Plakat' babi u špajzi

Stare teme i začeci foruma
Éowyn

Post 06 May 2013, 20:37

Blesava » wrote:
Ne znam baš: kad imaš živu djecu, prave mlade ljude pored sebe, onda ti se čini da jest realno, da ima veze i da točno možeš povući liniju između svog (pogrešnog !) postupka u prošlosti sa zbivanjima sada i ovdje...
Jesi sigurna da ti se to samo ne čini? Ta poveznica...

Ja imam dvije sestre i brata. Odgojila nas je ista osoba, koja je usto i odgojitelj. Koliko se sjećam, radila je prilično puno grešaka u odgoju, iako vrlo dobro barata teorijom. Greške su bile iste, a mi smo svi ispali jako, jako različite osobe. I ne bih rekla da je itko posebno oštećen :ne zna:

Moram i ja malo jadikovati. Osim što imam istu jadikovku već mjesecima i jadna sam, bijedna i tužna i svejedno se nisam pomaknula s mrtve točke, danas mi se ujutro prosula 2u1 kava po čitavoj torbi i na posao sam došla pomalo mokra i blatna (jer sam išla biciklom). Poslije posla sam išla vježbati (iako sam bila mrtva-umorna), skoro umrla od napora na treningu, pokisla na putu do doma i na kraju mi je pukla guma na biciklu pa sam ga gurala 5 km.
Najozbiljnije mi je došlo da zaplačem.

Desire makes slaves out of kings.
Euklid
old school

Post 06 May 2013, 21:01

Odgoj je precijenjen... :kava:
'if you fall, i'll be there' (floor)
Euklid
old school

Post 06 May 2013, 21:03

Éowyn wrote: Moram i ja malo jadikovati. Osim što imam istu jadikovku već mjesecima i jadna sam, bijedna i tužna i svejedno se nisam pomaknula s mrtve točke, danas mi se ujutro prosula 2u1 kava po čitavoj torbi i na posao sam došla pomalo mokra i blatna (jer sam išla biciklom). Poslije posla sam išla vježbati (iako sam bila mrtva-umorna), skoro umrla od napora na treningu, pokisla na putu do doma i na kraju mi je pukla guma na biciklu pa sam ga gurala 5 km.
Jebes mi sve ak neko nije bacio kakvu kletvu na tebe. :misli:

Moram provjerit sta pise u crnoj tekici...
Éowyn

Post 06 May 2013, 21:12

Euklid wrote: Jebes mi sve ak neko nije bacio kakvu kletvu na tebe. :misli:

Moram provjerit sta pise u crnoj tekici...
Znala sam da ti imas prste u tome :durica:

Nikad mi neces oprostiti sto sam pojela tvoje praline?
Desire makes slaves out of kings.
Euklid
old school

Post 06 May 2013, 21:18

Ma jok, nisam ja ovaj put.

Evo, gledam u tekicu... sve fino i krasno.

Mada... idem si zabiljezit ovo za praline...
Bara huda

Post 06 May 2013, 23:07

Éowyn » wrote:

Ja imam dvije sestre i brata. Odgojila nas je ista osoba, koja je usto i odgojitelj. Koliko se sjećam, radila je prilično puno grešaka u odgoju, iako vrlo dobro barata teorijom. Greške su bile iste, a mi smo svi ispali jako, jako različite osobe. I ne bih rekla da je itko posebno oštećen :ne zna:
Tesko je tu biti pametan. Mislim da su moji roditelji napravili dobar posao sa mnom. :D
Za stvari koje mi se ne svidjaju kod mene ne znam bih li mogla 'kriviti' njihov odgoj ili svoj karakter. Sigurno da su mogli drugacije, ali mi je tesko reci bi li to bilo bolje ili losije. Tj. bih li ja ispala puno drugacijom nego sto jesam. :ne zna:

Sto se tice moje djece...eh, i ja mislim da sam zajebala u nekim stvarima, ali do konacnog uvida cu doci tek kad budu 'svoji ljudi'. Ako budu zadovoljni sobom i zivotom koji ce imati...onda cu znati da sam napravila dobar posao.
Do tog vremena preostaje sumnjati u se, preispitivati se i raditi kako ti se cini u tom trenu najbolje. Na nacin koji je prilagodjen djetetovom karakteru.
Da, jeben posao. :gaah:

Moram i ja malo jadikovati. Osim što imam istu jadikovku već mjesecima i jadna sam, bijedna i tužna i svejedno se nisam pomaknula s mrtve točke,
Nisam upratila...zasto si jadna, tuzna i bijedna vec mjesecima?
Sjecam te se po selidbi u kucu u kojoj je bila sestra pa je tu bio neki kraval, jel to radi toga?
Mislila sam da je to rijeseno. :ne zna:

danas mi se ujutro prosula 2u1 kava po čitavoj torbi i na posao sam došla pomalo mokra i blatna (jer sam išla biciklom). Poslije posla sam išla vježbati (iako sam bila mrtva-umorna), skoro umrla od napora na treningu, pokisla na putu do doma i na kraju mi je pukla guma na biciklu pa sam ga gurala 5 km.
Pa nije plac uvijek los, samo daj, kad vec imas inspiraciju. :D
Djelomicno slobadja psihicke napetosti. :) <---prikladni sajko pozitivnog predznaka
Ali da, znam takve dane kad ti sve ide krivo a ne znas zasto.

Mozda bi se trebala zaljubiti, u tom stanju su ti sve stvari znatno ruzcastije nego inace. :D
Beau

Post 07 May 2013, 10:44

Éowyn » wrote:

Da. Obično ispadnu svi dosta različiti.

Ja nekako često primjećujem sličan obrazac u ponašanju (i karakteru) prvog djeteta u obitelji, i sličan kod drugog djeteta. To, doduše, kad se radi o manjoj razlici u godinama kod djece.

I isto tako primjećujem sličnost odnosa između roditelja i prvog, odnosno drugog djeteta.

Dakle, jesu ih odgajali isti ljudi, ali nisu imali istu startnu poziciju.
Blesava

Post 07 May 2013, 18:40

BoDerek » wrote: Dakle, jesu ih odgajali isti ljudi, ali nisu imali istu startnu poziciju.
Nisam sigurna, ali mislim da se slažem s tobom :)
Naime, da ... nemaju klinci istu startnu poziciju. Nikako.
Neemaju je čak ni blizanci, a pogotovo ne braća i sestre različite dobi.

Roditelji jednostavno ne pristupaju jednako težem i lakšem, ovakvom i onakvom djetetu. Broj i vrsta interakcija su različite, ne dobiva svako dijete jednaku količinu osmijeha, zagrljaja, pohvala,... Interakcija sa svakim djetetom je priča za sebe jer se svako od njih rađa sa svojim temperamentom.

I, zato, koliko god sam ja ispala različito od svoje sestre uz "jedanki" roditeljski odgoj, koliko god će moji klinci ispasti međusobno različiti, mislim da je ipak roditeljska odgovornost naći način za svako pojedino dijete, i to takav način da klinci ne popuše...

Nekad mi se čini da sam zajebala. Nekad mi dijete jasno (po)kaže da sam zajebala...
Moguće da je to zato što rastu, ali svejedno...
Zekoslawa

Post 07 May 2013, 22:38

Sutra ujutro očito ću morati zvati i žicati svoje pare.
U ponedjeljak imam biti u Zagrebu pojma nemam zašto, valjda da me se osposobi za daktilografkinju, tako da mogu obavljati administrativne poslove.
Zamolila sam da me se malo rastereti krajem ovoga tjedna da stignem obaviti neke stvari prije nego što se pokupim na mjesec dana, a od prošloga četvrtka do danas stiglo mi je 54 kartice koje moraju biti gotove do kraja ovoga tjedna.

Dobro, koji kurac je ovo?
MightyMe

Post 07 May 2013, 23:34

Ček, još ti nisu stigle pare? :eek:
Eks

Post 07 May 2013, 23:37

Jebote. Koji debili.
Samo ti njih traži, nemaš se što ustručavat. Ja sam tako morala tražit isplatu nakon što sam dala otkaz i to nakon mjesec dana i još mi je smanjio tristo kuna. Da nisam tražila, ne bi ni dobila.
Bara huda

Post 08 May 2013, 09:30

Zekoslawa » wrote:Sutra ujutro očito ću morati zvati i žicati svoje pare.
U ponedjeljak imam biti u Zagrebu pojma nemam zašto, valjda da me se osposobi za daktilografkinju, tako da mogu obavljati administrativne poslove.
Zamolila sam da me se malo rastereti krajem ovoga tjedna da stignem obaviti neke stvari prije nego što se pokupim na mjesec dana, a od prošloga četvrtka do danas stiglo mi je 54 kartice koje moraju biti gotove do kraja ovoga tjedna.

Dobro, koji kurac je ovo?
Jesu li oni tebi ista platili do sada il je jos na ...al cu da te karam i to za sitnu paru obecanju?
Koliko je sad da se skajpate, bice i dva mjeseca? :ne zna:

Ali moram reci da si ti radnik kojim bi svaki nemoralni posodavac bio odusevljen. :D

Ajde zamisli ih kao forum hr, pa nek vide cija ce nana crnu vunu presti. :E
Zekoslawa

Post 08 May 2013, 11:50

Čudo neviđeno - sama me nazvala. Uglavnom, da će me sutra ili najkasnije prekosutra nazvati teta iz ovdašnje podružnice da mi isplati treći i četvrti mjesec. Ajde dobro, vidjet ćemo. Drugo, ništa Zagreb, ipak. Zasad me, kaže, neće zapošljavati na duži rok, pa nema smisla da to sad obavljam. Nego kakav ugovor o djelu, povremeno, honorarno, nešto. Okej, meni paše. Pravo da vam kažem - laknulo mi je. Jerbo mi ionako sve skupa nije dobro mirisalo, pa mi je bilo sve nekako teško išta se njima obvezati i investirati. Karl, srčeko, ništa od naših bananka, jedino me to rastužuje. :( Majti, skuvaj bakalar i spremi u portaprance kad budeš dolazija. :kava:
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 08 May 2013, 12:12

Ništa od Zg. :tuzni: A dobro, glavno daš' novce dobiti. :five:
Zekoslawa

Post 08 May 2013, 12:18

Čekaj, još ja nisam ništa dobila. Ne bih se ja prerano radovala. :zubo:

Ništa, srce, doći ćeš ti k meni. Imam ti krevet viška. :p
MightyMe

Post 08 May 2013, 12:19

Jebalo je sutra ili prekostura. :gaah:

I već san ti reka da ne spominješ krevet viška. :gaah:
Veća je motivacija drugačije. :o
Karlinjo

Post 08 May 2013, 12:20

Zekoslawa » wrote:Čekaj, još ja nisam ništa dobila. Ne bih se ja prerano radovala. :zubo:
Do ponedjeljka će biti. :D
Ništa, srce, doći ćeš ti k meni. Imam ti krevet viška. :p
:o

A oće ti ići pripravnički?
Zekoslawa

Post 08 May 2013, 12:39

MightyMe » wrote:Jebalo je sutra ili prekostura. :gaah:

I već san ti reka da ne spominješ krevet viška. :gaah:
Veća je motivacija drugačije. :o
Pa inače da, ali ovdje je Karl u pitanju. Znam ja šta triba reć. :zubo:
Karl Jozef wrote: Do ponedjeljka će biti. :D

:o

A oće ti ići pripravnički?
Nemoj mi ponedjeljak spominjati, života ti. :(

Ništa pripravnički, rekoh već - autorsko djelo, na crno ili nešto. Ništa dugoročno zasad. Premda imam osjećaj da će je namamiti poticaji, pa će opet nešto kemijati. Al baš me briga, meni se u penziju ne žuri, a ionako se ne želim njima ni na što obvezivati dok još malo ne vidim kako dišu. Važno da će neke suradnje biti.
MightyMe

Post 08 May 2013, 12:41

Nema veze jer arl ( :zubo: ) ili ko drugi. Pitaj Baru. :raspa:
Zekoslawa

Post 08 May 2013, 12:42

MightyMe » wrote:Nema veze jer arl ( :zubo: ) ili ko drugi. Pitaj Baru. :raspa:
To vi samo mislite, arl je poseban. Ne može on sa mnom u isti krevet, navikao je da ima svoj mir i da mu mater donese Keksolino ujutro. Zato ćemo mi imati odvojene postelje. :o
Karlinjo

Post 08 May 2013, 12:43

Zekoslawa » wrote: Nemoj mi ponedjeljak spominjati, života ti. :(
OK bit će sutra. :xlux:
Ništa pripravnički, rekoh već - autorsko djelo, na crno ili nešto. Ništa dugoročno zasad. Premda imam osjećaj da će je namamiti poticaji, pa će opet nešto kemijati. Al baš me briga, meni se u penziju ne žuri, a ionako se ne želim njima ni na što obvezivati dok još malo ne vidim kako dišu. Važno da će neke suradnje biti.
A dobro. Mislio sam ne toliko radi staža nego radi referenci da imaš da si radila s njima. Vjerojatno ova isplata znači da si radila s njima. :D Pripravnički ovako i onako služi tome da imaš neko radno iskustvo.
Zekoslawa

Post 08 May 2013, 12:47

Karl Jozef » wrote: OK bit će sutra. :xlux:

A dobro. Mislio sam ne toliko radi staža nego radi referenci da imaš da si radila s njima. Vjerojatno ova isplata znači da si radila s njima. :D Pripravnički ovako i onako služi tome da imaš neko radno iskustvo.
Sutra, sutra. :xlux:

Mah, baš me briga, neću u penziju prije osamdesete i šta. :zubo:

Ma okej je ovo, kad sam ja s njima u korektnim odnosima, onda se to može staviti u CV sve ako i nemam nikakvu posebnu potvrdu. Neće te nitko pitati da mu pokazuješ ugovor s prošlim poslodavcem, samo ako vidi referencu, može ga zvati i pitati za tebe. A ako smo u korektnim odnosima, onda to mogu staviti u CV, nije problem.
Karlinjo

Post 08 May 2013, 12:49

OK, kad smo to rješili. Odoh ja. :D
MightyMe

Post 08 May 2013, 12:49

Ma tiš nać nekog naivca pa neš uopće u penziju jer nećeš ni radit. :zubo:
Zekoslawa

Post 08 May 2013, 12:51

MightyMe » wrote:Ma tiš nać nekog naivca pa neš uopće u penziju jer nećeš ni radit. :zubo:
Pa evo, vidiš gore da se Karl nudi i kaže da je sve riješeno. A on bi mogao biti bogat i naivan. :zubo:
  • Information