Jebe mi se za njihove potrebe za intimnošću, kao što se njima, ako su imalo pametni, jebe za moje potrebe za intimnošću. Intimnost je, jebemu, intimnost.

I ne vrijedi to samo za njih. Dakle, krivo je reći što oni imaju željeti nešto što se ne uklapa u postojeće načine ponašanja. Ispravno je reći: Što ITKO ima željeti nešto što se ne uklapa u postojeće načine ponašanja, a ne željeti platiti cijenu ostvarivanja te želje u javnosti? Ma nemoj!

I nek se zna gdje je čije mjesto. Znam da si ti to pisala zgražajući se, a ja to ponavljam s punim uvjerenjem. Red je dobra stvar. Puno pomaže životu u zajednici.

I svi mi možemo željeti i želimo svašta. Pogrešno je imati uvjerenje da se naše željice ikog tiču i ikog zanimaju i da je itko dužan ugađati našim željama.

Ja imam dojam da intimnost poistovjecujes sa seksualnosti. Da pokazivanje intimnosti shvacas kao pokazivanje seksualne naklonosti i na seksualan nacin. Moze bit da se u tome razmimoliazimo jer ja ne dozivljavam intimnost s nekim iskljucivo kao seksualan cin.

Smatram da sam intimna i s prijateljicom s kojom ne dijelim seksualne sklonosti ali sam se nasla u dusevnom, intimnom dijelu.

Svijet nema nista s time.

I ne, ne mislim da je svijet duzan udovoljavati nasim zeljama, ali isto tako ne mislim da su ljudi/svijet duzni onemogucavati necije zelje samo zato jer...eto...ne zele da se dva pedera vode za ruke.

Ja volim red na blagajni. Jako volim. I popizdim žešće kad mi se netko zalijepi za leđa i sopće mi za vrat. I jako ga želim ozlijediti tada. I imam to pravo željeti. Nemam pravo ostvariti tu želju.
Ovaj red o kojem pises nije red na koji ja mislim.
Pristalica sam pristojnog ponasanja u javnosti, postovanja reda i poretka, nesmetanja drugih , ali to nije bit javnog pokazivanja ili skrivanja homoseksualnih veza. Odnosa. Sto vec.

Oni nemaju pravo koje imaju heteroseksualni parovi, znam da im vjencani list nece to pravo dati na pladnju i da nece odmah postati prihvaceni kao ravnopravni clanovi zajednice i u ljubavnom smislu, ali mi se davanje zakonskog prava priznanja njihovog braka (a na jedan nacin i njih samih) cini dobrim korakom u tom smjeru.
Žao mi je što si ovako zaobišla ono što sam napisala i raspravljaš sa mnom, a na s tekstom koji sam napisala. Zato ću ponoviti to što si preskočila.
Sto da ti kazem na to? Nije te briga tko su i sto su ljubavnice, drolje, impotentni i drugi, pa tako i homoseksualci.
Eto, reci cu da nisi zato losa osoba ni homofob.
Mozda si osoba potpuno nezainteresirana za druge. Bavis se svojim poslom I svojim bliznjima i boli te briga za sve ostale,
Takva si kakva jesi. Nemam uopce namjere vrednovati to kao dobro ili lose. Ili homofobno.

Razumijem obojnost prema cvilidretosti.
Bez obzira dolazila ona sa homo ili hetero strane.
Ali isto tako razumijem i osjetljivost homoseksualnih osoba koje ce kao homofobiju progasiti i neciju nezainteresiranost za njihov nacin ziota.

Jebiga, cijena stoljetnom moranju prikrivenosti. Nije ni njima za zamjerit ako danas shvacaju kao homofobno i ono sto nema takve naznake.
Imam razumjevanja za potlacenu homoseksualnu skupinu.

Ono sto ne razumijem je Emericijevo inzistiranje na simbolici braka koja ce po njemu biti ugrozena pravom homoseksualaca da stupe u bracnu zajednicu po danas postojecim zakonima.
Unda ga je malo uvatia u djir i napravio svoj neki…ajmo rec…umjetnicki performans izvukavsi jednu rijec iz njegovih postova koja je njegov stav, ali moram reci da i ja, koliko god se trudila shvatiti zasto homoseksualni brak ugrozava heteroseksualni, nisam iz Emericizijevih postova uspjela dokucit nista viseosim simbolike.
Asocijacije na ...kad vec zele, neka budu drugaciji i to pokazu javno... su mi bile na ruzicasti trokut koji su homoseksualci morali nositi u vrijeme nacizma.
Na javno obiljezavanje "manje vrijednih" na osnovu seksualnih preferencija.

Da se razumijemo, Emericija smatram pametnom i obrazovanom osobom, civilizacijskog kruga sireg od… picka, kurac, Dinamo okvira, a opet ne uspjevam vidjeti razlog zasto homoseksualni brak ne bi trebao biti isti kao heteroseksualni. Njegovo pisanje me podsjeca na pjesmu 4 M …idem i ja….ne ti ne!…a zasto ne?…zato jer ne!
Oni se trebaju uklpoiti u postojece zakonske okvire ali ne na nacin heteroseksualaca. stvarno mi nije jasno na koje se razlicite nacine moze uklopiti u nesto sto je prilicno rigidno kao sto su to zakonski propisi.

I ja sam osoba koja voli mir i netalasanje, ne volim promjene, ako nista drugo, zahvaljujuci godinama koje doprinose “ne talasaj stavu”, ali u ovom slucaju stvarno ne vidim cime bi i na koji nacin moj status ubracene osobe u heteroseksualnoj vezi bio narusen ili manje vrijedan ako bi isti taj status imale osobe u homoseksualnoj vezi.
Ok, kuzim da su neke nelagode na iracionalnoj razini i da nema logicnog objasnjenja za njih, ali maskiranje tih neracionalnosti pod rijecju…simbol, simbolika…mi ne drzi vodu.

Citala sam nekad na psihologiji na forumu sto su ljudi homoseksualne orijentacije pisali, koliko su zeljeli da nisu to sto jesu, ne radi sebe samih nego radi mogucnosti da ih drustvo prihvati kao jednakovrijedne clanove i mogu reci da mi je bilo bas tesko. I zao sto se osjecaju tako kako se osjecaju.
A osjecaju se ne zato jer su homici, nego jer ih drustvo smatra manje vrijednima. Da su jednakopravni clanovi zajednice sa istim pravima koja ima hetero vecina, mislim da bi im bilo bolje u kozi.
Zao mi je sto vise ljudi ne gleda tako na to.
Emericzy

Post 19 May 2013, 07:19

ex anais » wrote:

Znači ti si i Stipe i Mara koji su u nasilnom braku, i Jure i Ane koji su u braku gdje odgajaju djecu da treba mrziti različite od sebe... ali bome nisi i nećeš biti u braku u kojem su Jure i Šime.
Brak- to sam ja! Svašta sam čula, ali ovako nešto nisam. Moj copyright nije vezan uz nešto što ima svaka šuša jer moj brak nije i ne može biti isti kao nečiji drugi. Ti ni manje ni više nego imaš copyright na brak odnosno copyright na brak te definira, određuje. Ne čak ni brak nego copyright na brak. :S I ako se Jure i Šime ubrače, ti više ne znaš tko si.

Pa ti maltene zaslužuješ da se brak nazove po tebi i da se to stavi u Ustav.

Rekla sam da više neću i neću, ali kad već prozivaš interpretacijama o nama, nisam mogla odoljeti. :o
Iz čiste odbojnosti prema mojem gledanju na stvar izmišljaš i iskrivljuješ stvar. Hajde, nemoj.

Ne, nisam rekao "Brak- to sam ja!" To je reklo tvoje gnušanje.

Ne, ja nisam "Stipe i Mara koji su u nasilnom braku, i Jure i Ane koji su u braku gdje odgajaju djecu da treba mrziti različite od sebe". Nikad to nigdje nisam ni rekao niti implicirao. I tu iz tebe provaljuje gnušanje. OK; ti imaš na to pravo, pa i na izražavanje gnušanja u javnosti, ali to nije rasprava. Tebi do rasprave očito nije.

Da, ja sam jako bolno svjestan što 'moj' brak u praksi često znači. Ti vjerojatno nisi svjesna -- ili namjerno zanemaruješ svijet o tome -- da će i gay brakovi biti svakojaki, pa i ovakvi koje opisuješ. Gay odnosi u prosjeku nisu ništa manje nasilni (možda su i više) od heteroseksualnih. Pederi u prosjeku nisu ništa manje zatucani idioti (možda su i više) od heteroseksualaca. Njihovi brakovi neće biti ništa bolji od heteroseksualnih, a zbog dodatnih će društvenih pritisaka i određenih pederskih tradicija u prosjeku možda biti i lošiji, pa se tvoje riječi u kojima pokušavaš karikirati 'moju' vrstu braka pogotovo odnose i na gay 'brakove'. I time je tvoj karikatura potpuno promašena.

Da, ja sam za moj vlastiti brak i za brak Stipe i Mare i Jure i Ane i za gay zajednicu nalik na brak. Za svaki u kojemu partneri žele biti i svojevoljno ga biraju. Samo bih volio da svi mi u našim brakovima i 'brakovima' budemo pametniji. Jer odnos unutar braka ne ovisi o etiketi nego o našoj pameti, volji, obrazovanju, običajima sredine itd. itd. I volio bih da se zna da je moj brak onako, specifičan. Kao što će i gay 'brak' biti specifičan na svoj način. I razviti svoje simbole ( : unda : ) pa mu moji nisu potrebni.
Emericzy

Post 19 May 2013, 07:40

..a unda » wrote: tebi nitko nista nece oduzeti, a ako ti vjerujes da ti se tim brakom tebi kao tebi (nije valjda tebi kao pripadnosti, jel tako da nije, sam si naglasio ono..ja ja..ili ja pa ja, ne znam sad kako si tocno rekao) nesto oduzima, stovise..ako zaista osjecas da ti se nesto oduzima, onda imas neki problem koje se nece rijesit, nece ostat na tom tvom (jednom) simbolu.
Veliš, meni nitko ništa neće oduzeti... Hmmm.... Ako je tako, a koji će to kurac onda pederima dodati? Ako ja želim nešto besmisleno sačuvati za sebe, zašto se ti tako zdušno zalažeš da tu istu besmislicu daš pederima? Ne razumijem. Ili je važno ili je besmislica.

Meni je važno. I ja bih volio da si pederi osmisle neku svoju sličnu važnost. I oni će sami najbolje znati kakva je i u čemu se sastoji, kao što ja znam za moju.
nikakve stete nema za nikoga ako su homoseksualci u braku. ponavljam, nikakve stete. za nikoga.
Slažem se da nikakve štete nema da žive zajedno sa svim zakonskim pravima bračnih partnera. Dapače. Slažem se da će svima biti bolje tako.
uostalom, ne mozes ti nekim praznim zakonom sprijeciti ponasanje koje ne nanosi stetu nikome, stovise, radi se o najobicnijim, najosnovnijim nekim pravima. ako se ide na takva donosenja zakona, protiv prava, e onda se tu vec radi o nekoj represiji koja se otela kontroli, koja zalazi vec u crna podrucja.
Jasno. Zato se i zalažem za jednaka prava.
mislim, detalj jedan, pretpostavi da cak i bude donesen takav zakon, po meni sulud, kad ne bi bio opasan s predumisljajem i da se pojavi knjiga ili tekst gdje pise bez ikakvih nekih daljnih smislova, da su matetina i antun u braku..ono cisti opis situacije, sasvim jednostavna informacija.

tu bi knjigu, taj tekst trebalo cenzurirati? trebalo bi je povuci iz prodaje? autor bi bio nepismen? izdavac kaznjen? maticar koji ce sluzbeno izreci homoseksulanom paru..cestitam, sad ste u braku.. bit ce izbacen s posla?
Bedasto pitanje. Stradaju li sad pisci i izdavači zato jer im u knjigama pišu gluposti? Ne. Zašto bi onda stradali u ovom slučaju?
daj se malo uozbilji. ili barem kazi sto se krije iza tih tvojih simbola, a ne zelis otvoreno reci?
Ne. Neću. To je posebna tema, silno je opširna i komplicirana i u nju sam utukao godine rasprave na haeru. Koga zanima nek potraži po tamošnjoj arhivi. Narav braka jedna je od četiri-pet tema o kojima sam najviše pisao. I jebe mi se živo u ovom trenutku razumijete li vi moj odnos prema braku ili ne. Za ovu je raspravu to nevažno.

Ja ne raspravljam o naravi braka nego o važnosti simbola.

Simboli se ne otimaju. Oni se stvaraju i ispunjavaju se sadržajima. U suprotnom imaš Che Guevara chips s okusom ljute paprike i Nelson Mandella čipkaste gaćice i svastika vješalicu za kape i šešire. Može se to, nitko ne pogine zbog toga, živi se i s time normalno, ali mi nije drago.
tim putevima se taj problem ne moze rijesit.. tu se radi o ja ja i tim putem treba ici i eventualno zapitati za pomoc, ako se ne moze sam izaci iz tog vrzinog kola.
a ako se zeli rijesiti na nacin ja mi oni, onda to prelazi granicu individualnog i simbolicnog konflikta i razvija se u nesto sto je sve, ali nije nikako simbolicno. simbol se u tom slucaju vrlo lako odbacuje, nesto kao prvi stupanj rakete, cemu prvi stupanj iskljucivo i samo tome sluzi, nuzan je stovise.
Pa, ne sjećam se da je gay zajednica vikala "hoćemo dogovor". Vikala je "hoćemo brak!" Dakle, sami žele iz svog vrzinog kola, vičući ja, ja ja! :ne zna:
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 19 May 2013, 10:00

Danima se mislim dal da napisem koju svoju na ovu temu ili pak ne...

I eto,odlucih se,...

Zasto je ova tema privukla toliku privlacnost kad u ovoj drzavi postoje puno veci problemi od ovog?

A sad da reknem koju i o ovoj temi...

Moj je stav da svatko moze radit od svog zivota sta oce,ako se homosexualci zele zenit/muzinit (ili kako vec?),nek se zene,ali im nebi dozvolija pravo na usvajanje dice,jer mi je neprirodno (cak se grozim samoj pomisli na to).

Zasto?

Zato jer ne mogu zamislit da dijete od toliko i toliko godina odgaja takav par,a pogotovo sto je protivno zakonima prirode,jer kako cinjenice vele,dijete je rezultat musko-zenskih aktivnosti,i nikakvih drugih.

Dobro,sad dolazimo do protuprirodnih radnji koje covjek u svom svakodnevnom zivotu radi,a to je npr. let avionom ili jurcanje automobilom,a poznato je da se tijelo jedino prirodno ponasa u nnegovoj prirodnoj brzini hoda,do 4 km/h. No,ovo vec prelazi u neke folozofske teme,pa tu stajem.

Eto,nadam se da nisam poremetija necije stavove svojim razmisljanjem.
..a unda
Undaminator

Post 19 May 2013, 11:48

Emericzy » wrote:
Veliš, meni nitko ništa neće oduzeti... Hmmm.... Ako je tako, a koji će to kurac onda pederima dodati? Ako ja želim nešto besmisleno sačuvati za sebe, zašto se ti tako zdušno zalažeš da tu istu besmislicu daš pederima? Ne razumijem. Ili je važno ili je besmislica.
..malo si ti zesce zabrijao. :D
gle, ne znam hoce li sta kome brak dodati, ali sigurno je da se tebi nece nista oduzeti nekim brakom ante i mate. ti neces prestat bit emerici, ako su ante i mate u braku. jedino, ako ti tako odlucis, a u tom slucaju, sto se tu moze. sto se tu moze ako ces ti sebe gledat..ili ako mislis da ce neko drugi tebe gledat drugacije, samo radi razloga da su ante i mate u braku. :D

ti jednostavno nemas sta sacuvati, u tom bracnom smislu, jer nista nisi ni imao. tj, ako si imao, onda je to tvoja ideja koja je samo tvoja i ocito, kako sam shvatio, s drugima je do sada nisi dijelio, nego je to bila neka tvoja ideja i ta tvoja ideja ce i dalje ostat, neces je morat dijelit ni s antom, ni katom, ni matom, kao sto je ne dijelis ni sad sa npr stivenom i kurakaom.

ako ti mislis da ces ti brakom ante i mate, elvire i rozalinde, ti nesto izgubiti, da ces biti manje vrijedan, da ces biti manje emerici, manje slobodan, s manje prava, da ce tebe neko readi toga manje volit, e onda su tu ne radi o nekom argumentu, raciju..nego se radi o necem drugom.
Meni je važno. I ja bih volio da si pederi osmisle neku svoju sličnu važnost. I oni će sami najbolje znati kakva je i u čemu se sastoji, kao što ja znam za moju.
ma to sam rekao da ti odredis svoju distinkciju samo kao eto, provokacijicu neku, neki fidbek tebi samom, nakon sto si vec nekoliko puta ponovio da homoseksulaci sami odrede na koji nacin ce tebi bit prepoznatljivi i oznaceni, a da ti se vec koristis necim oznacenim sto nije potrebno isticati kao oznaku.

zasto mislis da je taj brak, ili sto vec..vaznost? zasto to definiras kao..vaznost? i to tebi? zasto jer je njima to vazno, ako im je vazno? samo zato? pa onda, ako je njima to vazno, e onda je i meni? ono, identifikacija suprotnoscu neka mozda? mozes se identificirat tek kad je neko drugi identificiran ili stovise, kad ga ti identificiras da ne bi morao sebe, pa tek onda..nekako, nekim tim putem, pristajes na sebe? :D
ili, da malo mozda oslikam iako nije bas najprecizniji primjer.. kako neko moze bit hrvat, a da nema srba? :D

Slažem se da nikakve štete nema da žive zajedno sa svim zakonskim pravima bračnih partnera. Dapače. Slažem se da će svima biti bolje tako.
dakle, nema stete da zive u braku.. :D
Jasno. Zato se i zalažem za jednaka prava.
..dakle, i za pravo na brak. :D

Ne. Neću. To je posebna tema, silno je opširna i komplicirana i u nju sam utukao godine rasprave na haeru. Koga zanima nek potraži po tamošnjoj arhivi. Narav braka jedna je od četiri-pet tema o kojima sam najviše pisao. I jebe mi se živo u ovom trenutku razumijete li vi moj odnos prema braku ili ne. Za ovu je raspravu to nevažno.

Ja ne raspravljam o naravi braka nego o važnosti simbola.
pa dobro, nemoj, ne zelim na silu da govoris o necem prema cemu imas otpor. :D
ne znam u sto si ti utukao godine na haeru, ali to je bila tvoja volja, ne moja, jos mi samo fali da idem tamo trazit postove.. :D
da, tako je, tvoj odnos prema braku ovdje nema nikakve veze. to je tvoj odnos, kakav jest da jest, kakav i bilo ciji drugi.
mislim ono, sta sad..ako je tebi nesto toliko vazno da ti se skoro radi o emerici ili neemerici, onda fino skupi postove sa haera, posalji u ustavni sud ili sabor i napisi im.. na ovo sam utukao godine na haeru i ovdje su argumenti o tome sto je za mene brak. molim da me na osnovu tih argumenata uvedete pod neku tocku u ustav republike hrvcatske. npr pod.. tocku sest, alineja sedam..emericijev brak..i nadalje u tekstu zakona.. jebacemo svakog ko se takne u emericijev brak. potpis..ivo josipovic. :D

a ako raspravljas o vaznosti simbola, onda fino otvori pdf semantika, semiologija, simulakrum i pisi o onom sto te tisti. :D
Simboli se ne otimaju. Oni se stvaraju i ispunjavaju se sadržajima. U suprotnom imaš Che Guevara chips s okusom ljute paprike i Nelson Mandella čipkaste gaćice i svastika vješalicu za kape i šešire. Može se to, nitko ne pogine zbog toga, živi se i s time normalno, ali mi nije drago.
ma kako se ne otimaju. ne mozes ovdje deset stranica pricat da ti neko zeli otet neki simbol i onda da das tome na tezini, kazes odjednom..simboli se ne otimaju. :D
mislim, odluci se, jel. znam da ti to nije drago, ali..normalnije se onda zivi, veselije.. :D
Pa, ne sjećam se da je gay zajednica vikala "hoćemo dogovor". Vikala je "hoćemo brak!" Dakle, sami žele iz svog vrzinog kola, vičući ja, ja ja! :ne zna:
pa sta bi se homoseksualci to trebali dogovarat sa herteroseksualcima? e, oce brak i sta sad? kazes im kao u onom vicu kad je mujo pitao gdje mu je cekic, kazes..ma na ti brak, jebote brak..

naravno da oni moraju bit u vrzinom kolu jer su ih drugi u to kolo stavili. nisu oni u vrzinom kolu atomatski kao homoseksualci, kao sto to nisu automatski i heteroseksualci. tesko je ne bit u vrzinom kolu..u kosmaru stovise, ako ne mos u splitu prosetat bacvicama , a da te ne premlate zato jer si homoseksualac.
i onda jos ides rec, sami su to trazili, sami su znali da ce kao homoseksualci bit u vrzinom kolu
jedno je vikat ja ja ja hocu ista prava (ili jednaka prava, da me se sad ne hvata na svaki detaljic), kao i emerici, a drugo je vikat ja ja ja ne zelim da ti imas jednaka prava, izmisli ti svoja prava koje ce se zvat..jednaka homoseksualna prava, a ti moja prava pusti na miru..nadji ti svoja prava, ja ti ne branim da ih nadjes i zalazem se za sva tvoja prava da ti sam sebi nadjes prava koja nisu i moja prava. :D

emerici, bucas, brate i to zestoko bucas. ti na sve odgovaras (osim na neka konkretna pitanja), sve okreces kako tebi odgovara, kao da trgujemo necim, pa ko ce koga zajebat.

koliko god ti mislio da je nesto funkcionalno nevazno, a simbolicki vazno, koliko god ti mozda mislio da si razlika od ovih kojih se mozda zgrazas, ovi koji skupljaju potpise za ovaj neki referendum, nije ti misljenje i stav bas nesto razlicit od njih, koliko god ti mislio i vidio da je oportuno na neki nacin se ogradit od njihove agresije.
svi mi intimno imamo neki odnos, vece ili manje prihvacanje, vecu ili manju zbunjenost necim sto smatramo novim ili sto smatramo da nam remeti nas neki red kojeg smo jedva nekako u nama dosegli ili ga naucili, pa smo umorni i preumorni postali da bi se mijenjali, svi se mi odnosimo prema ljudima i pojavama nekako..najbolje sto u tom trenutku mozemo..ili cak najgore, mozda zato jer bas tako zelimo, a mozda zato jer u tom trenutku bas tako i ne zelimo, nego smo jednostavno u tom trenutku slabi, neinformirani, komodni, nismo jeli, nismo spavali ili ne znam sto vec.

ali, kad ta nasa intimnost, na koju imamo potpuno prava, pocne prerastati u nesto sluzbenije, poput npr toga da se se u ustav izricito stavi da je brak zajednica muskarca i zene, onda to to vodi necem drugom, onda je to vec jedno zasvim konkretno zakonsko uporiste iz kojeg se dalje razvijaju konkretni zakoni, reguliraju konkretni odnosi.
ne moze se rec..pa to je samo simbolicno tj u nekom smislu..ok, potpisat cemo kapitulaciju, ali ne bezuvjetnu, dajte nam barem koju simbolicnu tocku, uvjet na koji necemo pristat, tako da imamo iluziju da nismo potpuno pokoreni, tj da sacuvamno koliko toliko nase neke intimnosti.

nije to tako. nema u ovom bracnom slucaju nikakve (takve) simbolike i ti to dobro znas, simbolika se tu koristi samo kao kukavicje jaje dosta agresivne ideje koja trazi svoje mjesto i nacin kako opstati, kako dobiti na vremenu..nista drugo. :kokice:

a sa terminolske ili koje vec strane, do kojeg se vec atoma zeli ici, nikakvog razloga nema da homoseksualci ne stupe u brak.
buduci da se to vec sad ne moze drustveno, civilzacijski, kulturoloski osporiti, onda se ide osporavanjem braka, govoreci da to nije brak.
drugim rijecima, radi se o ovom.. ako su dokazi protiv tebe, ospori dokaze. ako su zakoni protiv tebe, ospori zakone. ako su i zakoni i dokazi protiv tebe, vristi kao da ti kolju simbol. :D
Perzefona

Post 19 May 2013, 13:06

Bara huda » wrote:
Ja imam dojam da intimnost poistovjecujes sa seksualnosti.
Ha? Ne znam kojom si logičkom akrobacijom došla do toga.
Da pokazivanje intimnosti shvacas kao pokazivanje seksualne naklonosti i na seksualan nacin.
Gle, pokazivanje intimnosti je oksimoron. Kužiš? To je drvena peć. Intimnost je po definiciji - well, intimna. Neizložena javnosti. Prema tome, ja ne mogu vidjeti ničiju intimnost osim ako ju on ne izloži. A tad prestaje biti intimna i postaje javna.

Ako seksualnost i njezinu manifestaciju smatram intimnom, to ne znači intimu smatram seksualnom, i nikakvom drukčijom. Ne znam kako da to objasnim.

Intima nije isključivo seksualna stvar, ali seksualnost jest intimna stvar.
Ali isto tako razumijem i osjetljivost homoseksualnih osoba koje ce kao homofobiju progasiti i neciju nezainteresiranost za njihov nacin ziota.
Uh, ovo si dobro rekla. :) Ni ja ne bih tako uspješno izrazila što mi zapravo smeta. Da, smeta mi što im nije dovoljno da ih poštujem, uvažavam, podržavam i to na način na koji nastojim poštovati i uvažavati svako ljudsko biće.

Ja znam da je njima teže, kao što je teže svima koji su drukčiji. Ali ne možeš ustrajati na tome da itovremeno budeš i drukčiji i isti. Imaš pravo ravnopravnost, imaš sva ljudska prava, treba ti dati i posebna prava koja proističu iz tvoje drukčijosti, al nemoj me zajebavat s istosti.

I nisu samo gejevi takvi.

Imam susjeda koji je u kolicima. Živi u prizemlju. Naša je zgradica mala i imamo veliku okućnicu. On živi u prizemlju. Svi, baš svi susjedi, koji su suvlasnici i okućnice, listom su se složili da on napravi stazu koja vodi iz njegovog balkona kroz dvorište prema parkingu, zato što do haustora vodi nekoliko stepenica po kojima kolica ne mogu. I on sad ima izlaz sa svoga balkona kroz dvorište do parkinga, gdje parkira.

Ali... ali... s prednje strane zgrade, pred samim ulazom, jedno je parkirno mjesto za invalide. Na kojem on nikad ne parkira. Jer ima izlaz ravno sa svog balkona na bočni parking. Uglavnom ni drugi susjedi ne parkiraju, al ponekad se dogodi da ne bude mjesta, pa neki susjed i tamo ostavi auto, znajući da je susjed parkiran bočno, pred svojim balkonom. I što se tad dogodi? Susjeda doleti kao furija, prijeti paucima i policijom, vrišti ko nespašena da je to njihovo parkirno mjesto. Zvoni ljudima, stavlja uvredljive ceduljice na brisače i slično. I tako... susjed uredno parkira na mjestu koje mu je praktičnije, jer je praktičnije, jel. Al pobjesni kad mjesto za invalide na parkingu nije prazno, jer samo on ima pravo na to mjesto. Takvo ponašanje bitno mi umanjuje empatiju za njegov problem. Jel shvaćaš što govorim i čemu ova usporedba?
Tea Tree

Post 19 May 2013, 13:17

Meni ovo s otimanjem simbola zvuči kao kad neka dama :zubo: kupi haljinu na sniženju i dobije slom živaca jer njena poznanica želi istu takvu haljinu. Onda je pokušava odvratiti od kupnje iste haljine, a uvjeravanje ponekad traje danima. Ako ne uspije u tome, ljuta je na poznanicu bar mjesec dana, a i kasnije u razgovoru voli spomenuti da je to ona Maja koja uvijek kupuje istu robu kao ona. :D
Ljuta je i na svaku u gradu koju vidi da nosi "njenu haljinu" jer šta ima svaka šuša nositi isto što ona nosi.
Malo je zajebano što konkretna haljina nije njena vlastita kreacija nego haljina kupljena na sniženju u jednom od 50 takvih dućana u gradu. :D
Perzefona

Post 19 May 2013, 13:51

Uopće ti nije loša metafora s tom haljinom. :)

Samo nezgodno je s tim metaforama što se daju razvlačiti i tumačiti. Eto, ja bih npr. rekla da toj Maji haljina loše stoji jer nema cice, a ja imam, i da joj je predugačka. A onda bi Maja popizdila i lamentirala o svojim pravima da nosi istu haljinu kao ja i da ja njoj hoću zabraniti da za svoju lovu kupuje i nosi haljinu koju ona hoće. :zubo:
Eks

Post 19 May 2013, 13:55

Emericzy » wrote: Iz čiste odbojnosti prema mojem gledanju na stvar izmišljaš i iskrivljuješ stvar. Hajde, nemoj.

Ne, nisam rekao "Brak- to sam ja!" To je reklo tvoje gnušanje.
Nije to gnušanje (gnušam se nad onim nesretnicima sa štandova, ne nad tobom) nego snebivanje, nevjerica.
Ne, ja nisam "Stipe i Mara koji su u nasilnom braku, i Jure i Ane koji su u braku gdje odgajaju djecu da treba mrziti različite od sebe". Nikad to nigdje nisam ni rekao niti implicirao. I tu iz tebe provaljuje gnušanje. OK; ti imaš na to pravo, pa i na izražavanje gnušanja u javnosti, ali to nije rasprava. Tebi do rasprave očito nije.
Ne, nego pokušavam shvatiti zašto ti je prihvatljivo dijeliti simbol i s takvima, a ipak podvlačiš crtu kod pedera koji su također svakojaki.
Da, ja sam jako bolno svjestan što 'moj' brak u praksi često znači. Ti vjerojatno nisi svjesna -- ili namjerno zanemaruješ svijet o tome -- da će i gay brakovi biti svakojaki, pa i ovakvi koje opisuješ. Gay odnosi u prosjeku nisu ništa manje nasilni (možda su i više) od heteroseksualnih. Pederi u prosjeku nisu ništa manje zatucani idioti (možda su i više) od heteroseksualaca. Njihovi brakovi neće biti ništa bolji od heteroseksualnih, a zbog dodatnih će društvenih pritisaka i određenih pederskih tradicija u prosjeku možda biti i lošiji, pa se tvoje riječi u kojima pokušavaš karikirati 'moju' vrstu braka pogotovo odnose i na gay 'brakove'. I time je tvoj karikatura potpuno promašena.
Ne, nije promašena jer sam ja također toga itekako svjesna, čak mislim da sam napisala negdje upravo to. Taman posla da fetišiziram jednu skupinu ljudi i mislim da im cvijeće raste iz guzice. Kao da su sve žene mile i krasne, kao da su svi crnci mili i krasni. No to ne znači da im nije trebalo dati jednaka prava.

Ja cijelo vrijeme nastojim shvatiti što to znači kad ti kažeš "moj simbol" i otud sve ovo. No u pravu si, očito neću shvatiti, ti nisi dobro objasnio i to sve skupa nema smisla nego sad odlaziš u kompletno pogrešno shvaćanje i mojih riječi, a i provokacija koje su isključivo u funkciji da nekako nečim se objasniš.
Jer ja sam i znatiželjna. Ne gnušam se nego sam prokleto znatiželjna što to tebi znači, a da ne možeš dijeliti s pederima, a dijeliš ionako sa većinom ljudi.
Da, ja sam za moj vlastiti brak i za brak Stipe i Mare i Jure i Ane i za gay zajednicu nalik na brak. Za svaki u kojemu partneri žele biti i svojevoljno ga biraju. Samo bih volio da svi mi u našim brakovima i 'brakovima' budemo pametniji. Jer odnos unutar braka ne ovisi o etiketi nego o našoj pameti, volji, obrazovanju, običajima sredine itd. itd. I volio bih da se zna da je moj brak onako, specifičan. Kao što će i gay 'brak' biti specifičan na svoj način. I razviti svoje simbole ( : unda : ) pa mu moji nisu potrebni.
Ma ok. Sve sam ja to nacrtala u onoj plahti na koju nisi odgovorio (i sad govoriš da meni nije do rasprave pokušavajući svesti stvar na moj animozitet i nekakvo tobožnje gnušanje, a ne svoje neželjenje objašnjavanja - ako ne želiš objasniti, zašto si onda počeo raspravu i zašto u njoj ustraješ?) i nikako mi nije jasno zašto bi ljudi koji se žele uklopiti trebali izmišljati cijeli sustav simbola i biti označeni u društvu, ali dobro, nećeš objasniti, nećeš, tvoje pravo. Da si na početku rekao "ne želim da imaju brak jer ne želim" nitko se s tobom ne bi upuštao u raspravu. Nije trebalo ovoliko postova vrćenja oko te rečenice. Da netko to drugi napiše takvu rečenicu, naprosto bih slegla ramenima i odmahnula rukom, ali pretpostavila sam pa neće valjda Emericzy tvrditi "zato jer je to tako! neću! neću!" i podvaljivati to pod argument. Očito sam pogriješila.

Jer kad se ne objasniš ostaje mnogo prostora za učitavanje. A ti se uporno ne želiš objasniti i onda nam spočitavaš da ti učitavamo. To je nepošteno. Samo ponavljaš nešto o simbolu i očekuješ da to uzmemo zdravo za gotovo jer si ti Emericzy i jer nisi rulja sa štanda. Zašto bi se ičije mišljenje uzelo zdravo za gotovo i reklo: Ok, Emericzy, imaš ti pravo i to posve ima smisla, ako nema smisla i ako ponavljaš nešto što apsolutno nikome nije razumljivo. Ili objasni ili odustani, ovako jednostavno nije fer. Vrtiš nas da se vrtimo u krug s tobom. I onda kažeš "Dosta vrćenja u krug" kao da smo mi započeli ringišpil. Nije ti to neka fora. Kao ni to upućivanje na tvoj cjelokupni opus s fhra. Nitko ovdje to nije dužan znati. I to govoriš nakon ovoliko stranica rasprave. Ta mogao si odmah, uštediti sebi i nama vrijeme. Jer nitko iz ove rasprave nije shvatio ni naučio ništa osim da se ne dira u tvoj simbol. Za koji ne znamo što jest. I sad ćeš ti reći da ne moramo ni znati. I krug se opet zatvara.
Tea Tree

Post 19 May 2013, 15:12

Perzefona » wrote:Uopće ti nije loša metafora s tom haljinom. :)

Samo nezgodno je s tim metaforama što se daju razvlačiti i tumačiti. Eto, ja bih npr. rekla da toj Maji haljina loše stoji jer nema cice, a ja imam, i da joj je predugačka. A onda bi Maja popizdila i lamentirala o svojim pravima da nosi istu haljinu kao ja i da ja njoj hoću zabraniti da za svoju lovu kupuje i nosi haljinu koju ona hoće. :zubo:
A, što ako Maji haljina stoji barem jednako dobro kao i tebi ili čak bolje? :zubo:
Prestala bi je nositi?

Možda bi Maja rekla ko te jebe, ja ću kupiti i nositi haljinu, bilo tebi pravo ili krivo. :D
..a unda
Undaminator

Post 19 May 2013, 15:49

Tea Tree » wrote:Meni ovo s otimanjem simbola zvuči kao kad neka dama :zubo: kupi haljinu na sniženju i dobije slom živaca jer njena poznanica želi istu takvu haljinu. Onda je pokušava odvratiti od kupnje iste haljine, a uvjeravanje ponekad traje danima. Ako ne uspije u tome, ljuta je na poznanicu bar mjesec dana, a i kasnije u razgovoru voli spomenuti da je to ona Maja koja uvijek kupuje istu robu kao ona. :D
Ljuta je i na svaku u gradu koju vidi da nosi "njenu haljinu" jer šta ima svaka šuša nositi isto što ona nosi.
Malo je zajebano što konkretna haljina nije njena vlastita kreacija nego haljina kupljena na sniženju u jednom od 50 takvih dućana u gradu. :D
:zubo:
..je, je, ima tu nesto. na vise razina.. od imati jednako biti, preko tudji simbol necemo svoje ne damo, pa do simbol i hrvati.. :D
Perzefona

Post 19 May 2013, 15:53

Tea Tree » wrote: A, što ako Maji haljina stoji barem jednako dobro kao i tebi ili čak bolje? :zubo:
Prestala bi je nositi?
Ne bih. Jer to je, ovaj, nemoguće. Ja imam cice, za razliku od Maje, ako ti je taj detalj promakao. :o :zubo:

(Al kad si baš zapela, priznajem da bih popizdila da nosi moj parfem. :o Iako sam i za to svjesna da na svakoj koži miriše drugačije.)
Možda bi Maja rekla ko te jebe, ja ću kupiti i nositi haljinu, bilo tebi pravo ili krivo. :D
Pa to bi joj bilo najpametnije. :D
A ne da me uvijeno tjera i očekuje od mene da tvrdim da njoj stoji isto kao meni, a meni stoji ljepše. :raspa:

Pritom je meni jasno da će njezina Sandra tvrditi da njoj stoji bolje. A meni bi svi muškarci potvrdili da meni stoji bolje. I obje sretne.

Mislim, kao da inače svijet nije prepun neprikladno odjevenih ljudi. :ne zna:
  • Information