Kako me živcira...

Razgovor ugodni, divan natenane
Zekoslawa

Post 02 May 2013, 12:52

:gaah: :gaah: :gaah:

Izludit će me. :gaah:

Sad me zvala gospođa žena-zmaj direktorica i sad odjednom da eto ona ipak nije sigurna, pa ne zna ona bi li ona mene uzimala na staž, pa ona bi mene u radni odnos na godinu dana, ali u Zadar, pa mi zbroji 95 umjesto 140 kartica... Pa da bi ona da dođem u Zagreb, pa ćemo nakon toga odlučiti šta ćemo... :gaah:

Ne mogu, ja se ne znam nositi s tim muljažama i lažima i svim i svačim. :zecocry:

I neka mi netko objasni tu logiku jer ne kužim, majke mi, ne kužim. Pogubila sam se. Šta oće od mene. Prijava na 1600 + dodatno po kartici nije joj opcija. A to joj je najjeftinija opcija. Znači, opet oće od mene da idem u Zadar. Zašto je tako zla? :zecocry:

Blesava

Post 02 May 2013, 13:47

Zekoslawa » wrote::gaah: :gaah: :gaah:

Izludit će me. :gaah:

Sad me zvala gospođa žena-zmaj direktorica i sad odjednom da eto ona ipak nije sigurna, pa ne zna ona bi li ona mene uzimala na staž, pa ona bi mene u radni odnos na godinu dana, ali u Zadar, pa mi zbroji 95 umjesto 140 kartica... Pa da bi ona da dođem u Zagreb, pa ćemo nakon toga odlučiti šta ćemo... :gaah:
Ček, jebemu! Jel joj možeš reći da je prema tvojoj evidenciji-matematici-nečemu, to 140 kartica pa ju moliš da provjeri? :trep:
Moraš to moći izgovoriti :ne zna: Fino, mirno i uljudno, ali moraš :grli:

(Valjda je jasno - ne moraš ništa, ali bilo bi mudro moći se i znati se zauzeti za sebe :ne zna: )

Glede staža - jel možeš doći u Zg na razgovor? :ne zna:
Putem se nabriješ na "zauzimanje nejebavajućeg stava", unaprijed odlučiš na koje opcije ćeš pristati, a na koje ne i mirno joj to izrecitiraš u zgodnom trenutku.
Doduše, nema ništa loše u tome ni da po potrebi kažeš da ti treba vremena da razmisliš i da ćeš joj se javiti kroz dan-dva-tri-pet. :ne zna:

Meni, naime, pomaže ako se unaprijed pripremim. Pomaže i ako unaprijed generiram što više mogućih opcija koje će mi ponuditi, i onda o svakoj od njih unaprijed razmislim.

Ali najviše mi pomaže ako se unaprijed nabrijem i naljutim na nečiji bezobrazluk iz prethodnih koraka. :E

Ne mogu, ja se ne znam nositi s tim muljažama i lažima i svim i svačim. :zecocry:
Možeš, možeš! Samo ti treba dobra priprema i predviđanje mogućih koraka... :bicedobro:
:grli:
I neka mi netko objasni tu logiku jer ne kužim, majke mi, ne kužim. Pogubila sam se. Šta oće od mene. Prijava na 1600 + dodatno po kartici nije joj opcija. A to joj je najjeftinija opcija. Znači, opet oće od mene da idem u Zadar. Zašto je tako zla? :zecocry:
Logika je ta da gledaju samo svoje dupe i da iskorištavaju mlade ljude za sitne novce!
Logika je i ta da se vode i onim "ako ti nećeš, ima 'ko hoće" što najčešće pali :gaah: , ali logika je i ta da po potrebi blefiraju.

Nekako si mislim da će kandidatima koji im vrijede i koji su se pokazali kvalitetni i dobri (a ti već jesi, inače bi te davno odjebali :ne zna: ), ponuditi i bolje uvjete budu li im kandidati pokazali zube. Nježno, ali ipak :D

Držim ti fige da odlučiš što ti je prihvatljivo,a što ne i da se uspješno držiš svoje odluke... :grli:
Zekoslawa

Post 02 May 2013, 13:54

Fala ti, Blesono. :zecokiss:

Pa rekla sam joj da je bilo 140 i da je to 3500 kn. Onda je rekla da pobrojim, pa će mi isplatiti kad dođem u Zagreb. Pa sam joj rekla da mi treba novac jer mi je i taj Zagreb trošak, pa je rekla da će onda biti idući tjedan pare. Ali ja njoj ništa ne vjerujem. Ništa živo. I rekla sam joj da je jasno i meni i njoj da je 1600 kn džeparac i da ja mogu pristati i na to, ali dakako u slučaju da mi ili plaćaju dodatno po kartici ili da imam dovoljno vremena da radim još nešto uz to. I da, rekla sam još nekih par stvari koje valjda treba reći i koje znače nekakvo kešenje zubiju, al svejedno, ja ne mogu na takav način razgovarati i ne mogu se obvezati ni na što ljudima kojima ne mogu vjerovati.

Mislim, mogu ja otići u Zagreb, ali to mi je ogroman trošak. Moram platiti stan ovdje i još potrošiti za put i dati štogod iz pristojnosti teti što me prima na mjesec dana i svašta nešto. Ma mislim, gadi mi se sve.Eto. :zecocry:
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 02 May 2013, 14:05

Ja sam razumio da povećava ulog. Zapošljava te na godinu dana na određeno ali s normalnom plaćom.

:zecohug:

A baš te lomi. Možda je vrijeme za jedno povijesno ne, ko ono Tito, Staljinu. :D

I što si joj rekla, daš opet kontemplirati? Štajaznam ako te varaju kad bi te kao trebali vabiti, ne znam kako će biti bolje poslije. Nije ona sigurno zabunom skinula 500kn i dodala xy kartica.
Blesava

Post 02 May 2013, 14:20

Zekoslawa » wrote:
Pa rekla sam joj da je bilo 140 i da je to 3500 kn. Onda je rekla da pobrojim, pa će mi isplatiti kad dođem u Zagreb. Pa sam joj rekla da mi treba novac jer mi je i taj Zagreb trošak, pa je rekla da će onda biti idući tjedan pare. Ali ja njoj ništa ne vjerujem. Ništa živo. I rekla sam joj da je jasno i meni i njoj da je 1600 kn džeparac i da ja mogu pristati i na to, ali dakako u slučaju da mi ili plaćaju dodatno po kartici ili da imam dovoljno vremena da radim još nešto uz to. I da, rekla sam još nekih par stvari koje valjda treba reći i koje znače nekakvo kešenje zubiju, al svejedno, ja ne mogu na takav način razgovarati i ne mogu se obvezati ni na što ljudima kojima ne mogu vjerovati.
Poslovni odnosi nerijetko jesu upravo takvi da u svakom trenutku imaš barem jednog dvoje kolega/nadređenih/podređenih kojima ne možeš vjerovati ni da je nebo plavo... Lakše je i mudrije kad tu varijeblu uvrstiš u formulu poslovne sreće pa znaš kako se prema kome (ne) postaviti.
Ono što se meni (osim nabrijavanja :zubo: ) pokazalo važnim je ton kojim razgovaraš. Onako kuuul :cool2: - ja imam svoj stav: želim raditi kod vas, dobro radim taj posao, spremna sam učiti i usavršavati se (blabla trkeljtrkelj :D ), mogu vam ponuditi to-i-to, ALI... ALi, ne mogu pristati na taj novac, toliki godišnji odmor i takve uvjete jer...blabla... :raspa:
Onak' - šteta :hekla:
Ovo s tih 1600 Kn je zajebano - kod mene na poslu svako toliko dođu pripravnici, doslovno se ubiju od posla za tih godinu dana (starije klegice ih temeljito i vrlo neljudski iskorištavaju), a potom dobiju nogom u dupe :(
Ok, omogući im se polaganje stručnog ispita što je put prema gore, ali je tužno... Razumljivo je da će netko s tolikom plaćom pokušati pronaći još neki dodatni posao ne bi li preživio...
Ili pare, ili vrijeme :raspa:
Mislim, mogu ja otići u Zagreb, ali to mi je ogroman trošak. Moram platiti stan ovdje i još potrošiti za put i dati štogod iz pristojnosti teti što me prima na mjesec dana i svašta nešto. Ma mislim, gadi mi se sve.Eto. :zecocry:
Nisam baš od početka pratila priču, ali jebemu mater! :gaah: :gaah:
Oni žele da dođeš mjesec dana radi edukacije? Radi nečega što treba njima (iako će to znanje ostati tebi :) ) ?
Ne bi li onda oni trebali platiti troškove? :gaah:
Blesava

Post 02 May 2013, 14:36

Karl Jozef » wrote:
A baš te lomi. Možda je vrijeme za jedno povijesno ne, ko ono Tito, Staljinu. :D
Yeap. Vrijeme je za Aquafresh :zubeki:

BTW, Zec, valjda je jasno da pokazivanje zubi ne znači i odustajanje od posla i vegetiranje narednih mjeseci. To samo znači nepristajanje na uvjete. Neke od uvjeta. Ako se to može nazvati uvjetima :rolleyes: To znači funckin' kompromis.

Ja sam prilično kasno naučila da sam na poslu počela bolje prolaziti kad sam se prestala ponašati kao da je razgovor s ravnateljem isto što i razgovor s Bogom. To je bio moj bug. Istina je da sam imala drugu pregovaračku poziciju jer sam već imala posao na neodređeno, ali sve za što sam se izborila, izborila sam se sjedeći uspravno i mirno i kompetentno razgovarajući o problemima.
Zanimljivo je bilo gledati da kad tako nastupim, ravnatelj se na moje oči vidljivo smanji za dva broja :rofl:

Doduše, i dalje tražim novi posao, ali barem više (tako često :facepalm: ) plačući ne odlazim na posao i s njega.
Štajaznam ako te varaju kad bi te kao trebali vabiti, ne znam kako će biti bolje poslije.
Slažem se. :ne zna:
Nije ona sigurno zabunom skinula 500kn i dodala xy kartica.
Naravno. Ne bi se zabunila za taj broj ali u korist Zec... :rolleyes:
Blesava

Post 02 May 2013, 17:08

Glupa, glupa, glupa vrtićka teta!!! :gaah:

Isuse, tko nam sve radi s djecom :facepalm:
Zekoslawa

Post 02 May 2013, 17:49

Uglavnom, Bleska, tetu nogom u dupe. :zubo:

Šta se pak mene tiče... Ja jednostavno ne mogu podnijeti te muljaže i sitni vez i tako sve to. Previše sam konkretna za takvo što. Nije mi se čak toliki problem ni postaviti, ni iskesiti zube po potrebi, pa malo je i samopouzdanje poraslo ovo vrijeme dok sam radila, međutim kad ja skužim da me netko tako mulja, ja se naprosto izbezumim. Dođe mi da joj kažem "Pa ženo božja, šta je tebi, koji ti je kurac, jes ti senilna ili luda il se praviš luda? Šta smo pričale nekidan, oš da te ja podsjetim, oš da te snimam, oš da zapisujem? Nemoj me zajebavat, okej?" :gaah: Ne mogu, ja jednostavno ne mogu pojmiti da je netko u stanju tako lagati i danas reći jedno, sutra drugo. Ja ću raditi i što god treba, ali samo me nemoj jebat u zdrav mozak i vrijeđati mi inteligenciju. Jednostavno se izbezumim od toga. Ono, reci pošteno "Na ti dvi iljade kuna, više od toga ne može", pa ću ja razmišljati, ali ovo... :mama:

Sve u svemu, mislim da blefira. Nakon što sam razgovarala s njom, zove me žena iz računovodstva i pita me još neke podatke jer ona sastavlja zahtjev. Kakav vražji zahtjev on sastavlja ako ova kaže da se tek trebamo dogovoriti? I drugo, oni su objavljivali i još objavljuju natječaje za zaposlenje u Splitu, Zagrebu i drugdje. Ergo, mislim da se ona nada da će me nekako do zadnjega trena navući na taj Zadar. Ali ne bu išlo.

Što se tiče tog Zagreba, da, oni će me kao poslati na tečajeve i što već treba, a ja si sama moram osigurati logistiku. Okej, drago je meni trknuti do Zagreba, nije problem, ali me frustrira što vidim da ja nikad ništa s njima neću znati, ne znam ni zašto idem, ni koji vrag. :gaah:

Ja sam prevoditelj, ne diplomat, dovraga i bestraga. I ja sam ozbiljna ženska, nemam ja živaca za ta nadjebavanja. :gaah:
Blesava

Post 02 May 2013, 20:08

Zekoslawa » wrote:Uglavnom, Bleska, tetu nogom u dupe. :zubo:
Ma... dolazim u napast da ju sutra pozovem na red, ali... can't fix stupid. :ne zna:
Dođe mi da joj kažem "Pa ženo božja, šta je tebi, koji ti je kurac, jes ti senilna ili luda il se praviš luda? Šta smo pričale nekidan, oš da te ja podsjetim, oš da te snimam, oš da zapisujem? Nemoj me zajebavat, okej?" :gaah:
Hm... koliko god razumijem poriv za takvim suočavanjem, s druge strane - mislim da bi bilo efektnije i jaednostavnije stvar postaviti kao "hm,...čini mi se da smo prošli put dogovorile tako-i-tako (tu izvadiš crnu tekicu i mudro listaš :D )" i onda dodati "ah, evo... tu piše točno ovako... - znate, ja Vam sve pišem, malo sam Vam dementna, hihihi..." :zubo:
Ili, možda pomogne nešto kao "vjerujem da ste se slučajno zabunili/smetnuli s uma, zaboravili..., jer smo ustvari dogovorile ovako... Nema problema, svakome se dogodi da nekad zaboravi :bicedobro: "
Ne mogu, ja jednostavno ne mogu pojmiti da je netko u stanju tako lagati i danas reći jedno, sutra drugo. Ja ću raditi i što god treba, ali samo me nemoj jebat u zdrav mozak i vrijeđati mi inteligenciju. Jednostavno se izbezumim od toga. Ono, reci pošteno "Na ti dvi iljade kuna, više od toga ne može", pa ću ja razmišljati, ali ovo... :mama:
Vjerujem da ti to vrijeđa zdravu pamet :grli: Jebiga, onda tu probaš sa suočavanjem vulgaris - "Ako ja Vas dobro razumijem, želite reći da mi ne date više od... /da moj posao-trud-vrijeme ne vrijedi više od 2 kKn? :eek: "
Sve u svemu, mislim da blefira. Nakon što sam razgovarala s njom, zove me žena iz računovodstva i pita me još neke podatke jer ona sastavlja zahtjev. Kakav vražji zahtjev on sastavlja ako ova kaže da se tek trebamo dogovoriti?
:facepalm: Usklađeni su boliglava :rolleyes:
I drugo, oni su objavljivali i još objavljuju natječaje za zaposlenje u Splitu, Zagrebu i drugdje. Ergo, mislim da se ona nada da će me nekako do zadnjega trena navući na taj Zadar. Ali ne bu išlo.
Eto. To je stav. :top:
Što se tiče tog Zagreba, da, oni će me kao poslati na tečajeve i što već treba, a ja si sama moram osigurati logistiku. Okej, drago je meni trknuti do Zagreba, nije problem, ali me frustrira što vidim da ja nikad ništa s njima neću znati, ne znam ni zašto idem, ni koji vrag. :gaah:
A da i ti malčice zablefiraš (umalo napisah zablesiraš! :) )?
Onako - trebaš znati blablanešto, jer ti se otvara neka druga mogućnost...?
Pazi, to mo'š samo ako znaš što radiš i ako si prilično sigurna u sljedeći njihov potez...
Ja sam prevoditelj, ne diplomat, dovraga i bestraga. I ja sam ozbiljna ženska, nemam ja živaca za ta nadjebavanja. :gaah:
Znam, da, jebeš se s dječjim vrtićem - u sličnom smo dreku :giggle:

ZaJEbavam se :grli:
Bara huda

Post 02 May 2013, 23:26

Hm, da :zec: , kao sto rekoh, men se cini da te zele te jebat nasuvo. :D

Prvo...nemas ti sta isjterivat pravdu ili krivdu s njima, tj. zenom-zmajem direktoricom.
Tvoje je da smireno kazes kako ti vidis stvar, da ti se cini da te varaju na broju kartica, na uvjetima koje mijenjaju od poziva do poziva i da sveopca slika njihove firme u tebi ne budi pozitivan osjecaj sto se tice fer poslovanja.
Da ti jesi mlada i zeljna posla, ali da ovakav njihov odnos ne uljeva povjerenje u medjusobnu suradnju na zadovoljavajuci nacin za obje strane.

Pricala sam muzu o tvom slucaju, procitala mu par tvojih postova, jbg. on je kategorican sto se takvih stvari tice i njegov je stav da ili odjebes sve to jer je previse muljaza i nejasnoca i da to ne moze dobro zavrsit ili da cijelu stvar prijavis uskoku, ozvucis se u razgovoru s njom u Zg i onda da se vidi ima li zakonskih prekrsaja na osnovu kojih bi se njihovo nemoralno i prevarantsko ponasanje moglo sankcionirati. :D

Ovo tvoje 1 600 kuna, je li to neto koje ces dobiti na ruke ili je to bruto od kojeg ce ti dalje odbijati porez ?

Gledaj, tvoja zelja za pravdom, pravicom i nevrijedjanjem inteligencije na osnovu onog sto je receno je pohvalana, ali takvu stvar si mozes priustiti na forumu hr gdje ces mozda biti banirana na neko vrijeme jer se bunis i nema vece stete, ali ne i u reali gdje ti egzistencija ovisi o konkretnim uvjetima ugovora a ne o rekla danas ovako a sutra onako.
Tvoje nije da istjerujes pravdu, tvoje je da kazes sto te smeta i da vidis mozete li se dogovorit nekako ili nikako. :ne zna:
Zekoslawa

Post 03 May 2013, 00:21

Ajme, Baro, nemoj me plašit. :zecoeek: Kakvi uskoci, pobogu, ja ću eventualno pobić koliko me noge nose i to je sve. :D

Ne znam, dok sam napisala tih par postova, u međuvremenu sam skužila da objavljuju natječaje i još me zvala ta teta iz računovodstva, tako da sam sad sve sigurnija da blefira. Tih 1600 je ono po programu stručnog osposobljavanja, nema tu više nikakvih odbitaka, ali to ionako ne daje ona, nego ministarstvo. To je i sama rekla, da je to njoj najjeftinije, ali sad odjednom to njoj više ne odgovara. Ništa mi nije jasno, života mi. Skoro smo došli do toga da ću ja to sve odjebat, pa sve ako mi misle ponuditi milijune jerbo ja naprosto više ne mogu podnijeti te ludosti. Dovode me u kognitivnu disonancu i sve manje imam volje raditi.
jednokratni klon

Post 03 May 2013, 02:03

Ja se ustručavam tu iskreno reć šta mislim, već dugo, jerbo nisam u poziciji da ikom pametujem, a i pesimistična sam nekako po prirodi, ali iskreno, nakon dva mjeseca iskustva s nečim sličnim, ja bih to odjebala da bi perje frcalo. Pizda im materina, baš se raspizdim kad to čitam. Nema tu ništa dobro, izvozat će te ko mladog majmuna i onda će nać drugog. Sorry. Jednostavno se meni čine kao užasna stoka od ljudi.
Beau

Post 03 May 2013, 09:17

Zekoslawa » wrote:Ne mogu, ja jednostavno ne mogu pojmiti da je netko u stanju tako lagati i danas reći jedno, sutra drugo. Ja ću raditi i što god treba, ali samo me nemoj jebat u zdrav mozak i vrijeđati mi inteligenciju. Jednostavno se izbezumim od toga. Ono, reci pošteno "Na ti dvi iljade kuna, više od toga ne može", pa ću ja razmišljati, ali ovo... :mama:
Ajme koma, ja bih isto gadno pizdila.

Ne bi me tolko smetalo ni to što su gadovi i pičke, kolko to što se oboje moramo pravit da ne znamo da su gadovi.
I te svakodnevne igrice, muljaže, hodanje po jajima, ajme majko :gaah:

Mislim da im moraš reć da si MOŽDA spremna i na izrabljivanje i svašta, ali da nisi na te i takve beskonačne muljažice i igrice.
I da ukoliko ne dogovorite konkretno sve detalje sad, da ne misliš prihvatit posao jerbo im nemaš razloga vjerovat :ne zna:
blue
Asgard

Post 03 May 2013, 14:15

Zec, postoji li mogućnost da bitna pitanja rješavate mailom? Tako imaš pisani trag tko je što rekao.

Inače, ako izgleda kao da su muljaže, onda obično i jesu. Također, slažem se s Ex ili to ili će bit problema s isplatom. Mislim, držim palčeve i nadam se da možda može ispasti barem korektno, ali koliko vidim.. :ne zna:

I što učiš na treningu od mjesec dana? Neki alat? Čini mi se jako puno vremena, ne znam što bi moglo biti toliko komplicirano.
Zekoslawa

Post 03 May 2013, 16:38

Zanimljivo, nikad ništa ne pregovaramo mejlom, no ja sam je jučer podsjetila na to da sam svoju evidenciju prijevoda svaki tjedan slala na centralni mejl. Nakon toga više nije imala primjedbi na broj koji sam ja izračunala.

Što se tiče samih dogovora, ne, to je sve bilo usmeno. Jedino imam pisani trag o evidenciji prijevoda, prijevodima koje sam primila i koje sam im slala. Štoviše, sami inzistiraju na tome da svaki put odgovaram da sam primila tekst i da ga šaljem i lektoru i njima na centralni mejl. Dakle, nije da baš u svemu bježe od pisanih tragova.

Što učim na treningu, ne znam ni sama. Zasad znam da moram na tečaj daktilografije da se još malo ubrzam jer očito nisam dovoljno brza.

Nemam pojma, sve mi se skupa toliko gadi da najozbiljnije razmišljam o promjeni karijere. Nisu drugi ništa bolji od njih, sve su agencije slične i znam da se ljudi doslovno razbole kad ih se dočepaju. Pričekat ću sljedeći tjedan da vidim što će biti s isplatom. Ako mi ne plate svaku karticu koju sam napravila, doviđorno.
Blesava

Post 03 May 2013, 18:37

Pravo zbori blue, mail je zakon. Službeni način komunikacije nakon kojeg ipak ostane crno na bijelo. Ja sam naučila čuvati sve škakljive poslovne mailove za nedajbože, i ... već i zbog moje vlastite demencije mi ponekad dobro dođu. :)
Što se tiče samih dogovora, ne, to je sve bilo usmeno.
Zvučat će paranoično, ali ja sam počela voditi svojevrsan dnevnik takvih razgovora - lijepo si zapišem "18. 5. 2012. u 15h, razgovor s ravnateljicom, razgovarano o tome-i-tome, dogovoreno to-i-to, prisutni Pero, Jura, Marica i ...".
Ionako moram pisati fuckin' dnevnik rada :facepalm: (i lažirat ga :gaah: ), pa onda nije problem dodati redak - dva više :ne zna:

Ja fakat imam problema s pamćenjem, pa osim što mi dobro dođe takvo bilježenje, koristi i u situacijama u koijma moram reći "a nenene... nije bilo tako...koliko se ja sjećam...".
Jedino imam pisani trag o evidenciji prijevoda, prijevodima koje sam primila i koje sam im slala. Štoviše, sami inzistiraju na tome da svaki put odgovaram da sam primila tekst i da ga šaljem i lektoru i njima na centralni mejl. Dakle, nije da baš u svemu bježe od pisanih tragova.
Ili misle da si dovoljno bedasta da se toga nećeš sjetiti ili pak da nećeš imati muda pozvati se na to. :o
Što učim na treningu, ne znam ni sama. Zasad znam da moram na tečaj daktilografije da se još malo ubrzam jer očito nisam dovoljno brza.

Tako da možeš prevesti 96 kartica dnevno :facepalm:
Kome nisi dovoljno brza? Sebi ili njima?
Mislim, ako je njima - onda nek oni plate ubrzanje. :kava:
Nemam pojma, sve mi se skupa toliko gadi da najozbiljnije razmišljam o promjeni karijere.
Ajd' polako, to uvijek možeš. :bicedobro:
Ne znam točno koliko imaš godina, ali daj si šansu. Ne vjerujemd a si studirala to što si studirala da bi s prvom pošiljkom kretena digla ruke od svega... Poooolaaaakoooo :grli:

Mislim, nije da svako tolilko ne poželim prekvalificirati se u kuharicu, frizerku, pomoćnu radnicu... i staviti prst u uho :) , ali jebiga... odlučila sam ipak ganjati novi posao. U struci :cerek:
Nisu drugi ništa bolji od njih, sve su agencije slične i znam da se ljudi doslovno razbole kad ih se dočepaju. Pričekat ću sljedeći tjedan da vidim što će biti s isplatom. Ako mi ne plate svaku karticu koju sam napravila, doviđorno.
Možda da ti sebi prvo osiguraš novi posao pa da onda razmišljaš o doviđornu :misli: ?
karambol

Post 03 May 2013, 19:08

Zeko, cuj...?
Rekla mi je jedna silno pametna zena (gdja Karambol :cerek: ) kako nije svaka lopta za napucati iz voleja. Neke treba pustiti u aut, a neke lagano odigrati...plasirati u polje. Ne uvijek na gol...
Kuis?
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 03 May 2013, 21:17

Slozio bih se s gdjom karambol :top:

Mnogo pametnu zenu si zenio, karambolje...
'if you fall, i'll be there' (floor)
Zekoslawa

Post 03 May 2013, 23:18

Blesava » wrote:Pravo zbori blue, mail je zakon. Službeni način komunikacije nakon kojeg ipak ostane crno na bijelo. Ja sam naučila čuvati sve škakljive poslovne mailove za nedajbože, i ... već i zbog moje vlastite demencije mi ponekad dobro dođu. :)

Zvučat će paranoično, ali ja sam počela voditi svojevrsan dnevnik takvih razgovora - lijepo si zapišem "18. 5. 2012. u 15h, razgovor s ravnateljicom, razgovarano o tome-i-tome, dogovoreno to-i-to, prisutni Pero, Jura, Marica i ...".
Ionako moram pisati fuckin' dnevnik rada :facepalm: (i lažirat ga :gaah: ), pa onda nije problem dodati redak - dva više :ne zna:

Ja fakat imam problema s pamćenjem, pa osim što mi dobro dođe takvo bilježenje, koristi i u situacijama u koijma moram reći "a nenene... nije bilo tako...koliko se ja sjećam...".
Meni čak i ne treba zapisivati, imam dovoljno dobro pamćenje da znam što je govorila svaki put kad smo razgovarali, meni je samo problem što mi je neshvaljivo da netko može bezočno lagati i okretati priču. I ono, ja se u tome naprosto ne snalazim. Krenem nešto reći i onda naprosto odustanem jer ja tako ne mogu razgovarati.
Tako da možeš prevesti 96 kartica dnevno :facepalm:
Kome nisi dovoljno brza? Sebi ili njima?
Mislim, ako je njima - onda nek oni plate ubrzanje. :kava:
Pa da, navodno će ga oni platiti. A nisam dovoljno brza njima valjda, sebi djelujem sasvim dovoljno brza. Mislim, ja 8-10 kartica dnevno itekako stignem otipkati, a ne znam mogu li više od toga broja raditi naprosto zato što se za to ne može imati koncentracije. Ali dobro, i ubrzat ćemo se ako treba. Mislim, ja uvijek mogu raditi traljavije nego što radim ako misle da im se to isplati.

Ajd' polako, to uvijek možeš. :bicedobro:
Ne znam točno koliko imaš godina, ali daj si šansu. Ne vjerujemd a si studirala to što si studirala da bi s prvom pošiljkom kretena digla ruke od svega... Poooolaaaakoooo :grli:

Mislim, nije da svako tolilko ne poželim prekvalificirati se u kuharicu, frizerku, pomoćnu radnicu... i staviti prst u uho :) , ali jebiga... odlučila sam ipak ganjati novi posao. U struci :cerek:
Meh, nisam ja nikad ni htjela raditi samo kao prevoditelj. Ja sam imala skroz drugi plan, a prevođenje je trebalo biti dodatni posao. Ispalo je, međutim, tako kako je ispalo, ali mi sve ovo skupa uopće ne miriše na dobro i ne mislim da je ovo nešto najgroznije što se može događati, naime ima i gorih od njih. Tako da mislim da je najbolje bježati od te branše koliko se može.

I da, frizerka. One se uvijek dobro udaju i dobro kotiraju među muškadijom. :zubo:
Možda da ti sebi prvo osiguraš novi posao pa da onda razmišljaš o doviđornu :misli: ?
Ja imam još jedan posao osim ovoga. Honorarni. I na njemu sam konkretno ovaj mjesec zaradila više nego na ovih 140 kartica, samo što sam zbog nedostatka vremena morala pola davati drugima, pa onda eto, neću zaraditi ni to što sam mogla. Usto, čitavo vrijeme otkad radim za ove nisam stigla tražiti ništa drugo. A mislim, ovdje sam na crno, garanciju nemam nikakvu, pare nisam još vidjela i ne znam kad ću, prema tome ja ne vidim koja mi je razlika u odnosu na vrijeme kad nisam radila. Osim što sam totalno iscrpljena i što nemam vremena za promoliti nosom iz kuće. Ali da sam što zaradila, i nisam bogami. :ne zna:
Što, da se trudim zadržati posao koji mi nije plaćen? A mogu onda tako i volontirati, božemiprosti. :zubo:

Gospođa Karambol je pametna žena. Samo što se meni čini da ću najprije ovjesiti kopačke o klin. :zubo:
Blesava

Post 03 May 2013, 23:44

Zekoslawa » wrote: Meni čak i ne treba zapisivati, imam dovoljno dobro pamćenje da znam što je govorila svaki put kad smo razgovarali

To što ti vijuge još ne trebaju podmazivanje je super, ali vijuge ne ostavljaju pisani trag. :mudri:
meni je samo problem što mi je neshvaljivo da netko može bezočno lagati i okretati priču. I ono, ja se u tome naprosto ne snalazim. Krenem nešto reći i onda naprosto odustanem jer ja tako ne mogu razgovarati.
Kužim ja tebe, ali probudi se - na to ćeš u poslovnim odnosima (i ne samo u njima) naići još mali milijun puta :ne zna:
Mislim, ja uvijek mogu raditi traljavije nego što radim ako misle da im se to isplati.
To. Ja sam svojoj ravnateljici u jednom razgovoru rekla da to raditi i tako raditi može i moje dijete. Jebote, čisto brljanje i improvizacija, a mene je toga - sram. :ne zna:
Što, da se trudim zadržati posao koji mi nije plaćen? A mogu onda tako i volontirati, božemiprosti. :zubo:
Jedina korist od toga je pokoja rečenica i/ili odlomak u CV-u, a ne znam koliko ti je to važno :ne zna:
Zekoslawa

Post 04 May 2013, 01:09

Eh, da, dvije stvari koje ja moram riješiti prije nego što ikad budem radila ikakav posao: postati imuna na glupost i zloću i riješiti se srama i obzira. Al moš me tako i ubit. :zubo:

Hm, a kako staviti u CV nešto gdje nemam nikakav dokaz ili garanciju? Ono što stavljaš u CV poziv je budućim poslodavcima da se raspitaju ako ih je tako volja. A ja od ovoga nisam sigurna hoću li dobiti makar i referencu u CV-u. Istina je to da ja ovdje mogu jako puno naučiti i to je jedino što me motivira, međutim ja imam 26 godina, nemam dva zdrava roditelja koji me mogu uzdržavati i ne mogu vječno musti sestru. Dosta mi je više dugoročnih ulaganja, moram više nekoga vraga i zaraditi, kvragu. Zato nemam živaca za nadjebavanje i gutanje govanaca. Radim već mjesec i pol bez prestanka, a nikad para. I ne nadam se da će u budućnosti to išta bolje izgledati. Naravno da mi dođe da im kažem doviđorno. :gaah:
Blesava

Post 04 May 2013, 10:49

Zekoslawa » wrote: Hm, a kako staviti u CV nešto gdje nemam nikakav dokaz ili garanciju? Ono što stavljaš u CV poziv je budućim poslodavcima da se raspitaju ako ih je tako volja. A ja od ovoga nisam sigurna hoću li dobiti makar i referencu u CV-u.
Nebitno. Ti za njih jesi radila (radiš) i to mrtva hladna napišeš. Kako će se (i hoće li uopće) oni vaditi , nije tvoja briga :ne zna:
U CV se stavljaju i volontiranja i honorarčenja, sve sve sve, i ono što je provjerljivo i ono što nije. Ne'š baš napisati da si pomogla bakici preko ceste, ali sve što ima veze s tvojim poslom - makar i nevezanom uz struku - ustvari govori o tebi - tko si, što si, kakva si...
Sve ide u CV :hekla:
Istina je to da ja ovdje mogu jako puno naučiti i to je jedino što me motivira, međutim ja imam 26 godina, nemam dva zdrava roditelja koji me mogu uzdržavati i ne mogu vječno musti sestru. Dosta mi je više dugoročnih ulaganja, moram više nekoga vraga i zaraditi, kvragu.
Baš zato je zajebano reći doviđorno, dok si ne osiguraš kakav-takav drugi izvor prihoda.
Zato nemam živaca za nadjebavanje i gutanje govanaca. Radim već mjesec i pol bez prestanka, a nikad para. I ne nadam se da će u budućnosti to išta bolje izgledati. Naravno da mi dođe da im kažem doviđorno. :gaah:
Jebiga - u tom slučaju im tako i reci - "radim mjesec i pol dana bez plaće - ne platite li mi prvi mjesec unutar 2-3-x dana, morat ću vas pozdraviti. Onako - nije da želim, ali, eto - prisiljavate me na taj potez (jer se bez love teško da živjeti) i morat ću. :ne zna: "
Bara huda

Post 08 May 2013, 10:19

...kad sam ovakva, kad mi se nista nece. :gaah:
Eks

Post 13 May 2013, 13:34

Rubrika: sve što ste ikad htjeli reći

Jebem ti mater. Eto. Jebem ti mater, pokvareni idiote. I rekla bih ti to u facu, ali se nemam vremena baviti tobom. Bit će vremena, kad tad. Znam da ne mogu dokazati, ali zbilja si gnjusan. Ne, nije sve o tebi. I vjeruj mi, proći će ti ovih pet minuta. Za više od toga realno i nisi sposoban. Stoga uživaj u ovoj sabotaži. Sve to sad ti je ionako highlight otužnog života.
Zekoslawa

Post 14 May 2013, 13:36

Dakako da ovih drugih neću dobiti pare ovaj mjesec. Treba čekati da završi projekt. :serek:
Jašta, važno da meni u ugovoru stoji da se autorima nikad ne oduzima od honorara ako naručitelj nije zadovoljan. Ergo, ja sam svojih 330 kartica napravila. Mogu eventualno ispravljati ako još što nije dobro, ali ja sam ih napravila. U prošlom mjesecu. I 3/4 autora su rekla da im valja. Čeka se još jedan. I koji onda kurac to ide u "sljedeći mjesec"? :gaah:

Mrzim ovaj posao. Mrzim. :mama:
  • Information