Kolač, iako se zove kruh

Moja verzija, par postova gore

Inače na internetu ima puno fotogeničnijih biskupskih kruhova

Posljednje sam radila jednu tortu, onda mi je podivljala pećnica, pa se torta nije ispekla

Kolač, iako se zove kruh
U jednom od hotela zimus uz ponuđene sireve za desert stajale su i kriške takvog nekog kruha. Bio je malo tanji i s manje tijesta. Kao da je tijesta bilo samo toliko da slijepi orahe, bademe, i ostale orašćiće. Kolače ne šljivim posebno i zato i jesam išla na stolove sa sirevima ali ovaj kruh, kolač, što god da već je, mi je bio jaaako fini. Jela sam ga odvojeno od sira da ni jednom ni drugom ne pokvarim okus. Dakle, ako neko zna kako se pravi takav kruh, neka javi.blue » wrote: Kolač, iako se zove kruh![]()
Ne valjam ga za fritule.blue » wrote:Da, sastojci su manji problem, čak imam i rakiju
Više trebam savjete u stilu: germa se drži u lončiću X minuta na radijatoru koji grije jako-srednje-mlako. Kad je tijesto dovoljno dignuto? Kad se poveća za trećinu, polovinu itd. svojeg početnog volumena; za koliko se vremena to može očekivat, u minutamaZašto se stisne kad ga se istrese iz posude i počne valjat
![]()
Zašto ne ispadne fino pufasto kad se ispeče nego kao da germe nije vidjelo? I tako...
Uz ribanu jabuku mi je asocijacija rogač. Dobro ti izgledaju.Pješčana » wrote:radila sam zdrave muffine.
kukuruzno brašno, rižino brašno, rižino mlijeko, vanilin šećer, soda bikarbona jer nisam imala pecivni prašak, jaje, malo ulja, i ribana jabuka
ispalo je super. nisam imala ni one papirnate čašice i svejedno se nije tijesto zaljepilo u kalupu.
Ma ne za fritule, općenito dizano tijesto.Margarita » wrote: Ne valjam ga za fritule.
tako ti i inače goste pozivaš telepatski?Pješčana » wrote: pa skužio si neki dan da mi telepatija ne valja
Jučer sam po ovom receptu radila fritule, ali osim što je (za moj ukus) nedostajalo šećera, snašao me ozbiljan problemali » wrote:Ovo je najjednostavniji i najbolji recept![]()
http://www.coolinarika.com/recept/fritule-na-brzinu/
Mislim da stavljaš preveliku količinu tijesta, tj da su ti prevelike. Stavljaj sa malenom žličicom.Blesava wrote: Jučer sam po ovom receptu radila fritule, ali osim što je (za moj ukus) nedostajalo šećera, snašao me ozbiljan problem
Mislim da su se junački napile ulja jer me cijelo večer bolio želudac...
Naime, ako ih stavim na jaču vatru, onda izgledaju flambirano, a unutra ostanu tekuće...
Smanjim li jačinu vatre, onda ih kuhampet dana....
Imate li nekakve tips and tricks da sljedeći put noć ne provedem mrzeći cijeli svijet?
Users browsing this forum: ClaudeBot and 0 guests