Disklejmer: Jako, jako sam daleko od toga da imam svoju djecu, samo pokušavam problem pokazati iz druge perspektive.
Evo naprimjer ne znam nikoga tko je ima probleme u školi jer se ranije upisao u školu. I sam sam malo, ali samo malo, ranije krenuo u školu i bio sam među najmlađima u razredu. I što je najzanimljivije ja i ova ekipa mlađa od mene smo svi bili odlikaši, a ja, za ostale ne znam, sam skoro pa odličan i u srednjoj. Iako sada kad pogledam unazad vidim koliko sam bio nezreo s obzirom na ostale u razredu, ali je to, vjerujem, došlo sada na svoje mjesto.
Međutim, ne gledate drugu stranu problema. To dijete će kada upiše školu jednog dana će je i završavati. Primjer iz prve ruke. Moja sestra je mlađa od mene točno 14 mjeseci, a 2 razreda smo razlike. Kasnije je krenula u školu. Sada sam ja maturant, a ona drugi razred i strašno joj je krivo što su je roditelji pustili da se "igra" tu cijelu godinu zbog što se rodila 10ak dana kasnije nego šta je trebala. Isto tako većina njezinih prijatelja je išla u školu kad su trebali pa je ostala sama tu godinu dana. (Ekipa iz vrtića se ne računa

)
P.S. Nadam se da nije previše neugodan ovaj padobranski ulet