I mora mi bit otvoren kuhinjski prozor, tako da imam zraka kad sjedim u dnevnom.
Taj kuhinjski je sad već malo teže izvest, cimer sere da trošimo energiju uzalud. A neš ti energije, grijanje nam na 18.
Sve do ove zime, imali smo stalno otvoren kip u boravku. :kompromis kuću gradi:dejzi » wrote:Isuse, Tupelo ima cijelo vrijeme zatvoren prozor. Svaki u kući. Aaaaaaaaaa.
Umrla bih na mjestu, majke mi.
+1dejzi » wrote:Ja ne mogu spavat ako mi je prozor zatvoren. Mala soba, krcata knjigama, imam dojam da ću se ugušit.
Tupelo wrote:
Ove koji spavaju uz otvoren prozor jednostavno ne mogu shvatiti.
Pa kako vi idete na wc po noći?![]()
dejzi » wrote:Ja ne pišam po noći. :mlad mjehur:
Pričaj
Pod sukanac (Čiovo)Megalodona » wrote:
najveći gušt je uvalit se natrag pod zagrijan poplun (zagreb) ili perinu (zagora) i onda duboko udahnut hladni zrak
Vjerujem da je tehnika ustajanja iz kreveta i naizmjenično korištenje lijeve pa desne noge prilično slično kao i kada se spava u zatvorenim sobamaTupelo » wrote: Ove koji spavaju uz otvoren prozor jednostavno ne mogu shvatiti.
Pa kako vi idete na wc po noći?
jel sukanac isto što i perina?
Ruralna » wrote: Vjerujem da je tehnika ustajanja iz kreveta i naizmjenično korištenje lijeve pa desne noge prilično slično kao i kada se spava u zatvorenim sobama
Ne bih rekao. Perina je jorgan. Što će otočanima deblji pokrivač?Megalodona » wrote: jel sukanac isto što i perina?![]()
ono, 2mx2m i bar pola metra visok ogroman pokrivač punjen perjem?
pa ignoriraj je, ako neće pomoćdejzi » wrote: Inače, moja mater sad pizdi jer ne zna instalirat nešto, a stalno pokušava, iako joj je otac rekao da pričeka da završi tekma pa da će on. I ja sam joj rekla da se makne i pusti mene, ali ne, ona sjedi pred lapom, pizdi na rubu plača i zavija kak joj ne ideeeeeeeee.
Obrecnula se već sedam puta na mene jer mi je palo na pamet pitat ju što se dešava. I optužila je cijelu familiju da smo joj skinuli krivu instalaciju. A ona ju je skinula. I tak.
Dobrodošla kući.
Ako je sukanac valjda je od sukna.Hekatonhir » wrote:
Ne bih rekao. Perina je jorgan. Što će otočanima deblji pokrivač?
To ti je nešto bodljavo i jaaako toplo. Kao deka, ali kruta i bodljava. Moja baka to zove sukanac. Lancun, pa sukanac, pa imbotida (perina) s perjem preko svega. Ona je kupovala paperje i sama šila perine i kušine.Megalodona » wrote: jel sukanac isto što i perina?![]()
ono, 2mx2m i bar pola metra visok ogroman pokrivač punjen perjem?
kod nas perina nije jorgan.Hekatonhir » wrote:
Ne bih rekao. Perina je jorgan. Što će otočanima deblji pokrivač?
reraAjvi » wrote:
To ti je nešto bodljavo i jaaako toplo. Kao deka, ali kruta i bodljava. Moja baka to zove sukanac. Lancun, pa sukanac, pa imbotida (perina) s perjem preko svega. Ona je kupovala paperje i sama šila perine i kušine.
Našla:
Sukanac
Klašnja, biljac, debeli i često grubi pokrivač za postelju napravljen od sukna, tj. satkan od oštre ovčije vune, koji se koristi zimi jer je jako topao. Kad se tek otkaje, dosta je grub, pa se treba nositi stupati u stupe kako bi se izbila vlas, tj. kako bi postao čupaviji i ugodniji. Redovito je satkan u crno-bijelim debelim prugama.
Pr. a) rera:
Znat ćeš, mala, šta je Potročanac,
Kad te golu strpa po sukanac.
b) zagonetka:
Naš šaronja tvoju mater pritiska?
(sukanac)
Pitat ću baku ima li još koji sukanac. Otkad ima centralno ne koristi ih. Možda ih čuva skupa s mojom dotom koju sprema otkad sam se rodila.Megalodona » wrote:
imaš koji za prodat?![]()
baš ću pitat starce ima li sukanca kod nas i da li se isto zove
Nah, samo obična drama queenMegalodona » wrote:sve više zaključujem da je tupelo nježna i slatko-krhka ženica
Users browsing this forum: ClaudeBot, GPTBot and 0 guests