Kad sam bila osnovnoskolka, nastavnica zemljopisa nam je, zeleci ilustrirati vaznost pomorskog prometa, rekla da ako umocis prst u more da si povezan sa cijelim svijetom. Meni je to u to doba bilo bajkovito, znala sam cucati uz obalu i moceci prst u moru zamisljala neko slicno dijete na Fidjiju ili u Kanadi ili Kini ili...koje isto kao ja moci prst u more i misli na mene. Nema veze sto se nismo znali, sto smo drugacijeg izgleda i odgoja, naravi, ukusa, u tom smo trenu bili povezani morem.
Danas je internet zamijenio more no zelja za poveznoscu s drugima, makar i samo u mojoj masti, je ostala.
Nema veze znam li ili ne one koji sad ovo citaju i kakav imaju osjecaj prema procitanom, meni je divna mogucnost da svima vama zazelim sretnu Novu 2013.
Nabrajanje zelja cu ostaviti svakome ponaosob, ionako svatko sam za sebe najbolje zna sto i kako, ja cu svima zazeljeti dobro zdravlje u sljedecoj i nadolazecim godinama jer je to osnovni uvjet za dobar zivot kojeg covjek postaje svjestan tek kad ga nema.
Sretna vam Nova 2013.