Zadnje što smo pogledali i šta mislimo o tome?

Filmovi, serije, sve što gledamo
Emericzy

Post 28 Mar 2013, 16:16

Chilimama » wrote:Hvala na potpori, dajete mi volje za gledanje mada sam se pomalo istupila kao gledatelj, vjerojatno od sve manje i manje umjetničkog u filmskom stvaralaštvu zadnjih godina kad se sve ili veliki dio oslanja na puku tehniku i specijalne efekte, simulacije, a sve manje na znanje zanata režije i glume.

No, da se pohvalim svojim zadnjim filmom Flight.
Novo Zemekisovo ostvarenje s Danzelom u glavnoj ulozi.

Sasvim solidno djelce, dobro zanatski odrađeno, Danzel glumi ko što glumi,, a dodatnu uspješnost daje mu i trajna izražajnost lica mijenjajući se od emocije do emocije. Nimalo zanemarivo s obzirom da se glavni glumac u par sati morao mijenjati od samouvjerenog i bahatog, do nesigurnog, uplašenog, skrušenog i još svašta nešto tipa kojemu se svijet raspada.
Film ima dostatnu dozu dramatičnosti s obzirom da je tema pomalo prožvakana. Naime avionske nesreće i junaštvo već se dovoljno dugo razvlače da je ovaj film uletio poput prskalice među petardama i baš zato se izdvaja iz dosadašnjih proizvoda.

Svakako mu prednost daje dobra gluma ali i režija koja nam je ponudila priču bez suvišnih detalja a ipak s dosta metafore i moralnih pouka usprkos latentnoj predvidivosti.
Likovi nisu crno bijeli, nego su svi pomalo sivkasti ali s "pjegicama" u boji pa se vide i emocije raznih vrsta, ali i raznolikost osobina ljudi u neprilikama. Tako se i naš junak od heroja brzo pretvori u psa koji grize ruku koja ga hrani ali nimalo nobično s obzirom na strah koji ga muči uzrokovan slabošću na više polja, razočarenjem u sebe i ljude . Sve je to za ljude , reklo bi se, a tako i ovaj film uz kojeg vrijedi provesti dva sata .
Hvala. Sad mislim da ću ga pogledati. Mislim da ga imam negdje spremljenog.

Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 03 Apr 2013, 01:26

Afera Thomasa Crowna.

Kako su ga zasrali s tuznim krajem.

Pa kad vec rade remake starog filma sa Steve McQueenom sta se onda koji kua nisu drzali originala i snimili happy end?
'if you fall, i'll be there' (floor)
Pješčana

Post 07 Apr 2013, 22:31

upravo na HRT3 počinje Samac. Gledala sam ga pred par godina u MSU u kinu, i bio mi je jako dobar. Dobri glumci, dobro pogođena atmosfera Amerike prije par desetljeća, po meni dobro izabran Colin Firth kao gej koji je ostao bez partnera, u svijetu u kojem se ne priznaje takav odnos, koji pati zbog smrti voljene osobe samo u sebi, jer ne smije na van.
I odlična Julianne Moore. Ako niste znali, režirao je Tom Ford
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Donna Sole

Post 09 Apr 2013, 14:07

Konjanik

red: Branko Ivanda

Loše.
Uzimajući u obzir da je hrvatska produkcija uvjetovana financiranjem iz javnog budžeta tj iz ministarstva kulture, pa dakle i politički diktiranom radu , mogu reći da prihvaćam moguću nesuglasnot autora i finacijera.
Na stranu povijesni fakti. Držim da se film može ali ne mora snimati po točnim, povijesno znanim činjenicama. Za primjer ću navesti da je činjenica da se Titanik potopio i da je umjetnička sloboda ta koja ima pravo kroz priču provući i nepostojeće situacije. Možda je Jack Dawson stvarno dobio karte za brod na pokeru, možda je netko takav stvarno putovao brodom, mi to ne znamo ali ostaje priča koja može biti izmišljena samo da učini zaplet koji smo u filmu odgledali. Nevažno je jel se Rose Buchanan stvarno htjela baciti u hladno more jer smo dobili pričicu kakvu takvu i uživanje u tome je prepušteno ukusu gledatelja.
Dakle i ovdje su moguće i dopustive greške u faktima.
Ali...
Ovaj je film loš je je zanatski loše odrađen.
Pun je nepovezanih scena i ostavlja dojam da ih je netko potrpao po nekom random "redu".
Ok, druga je olakotna okolnost što se scenarij vjerojatno pripremao za seriju od nekoliko sati pa je bilo teško to sve složiti u dva sata logičnog slijeda.
Što mi zapravo ne valja?
Pa ne valja mi neuvjerljivost ljubavne priče. Ne valja mi neobjašnjenost povezivanja scene i scene . Ne valjaju mi detalji koji ubačeni kao dio radnje a u stvari su nepotrebni i banalni. Na primjer, scena vođeja ljubavi kad su njih dvoje pobjegli i sakrili se u kolibici.Odnekud iz nekog smjera dotrči dječarac i ni pet ni šest krene ćiriti ljubavnike. Nit je taj dječarac usmjerio radnju nit je jasno otkud je došao ni tko je on s obzirom da je to pustoš..wtf?? Lejla mijesi burek, stavi ga peć i nakon ljubavne scene ona se pere na livadi pa idu jesti dok u isto vrijeme drugi likovi prolaze , putuju, izmjenjuje se vrijeme a oni su još u onih par sati oko objeda i ljubavnog čina. ma dobro i to..
Najgore u svemu je upravo povezanost scena koja ne postoji. Nejasno je ni ko je ko, ni kome ni kako ni zašto. Samo vidimo da se nešto događa a ne vidimo da se išta događa.

Mislim da naši redatelji nemaju pojma, ako i imaju neće nikad snimiti dobar film dok se ne oslobode ministarstva i službenika koji u sve žele utrpat neku poruku a ni sami ne znaju koju.

Ne bi rado uspoređivala američku produkciju i hrvatsku samo radi neproporcionalne razlike u novcu, međutim , tvrdim da su naše produkcije skuplje jer su neisplative a neisplative su jer zanatlije ne rade svoj posao.
Malo mi je tužno spomenuti nekih 50tak ili više milijuna dolara s nekih parstotisuća eura naše produkcije , ali s obzirom na brojnost projekata, naša se filmska produkcija treba puno puno više truditi jer ovo što nam opstaje kao kultura i umjetnost je
beživotno i jalovo .
Gluma nije loša, ne tako dobra, ali više nego podnošljivo. Scenografija je katastrofa. Režija me razočarala ali samo zato jer su naši kritičari mahom ulizice koji se prodaju za domjenak i kartu preko reda pa se ne usude kritizirati objektivno. Ne znam zašto, jer ne čine dobro našem filmu... :ne zna:
U zadatak sam si dala pogledati i Čarugu čisto usporedbe radi pa se javim.
kurvanjski avatar, a
Pero

Post 29 Apr 2013, 10:36

Emericzy

Post 29 Apr 2013, 14:20

Igre gladi

Začuđujuće pitak film. Nisam od njega očekivao baš ništa, znajući da je riječ o šundu, ali ovo je jako, jako dobar šund. Žao mi je prigovarati sitnicama. Režija akcijski solidna. Glavna glumica Jennifer Lawrence izvrsna. A bogami i ostali su dobri.

Ona bi me normalno bila jako ugodno iznenadila da nisam dan ranije gledao Silver Linings Playbook u kojemu je dala baš odličnu ulogu. Ni od tog filma nisam bogznašto očekivao. Filmovi o mentalno bolesnim ljudima grozno me iritiraju. Čak i kad su dobri. Ali ovaj me malo-pomalo osvojio i do kraja filma sam se ozbiljno veselio gledajući ga. Toliko da bih ga još jednom išao gledati.

Atlas oblaka

O njemu ne znam što bih rekao. Veličanstven film od kojeg već nakon dva dana nisam pamtio apsolutno ništa osim pokoju nevezanu sliku. Mislim da ni sam autor zapravo ne zna "što je htio reći". Ali veličanstveno je napravljen. Po meni, krasna slikovnica bez ikakvog dubljeg značenja, vizualni Coelho.

Zaborav

Solidan film za ovisnike o SF-u, spektakularan a da pritom nije F/X izdrkavanje, filozofska razina je jednostavna ali ne i zaglupljujuća, idealna uloga za Toma Cruisea... Ugodno provedena dva sata.

Prometheus

Dobro da mi je dvadesetak ljudi reklo da je film sranje, pa sam očekivao tonu govana. Tako pripremljenom, film mi je ispao čak zabavan. Čak mi sad i ne izgleda onako tragično loš kako su mi ga prikazali. Mislim, loš je, ali...

Zapravo ne mogu shvatiti da je isti čovjek radio Alien i ovo.

Prekjučer na HTV2 Drugi čovjek

Drugi ga put gledam u razmaku od oko godine dana. Jako mi je to drag film. Ništa mi nije izgubio u drugom gledanju. Inače strašno mrzim filmove o sirotim jadnim tužnim bogatašima, možda i više od filmova o mentalnim bolesnicima, ali ovdje mi to skoro nije važno.

Uh, pogađa mi svaki mentalni gumb. Silno je istinit. I šutite, poštedite me komentara na ovu moju tvrdnju ako niste osobno bili u najmanje dvije od četiri jako važne uloge u ovom filmu. samo me jedan detalj smeta, a to je mala, blaga prekarikiranost Banderasove uloge. Nevažna zamjerka.
Leteća
babin nakurnjak

Post 29 Apr 2013, 14:40

Igre gladi mi je upropastio Živorad Tomić koji je naštancao neku nabrijanu marksističku kritku, pa sam očekivala nešto ozbiljnije. Jako dobar film za djecu, toliko da mi je žao što više nemam 10 godina, ali, jebiga, nemam.

A ne sjećam se kad sam zadnji put pogledala neki pošteni SF. Prometheus je gomila govana, ali da ga je režirao netko drugi oprostila bi mu. Ali Ridley Scott, zaboga. Alien, Blade Runner, pa ovo sranje. Ne kužim, jebiga. Sličan filing sam imala nakon Avatara, ali ovo je puno gore.

Ode SF u tri fine paške čipke. :gaah: Da, i Loopera sam gledala. :facepalm: Gomila nabacanih nesuvislosti koja se izdaleka, u mraku, nakon pet osječkih pivi ili perfrontalne lobotomije može činiti kao SF.
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 29 Apr 2013, 14:53

Leteća » wrote:Igre gladi mi je upropastio Živorad Tomić koji je naštancao neku nabrijanu marksističku kritku, pa sam očekivala nešto ozbiljnije. Jako dobar film za djecu, toliko da mi je žao što više nemam 10 godina, ali, jebiga, nemam.

A ne sjećam se kad sam zadnji put pogledala neki pošteni SF. Prometheus je gomila govana, ali da ga je režirao netko drugi oprostila bi mu. Ali Ridley Scott, zaboga. Alien, Blade Runner, pa ovo sranje. Ne kužim, jebiga. Sličan filing sam imala nakon Avatara, ali ovo je puno gore.

Ode SF u tri fine paške čipke. :gaah: Da, i Loopera sam gledala. :facepalm: Gomila nabacanih nesuvislosti koja se izdaleka, u mraku, nakon pet osječkih pivi ili perfrontalne lobotomije može činiti kao SF.
Crnih osječkih.
Emericzy

Post 29 Apr 2013, 17:54

Leteća » wrote: Ode SF u tri fine paške čipke. :gaah: Da, i Loopera sam gledala. :facepalm: Gomila nabacanih nesuvislosti koja se izdaleka, u mraku, nakon pet osječkih pivi ili perfrontalne lobotomije može činiti kao SF.
Sestro, potpisujem 666 puta.

Ja i inače mislim da SF, ma kako to zapanjujuće zvučalo, nije baš jako dobar žanr za film. Jako je teško napraviti stvarno dobar SF film. Puno, puno teže nego napisati dobar SF roman. Većina drugih žanrova puno lakše legne filmadžijama nego SF. Zapravo je stvarno dobrih SF filmova (po meni) jako, jako malo.
Emericzy

Post 29 Apr 2013, 17:56

Leteća » wrote:Igre gladi mi je upropastio Živorad Tomić koji je naštancao neku nabrijanu marksističku kritku, pa sam očekivala nešto ozbiljnije. Jako dobar film za djecu, toliko da mi je žao što više nemam 10 godina, ali, jebiga, nemam.
Dječje filmove podjednako je teško napraviti dobro kao i SF. Možda iz istih razloga.
blue
Asgard

Post 30 Apr 2013, 15:46

Emericzy » wrote:
Prometheus

Dobro da mi je dvadesetak ljudi reklo da je film sranje, pa sam očekivao tonu govana. Tako pripremljenom, film mi je ispao čak zabavan. Čak mi sad i ne izgleda onako tragično loš kako su mi ga prikazali. Mislim, loš je, ali...

Zapravo ne mogu shvatiti da je isti čovjek radio Alien i ovo.
Da, pametan pristup filmu; ja sam imala velika očekivanja i - strašno nešto :mama:

Leteća wrote: Ode SF u tri fine paške čipke. :gaah: Da, i Loopera sam gledala. :facepalm: Gomila nabacanih nesuvislosti koja se izdaleka, u mraku, nakon pet osječkih pivi ili perfrontalne lobotomije može činiti kao SF.
Volim Bruce Willisa i onog drugog, pa sam malo neobjektivna :o
Očekivala sam ozbiljan film, pa su me izgubili na logici radnje, ideji kao takvoj, a bome i provedbi te ideje :zubo:

Također neka od pitanja na koje ne znam odgovor:
Jel to on svoju mamu ševio? :kokice:
Ako je Rainmaker živio u istom vremenu kao Bruce, kako je moguće da su ista osoba Joseph Gordon-Levitt = Bruce = Rainmaker. Iz filma se da zaključiti da je budućnost linearna (u smislu - jedan čovjek u mladosti = isti jedan čovjek 30 godina poslije). Kada se Joseph Gordon-Levitt razgranao na Brucea i Rainmakera? :zvrko:

Zadnje sam pogledala Another Earth - niskobudžetni, pa simpatičan. Više drama nego SF. SF elementi su tu kao u Melankoliji, da potaknu dramu, a oni stoje u pozadini. Primjećujem takav trend u SF-u u posljednje vrijeme; kod ovog filma me to nije smetalo :top: Sviđa mi se i kako scene, izgled filma i kamera prate tugu :top: Ne za bacit, glavna glumica je lijepa ko slika, neoperirano i stvarno lijepa :S
Pero

Post 02 May 2013, 11:11

nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 04 May 2013, 02:50

Ne dirajte SF, izlaze nove Zvjezdane staze za koji dan, kritike su dobre, a nepoznati lik iz foršpana je definitivno Khan. Men dosta za ovo proljeće.

blue » wrote:
Također neka od pitanja na koje ne znam odgovor:
Jel to on svoju mamu ševio? :kokice:
Ako je Rainmaker živio u istom vremenu kao Bruce, kako je moguće da su ista osoba Joseph Gordon-Levitt = Bruce = Rainmaker. Iz filma se da zaključiti da je budućnost linearna (u smislu - jedan čovjek u mladosti = isti jedan čovjek 30 godina poslije). Kada se Joseph Gordon-Levitt razgranao na Brucea i Rainmakera? :zvrko:
[spoiler]Joe nije Rainmaker, tj. Cid. Joe od Cida, ubojstvom Sare, "stvara" Rainmakera.[/spoiler]
blue
Asgard

Post 09 May 2013, 15:00

Ahaaaa :zubo:

Pogledala sam drugi sezonu The girls - dobra je serija, uozbiljile su se za razliku od prve sezone. Prva je moglo proći kao neka lagana komedija, ova je čista drama. Kvalitetna, doduše :top:
blue
Asgard

Post 20 May 2013, 16:48

Počela gledati Broadchurch- za sada obećava, volim britanske krimiće :lux: i Dr. Who-u lijepo stoji brada :cerek:
Emericzy

Post 20 May 2013, 19:27

blue » wrote:Počela gledati Broadchurch- za sada obećava, volim britanske krimiće :lux: i Dr. Who-u lijepo stoji brada :cerek:
Meni su divni ti britanski filmovi (i francuski) jer su ljudi u njima normalno ružni. Naprosto se odmorim od onih nepodnošljivo ljepuškastih holivudskih faca. Imam dijam kao da u britanskim i francuskim filmovima glume ljudi, a u američkim silikonske lutke.
Pero

Post 20 May 2013, 19:44

Veliki Gatsby
Ne znam zašto, ali sam očekivao da će Fitzgeralda nekako osuvremeniti.
A dobio specijalnih efekata ko da gledam SF.
I još ga razvukli na skoro 2,5 sata.
:flop:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 21 May 2013, 09:02

Pero wrote:Veliki Gatsby
A jesi optimist... :vidiga:
Ja bum se naluknul kad stigne na telku, izgleda da sam imao dobar predosjećaj
Emericzy » wrote: Meni su divni ti britanski filmovi (i francuski) jer su ljudi u njima normalno ružni. Naprosto se odmorim od onih nepodnošljivo ljepuškastih holivudskih faca. Imam dijam kao da u britanskim i francuskim filmovima glume ljudi, a u američkim silikonske lutke.
Potpisujem od slova do slova.
Beau

Post 21 May 2013, 12:51

Emericzy » wrote: Meni su divni ti britanski filmovi (i francuski) jer su ljudi u njima normalno ružni. Naprosto se odmorim od onih nepodnošljivo ljepuškastih holivudskih faca. Imam dijam kao da u britanskim i francuskim filmovima glume ljudi, a u američkim silikonske lutke.
E ovo i ja potpisujem.

Naprosto odmorim oči gledajući evropski film.
Pogotovo volim gledat ljude u francuskim filmovima :love:
Beau

Post 23 May 2013, 15:33

Pero » wrote:Veliki Gatsby
Gledala ga jučer.

Štajaznam, možda i nije nešto, al ja sam baš guštala u filmu.

Vizualno mi je predivan, muzika se super uklopila :S i dobra je glumačka ekipa.

O Leonardu da ne govorim :cerek:
Uživancija ga je gledati (kako glumi).

Odličan mi je i Joel Edgerton, sad sam ga prvi put gledala i zapamtit ću ga.
Tobey Maguire mi je inače iritantan, ovdje je ok.
Pero

Post 23 May 2013, 16:48

BoDerek » wrote: Gledala ga jučer.

Štajaznam, možda i nije nešto, al ja sam baš guštala u filmu.
Eto, vidiš, ukusi su različiti. :D
Lijepo da si guštala.
Euklid
old school

Post 23 May 2013, 22:56

Vizualno prenatrpan do granice izdržljivosti.

Loš pokušaj da se skrene pažnja s nedorečenog scenarija.

S druge strane sasvim pristojan filmić...
Beau

Post 24 May 2013, 09:31

:rolleyes:

Poradi malo na izdržljivosti :rolleyes:
Euklid
old school

Post 24 May 2013, 09:35

BoDerek wrote::rolleyes:

Poradi malo na izdržljivosti :rolleyes:
Kako da ovo shvatim? :misli:
Beau

Post 24 May 2013, 11:14

Euklid » wrote: Kako da ovo shvatim? :misli:
Pa šta ja znam...kako ti najviše paše :)
  • Information