Što je obitelj?
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
To bi fakat ispalo sjajno. Da im referendum prođe ali da većina ljudi glasa protiv da više skinemo s kurca tu klerodesničarsku bagru.Pero » wrote:Ako skupe 10%, izaći ću na referendum samo da zaokružim protiv. Obožavam demokraciju.
Mislim, ne volim pedere ni jebanje u šupak ili šta već rade kad su sami
al nek se ljudi žene ak se vole.
Šta bi njima bilo bolje nego meni, jel.
Lezbe su nešto sasvim drugo pak...
Njima bih mogao bit crnogorski kum npr.
'if you fall, i'll be there' (floor)
- Euklid
- old school
Čekaj, ovo mi nema smislaEuklid » wrote: Mislim, ne volim pedere ni jebanje u šupak ili šta već rade kad su sami
al nek se ljudi žene ak se vole.
Šta bi njima bilo bolje nego meni, jel.
Kak se mogu ženiti ak su 2 pedera u igri?
- schmokljan
Mogu li homoseksualci ne biti intelektualci, ta nisu li oni to sami po sebi?Whereabout » wrote:
Jedino što fali je da neka od njih bude trudna pa da se konkretnije razumije povod.
Objektivno, koja je razlika između: a) curetka od jedva dvadesetak godina sa završenom srednjom i dužom apsolventurom na svjesno odabranom manje kvalitetnom faksu (jer svi koje zna tamo idu) koji ostaje trudan sa sumještanskim sinom relativno dobrostojećeg vulkanizera ili vodoinstalatera, i vjenčava se na svadbi s tristotinjak uzvanika od kojih neke nikad u svom kratkom životu nije vidjela, i njezinog uspostavljanja Obitelji i b) dvojice homoseksualaca koji su privatne osobe i intelektualci, i njihovog uspostavljanja Obitelji? (namjerno sam navela drastično različite pozicije osoba)
Gdje je krucijalna razlika? Jedni su rođenjem stekli prava od kojih su se drugi odmetnuli?
Šta je uopće homofobija? Meni se čini da se ta etiketa zalipi svima koji se u potpunosti ne slažu sa svim onim što homoseksualci govore. Pritom nije bitno koliko je to ne slaganje argumentirano ili nije.Euklid » wrote:homoseksualnost je zabilježena kod nekoliko stotina vrsta
homofobija samo kod jedne...
I uostalom, to je tako glupa kovanica da je to čudo. Prijevod bi joj bio strah od istog.
Promijenio se zakon o referendumu, sjeti se samo onog za Europsku Uniju. Na državnoj razini legitiman je svaki, bez obzira na izlaznost. To što nisu promijenili zakon za lokalne referendume je neka druga priča.Pero » wrote:Što ti znači inertna većina?
Koliko se meni čini, trebaju potpisi 10% od ukupnog broja upisanih birača za referendum uopće, a onda ih treba 50% izaći, opet od upisanih.
Ni sindikatima nije uspjelo natjerati referendum za Zakon o radu, unatoč moga potpisa.
Pa naravno da ne mogu, to je aksiomatski.schmokljan » wrote:
Mogu li homoseksualci ne biti intelektualci, ta nisu li oni to sami po sebi?
- Donna Sole
Emericzy » wrote:
Pa kažem ti ja da trebaju smisliti nešto svoje, a ne meni otimati i prepravljati nešto moje.
Nek se mužuju, zašto bi se ženili?
Mislim da postoji vjenčanje kao izraz za spajanje dvoje ljudi koji se vole, osim ako se korištenje vijenaca više ne smatra nužnim asesoarom za čin
Po meni se crkva nema što buniti jerbo imaju svoja prava odbiti vjenčanje nekih osoba, a nemaju se što petljati u građansko vjenčanje..
Samo me u toj priči bune homoseksualci na inzistiranju crkvenog vjenčanjaa jasno je da su samim svojim druženjem u grijehu pred crkvom..
kako emerici veli, nek se odluče oće li ili neće uopće služiti crkvi..jer ako neće i ne moraju
a ako oće, čini se onda da im je više do sstvaranja problema nego do rješavanja
kurvanjski avatar, a
Ne samo to, nego bi se oni oko svega trebali odlučiti. Sve moraju osmisliti. Mora njima samima postati jasno u čemu se, zapravo, sastoji pederluk i u kojoj on mjeri što u životu određuje. I što u njega ne spada, nego je univerzalno. Jer za sada ni njima samima nije sasvim jasno tko su i što su i kako bi trebali živjeti. Što ih ne priječi da nameću svoje ishitrene ideje kao što je Gay Pride, brak i posvajanje djece. A nikome još ni izbliza nije jasno imaju li te ideje stvarno smisla ili su budalaštine.Chilimama » wrote: kako emerici veli, nek se odluče oće li ili neće uopće služiti crkvi..jer ako neće i ne moraju
a ako oće, čini se onda da im je više do sstvaranja problema nego do rješavanja
Kul. To nisam znao. Ali za mijenjati Ustav još uvijek treba 2/3 zastupnika u Saboru?MightyMe » wrote:
Promijenio se zakon o referendumu, sjeti se samo onog za Europsku Uniju. Na državnoj razini legitiman je svaki, bez obzira na izlaznost. To što nisu promijenili zakon za lokalne referendume je neka druga priča.
- Euklid
- old school
Nek im crkva zabrani crkveno vjenčanje
a država nek im omogući građansko vjenčanje (eto, ne moraju se ni ženiti
)
i problem riješen. Šta nije?
Za posvajanje djece nisam ni sam ziher.
Al kad razmislim šta da moja djeca ostanu bez igdje ikoga, radije bih da ih posvoje 2 normalna turoperatora nego da završe u domu.
U domu će ih sigurno zlostavljati a ova dvojica ak su normalni neće.
S druge strane ko će provjeravati da nisu ova dvojica neki pervertiti?
A, opet ko kaže da nema pervertita među m/ž bračnim parovima koji posvajaju djecu?
Ma nisam pametan oko ovog...
a država nek im omogući građansko vjenčanje (eto, ne moraju se ni ženiti
i problem riješen. Šta nije?
Za posvajanje djece nisam ni sam ziher.
Al kad razmislim šta da moja djeca ostanu bez igdje ikoga, radije bih da ih posvoje 2 normalna turoperatora nego da završe u domu.
U domu će ih sigurno zlostavljati a ova dvojica ak su normalni neće.
S druge strane ko će provjeravati da nisu ova dvojica neki pervertiti?
A, opet ko kaže da nema pervertita među m/ž bračnim parovima koji posvajaju djecu?
Ma nisam pametan oko ovog...
- nina williams
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
Zašto vako silnički, čim ima moje postoje oni i ja ili oni i mi...Emericzy » wrote: Pa kažem ti ja da trebaju smisliti nešto svoje, a ne meni otimati i prepravljati nešto moje.
Brak je ljudska tvorevina, konstrukt, nije zakon u fizici isti ko i onaj u Narodnim novinama, ako postoji potreba za redefiniranjem onda je na ljudima da to i naprave... Ne vidim razlog za "ustajanje u obranu" nečeg takvog, jer ništa ni ne gubiš ako definiciju prošire.
Osim ako "ih" ne želiš na neki način segregirat. Što će reć da sebe i sebi slične doživljavaš ko bolje. Što jopet nije u redu, dok se ljud drži zakona on je ljud ko i svi ljudi i nije mu u redu ograničit ljudskost.
Mišamu, nedavno nisu ni međurasne brakove dozvoljavali.
Gle, sve se to može i obrnut. Zašto bi tvoja verzija bila bolja od moje?nina williams » wrote:
Zašto vako silnički, čim ima moje postoje oni i ja ili oni i mi...
Brak je ljudska tvorevina, konstrukt, nije zakon u fizici isti ko i onaj u Narodnim novinama, ako postoji potreba za redefiniranjem onda je na ljudima da to i naprave... Ne vidim razlog za "ustajanje u obranu" nečeg takvog, jer ništa ni ne gubiš ako definiciju prošire.
Osim ako "ih" ne želiš na neki način segregirat. Što će reć da sebe i sebi slične doživljavaš ko bolje. Što jopet nije u redu, dok se ljud drži zakona on je ljud ko i svi ljudi i nije mu u redu ograničit ljudskost.
Mišamu, nedavno nisu ni međurasne brakove dozvoljavali.
Kužiš, veliš, "ako postoji potreba za redefiniranjem onda je na ljudima da to i naprave". Ma nemoj! Postoji potreba kod njih. A ne kod mene. Kod mene postoji potreba za ne-redefiniranjem. Postoji potreba da se ostavi na miru.
Zašto bi njihova želja bila važnija od moje?
Nađu se ljudi koji odstupaju od tradicionalnog poimanja zajednice, to odstupanje žele javno naglasiti, ali svejedno žele biti u toj (mojoj) zajednici i čak se mršte ako se ja na to mrštim.
Kužiš, ja nisam vegetarijanac i mislim da je vegetarijanstvo čudaštvo i nemam za njeg baš nikakve specijalne riječi pohvale, ali mi ne pada na pamet da tražim da imam pravo u vegetarijanskom restoranu jesti hamburger. A ta pederska želja za konvencionalnim brakom upravo je te klase. Jebiga, oni su mesožderi. Koji se kurac trpaju u vegetarijanski restoran?
Što je tu silnički? Oni se naturaju i brkaju moje običaje i tradicije, a ne ja. Ja se u njihove ne petljam.
I onda kažeš, "Ne vidim razlog za "ustajanje u obranu" nečeg takvog, jer ništa ni ne gubiš ako definiciju prošire".
Kako ne gubim? Hoćeš reći da ništa ne gubim time što je Bandić proširio definiciju glavnog gradskog trga sajamskim šatrama? Gubim. Gubim svakim zamućivanjem vode. Izgubio sam kad se novinarstvo proširilo na trač i horoskope i vidovitog Milana. Izgubio sam kad se pojavio burek od sira. Burek je pita od mesa. Sirnica je pita od sira. Kakvog smisla onda ima da se pojavi netko i počne tražiti da se pravi pita od sira od mesa?
I joiš veliš, "Osim ako "ih" ne želiš na neki način segregirat. Što će reć da sebe i sebi slične doživljavaš ko bolje." Gle, pa oni sebe segregiraju. Isključuju se iz našeg društva kao posebna grupa kojoj seksualno-emotivni habitus određuje pola života. Što je Gay Pride, taj ponos pederstva, drugo nego vikanje u lice: JEBITE SE; MI SMO DRUKČIJI I IMAMO NA TO PRAVO !!! OK, s time se slažem. I da ste drukčiji i da na to imate pravo. Pa i sasvim javno. Ali kad već to hoćeš, kad hoćeš biti drukčiji, nemoj me pet minuta kasnije jebati tražeći da budeš isti. Malo prije si rekao da nisi. Pa onda kusaj tu juhu. Nemoj mene zajebavati.
Gle, Nina, svi smo mi drukčiji. I nikome to nije lako. I rješavamo to na razne načine. Ali ne pravimo od toga cirkus i ne pravimo od sebe nekakvu iznimku. Trpimo to i nastojimo da nam ne bude prezajebano. Ako smo civilizirani, nastojimo tom svojom ekscentričnošću ne jebat druge ljude u zdrav mozak.
Pogotovo s glupostima poput simboličnih ceremonija. Ako je pederu toliko važno da ima taj simbol, kako to da ne shvaća da je i MENI važno da imam taj simbol. I da taj moj simbol njega jednostavno ne uključuje. Jebiga. Žao mi je ali sorry. Ako hoćeš simboličnu vezu, smisli si nešto; nemam ništa protiv. Ali nemoj uzimati moju i nazivati ju svojom.
-
Whereabout
Tko se tu kome miješa i u što. Ako se radi samo o definiciji obitelji, to je društvena i administrativna (birokratska, statistička) kategorija i pitanje redefiniranja može biti pitanje promjene ideologije. Što je u načelu pozitivno i može se korisno redefinirati tako da potencijalno većem broju pojedinaca bude dobro, pod krovom naziva "obitelji". Trebalo bi ipak razlikovati ideologije od običaja, ceremonija, a posebno onih povezanih sa crkvenim bekgraundom.
.
-
Whereabout
Još korisnije bi bilo razlikovati društvo i zajednicu. Obitelj je, rekli smo, društvena kategorija, a ne neki specifikum zajednice ili zajednica. Svatko ima pravo na obitelj, neovisno o seksualnim preferencijama, jer su svi članovi društva. Svatko ne mora nužno prakticirati običaje i preuzimati ceremonije određenih zajednica. No, neki običaji su stvar zajednica, posebno recimo nekih vjerskih, a neke stvari su standardi društva - vjenčanja se odvijaju pred matičarem i ljudi proslavljaju taj događaj s prijateljima i rodbinom. To nije nikakav heterosvijet, to je zapadnocivilizacijski svijet, način, nazor, standard. 
.
Danas sam vidjela hordu časni kako hrle kao da idu na biralište. Dva štanda u mojoj neposrednoj blizini, mjerkam ih danima i gledam ih i molim boga da me zaustave. Onda sam slučajno čula prezrivi i rezolutni glas mlade aktivistice, šteta ne do kraja, kako tumači da jesmo svi različiti, ALI i malo si povratila u usta.
Ono što me najviše smeta jest što se već nekoliko godina poteže nekakva tobožnja ugroženost ljudi koji diskriminiraju druge i kako nije fer da se eto njih diskriminira i zabranjuje im da šire mržnju i netrpeljivost. Kako oni eto imaju pravo pozivati na to. Inače su ovi koji im to ne bi dopustili komunjare itd.
Jadno.
Kako to brak dvojice muškaraca ili dvije žene ugrožava obitelj? Voljela bih da mi netko od hitlerjugenda koji danima visi na štandovima to objasni. Ili možda da mi objasne oni sredovječni prasci koji odgajaju nove generacije koje su sve poremećenije, fašističkije- ja sam ratno dijete pa nismo toliko bili zadojeni mržnjom kao ovi poslije mene- neka mi objasne u čemu je njihova diskrimi... ma, nek se jednostavno jebu. Eto. Pun mi je kurac tolerancije koja znači da moraš tolerirati tuđu mržnju i nesnošljivost. Tko je ono nedavno provalio da se svake godine održava Goranovo proljeće, a da je to sramota jer je on bio mrzitelj, zbog one pjesme jašta, jer bože me sačuvaj da mrziš naciste i fašiste i da kažeš da su hulje.
I takve treba tolerirat.
Gade mi se. Nisam racionalna, nisam tolerantna, jednostavno mi se gade i povraća mi se od njih i njihovih štandova i njihovih obitelji. Gadi mi se u što će im djeca izrasti i bolje bilo da su koristili kontracepciju. Svijet ne treba još debila.
Ono što me najviše smeta jest što se već nekoliko godina poteže nekakva tobožnja ugroženost ljudi koji diskriminiraju druge i kako nije fer da se eto njih diskriminira i zabranjuje im da šire mržnju i netrpeljivost. Kako oni eto imaju pravo pozivati na to. Inače su ovi koji im to ne bi dopustili komunjare itd.
Jadno.
Kako to brak dvojice muškaraca ili dvije žene ugrožava obitelj? Voljela bih da mi netko od hitlerjugenda koji danima visi na štandovima to objasni. Ili možda da mi objasne oni sredovječni prasci koji odgajaju nove generacije koje su sve poremećenije, fašističkije- ja sam ratno dijete pa nismo toliko bili zadojeni mržnjom kao ovi poslije mene- neka mi objasne u čemu je njihova diskrimi... ma, nek se jednostavno jebu. Eto. Pun mi je kurac tolerancije koja znači da moraš tolerirati tuđu mržnju i nesnošljivost. Tko je ono nedavno provalio da se svake godine održava Goranovo proljeće, a da je to sramota jer je on bio mrzitelj, zbog one pjesme jašta, jer bože me sačuvaj da mrziš naciste i fašiste i da kažeš da su hulje.
I takve treba tolerirat.
Gade mi se. Nisam racionalna, nisam tolerantna, jednostavno mi se gade i povraća mi se od njih i njihovih štandova i njihovih obitelji. Gadi mi se u što će im djeca izrasti i bolje bilo da su koristili kontracepciju. Svijet ne treba još debila.
Slažem se s tobom.ex anais » wrote:Danas sam vidjela hordu časni kako hrle kao da idu na biralište. Dva štanda u mojoj neposrednoj blizini, mjerkam ih danima i gledam ih i molim boga da me zaustave. Onda sam slučajno čula prezrivi i rezolutni glas mlade aktivistice, šteta ne do kraja, kako tumači da jesmo svi različiti, ALI i malo si povratila u usta.
Jadno.
I takve treba tolerirat.
Ali gle... Malo zapnem kad pitaš "Kako to brak dvojice muškaraca ili dvije žene ugrožava obitelj?" Jer to uopće nije pitanje o kojemu se raspravlja.
Pitanje o kojemu se raspravlja prije svega je simbolično. Pederi ne traže zajednicu u kojoj imaju podjednaka prava kao u braku. Ne, oni traže brak. To mene jebe, Ne možeš imati brak, sorry.
Što god tko rekao, brak je otkad postoji u povijesti heteroseksualna ustanova. Bilo je društava u povijesti koja su u potpunosti tolerirala homoseksualnost; neki misleći Grkljani smatrali su ju čak čistijom ljubavnom vezom od one heteroseksualne, ali čak ni oni nisu imali brak. Jer bi to bio idiotizam. Kao da sad hoćeš da je Pi = 3. Možeš ti to i zakonom proglasiti, ali svejedno neće biti tako.
I pederima je teška budalaština na tome insistirati. Kao što je bila teška budalaština emancipirati žene tako da ih se zakonski učini muškarcima. Sad pederi, ne naučivši ništa, ponavljaju istu grešku. I opet će ispasti da će se to ostvariti i da time nitko neće biti zadovoljan, pa ni oni sami.
Njima trebaju neki pravi, smisleni simboli, nešto u čemu će vidjeti znak ispunjenja. I umjesto da to nekako osmisle, da nađu nekakav svoj put, oni kao idioti navalili na tuđe simbole, koji s njima nikakve veze nemaju, koji ih ni na koji način ne opisuju niti ispunjuju, a one čiji to simboli jesu, smetaju.
Smetaju čak i mene, koji nisam ni pobožan niti homofoban, nego jednostavno cijenim instituciju braka i mrzim kad ju netko želi devalvirati praveći od nje cirkus, kao što je Kaligula (čini mi se) pravio cirkus od Senata proglasivši svog konja senatorom.
Slažem se. I meni se gade. Fuj.ex anais » wrote:Gade mi se. Nisam racionalna, nisam tolerantna, jednostavno mi se gade i povraća mi se od njih i njihovih štandova i njihovih obitelji. Gadi mi se u što će im djeca izrasti i bolje bilo da su koristili kontracepciju. Svijet ne treba još debila.
(iako se s pederskim nastojanjima baš ne slažem. Ali to je načelno, konceptualno neslaganje. Neće meni biti ništa ako se dozvoli gay brak. Samo će mi biti glupo. A to mogu podnijeti. Ali ako ovi talibani nadvladaju, to je sumrak civilizacije.
-
Whereabout
.
Homoseksualci su ljudi kao i svi drugi. Ima među njima groznih, netolerantnih, zlih, ovakvih i onakvih i nisu oni sveta krava, ali to se ne može izjednačavati s tim da im se ne daju jednaka prava kao i drugim ljudima.Emericzy » wrote: Slažem se. I meni se gade. Fuj.
(iako se s pederskim nastojanjima baš ne slažem. Ali to je načelno, konceptualno neslaganje. Neće meni biti ništa ako se dozvoli gay brak. Samo će mi biti glupo. A to mogu podnijeti. Ali ako ovi talibani nadvladaju, to je sumrak civilizacije.
To je kao da ja kažem da su svi heteroseksualci poremećeni. Naprosto glupo.
Talibani će nadvladati. To mi je jasno. I zato tako emotivno reagiram jer argumenti i zdrav razum nisu nikad promijenili ništa, nažalost. Niti ovo mijenja, ali nekad sam ogorčena.
Ne razumijem u čemu je problem da čovjek ima pravo posjetiti svog partnera u bolnici, da ima sva zakonska prava koje imaju hetero ljudi. Kakav čovjek netko mora biti da to nekome brani. Ne znam.
Što se tiče naziva, hah, ja općenito imam problem s tim da je brak "svetinja". Ali ok, ako nekome i jest, zašto odricati pravo drugima da i njima bude? Ne kužim.
Jako mi je važna kao simbol zajednice muškarca i žene i (poželjno ali ne nužno) djece. Ne moram to valjda tumačiti. Postoji enormni tisućgodišnji folklor na tu temu.ex anais » wrote:Cijeniš instituciju braka? Što to točno znači?
Kao što postoji i enormni folklor na temu male bondinga i buddy-buddy veza. Što je sve, budimo iskreni, na malen koračić od pederluka. I taj folklor, kad ga proučiš, jako je različit od muško-ženskog folklora. I nikad nije nalikovao na brak. Muško-muška veza, sadržavala ona seks ili ne, nešto je skroz drugo i drukčije.
I sad su se našle budale koje bi to izjednačavale.
U čemu je drukčije?Emericzy » wrote: Jako mi je važna kao simbol zajednice muškarca i žene i (poželjno ali ne nužno) djece. Ne moram to valjda tumačiti. Postoji enormni tisućgodišnji folklor na tu temu.
Kao što postoji i enormni folklor na temu male bondinga i buddy-buddy veza. Što je sve, budimo iskreni, na malen koračić od pederluka. I taj folklor, kad ga proučiš, jako je različit od muško-ženskog folklora. I nikad nije nalikovao na brak. Muško-muška veza, sadržavala ona seks ili ne, nešto je skroz drugo i drukčije.
I sad su se našle budale koje bi to izjednačavale.
Što je s poligamnim brakovima? I to se zove brak.
Da, naravno. Trebalo bi. I za koji kurac onda pederi grabe moj image braka, kad nije njihov. Ne bi li oni trebali imati svoj?Whereabout » wrote:Kakvi su to posebni smisleni simboli? Ako se do sad nisu uspostavili takvi simboli, onda ne vidim smisao u tome da ih se naknadno izmišlja samo kako bi se razlikovali od do sad uobičajenih simbola. Možda će gej vjenčanja biti u ružičastom ili duginim bojama, a možda će biti klasičnija ako su osobe privatnije i klasičnije, kao što su i sad tradicionalna vjenčanja nekad u bijelom, nekad u krem, a nekad baš i nisu u tako uniformiranom izdanju - koja je razlika? Zar se to ne bi trebalo razlikovati od osobe do osobe?
A nisu ga uspostavili zato jer bi bilo besmisleno. Čemu bi im on služio kad nisu imali legalnu zajednicu? Sad ju mogu imati, pa nek ju sad osmišljaju i ukrašavaju simbolima. Ali nek ne uzimaju moj licitar nego nek smisle nešto svoje. Jebote, zar ti ljudi stvarno nemaju nikakve mašte? A navodno su jako kreativni..
Pa ne branim im ja to. Ni jednom im riječju ja to nisam nijekao. Ali nek ne zovu to brakom i nek se ne pretvaraju da imaju istu zajednicu kao ja. Jer nemaju. I ne treba im.ex anais » wrote:Ne razumijem u čemu je problem da čovjek ima pravo posjetiti svog partnera u bolnici, da ima sva zakonska prava koje imaju hetero ljudi. Kakav čovjek netko mora biti da to nekome brani. Ne znam.
Pa upravi zato jer nekome jest svetinja. Gle, očito i oni vide u toj simbolici nekakvu svetinju jer inače ne bi na tome insistirali. A ako jest svetinja, jebiga, i vidiš da jest, onda budi fin prema njoj. Nemoj mi od nje raditi travestiju.Što se tiče naziva, hah, ja općenito imam problem s tim da je brak "svetinja". Ali ok, ako nekome i jest, zašto odricati pravo drugima da i njima bude? Ne kužim.
Da. To jest bizarna podvrsta braka. (I dalje heteroseksualna!) I što sad? Znači, ako postoje jedna glupa forma braka, koja ljudima nanosi puno više problema nego što ih rješava, sad bismo valjda trebali uvoditi još jednu bizarnu podvrstu? Nije mi to baš neki argument.
-
- Information
-