Psihokauč - upomoć!!!!

Blago onom tko rano poludi
nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 07 Apr 2013, 09:02

ex anais » wrote:
Ma, ljude ljute ljudi koji kritiziraju ljepotice koje su poznate kao ljepotice. A šta ja znam, ja si to dozvoljavam, ako meni netko nije lijep, jebemise kome jest.
Skoro pa umalo. :zubo:
Mislim da nije kvaka u kritici, neg u karikiranju. Nije isto reć "meni je Anđelina Džoli ružna i gadna" i "meni Anđelina nije lijepa jer, štajaznam, ne volim tamnokose žemske".
Al ta potreba za pretjerivanjem je tolko prisutna da se više teško dade izbjeć: skoro svi drugi vozači na cesti su idioti, ljudi koji se ne slažu s našim mišljenjem su kreteni i tako to... Il, postoji li pametan policajac i pošten političar?
Al, dok oko policije i politike nikog ne boli briga, još uvijek smo u stanju primijetit pretjerivanje u vezi ljepote. I to ljepote općenito, estetike, jelte, ne samo fizičke. Ustanovili smo te neke parametre i nismo voljni odstupit od njih.

Il, da sažmem: moraš fakat bit kreten da ti se ne sviđaju Mikelanđelo i Dostoj.
:E

Emericzy

Post 07 Apr 2013, 09:28

Bara huda » wrote:ja volim zene koje su kao slikarsko platno da na njima mozes nacrtati lice koje zelis.
Meni je to upravo obrnuto od želja. Lice je odraz karaktera. Ako je bezlično... jebiga...

Žena meni mora biti svoja, prepoznatljiva, Ona, koju ne možeš izgubiti u gomili. Ne mora biti ni lijepa u nekom konvencionalnom smislu pravilnosti i sklada i simetrije i proporcija, može biti i ružnjikava, ali mora biti takva da ti se iz nekog razloga svaki sljedeći pogled malo dulje na njoj zadržava.

Primjer lijepe žene čija je ljepota potpuno irelevantna je, na primjer, Naomi Watts. Stvarno je lijepa. bez greške. ali ničega u njoj nema. Ničega. Usporediš ju s Rachel Weisz, Rachel ispada skoro ružna. Ali jebote, Rachel svojim izgledom priča romane ako treba, a Naomi ne priča niš, nego šuti i bedasto se smješka.

Ili ona kineskinja, kak se zove, iz Anatomije, Sandra Oh. Ima kravlju facu. Na prvi pogled nitko osim Mao Zedonga ne bi rekao da je lijepa. Ali, što ju dulje gledaš, to više vidiš u njoj ljepote.
Perzefona

Post 07 Apr 2013, 09:30

Bara huda » wrote:

Jel ovo ta reklama?
Te su haljinice zgodne, ali bez dobre gradje tijela i dobrih nogu ne bi islo. :D
Cure su mi zgodne iako brzo promicu pa ih se ne stigne posteno pogledat.
Ali da, djeluju lijepe.
Je, to je ta reklama. :)

Ovo da cure brzo promiču pa ih se ne stigne pogledati - to mi se čini zanimljivo i možda je u tome stvar. Ja ih nisam ni poželjela detaljnije pogledati. Onako, zgodne cure, u zgodnim haljinicama u zgodnom ambijentu i to je meni to. Valjda je to zato što me žene ne zanimaju. Ja ih nikada tako ne gledam. Imam dva doživljaja: sviđa mi se, ne sviđa mi se.

Simetrije, omjeri, zlatni rezovi - fućka mi se. Ne, žene me ne zanimaju. Al, čekaj malo. :misli: Ni muškraci. U tom me smislu ne zanimaju ni muškarci. Možda nešto ne valja sa mnom? :mama:

Ne, ja ljude ne gledam kao slike.
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
Emericzy

Post 07 Apr 2013, 09:35

Perzefona » wrote:Ne, ja ljude ne gledam kao slike.
Ni ja. A opet, da ne mogu žene gledati i kao slike... joj... bio bih nesretan.
Perzefona

Post 07 Apr 2013, 09:39

Htjela sam reći da meni treba pokret, grimasa, mimika, izraz, gesta, kretnja, I najvažnije: riječ. A modeli i glumci to mi ne daju. Zapravo, glumci daju. Pa mi se često svidi lik i nikad ga ne poistovjetim s glumcem. ONako, često ne znam koji glumac ili glumica igra neki lik koji mi se svidio.

I ti si muška svinja, uostalom. :zubo:
Emericzy

Post 07 Apr 2013, 09:43

Perzefona » wrote:Htjela sam reći da meni treba pokret, grimasa, mimika, izraz, gesta, kretnja, I najvažnije: riječ. A modeli i glumci to mi ne daju. Zapravo, glumci daju. Pa mi se često svidi lik i nikad ga ne poistovjetim s glumcem. ONako, često ne znam koji glumac ili glumica igra neki lik koji mi se svidio.

I ti si muška svinja, uostalom. :zubo:
Časni sude, kriv sam. Malo priroda, malo kućni odgoj, malo škola... nisam u tome imao puno osobnog udjela. Samo sam uživao u rezultatu.
Perzefona

Post 07 Apr 2013, 09:51

Zaboravio si da su i žene krive. Kog vraga moraju biti tako privlačne i dovoditi te u napast.
Emericzy

Post 07 Apr 2013, 09:59

Perzefona » wrote:Zaboravio si da su i žene krive. Kog vraga moraju biti tako privlačne i dovoditi te u napast.
I to, isto. Hvala. Mislim, nisu one krive. Ne vidim ja u tome nikakvu krivicu; božesačuvaj. To je jednostavno tako. One privlače, a ja lak.
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 07 Apr 2013, 11:17

Image

(Powered by frubar.net)
'if you fall, i'll be there' (floor)
Perzefona

Post 07 Apr 2013, 12:21

Izvrsna slika, Euklide. Još nam samo objasni po čemu je ova krajnje desno zgodnija od ostalih, koje su čopor mrzitelja? :misli:

Ja sam se dobro morala zagledati u sliku da uopće skužim. Dobro, može biti i da sam ja malo spora. No da nema natpisa, tj. potpisa :zubo: uopće ne bih sliku tako doživjela. Možda je desnoj sirotici pukla očica na čarapi, ili pada, izvrće gležanj, pa ju ostale zato gledaju. :ne zna:
Silajn

Post 07 Apr 2013, 12:29

Mi smo razmažena nacija, prosječno je u našoj okolini stvarno puno (prirodno) lijepih ljudi. Ja se ne sjećam, stvarno, da sam ijednom izašla na ulicu a da nisam vidjela barem jednu lijepu ženu ili jednog lijepog muškarca :ne zna: Nije to baš svugdje tako.
S druge strane, ljepotu s pista ili magazina ne doživljavam baš u istoj kategoriji. Mogu se razveselit nečijoj nafrakanosti ili fotošopu, ali jebiga, to nije to. Svejedno, godine i godine gledanja u te slike i meni su poremetile percepciju, čak sam promijenila crtež. Ono što jesu klasične proporcije, danas mi iziskuje napor, jer sam kodicionirana za pin-up.
Euklid
old school

Post 07 Apr 2013, 12:51

Perzefona » wrote:Izvrsna slika, Euklide. Još nam samo objasni po čemu je ova krajnje desno zgodnija od ostalih, koje su čopor mrzitelja? :misli:
Uopće nije bitno koja je na slici zgodna a koja nije.

Ionako je to stvar ukusa.

Ne bih imao ništa protiv da me se vidi na ulici s bilo kojom od njih.
Perzefona

Post 07 Apr 2013, 12:57

A što onda jest bitno na toj slici? :confused:

Trebala je ilustrirati da žene mrze zgodne žene. A sve su podjednako zgodne, i sam si se složio. Onda priznaješ da si pogrešnu sliku iizabrao kao ilustraciju.
Perzefona

Post 07 Apr 2013, 12:57

A što onda jest bitno na toj slici? :confused:

Trebala je ilustrirati da žene mrze zgodne žene. A sve su podjednako zgodne, i sam si se složio. Onda priznaješ da si pogrešnu sliku iizabrao kao ilustraciju.
Blesava

Post 07 Apr 2013, 13:19

Perzefona » wrote:A što onda jest bitno na toj slici? :confused:

:confused: zašto bi slika bila pogresna?
Pa i neke zgodne žene mrze (iako mi je to prezestok termin) druge (podjednako) zgodne žene...
Perzefona

Post 07 Apr 2013, 13:23

Aha... Da, valjda. Sad si me osupnula. Uopće mi to nije palo na pamet. Ma sve mi je to blesavo.
Euklid
old school

Post 07 Apr 2013, 13:26

Perzefona » wrote:A što onda jest bitno na toj slici? :confused:

Aštajaznam. Uopće mi je bedasto procjenjivati zgodnoću ženske samo na temelju fotke.
Možda me zato oti fotomodeli i manekenke nikad nisu nešto posebno privlačili. :ne zna:
Blesava

Post 07 Apr 2013, 13:27

Perzefona » wrote:Ma sve mi je to blesavo.
Sto jest - jest :hekla:
Bara huda

Post 07 Apr 2013, 13:28

Perzefona » wrote: Je, to je ta reklama. :)

Ovo da cure brzo promiču pa ih se ne stigne pogledati - to mi se čini zanimljivo i možda je u tome stvar. Ja ih nisam ni poželjela detaljnije pogledati. Onako, zgodne cure, u zgodnim haljinicama u zgodnom ambijentu i to je meni to.
Pa svrha reklame i nije da sline cure na cure nego na mortadelu. :D
I one i ambijent i ciko sa komadinom salame pod rukom su 'okvir' za slinjenje u gurmanskom smislu. I da ti sugeriraju da kupis mortadelu kad dodjes u ducan. :D
Valjda je to zato što me žene ne zanimaju. Ja ih nikada tako ne gledam. Imam dva doživljaja: sviđa mi se, ne sviđa mi se.

Simetrije, omjeri, zlatni rezovi - fućka mi se. Ne, žene me ne zanimaju. Al, čekaj malo. :misli: Ni muškraci. U tom me smislu ne zanimaju ni muškarci. Možda nešto ne valja sa mnom? :mama:
Ja volim gledati ljude.
I muske i zenske. Mlade i stare. Primjetiti detalje. Iskonstruirati u glavi pricu o osobi koja nema veze sa stvarnosti. Ali ih ne zelim upoznati ni potvrditi ili demantirati ono moje 'smisljeno'.
Osim ako ih ne upoznam na neki drugi nacin, onda mi vise to ne vrijedi.
Ne, ja ljude ne gledam kao slike.
Ja pa obrnuto, slike mi mogu biti veliki izvor mastanja. Zamisljanja svega i svacega. Cak i portreti u muzeju naslikani pred vise stoljeca. :D
Bara huda

Post 07 Apr 2013, 13:38

naomi i rachel
Ako su to te, ne vidim drasticnu razliku u ljepoti.
meni izgledaju maltene ko negativ i pozitiv iste zene. :ne zna:
Perzefona

Post 07 Apr 2013, 13:44

U čitavom životu nisam pogledala toliko modela kao na ovom topicu. I ništa nisam propustila. :raspa:
Bara huda

Post 07 Apr 2013, 13:50

Perzefona » wrote:U čitavom životu nisam pogledala toliko modela kao na ovom topicu. I ništa nisam propustila. :raspa:
Pa i nisi zapravo.
A opet mozes ucestvovat u raspravi. :lux:
Whereabout

Post 07 Apr 2013, 16:15

Emericzy » wrote: Ma OK; Kate Moss služi za prodaju robe ženama; irelevantno je što o njoj misle muškarci.
Uopće ju ne komentiram kroz prizmu tog što ona i kome "prodaje".
Stitch » wrote:Nije Kate bila s narkomanom, Kate je bila narkoman. Potrošila je brdo love na bijelo. Kako bi u suprotnom ostala onako mršava?
Ma mislila sam samo na Petea Dohertyja. Ali dobro, povlačim rečeno, ionako je to bio samo sarkazam.
.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 07 Apr 2013, 23:19

..najprije, vi ovdje svi..ne podcjenjujete, nego potpuno zanemarujete..

a) fotografiju, fotografa..ali, to je zastarjelo, dakle..

b) sminku

c) fotosop

d) krpice

e) ostale moguce korektivne i iluzionisticke elemenete

kad govorite o toj nekoj sto vam se svidja, ne svidja..nisam siguran da znate o cemu govorite. ustvari, govorite o tehnici, njenoj primjeni, o manipulaciji.. govorite ustvari o sebi i to samo tome i sluzi..

:raspa: :kokice: .. :kokice: :raspa:
Perzefona

Post 08 Apr 2013, 00:29

Znala sam da mora postojati razlog zašto ih ja uopće ne doživljavam, samo ni toliko nisam razmišljala o njima da taj razlog dokučim. :D
  • Information