Opet gutam - ništa nisam naučila!

Stare teme i začeci foruma
vrrrlet

Post 07 Oct 2011, 16:59

Potjeh » wrote:Ovdje na krajnjem jugu ni kapi kiše nije palo a temperatura je debelo preko 20C. Bizarno mi je vidjeti ove slike.
Banajte ovog provokatora.

Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Pješčana

Post 07 Oct 2011, 17:05

snijeg pada po autesti. sestra mi se probija kroz Liku.
ja sam možda jutros ignorirala obavijesti i možda sam otišla na posao u čipkanim najlonkama :rolleyes:
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Potjeh

Post 07 Oct 2011, 17:08

vrrrlet » wrote: Banajte ovog provokatora.
:rofl: Ovdje sezona zimskih guma traje koliko ono? Tri tjedna.
klonka

Post 07 Oct 2011, 17:17

bliss » wrote:Netko je spomenuo da mačka može otići na par dana i pritom biti potpuno samostalna. Ja baš i ne bih da mi ljubimac odlazi na nekoliko dana pa mi je nebitno bi li bio samostalan da mene nema. Više volim pse. Mačke su mi previše samožive, iako ne mogu reći da ih ne volim, ali uvijek bih radije odabrala psa.
Ma ja nemam ništa protiv toga da netko preferira psa, mačku, kanarinca, guštera... jedino mi se ne sviđa nadmeni stav koji često viđam kod ljubitelja pasa da je svaka druga životinja nedostojna čovjeka. Ne vidim čime je mačka zaslužila da se po njoj kenja dok se psa uzdiže u nebesa, a još manje vidim zašto se ljudi koji preferiraju mačke etiketiraju nekakvim glupim dijagnozama utemeljenima na petparačkoj psihologiji. Meni se sviđaju karakteristike koje ima mačka i ne smatram se zbog toga ništa lošijom osobom od ljubitelja pasa. Ne, lažem. Nije da se ne smatram nego znam da nisam ništa lošija ni bolja od prosječnog ljubitelja psa. Jer je cijela ta podjela potpuno arbitrarna i glupa. Kao odgovoriti na post ovog tipa? Da ja smatram mačke boljima za kompletne osobe jer su one same kompletne osobe i kao dokaz ustvrdim da upravo njihova samostalnost pokazuje da ljudima koji ih izaberu ne treba kompenzacija? Bio bi to glup odgovor na glupu konstataciju, a takve glupe konstatacije svako malo negdje čujem. Ono što je ex-anais rekla, zašto bi pas bio općeprihvaćena sličica sretne obitelji, a mačka, tvor il' magarac ne bi? Po čemu su to pasoljupci "ispravniji" od ostalih?
gonj špadi
bliss

Post 07 Oct 2011, 17:21

klonka » wrote:jedino mi se ne sviđa nadmeni stav koji često viđam kod ljubitelja pasa da je svaka druga životinja nedostojna čovjeka.
Mislim da je to više do toga da su dotični kreteni nego do toga da su ljubitelji pasa.
ali

Post 07 Oct 2011, 17:22

Potjeh » wrote:Ovdje na krajnjem jugu ni kapi kiše nije palo a temperatura je debelo preko 20C. Bizarno mi je vidjeti ove slike.
Ja sam isto na moru al kod nas je trenutno 9 stupnjeva :s
klonka

Post 07 Oct 2011, 17:23

bliss » wrote:
Mislim da je to više do toga da su dotični kreteni nego do toga da su ljubitelji pasa.
Natruhe takvog stava sam imala prilike pročitati na par mjesta u današnjoj raspravi i malo me to rastužilo. Ne želim misliti da su nam trkeljaši kreteni. :(
gonj špadi
ali

Post 07 Oct 2011, 17:25

..a unda » wrote: ..ne znam jel aisling s desna na lijevo ili nekako drugacije..:o

tarzan, bundolo? nikad nisi cula? aj aj aj aj aj..
Gledala sam ga prije nove ere pa se ne sjećam :ne zna:

A pročitala ga nisam nikad :o , mada dan danas doma imam knjigu iz školske knjižnice :rofl:
Eks

Post 07 Oct 2011, 17:26

klonka » wrote: Ma ja nemam ništa protiv toga da netko preferira psa, mačku, kanarinca, guštera... jedino mi se ne sviđa nadmeni stav koji često viđam kod ljubitelja pasa da je svaka druga životinja nedostojna čovjeka. Meni se sviđaju karakteristike koje ima mačka i ne smatram se zbog toga ništa lošijom osobom od ljubitelja pasa. I ne vidim čime je mačka zaslužila da se po njoj kenja dok se psa uzdiže u nebesa. Ono što je ex-anais rekla, zašto bi pas bio općeprihvaćena sličica sretne obitelji, a mačka, tvor il' magarac ne bi? Po čemu su to pasoljupci "ispravniji" od ostalih?
A da i ne spominjem da ti mačka nikad neće fatalno ozlijediti dijete. Pse treba sustavno dresirati da bi bili ok u suživotu s obitelji. Inače dobiješ nekontrolirano biće koje je potencijalno opasno. Najveća šteta koju ti mačka može napraviti je da ti podere zavjese i skoči na glavu. :cerek:
Volim neke vrste pasa, uglavnom one što izgledaju vrlo dobroćudno, trapavo i čupavo. Ne, ne retrivere. :D Barney style.

Ono što je šmokljan rekao prije nego se počeo blesirati jest česta predrasuda o pasoljupcima i mačkoljupcima. Neurotične, histerične i single žene i pripadajuće im mačke te sretne obitelji s psima. Seže to u neke dublje predrasude, ali ne bih o tome sad.
Uglavnom, mačka je feministica. Vještica. Kastrira muškarce. I tako to. :zubo:
bliss

Post 07 Oct 2011, 17:29

klonka » wrote: Natruhe takvog stava sam imala prilike pročitati na par mjesta u današnjoj raspravi i malo me to rastužilo. Ne želim misliti da su nam trkeljaši kreteni. :(
Sad vidim i da si dodala primjer jednog takvog posta. Nadam se da samo trola.
klonka

Post 07 Oct 2011, 17:30

ex_anais » wrote:Ono što je šmokljan rekao prije nego se počeo blesirati jest česta predrasuda o pasoljupcima i mačkoljupcima. Neurotične, histerične i single žene i pripadajuće im mačke te sretne obitelji s psima. Seže to u neke dublje predrasude, ali ne bih o tome sad.
Uglavnom, mačka je feministica. Vještica. Kastrira muškarce. I tako to. :zubo:
Pa to. Ako imaš, ne znam, 70 godina i nabaviš mačku ispadaš ekscentrična luda, a ako nabaviš psa, ispadaš plemenita bakica. Jea rajt. Ja ću nabavit tovara i svinju. Čekam dijagnozu. :zubo:

Bliss, ovaj slučajno trola. Zato sam i dala primjer posta, a ne njega kao primjer osobe koja to misli. :D

Nego, ja volim i pse i nema tog psa na kojeg se ne rastopim dok je mali. Ali preferiram mace.
gonj špadi
Eks

Post 07 Oct 2011, 17:32

Lord Byron » wrote: Kao prvo, miješaš privrženost i ovisnost.

Kao drugo, osnova koncepta kućnog ljubimca je ovisnost o vlasniku da bi se preživjelo. Životinju koja povremeno odlazi, hrani se kojekuda i kojekako, ne doživljavam kao "svoju", baš kao što ni ženu koja bi povremeno odlazila i "hranila" se kojekuda i kojekako ne bih doživljavao kao svoju.

Nadam se da se nitko neće blamirati tumačenjem ovog "svoja" kao posesivnosti :D.
Onda drukčije poimamo "svoje". I to je ok.
Ne mora ona biti moja da bih je voljela i hranila. Ne mora imati vlasnički list. :zubo:
Može se slobodno prehraniti i kod susjede. :rofl:
Ali će se vratit... isuse, ovo mi zvuči nešto poznato. :rofl:

Je li ta životinja sposobna ubiti miša da ne crkne? Vjerojatno jest. Sumnjam da bi ijedna mačka umrla od gladi. Ali isto dolazi po whiskas. Čak i ako je samo moja i nigdje ne izlazi, i dalje je više svoja nego ijedan pas. Ne mogu je prevariti i dresirati sebi po guštu. Psi često najebo upravo zbog te osobine ponekih vlasnika. Ti vlasnici su naravno kreteni. Ali psi su zahvalan materijal za oblikovanje. Mačke nisu.
ali

Post 07 Oct 2011, 17:33

klonka » wrote: Kao odgovoriti na post ovog tipa? Da ja smatram mačke boljima za kompletne osobe jer su one same kompletne osobe i kao dokaz ustvrdim da upravo njihova samostalnost pokazuje da ljudima koji ih izaberu ne treba kompenzacija? Bio bi to glup odgovor na glupu konstataciju, a takve glupe konstatacije svako malo negdje čujem.
Meni je taj Šmokljanov post bio duhovit :ne zna:

Mislim da mu nije bio cilj vrijeđati, nego nasmijati :Odvjetnica: :dog person: :zubo:

Ne, ozbiljno, brijete :mig:
klonka

Post 07 Oct 2011, 17:36

Vidi gore. Kužim svrhu posta, zato i ne govorim o njemu konkretno nego o tipu argumentacije kakav on parodira.
gonj špadi
ali

Post 07 Oct 2011, 17:38

ex_anais » wrote:
A da i ne spominjem da ti mačka nikad neće fatalno ozlijediti dijete. Pse treba sustavno dresirati da bi bili ok u suživotu s obitelji. Inače dobiješ nekontrolirano biće koje je potencijalno opasno.
A da, onda bi za dječju dobrobit mačku trebalo preporučiti i umjesto ponekog oca ili majke :zubo:
Bios
slučajna nakupina stanica

Post 07 Oct 2011, 17:39

Kiša. :lux: Napokon.

Stvarno ste zabrijali.

Pas je stvarno veća obaveza, ali meni to baš odgovara. Natjera me da iziđem među ljude. Neki su mi se čak i svidjeli. :zubo:
Maštam ... :lux:
Jebeš čovika koji nije reka i poreka.
Eks

Post 07 Oct 2011, 17:40

Kako smo zabrijali?
Meni danas promiče neka poanta. :rofl:
Ne kužim zašto je ovo išta gluplje od razgovora na bilo koju temu o kojoj inače trkeljamo.
ali

Post 07 Oct 2011, 17:42

klonka » wrote:Vidi gore. Kužim svrhu posta, zato i ne govorim o njemu konkretno nego o tipu argumentacije kakav on parodira.
Meni je bio samo duhovit, nije me isprovocirao ni na kojoj razini :ne zna:
Bios

Post 07 Oct 2011, 17:44

Nekako ste mi na momente preozbiljno zvučali.

Poanta? Kakva poanta? Zar ima toga na Gutanjima? :D
Eks

Post 07 Oct 2011, 17:45

m.za » wrote: Meni je bio samo duhovit, nije me isprovocirao ni na kojoj razini :ne zna:
Nije ni mene. Mene je isprovociralo što kad uzvratiš na takvo trolanje onda ispadneš onaj koji ne kuži i pobio bi sve vlasnike pasa i voditelj je stručne analize psoljublja i mačkoljublja u osoba s poteškoćama u rezoniranju.
Ali to je omiljeni sport pojedinih vorumskih velikana. I uvijek izaziva ovacije. Ta retorika- glup si i izvadi metlu iz guzice, inače si ZgSash.

Ajd, da ne brijem dalje. Moram ić van. Na kišu, ko pas. :zubo:
bliss

Post 07 Oct 2011, 17:46

Ajvi » wrote:Nekako ste mi na momente preozbiljno zvučali.
Nije ovo prvi put da ne kužim zašto netko na gutanjima napiše da je rasprava zazvučala preozbiljno. Meni je uvijek bilo super što se povremeno raspravlja i ozbiljno, a ne samo šaljivo i lepršavo.
klonka

Post 07 Oct 2011, 17:59

m.za » wrote: Meni je bio samo duhovit, nije me isprovocirao ni na kojoj razini :ne zna:
Ja danas očito pišem na kineskom. :mama:

Nije ni mene isprovocirao, ni najmanje, samo me parodiranjem određenog tipa argumentacije (koji kaže da se o osobi može zaključivati na temelju odabira kućnog ljubimca) potaknuo da se osvrnem na čestu pojavu točno tih pseudoargumenata u raspravama za stvarno. I mnogo toga još. Otprilike kao kad Pajtoni zakucaju Briana na križ pa se ja zapitam o nečemu iz Biblije.
gonj špadi
Bios

Post 07 Oct 2011, 18:05

Bliss, ne znam kako si iz moje rečenice iščitala da meni smeta poneka ozbiljna tema. Čak mi i više odgovara od lepršavih jer nisam baš lepršava osoba i rijetko kad uletim u takvu "raspravu". Samo sam odgovarala na pitanje ex_anais: Kako smo zabrijali?

Nebitno, idem kisnuti. Falilo mi je to.
bliss

Post 07 Oct 2011, 18:11

Ajvi » wrote:Bliss, ne znam kako si iz moje rečenice iščitala da meni smeta poneka ozbiljna tema.
Ma zapravo uopće nije išlo direktno tebe iako sam tebe quotala niti mislim da tebe takve teme smetaju. Samo sam se u tom trenutku sjetila da ponekad na gutanjima netko uleti s komentarom da je rasprava preozbiljna i onda se otprilike tu sve razvodni i prestane rasgovor i toj temi. :ne zna: A ja baš volim kad se raspravlja.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 07 Oct 2011, 18:20

bliss, mene smeta ono kako si ti tamo, jer trolas da klonka trola, koja jest, trola. a exanais, ja ne znam sto joj je danas, ustvari, ne znam sto je svima vama danas i sto ce vam biti sutra, kao sto je rekla maritza bnnnnnnmmmmmmmm (ovo je bio macak labud),a ako nije rekla onda je to trolez samo takav. eto. :kava:
  • Information