A što će ti dijete koje odraste? Ode od tebe i opet ga nemaš. Pes je puno bolje rješenje. Da ne kažem koliko je jeftiniji. I ne moraš na roditeljske.baja » wrote:i to četverogodišnjaka koji nikad neće odrasti
Opet gutam - ništa nisam naučila!
Mačka nije materijal za dresuru. Ne voli te tupavom odanošću nego itekako percipira kakav si prema njoj. Mačka nije šupendara, pas često jest.Lord Byron wrote: Na kojim to psima izvlačite ove zaključke o pameti i karakteru?
BTW, posve mi je nejasno što bi trebala biti "samostalnost" kućnog ljubimca.
Netko je spomenuo da mačka može otići na par dana i pritom biti potpuno samostalna. Ja baš i ne bih da mi ljubimac odlazi na nekoliko dana pa mi je nebitno bi li bio samostalan da mene nema. Više volim pse. Mačke su mi previše samožive, iako ne mogu reći da ih ne volim, ali uvijek bih radije odabrala psa.
Poznato mi je to. Ali jako rijetko mi se desi. S druge strane, u net komunikaciji mi se znalo desiti da posve drukčije percipiram osobu s kojom komuniciram i onda me izgled osupne. Ne u smislu ljepote/ružnoće nego naprosto ne odgovara toj nekoj predodžbi koju sam izgradila u glavi. Ako je riječ o nekom tko mi se svidio, to je razočaravajuće. Ako je riječ o prijateljskom odnosu, brzo se prešaltam i naviknem na novu sliku.Lord Byron » wrote: Now we're talkin'
U biti, malo mi je neobično da je ono što pokušavam opisati tako nerazumljivo: nije ti se nikad dogodilo da za nekog već nakon vrlo malo "informacija" (pa čak i bez "vizualnih informacija") osjetiš da bi te mogao uzbuditi, a da to nije bilo zbog crnih očiju, bicepsa ili čega već? Onako, "s njim bi ne bi bilo dosadno, njemu bih se rado ušuškala i u ružičastim i u crnim danima"?
U reali mi rijetko koje lice zasvijetli kao neko s kojim bih mogla ovo i ono.
A lice te žene je jako bljutavo.
Mačke su često ulične i dvorišne životinje, nažalost, stoga nije čudno da odluta. One koje su odgojene kao kućne ne idu nigdje.bliss » wrote:Netko je spomenuo da mačka može otići na par dana i pritom biti potpuno samostalna. Ja baš i ne bih da mi ljubimac odlazi na nekoliko dana pa mi je nebitno bi li bio samostalan da mene nema. Više volim pse. Mačke su mi previše samožive, iako ne mogu reći da ih ne volim, ali uvijek bih radije odabrala psa.
Ne volim tuđu ovisnost o meni, možda zato nisam dog person. Ne treba mi da me netko treba za preživjeti. Ide mi na živce.
Nikad neću biti majka.
Ono što mene odbija od psa je što oni predstavljaju bitno, bitno veću obavezu koja nije za zanemariti. To je doslovno potpisivanje ugovora gdje se obvezuješ da ćeš svakodnevno posvetiti dio vremenea radeći to i to slijedećih, ne znam, petnaestak godina.
Ja npr. nisam spreman na takvo što. Život mi je već prepun obaveza.
- schmokljan
Mačke vole nepouzdani ljudi, samoživi, najčešće skloni nevjeri. Pse volimo mi koji smo izgrađeni i postojani, odgovorni i pouzdani. Psi su, jednostavno rečeno, za kompletne osobe.
ja sam imala mačka. voljela sam ga do neba. ali, mislila sam da je ili peder il ne jebe ništa. u to vrijeme živjela sam u stanu u kući, i puštala sam ga van jer je i gazdarica imala par maca, pa su se skupa igrale.bliss » wrote:Netko je spomenuo da mačka može otići na par dana i pritom biti potpuno samostalna. Ja baš i ne bih da mi ljubimac odlazi na nekoliko dana pa mi je nebitno bi li bio samostalan da mene nema. Više volim pse. Mačke su mi previše samožive, iako ne mogu reći da ih ne volim, ali uvijek bih radije odabrala psa.
nakon par godina, moja maca je obolila. ne da jebao, nego je i pokupio mačju sidu, na to razvio leukemiju i uskoro otišao na vječna lovišta.
moja iduća maca će biti kastrirana
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
ja rekohbliss » wrote:Netko je spomenuo da mačka može otići na par dana i pritom biti potpuno samostalna. Ja baš i ne bih da mi ljubimac odlazi na nekoliko dana pa mi je nebitno bi li bio samostalan da mene nema.
to se obično događa u fuk sezoni
i drago mi je da ima(ju) slobodan i nesputan seksualni život
I to stoji. Ali kod mene nije samo to. Ne bude mi se iste emocije pri pogledu na psa i na mačku. Mačka mi je nešto moje, pas nije i rijetko bi koji uspio biti.Potjeh » wrote:Ono što mene odbija od psa je što oni predstavljaju bitno, bitno veću obavezu koja nije za zanemariti. To je doslovno potpisivanje ugovora gdje se obvezuješ da ćeš svakodnevno posvetiti dio vremenea radeći to i to slijedećih, ne znam, petnaestak godina.
Dobro, ima i mačaka s kojima nisam familijarna.
Zbilja? Ja sam uvijek mislila da je pas idealan za idealnu fasadu sretne obitelji, muž uspješan, žena domaćica, dvoje slatke dječice, pas i vrt.schmokljan wrote:Mačke vole ljudi skloni nepouzdani ljudi, samoživi, najčešće skloni nevjeri. Pse volimo mi koji smo izgrađeni i postojani, odgovorni i pouzdani. Psi su, jednostavno rečeno, za kompletne osobe.
No, nećemo se gađati stereotipima. Bila bih se zaklela da je Nica cat person.
Izbilo mi to argumente.
No, mačke vole osebujni ljudi, to stoji. Što ne podrazumijeva nužno razne devijacije.
Imala sam psa 17 godina, i to the psa, neki bi rekli tele 
U tih 17 godina sam imala i valjda barem 20 mačaka, ako ne i više. Na selu mačke baš i nemaju 9 života, teško da imaju i jedan kako spada.
Sad imam guštera. Da ima karakter i to zajeban pokazao je u prvih mjesec dana. Životinja koja ne traži ništa, ali ako ne dobije dovoljno pažnje itekako zna demonstrirati uvrijeđenost. To što ne traži ništa i pravi se da mu je totalno svejedno mi je totalno fora
U tih 17 godina sam imala i valjda barem 20 mačaka, ako ne i više. Na selu mačke baš i nemaju 9 života, teško da imaju i jedan kako spada.
Sad imam guštera. Da ima karakter i to zajeban pokazao je u prvih mjesec dana. Životinja koja ne traži ništa, ali ako ne dobije dovoljno pažnje itekako zna demonstrirati uvrijeđenost. To što ne traži ništa i pravi se da mu je totalno svejedno mi je totalno fora
Happy Easter!
Meni nije lijepa, skroz je obična.Emericzy » wrote: Kaj god. Sasvim fino izgleda a i otromboljena je koliko žena njezine dobi treba biti. Kažem, jedino prema mački imam rezerve.
To ti je kad ti je kućni ljubimac tigar.Lord Byron » wrote:
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
..ma sve ok, nema problema..sto ne podrazumijeva nuzno da ti ovo necu zapamtit.ex_anais » wrote:..
No, mačke vole osebujni ljudi, to stoji. Što ne podrazumijeva nužno razne devijacije.
Ja imam papigu i mislim da je privrženiji od prosječne mačke.aisling » wrote:
Znala sam da će se netko uvrijediti tim postom. Išla sam ga editirati, ali mozak mi slabo radi, umorna sam.
Uglavnom, kad kažem osebujno mislim na štošta lijepog i štošta što spada i u moj opis.
- schmokljan
Dobro, ex_anais, misliš li ti to doista da na temelju odabira kućnog ljubimca možeš nešto reći o nekome?
pa, moguće je i od djeteta napraviti kućnog ljubimcaEmericzy » wrote: A što će ti dijete koje odraste? Ode od tebe i opet ga nemaš. Pes je puno bolje rješenje. Da ne kažem koliko je jeftiniji. I ne moraš na roditeljske.
uopće nije rijetkost, danas, sresti osobu preko 30 godina starosti posve ovisnu o roditeljima, elem majci
Unda ima velike sise?ex_anais » wrote:
Znala sam da će se netko uvrijediti tim postom. Išla sam ga editirati, ali mozak mi slabo radi, umorna sam.
Uglavnom, kad kažem osebujno mislim na štošta lijepog i štošta što spada i u moj opis.![]()
Happy Easter!
Da, mislim. Mislim i da su sve plavuše glupe. Jel ovo chat ili će mi netko reći da generaliziram? Kriste.schmokljan » wrote:Dobro, ex_anais, misliš li ti to doista da na temelju odabira kućnog ljubimca možeš nešto reći o nekome?
Primjeti da sad opet nikog nema.ex_anais » wrote:
Da, mislim. Mislim i da su sve plavuše glupe. Jel ovo chat ili će mi netko reći da generaliziram? Kriste.
Happy Easter!
-
- Information
-