Tema za praćenje predizborne kampanje

Stare teme i začeci foruma
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 07 Oct 2011, 00:56

ex_anais » wrote:Ajd, baš me zanima. Ovo je tek uvod, znači. :D
..slucajno je uvod, ajd..mozda je dobro i ispalo..u drugom nastavku ove sezone gledajte..oni su isti, zato ne zelim nista mijenjati. seks, novac i strast.. :mudri:

..ispasce prava sapunica..

:D

..a unda
Undaminator

Post 07 Oct 2011, 11:18

..drugi dio ili kako bi se fata u kinu upisala od smijeha da je mujo nije drzao rukom dole..

..nitko na izbore. :usama:

neko vrijeme, onako, sanjareci i idealizirajuci okolinu, razmisljao sam o aktivnom neizlazenju na izbore, o bojkutu izbora kao poruci.
naravno, kao idealno mi je izgledao ogroman odaziv na izbore sa jedno 98% namjerno nevazecih listica. to bi bio jedan od najvecih performansa, jedno od najvecih umjetnickih djela nase civilizacije uopce.
cak bi se mogla i knjiga izdat s naslovom..no choice. :zubo: no choice kipovi bi se radili. citav slikarski pravac nocoisizam bi nastao, nocois literatura (naravno, najvjerojatnije nista od ovog ne bi zapravo bilo ili bi bilo na neki apsurdan nacin), nocois tvrtke bi se otvarale, nocois krediti bi se pustali, nocis religija bi nastala, jaka filozofska nocois misao (jasno, bio bi i postnocoisizam)..ukratko, svijet bi postao na neko vrijeme predivan, elite moci bi naglo postale elite muda marjanovih, religije bi napokon pojele same sebe i nestale kao crna rupa same u sebi..ono, osjecaj slobode samo takav. :D

ali, za takvu akciju treba imati duha, kolektivne inteligencije vise razine, kolektivne kreativnosti oslobodjene individualnim mastama. ne znam kako je inace, ali u hrvatskoj su i puno, puno, puno jednostavnije ideje bile popapane i nestale u dubokoj, sveobuhvatnoj, dominantnoj i ponosnoj tekucoj gluposti.

ali, eto, nije barem los scenarij..

izborna apstinencija, s druge strane, odavno je poznata u onom sto mi rado nazivamo razvijenim demokracijama.
cak toliko da se ta demokratska sloboda hoce ili mora sankcionirati. moras platiti kaznu ako zelis biti slobodan na nacin koji je bit i smisao te demokratske slobode.
drugim rijecima, ko ne glasa taj nije slobodan, ali..natjerat cemo te mi vec nekako da budes slobodan. bit ces ti nama slobodan milom ili silom.

u tim nekim razvijenim demokracijama, odaziv na izbore je slab jer je politika davno prozreta, a mozda su te demokracije zaista toliko jake da i nije toliko bitno tko je na vlasti, jer ako pocne bucat, obrambeni mehanizam takvog drustva vrlo lako i brzo to pomete, bez ikakvih sluzbenih izbora i kad postavi stvari na svoje mjesto, onda ajd, eto, amo opet raspisat te neke izbore, pa se ti, lolo, sad kandidiraj i nemoj pazit sto ces radit ako pobijedis..

osim toga, da nam netko ponudi, u tu nedjelju, jedan miran i opusten dan pun dobrog seksa, u zamjenu za odlazak na izbore, na glasanje..sto bi smo mi taj dan..izabrali?
skromno mislim da bi zaista bio lud ko sapun onaj koji bi taj dan isao glasat. to sigurno nije osoba s kojom bih htio imati bilo kakav kontakt bez da za pojasom iza imam za svaki slucaj dvije dupke napunjene berete 92fs. :zubo: :D
i da, mislim da politika ima veze i sa seksualnim frustracijama i sa libidom, ali to je neka druga prica.

pustimo na stranu ostale, ali kod nas je, jasno, slucaj sa svojim specificostima.
dok na jednoj strani imamo sasvim opustene glasace, pametne i dopametne ljude i pametne mlade l(j)ude koji imaju svoje probleme i rjesavaju ih svojim intelektom i sposobnostima i nije im toliko bitno ni za koga ce glasati ni hoce li glasati ili ce uopce glasati, na drugoj strani je glasacka organizacija militantne mistike, potpomognuta sasvim perfidnim izbornim zakonima i jos perfidnijom nemogucnoscu da se i te neke ocite pojave, ocite manifestacije tih perfidnih zakona proglase perfidnima..
e, sad, tu dolazi vec do neke pobune, jer..ako me vec jebes, pa jel mi moras i usi zavrcat i jos me tjerat da cicim?
naime, prekasno reagiramo na silovanje, tj nismo dovoljno rano i dovoljno jasno rekli..ne., a svaka naknadna reakcija ne bi bila shvacena kao samoobrana radi te nepravovremenosti, neadekvatnosti i kako jos to sve ide..nego, stovise, to bi se shvatilo kao napad na zakonitost, na ustroj, zakoniti ustroj. krimnalne duse, ali zakonit.

tako da bih mogao reci da u nekim nasim uvjeticima, neizlazak na izbore znaci ujedno i strah od konfrotacije, strah od talasanja..

ta druga glasacka strana, strana militantne mistike, upravo taj strah koristi da bi kroz politicki utjecaj kojeg ce imati (cak i ako izgubi izbore) ostvari svoje sasvim osobne i sasvim materijalne interse, za razliku od onih koje sam spomenuo prije, koji se mogu na neki nacin neagresivno izboriti individualno za sebe i svoju slobodu (pa ma sto ona znacila i koju god znacila), svojim potencijalima, bez nekih nadljudskih coporenja u obliku npr nacije ili religije ili neke druge slicne kulturno fetalne oblike i polozaje, da kazem samo nesto od onoga sto je kod nas in.

zato, mislim, ako nam se taj dan ne nudi zaista dobar cjelodnevni (ili visednevni) seks, ako taj dan je vrijednije da provedemo s nekim bliskim, da iskoristimo to vrijeme na neki kvalitetniji nacin, a da to znaci odsutnost glasacke zivotinje u nama, onda bi trebalo izaci na izbore.

osim sto politcke elite moci vriste u ocaju da se izadje na izbore u sto vecem broju, kao sto bi kladionica neka to isto mogla, jer kladionica u svakom slucaju dobija, a dobija vise sto je vise kladionicara, postoji i ona strana omasovljenja odaziva na izbore, poziva da se na vrijeme kaze ne silovanju.

ok, koliko je to sad, sto se ovih izbora tice, na vrijeme, o tome sad necu. svaki izbori se zele gledati dramaticnijim nego sto ustvari jesu, svaki je povijesni ili barem potvrda demokracije neke, iako to meni vise izgleda kao neki kraljevski ili carski odlazak kod vjerskih i religijskih izvrsnika ( :zubo: ) da bi se i na takav nacin marketnski odobrila i potvrdila moc i hinila pokorna skromnost prema silama, kao ono, vecima od njih, ali i preko kojih ce se te sile sasvim prakticno ovozemljirati i ostvariti i vise nego neciji profit i bogatu proviziju (vlasnicki udjeli cak) radi posrednickih usluga s visim silama.

kako bude odmicala kampanja, tako ce i tenzije i kvaliteta retorike opadati, odnosno rasti, bit ce tu svasta narocito radi straha sadasnje vladajuce strukture da budu kvalitetno pometeni i to zajedno sa onim posrednicima, a ovi izbori omogucavaju to, pruzaju priliku.

ako se to dogodi, nista se, naravno, skokovito nece dogoditi i nista se nece samim time rijesiti, ali je moguce da se procesi neki pocnu odvijati brze, kvalitetnije, efikasnije, da se prije dodje do onog reda kojeg sam prije spomenuo.
ima tu doduse jos par kontra situacija i nakon izbora, ali o tome u jednom od nastavaka. :D

ono sto je vazno, jest da barem jednom se izadje masovno na izbore. slika ce biti jasnija, ja se nadam da ce bit puno bolja, necemo se vise trebati lagati, moci cemo pogledati sebi u oci i odluciti sto sa sobom dalje i kako (individualno), ali silovanju reba reci..ne. treba reci sam sebi da si rekao ne..a onom drugom porucit..odjebi negdje drugdje. :zubo:
ako silovatelja bude vise, onda se i to treba vidjeti, vidjeti ce se gdje se nalazi, u kojim brlozima, a ne kao do sada da radi o nekim demokratskim apartmanima, i to je isto vrijedan podatak. ako nista drugo, po zakonu ponude i potraznje, barem ce cijena zrtvama tog silovanja porasti.. :D

znam da sad zvucim kao i ovi pohlepnici moci, da stvaram neku scenu pogodnu za ucjenu, ali ne zelim, zaista ne zelim nikoga ucjenjivati njihovim vlastitim odlukama.

da budem do kraja jasan :zubo: , odlazak ili neodlazak na izbore, radi ovih ili onih razloga, glasanje za bilo koga ili neglasanje, ponistavanje listica, pogresno zaokruzivanje, sve to smatram dobrim, cak mozda i lijepim, svaka ta poruka ime neku svoju pricu, ali ne treba nikada osjecati neku krivnju zasto se to onda i tada tako napravilo, a narocito je pogubno da se od strane izborno i glasacki svjesnih baca breme krivinje na ledja tih koji apstiniraju od izbora, od takve vrste demokracije, u takvim uvjetima, pa mozda i zato i jer smatraju da ce njihov glas samo sluziti tome da da legitimitet necem poptuno suprotnom od njihovog svjetonazora.
to moze biti isto njihov pokusaj da se kaze.. ne.. silovanju, to je njihova sloboda i to treba postovati.
Donna Sole
Been thanked: 1 time

Post 08 Oct 2011, 06:22

Znaš, unda, ti si meni super ali su ti postovi predugi..nije baš sve u veličini, ak me bereš..
Nego, eto mene jutros u Splitu..

Glede načina na koji se izražavmo kako veliš da su svi prihvatljivi jer izražavaju ne višegodišnjem silovanju lijepe naše.
Međutim, to je ko da silovana žrtva silovatellju kaže znaš, mačak, jesi lukav, ali nije lijepo silovati, moga si me i batije
Učinkovitost se traži, a njeni rezultati su u općem boljitku ne u kaosu ili imjeni radi izmjene. Znam da znaš, samo kažem.
kurvanjski avatar, a
..a unda
Undaminator

Post 08 Oct 2011, 08:46

Chilimama » wrote:Znaš, unda, ti si meni super ali su ti postovi predugi..nije baš sve u veličini, ak me bereš..
Nego, eto mene jutros u Splitu..

Glede načina na koji se izražavmo kako veliš da su svi prihvatljivi jer izražavaju ne višegodišnjem silovanju lijepe naše.
Međutim, to je ko da silovana žrtva silovatellju kaže znaš, mačak, jesi lukav, ali nije lijepo silovati, moga si me i batije
Učinkovitost se traži, a njeni rezultati su u općem boljitku ne u kaosu ili imjeni radi izmjene. Znam da znaš, samo kažem.
:o

..kako bi ti rekao, ne mos krace da se ubijes.. :D cuj, slobodno kazi..unda, dosadan si. :D
ja isto kad vidim neke postove ili duge postove, preskacem ih..ko ce to ic citat?

lakse mi je na topiku bilo opkolit, nego zobljat tamo amo, ako me shvacas.
a uostalom, svaki forum mora imat svog feniksa..D

zasto mislis da dosadasnje vlade, ako mislis na vlade, nisu bile ucinkovite ili dovoljno ucinkovite? bile su, ali kako za sto i kako za koga.
neki segmenti su...ili, u nekim segmentima naseg drustva, ucinkovitost je relativno odlicna i tu i takvu ucinkovitost podrzava vrlo veliki broj ljudi ili ako hoces..biraca, glasaca u hrvatskoj.
nije vazno jesu li oni demokratska vecina ili manjina, ali broj je za nase uvjete ogroman, radi se o kulturi, a ne samo o politici ili o politickoj kulturi..

..ili, ucinkovitost ne znaci nuzno i boljitak. narocito ne opci. :D
ucinkovitost je posljedica, nikakav uzrok.. :ne zna:
Emericzy

Post 08 Oct 2011, 09:11

..a unda » wrote:da nam netko ponudi, u tu nedjelju, jedan miran i opusten dan pun dobrog seksa, u zamjenu za odlazak na izbore, na glasanje..sto bi smo mi taj dan..izabrali?
skromno mislim da bi zaista bio lud ko sapun onaj koji bi taj dan isao glasat. to sigurno nije osoba s kojom bih htio imati bilo kakav kontakt bez da za pojasom iza imam za svaki slucaj dvije dupke napunjene berete 92fs. :zubo: :D
i da, mislim da politika ima veze i sa seksualnim frustracijama i sa libidom, ali to je neka druga prica.
:) Wilhelm Reich?
..a unda
Undaminator

Post 08 Oct 2011, 09:23

Emericzy » wrote: :) Wilhelm Reich?
..makavejev? :misli: ..milena? :cerek: :D

..paa, na neki nacin, da. :D

ali, daljnji razgovor o ovome bi prije isao na onu temu o afrodizijacima. :D
Emericzy

Post 08 Oct 2011, 09:31

..a unda » wrote: ..makavejev? :misli: ..milena? :cerek: :D
Unda, nisi valjda tako star?
..a unda
Undaminator

Post 08 Oct 2011, 10:46

Emericzy » wrote: Unda, nisi valjda tako star?
da, zamalo sam mu bio asistent na tom filmu. :zubo:

..pa, ako vec hoces znat, nedavno sam gledao taj film. ima jedno pola godine. :raspa:

dakle, stari pohotnice :D, sto mislis, koja ce biti predizborna poruka biskupa? :D
Emericzy

Post 08 Oct 2011, 16:51

..a unda » wrote: dakle, stari pohotnice :D, sto mislis, koja ce biti predizborna poruka biskupa? :D
Idite i gložite se.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 08 Oct 2011, 16:52

Emericzy » wrote: Idite i gložite se.
:rofl:
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Eks

Post 08 Oct 2011, 21:12

Unda, da skratim. Da bi mi uopće napravili prvi korak prema razvijenoj demokraciji i osigurali je za naše daleke potomke trebamo prvo glasati. Jer samo glasanje (osim revolucije raznih pernara) nas može izvući iz ovog mulja bar na kakvo takvo čvršće tlo. Tek kad ovi koji nas žive potapaju odu s vlasti možemo pričati o putu ka nekakvom boljitku. Bez toga, možemo samo pričati i tješiti se. Nemamo dva posto šanse ponašati se kao narod koji godinama, desetljećima, živi u razvijenoj demokraciji i zato je takva ideja zasad ipak utopijska.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 08 Oct 2011, 21:22

Mislim da nije dovoljno samo glasati. Trebamo izglasane političare svaki dan propitivati što su napravili, što nisu napravili a obećali su, što rade s novcima iz mjeseca u mjesec. Dok god prosječni političar misli da račune treba polagati samo šefu svoje lokalne stranačke središnjice, nikad se nećemo maknuti iz ovog kala. Prosječni političar mora naučiti da barem u istoj mjeri mora polagati račune javnosti koja ga ja izabrala.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Eks

Post 08 Oct 2011, 21:24

ElliQuinn » wrote:Mislim da nije dovoljno samo glasati. Trebamo izglasane političare svaki dan propitivati što su napravili, što nisu napravili a obećali su, što rade s novcima iz mjeseca u mjesec. Dok god prosječni političar misli da račune treba polagati samo šefu svoje lokalne stranačke središnjice, nikad se nećemo maknuti iz ovog kala. Prosječni političar mora naučiti da barem u istoj mjeri mora polagati račune javnosti koja ga ja izabrala.
U pravu si. Govorila sam za početak.
blaze

Post 08 Oct 2011, 22:14

u zadnje vrijeme po europi puno glasova dobiva desnica. zato nešto i ne padam na dupe impresionirana (i zavidna) biračima s dugotrajnom demokratskom tradicijom. glasačkim listićima upravlja kriza
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
Margarita

Post 08 Oct 2011, 22:51

ElliQuinn » wrote:Mislim da nije dovoljno samo glasati. Trebamo izglasane političare svaki dan propitivati što su napravili, što nisu napravili a obećali su, što rade s novcima iz mjeseca u mjesec. Dok god prosječni političar misli da račune treba polagati samo šefu svoje lokalne stranačke središnjice, nikad se nećemo maknuti iz ovog kala. Prosječni političar mora naučiti da barem u istoj mjeri mora polagati račune javnosti koja ga ja izabrala.
I, propituješ li ih? Zamišljena je nekakva lokalna samouprava. Prosječnog građanina boli briga za prosječne aktivnosti prosječnog kvarta. On bi da ga se pita o proračunu države, o suradnji s Haškim sudom, o nuklearnoj energiji i ugovorima s Vatikanom. On bi da ima prava. I da nema pojma. I da nema dužnosti. Smrzlo mi se dupe danas cijelo popodne čekajući da neko nešto propituje.
http://www.poklanjam.info/index.php?opt ... &Itemid=68
Nije da ja mogu promijeniti svijet ali mogu piliti dalje. I da svaki dan pilimo dalje možda bismo nešto i ispilili. I mislim koji kukumar se ja uopće trudim i za koga. Klinci mi tako žele odseliti. U svemir.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
..a unda
Undaminator

Post 09 Oct 2011, 01:13

ex_anais » wrote:Unda, da skratim. Da bi mi uopće napravili prvi korak prema razvijenoj demokraciji i osigurali je za naše daleke potomke trebamo prvo glasati. Jer samo glasanje (osim revolucije raznih pernara) nas može izvući iz ovog mulja bar na kakvo takvo čvršće tlo. Tek kad ovi koji nas žive potapaju odu s vlasti možemo pričati o putu ka nekakvom boljitku. Bez toga, možemo samo pričati i tješiti se. Nemamo dva posto šanse ponašati se kao narod koji godinama, desetljećima, živi u razvijenoj demokraciji i zato je takva ideja zasad ipak utopijska.
samo ti skrati, ali mislim da si djelomicno u pravu. to sto ti govoris, nekako nacelno stoji, ali je isto na neki nacin..ne bas utopijsko ali je donekle idealisticko gledanje, a i malo se precjenjuju vlastite sposobnosti, mogucnosti, cak i malo mi hermeticno zvuci. eto, ponesto..presamouvjereno.

ovdje, u ovome sto govoris i ako se naslonim na dosadsnji kontekst potova na topiku, postoji nekoliko pitanja. ovako na brzinu, mozda sedam, osam pitanja mi pada na pamet, ali necemo duge postove, jel..

zato cu malo i ja skratiti i riskirati i necu pitati, nego cu reci..
1. uvijek ce neki ljudi izlaziti na izbore.
2. ne znaci da vise glasaca znaci automatski neku promjenu na bolje; moze mozda samo jos vise potvrditi prijasnje stanje.
3. neizlazak na izbore je jedno od biti demokratskih sloboda
4. bilo koja nasa vlada nakon ovih izbora, susrest ce se sa jednako teskim problemima
5.unutar okvira tih problema ce se kretati svaka naredna vlada.
6. stavljam pod ovu tocku sve vanjske faktore nad kojima nemamo nikakvu kontrolu, nego je upravo obrnuto.
7. ako ovi odu s vlasti, oni nece sjediti prekrizenih ruku

ima jos i to ne nevaznijih pitanja, ali ajd, malo ce ih stediti radi dramaturgije topika. :D
..a unda
Undaminator

Post 09 Oct 2011, 01:37

eto, nacela si moju mislim 4. cjelinu. :D

naime, sto ako, da idem primjerom, kukuriku osvoji sa pola, jedan ili dva posto glasa vise vecinu s kojom ce moci sataviti vladu, a nasuprot bude imala jaku hadz opoziciju?
imamo primjere neke od 2000., i dobro, situacija nije identicna ili bas ista, ali to je iskustvo s kojim se mora racunati.

s druge strane, sto ako kukuriku osvoji, ne znam..70 posto glasova i nasuprot bude neka ocajna opozicija?
tko ce kontrolirati tu vladu, tko ce biti korektiv? mediji? tko?

da telegrafski skratim, a to znaci da cu morati odgovarati i pojasnjavati mozda jos deset postova, cilj bi trebao biti u ovom konkretnom slucaju, dovoljno glasova za neku donekle stabilnu kukuriku vladu (iako je i taj sam kukuriku heterogen vise nego sto milim da bi trebao biti, a ako je homogeniji nego sto mislim da bi trebao biti, onda je to isto kao ostane hdz na vlasti).

takvu vladu, narocito ako bude nesto nestabilnija, napadat ce tesko sa desne strane (opet, uvjetno govorim pitajuci se sto je to llijevo kod nas) pod kapom hdza.

citavo biracko tijelo kukurikua u tom slucaju bi trebalo imati dvojaku ulogu. s jedne strane postaviti zid prema napadima sa hadezevog politickog krila tako da ta vlada ima slobodniji prostor za ostvarivanje svog programa koji jos nije jasno i glasno dosao do mene, a s druge strane oni sami moraju dahtati za vrat toj vladi, pa cak je i drzati mozda na uzdi, stalno, bez predaha i to kako ti kazes..ti koji su glasali za taj kukuriku morat ce najvise traziti polaganje racuna.

zelim samo napomenuti da sam ovdje ugrubio opis i odnos snaga, zanemario neke manje stranke, kao i da pod tim glasackim tampon kontrolnim tijelom podrazumjevam i javnost i sto veci angazman svih nevladinih, civilnih, ovih, onih udruga, i..da naglasim, pod tim udrugama ne smatram branitelje i crkvu, jer mislim da su oni vec aktivni na drugoj strani.
Eks

Post 09 Oct 2011, 02:17

Ja ne kažem da je lijeva koalicija nešto idealno i da su mi sve stranke u istoj simpatične i da bih potpisala za svakog od njih, ali u globalu zaista mislim da mogu napraviti neke stvari koje trenutna vlast nikad neće napraviti, iz ovih i onih razloga. Smatram da bi neke stvari ipak bile drukčije da se nije dozvolilo hdz-u da se razmaše s dva mandata. Smatram da imaju donekle sposobnijih ljudi.
A čak i da se u svemu tome jako varam, smatram da se ovaj narod treba očistiti od one tipične hadezeovske pokvarenosti, ljage, taloga. Pa makar nas i ovi zajebali, nužno je da se više riješimo dokazanih i prekaljenih kriminalaca.
Jer, kako god ispalo i s njima, ako nastavimo s hdz-om imat ćemo puno gori scenarij. Ne mislim da je bilo isto razdoblje kad je lijeva koalicija bila na vlasti i kad je hdz bio. Postoje razlike. Dok se ne iznjedri neka treća značajna opcija mislim da tu previše izbora i nema.

Također, hdz nije sposoban nikome biti korektiv. Korektiv je onomad značilo biti patetičan na splitskoj rivi i na patetiku pridobiti narod za svoje ciljeve. Nikad se od tih ljudi nije čula jedna jedina konstruktivna kritika. Ono što su oni zaslužili jest totalni raspad i umirovljenje po zatvorima te napuštanje politike, kolektivno. Naravno, to se neće desiti, ali ta stranka jednostavno ne bi trebala postojati nakon sveg zla što je uradila. Sad sam možda malo zabrazdila, ali koliko god je užasavajuća pomisao na vlast bez oporbe, užasavajuća je i pomisao na hdz kao vlast i kao oporbu. Jer su kao oporba bili i gori.

Eto, sad si me dotjerao do pesimizma, kakav idealizam. :rofl:
Eks

Post 09 Oct 2011, 02:24

Sad će netko reći da bi s nestankom hdz-a (naravno, to se nikad neće dogoditi, ne moramo brinuti :cerek: ) lijeva opcija napravila isti kaos s vremenom. Moguće. Eklatantan primjer sdp-ovske bahatosti je bio Bandić, ali dobro, on je izuzetak donekle. Samo, ja ne vidim rješenje. Ne vidim rješenje s hdz-ovom pobjedom i na ovim izborima. Kako bi to izgledalo? Da li je uistinu svejedno? I sama se to pitam. Ali opet, pod cijenu da se zajebem, neću im ni ovaj put dati svoj glas (bilo neizlaženjem, bilo glasanjem za nekog marginalca ili konkretno za njih :lobotomija:). Mnogi hoće. Sa sve ove tri navedene opcije. I to je ok. Dok se narod ne zasiti, neće prestati. A ja sam znatiželjna. Želim vidjeti što bi bilo kad bi bilo. Kad bi oni jednom ipak sišli. A neće. : pesimist:

Sad kruži ona šarmatna sličica mlade partiz.. khm, premijerke. Istinabog, karizmatičnija je od sdp-ovki. A i svi su oni tako nekako karizmatični za razliku od mlitave i nesimpatične ljevičarske svite. Narod zna. :zubo:
Eks

Post 09 Oct 2011, 15:18

Jel netko gledao Nedjeljom u dva? :zubo:
Borna Paro
Post 09 Oct 2011, 17:05

Čitam intervju F.Gregurića o potrebi sastavljanja Vlade nacionalnog jedinstva..?Ja sam mislio da pametni ljudi u godinama sačuvaju zdrav razum,ali Franjo se očito pogubio u nekom od filmova vikendom..
Vlada nacionalnog jedinstva može biti jedino onda ako dođe do najezde Huna!Ovako,ostavljeno nam je da biramo izmeđz bitnagi i sramežljivih..
Gazda

Post 10 Oct 2011, 09:19

Slažem se s ex annais, tako da nemam previše dodati.

Ne može gore od hdz-a. Ok, može, HČSP 1861 i ta sranja, kad bi ikad uspjeli osvojiti više od 0,006% glasova. :D :D
..a unda
Undaminator

Post 10 Oct 2011, 09:49

Gazda » wrote:Slažem se s ex annais, tako da nemam previše dodati.

Ne može gore od hdz-a. Ok, može, HČSP 1861 i ta sranja, kad bi ikad uspjeli osvojiti više od 0,006% glasova. :D :D
da, sve sto stoji gledano sa dostojanstveno razmazenog gledista. :D

evo, vidim da zajedno ide najsizofrenija formalna kombinacija u svemirima..zajedno idu na izbore seljaci i gradjani, hss i hgs.
bude li o kerumu ovisilo formiranje vlade, na vlasti ce biti hdz i turbo kerum. nemoguce? da, da, nemoguce, naravno..:raspa:

uvijek moze gore, uvijek.. :cerek:
Beau

Post 10 Oct 2011, 14:16

ex_anais » wrote:Jel netko gledao Nedjeljom u dva? :zubo:
Gledala. Dobar mi bio Soki :D
Nisam zadovoljna Stankovićem...
..a unda
Undaminator

Post 10 Oct 2011, 19:42

ex_anais » wrote: Ja ne kažem da je lijeva koalicija nešto idealno i da su mi sve stranke u istoj simpatične i da bih potpisala za svakog od njih, ali u globalu zaista mislim da mogu napraviti neke stvari koje trenutna vlast nikad neće napraviti, iz ovih i onih razloga. Smatram da bi neke stvari ipak bile drukčije da se nije dozvolilo hdz-u da se razmaše s dva mandata. Smatram da imaju donekle sposobnijih ljudi.
morat cu malo rasjeci post.
nije samo fora i otrcano reci..tesko je raditi gore od hadezea, ali ponavljam..kome je on to (sve) radio lose?
koliko je to lijeva koalcija, ne znam, ali ako drugi kazu da jest, onda valjda jest.
neke stvari ce sigurno biti drugacije. zao mi je sto to moram reci, ali i za vrijeme samog hadezea vec su neke stvari pocele biti drugacije..iz ovih ili onih razloga.
nadalje..da se nije dozvolilo. zasto tako bezlicno? tko to nije dozvolio? upravo se o tome radi da se ne samo dozvolilo, nego i vise od toga. dobili su mandat za nesto napraviti i to su napravili.
svi smo mi hadezeu i dozvolili i dopustili..i ne radi se opet o bezlicnom trecem licu da bi se obrusili na neku stranku kao zbir slova. tko je to hadezeu davao glasove, tko je to rekao hadezeu da stiti njihove interese? pa nije hadeze pao s neba miloscu bozjom? i to ne samo u dva mandata. ne radi se samo o dva mandata. radi se o fazama u kojima su zadnja dva mandata samo vidljivi dio misterije koja je izronila.

sdp ima sigurno sposobnijih i khm, ja cu reci..kvalitetnijih ljudi nego hadeze, ali nema ih dovoljno.
kad govorimo o polarizaciji nase politcke svakojadnice, onda mogu reci da jedina stranka osim sad hadezea, koja ima mogucnost da sama sastavi vladu svojim kadrovima jest sdp, ali na knap.
ne zelim sada reci nesto tesko, ali jednim dijelom kukuriku koalicija ide zajedno ne samo radi (pred)izbornih nastupa i pokusaja da se dosegne vlast, nego i radi razloga ako dosegnu, osvoje vlast.
sami za sebe tesko bi mogli i osvojiti vlast i vladati.
A čak i da se u svemu tome jako varam, smatram da se ovaj narod treba očistiti od one tipične hadezeovske pokvarenosti, ljage, taloga. Pa makar nas i ovi zajebali, nužno je da se više riješimo dokazanih i prekaljenih kriminalaca.
Jer, kako god ispalo i s njima, ako nastavimo s hdz-om imat ćemo puno gori scenarij. Ne mislim da je bilo isto razdoblje kad je lijeva koalicija bila na vlasti i kad je hdz bio. Postoje razlike. Dok se ne iznjedri neka treća značajna opcija mislim da tu previše izbora i nema.
jednostavno..ne. :D
ako se i hametice potuce izborno hadeze, to sto govoris da se treba ocistiti, nece se ocistiti uklananjem hadezea, ma cak i ako se dogodi da se ta stranka zabrani.
tehnicki govoreci, u pravu si, ali jel ti znas sto je hadeze radio od pocetka? kako je uopce hadeze nastao? pa gdje su bili svi ti ljudi i njihovi karateri i manifestacije? negdje je to mislilo, zivjelo, radilo, jelo, spavalo..

to, koliko ce nam biti gore, ne zavisi ni od hadezea, niti od sdpa. vjerovala ili ne, zavisi od nas i mislim da je samo to nase izborno glasacko pojavljivanje, manji dio koji bi ajde, slazem se trebalo napraviti, ali tu ne staje proces.

nije bilo isto razdoblje kad je sdp bio na vlasti, naravno, ali..ima tu preko nekoliko ali. i, opet ponavljam, nadam se da nece ponoviti istu gresku, cak i po cijenu vlasti.

i, ne smije se dopustiti..napokon smo dosli do toga da se nesto nesmije dopustiti..da nas i ta vlast zajebe. jel moram slovkat?.. ne smi je se do go di ti.
Također, hdz nije sposoban nikome biti korektiv. Korektiv je onomad značilo biti patetičan na splitskoj rivi i na patetiku pridobiti narod za svoje ciljeve. Nikad se od tih ljudi nije čula jedna jedina konstruktivna kritika. Ono što su oni zaslužili jest totalni raspad i umirovljenje po zatvorima te napuštanje politike, kolektivno. Naravno, to se neće desiti, ali ta stranka jednostavno ne bi trebala postojati nakon sveg zla što je uradila. Sad sam možda malo zabrazdila, ali koliko god je užasavajuća pomisao na vlast bez oporbe, užasavajuća je i pomisao na hdz kao vlast i kao oporbu. Jer su kao oporba bili i gori.

Eto, sad si me dotjerao do pesimizma, kakav idealizam. :rofl:
svaka opozicija bi trebala biti neki korektiv. to joj je osnovna funkcija. ok, osim sto se zeli docepati vlasti.
ali, nisam pod korektivom mislio samo na formalnu politicku opciju, nego i na razne druge inicijative.
ono na splitskoj rivi nije bio korektiv, nego doslovno ucjena gradjanskim ratom. eto, opet cu i to ponoviti. i to radi toga sto je sdp vec onda krenuo, poceo operativno ici u smjeru i nacimati ono sto je procvalo sa polancecom i sanaderom, a sto je financijski samo jedan rekao bih nebitniji dio.
riva je bila upozorenje i, ako vec zelis ukratko u obliku crtanih filmova jer ti je tako gledljivije, osim gadne krticne uloge u kolaciji koju je odigrao hss za hdz (o liberalima sad necu, posebna je prica), tog dana je ta vlada funkcionalno pala, tj odredile su joj se granice i to zato, jer sdp nije mogao ni smio organizirati, a raja nije bila toliko inteligentna, a bila je ustrasena do uckura, da se skupi nakon mjesec dana ili godinu dana i da napravi neki svoj prosvjed koji bi funkcionalno bio protiv sanaderove rive. eto. nije bilo korektiva, nije bilo sposobnosti i volje da se vidi tko ustvari ima moc i vlast.

ne bih garantirao da se nece dogoditi ti zatvori o kojima govoris, ako su oni uopce toliko vazni. meni i nisu bas. bitno je da se vidi sto se radilo, na koji nacin i koliko dugo. to je prava pobjeda, a ne ako sad njih sto zavrsi s optuznicama i onda se njih 95 oslobodi optuzbi i na takav nacin se pokaze da su citavo vrijeme bili u pravu, vodili dobru politiku, a ne kriminal i tako se oslobode svih zakonskih, politickih i moralnih sankcija i zapisu povijest i buducnost za vijeke vjekova.

tako se jedino moze ici naprijed, da se dodje do dokumenata, da se raspostru dokumenti na uvid, a ne otaljavanjem i gubljenjem u nekim mukotrpnim zakonski procesima koji samo sluze da netko ili nesto dobije na vremenu.

tu se uglavnom politicka bitka kod nas i vodi, a likvidnosti, solventnosti, matrice, inflacije..to je tehnika, to se rijesava relativno lako, narocito sto i nema bas tu neke sirine i slobode djelovanja, neka velika kreativnost da se moze osloboditi, niti da je potrebna neka svemirska mudrost..
  • Information