Studentsko-penzionerski topik

Stare teme i začeci foruma
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 25 Mar 2013, 15:08

Zekoslawa » wrote:Ovo je jebena ludnica. :gaah:
Stiže 20 kartica za četvrtak, 6 kartica za srijedu ujutro, koji kurac? :gaah:
tek je tri. ne zna: ..do pet ces dobit jos toliko.. :D

ali

Post 25 Mar 2013, 15:09

Zekoslawa » wrote: Oću da prvio jebeni radni dan imam pravo na pogrešku, eto šta oću. I da me ne zasipaju s još i još prijevoda u razmacima od sat vremena. Nije se meni problem mučiti s prevođenjem, ali ja nemam dovoljno iskustva za ovo, nisu normalni. :mama:
Da nisu normalni to je očito :D

A ako misle da će im neki friški diplomant bez iskustva prevoditi sudske presude i sl. dokumente onda su normalni, samo što su i stoka malo :o

Ti si sad njihova mašina za prevođenje.
Kog briga znaš ili ne znaš ili može li se to uopće fizički stići :ne zna:
Ionako ti neće platit na kraju :S
Zekoslawa

Post 25 Mar 2013, 15:09

..a unda » wrote:
a sta, onda moras imat one specijalizirane rjecnike..ili cak ne rjecnike, nego sve one zakonike, kodice na talijanski?

aj, frkni na pm neki primjer koji te najvise muci?
Dobit ćeš na mejl sve šta su mi poslali, pa ćeš vidit šta oni meni sve dadoše. :gaah:

Baro, pa imam raditi 20 kartica ovoga šta mi već dadoše + 20 kartica za Rijeku za četvrtak. A nitko mi nije rekao šta je tu prioritet. Oni su jednostavno proslijedili moj mejl svim podružnicama i sad ovi šalju i gtraže hitan odgovor stignem li ja to. :gaah:
Beau

Post 25 Mar 2013, 15:12

Pa lijepo od njih da pitaju :D . Reci da ne stigneš :raspa:
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 25 Mar 2013, 15:12

Zekoslawa » wrote: Oni su jednostavno proslijedili moj mejl svim podružnicama i sad ovi šalju i gtraže hitan odgovor stignem li ja to. :gaah:
Pa onda reci što stigneš a što ne. Dakle koliko se sjećam prihvaćaš 10 kartica dnevno, što će reći recimo 32 kartice dakle malo manje, možeš preuzeti do četvrtka ... nemoj se preforsirati. Kažeš što si već preuzela ... i ljudi će se organizirati.
ali

Post 25 Mar 2013, 15:13

Ma pošalji ih u pičku materinu :S
..a unda
Undaminator

Post 25 Mar 2013, 15:14

Zekoslawa » wrote: Dobit ćeš na mejl sve šta su mi poslali, pa ćeš vidit šta oni meni sve dadoše. :gaah:

Baro, pa imam raditi 20 kartica ovoga šta mi već dadoše + 20 kartica za Rijeku za četvrtak. A nitko mi nije rekao šta je tu prioritet. Oni su jednostavno proslijedili moj mejl svim podružnicama i sad ovi šalju i gtraže hitan odgovor stignem li ja to. :gaah:
pa, kako sam shvatio..ne stignes? :ne zna:
kazi im sta garantiras da ces stic i radi, fifo, frst in, frst aut..i ako zavrsis prije, pitaj jos.. :ne zna:

mislim, sta drugo? :ne zna:
..a unda
Undaminator

Post 25 Mar 2013, 15:14

ali » wrote:Ma pošalji ih u pičku materinu :S
:rofl:
Zekoslawa

Post 25 Mar 2013, 15:15

Ali ja ne znam šta je tu prioritet, nitko mi nije rekao. :mama:
Karlinjo

Post 25 Mar 2013, 15:16

Zekoslawa » wrote:Ali ja ne znam šta je tu prioritet, nitko mi nije rekao. :mama:
Onda su jednaki prioritet. :D Uostalom nisi ti došla da preuzmeš cijeli posao ikada. :gaah: Tvrtka je radila i bez tebe.
Bara huda

Post 25 Mar 2013, 15:16

Zekoslawa » wrote: Oću da prvio jebeni radni dan imam pravo na pogrešku, eto šta oću. I da me ne zasipaju s još i još prijevoda u razmacima od sat vremena. Nije se meni problem mučiti s prevođenjem, ali ja nemam dovoljno iskustva za ovo, nisu normalni. :mama:
Jebemu, pa nitko ti nije oduzeo pravo na pogresku. Osim tebe same sebi samoj, ali to se ne racuna. :zecoD:

Ako pogrijesis i kazu da ne zadovoljavas, bit ces na istome kao i ako ne pogrijesis ali ni ne prevedes.
Iskustvo ces skupit tako da radis pogreske i onda ih ispravljas.
Kad prevedes prvih 5, drugih 5 ce bit lakse a trecih 5 jos laksih i tako dok ne dodjes do toga da neces vise htjet prevodit turisticke brosure i ostalo jer da sta ces trosit svoj kreativni kapacitet kad i bez puno mislit mozes isto zaradit. :D
ali

Post 25 Mar 2013, 15:17

Ozbiljna sam, ne zajebavam.

Bez ugovora, bez garancije (ma šta garancije, bez ikakve obaveze s njihove strane) da će ti išta platiti, a navalili s nerealnim zahtjevima...
Ja se uopće ne bih sekirala hoću stići ili ne :S
Bara huda

Post 25 Mar 2013, 15:23

ali » wrote:Ozbiljna sam, ne zajebavam.

Bez ugovora, bez garancije (ma šta garancije, bez ikakve obaveze s njihove strane) da će ti išta platiti, a navalili s nerealnim zahtjevima...
Ja se uopće ne bih sekirala hoću stići ili ne :S
A sta je to tako dogovoreno? :zecoeek:

Igraju na kartu povjerenja ili sta? :misli:
Zekoslawa

Post 25 Mar 2013, 15:24

Okej, upravo sam dobila odgovor da ova pravna sranja trebaju biti gotova do kraja tjedna (ako je ikako moguće). Znači, dobro, stignem možda, ajd nekako. :gaah:
Karlinjo

Post 25 Mar 2013, 15:26

Zekoslawa » wrote:Okej, upravo sam dobila odgovor da ova pravna sranja trebaju biti gotova do kraja tjedna (ako je ikako moguće). Znači, dobro, stignem možda, ajd nekako. :gaah:
Eto, pitala, dobila odgovor. :gaah: Glavno da je paničarit, ne boj se! :D
Bara huda

Post 25 Mar 2013, 15:35

Zekoslawa » wrote:Okej, upravo sam dobila odgovor da ova pravna sranja trebaju biti gotova do kraja tjedna (ako je ikako moguće). Znači, dobro, stignem možda, ajd nekako. :gaah:
Pa ljudi ti daju i odstupnicu....ako je ikako moguce.
Ako nije, bit ce dobro i nakon vikenda.

Uostalom, sve se ruzno cini gorim i tezim prije pocetka, kad krenes rasciscavat guzvu, onda ce ti i feng shui energija prostrujit kako treba.
A tek euforija nakon obavljenog posla....ujmeee... :mirko: :trio: :mirko:
Zekoslawa

Post 25 Mar 2013, 15:35

Karl Jozef » wrote: Eto, pitala, dobila odgovor. :gaah: Glavno da je paničarit, ne boj se! :D
Jepi se, totalno sam se pogubila u svemu ovome. Nisam ja za ovoliko stres i multitaskanje. :zecocry:

Baro, da, na crno sam. Poslali su mi kao evidenciju, pa da si pišem koliko sam prevela, blatrućkenj, ali ja nemam ni ugovor ni ikakvu garanciju da ću vidjeti pare.
Bara huda

Post 25 Mar 2013, 15:41

Zekoslawa » wrote: Jepi se, totalno sam se pogubila u svemu ovome. Nisam ja za ovoliko stres i multitaskanje. :zecocry:

Baro, da, na crno sam. Poslali su mi kao evidenciju, pa da si pišem koliko sam prevela, blatrućkenj, ali ja nemam ni ugovor ni ikakvu garanciju da ću vidjeti pare.
Ajebat ga onda, bar sta se sigurnosti placanja tice.
Ali zato imas opravdanje za greske i nestizanje. Nisu se ni oni, jelte, pretrgli da te cvrsto zavezu pa da ne meres disat od straha ocel bit dobro i oces li bit na moralnoj visini zadatka.
Blesava

Post 25 Mar 2013, 15:43

Zekoslawa » wrote: Dobit ćeš na mejl sve šta su mi poslali, pa ćeš vidit šta oni meni sve dadoše. :gaah:

Znam da nisi tražila savjet, ali ne mogu a da ti ne napišem: postavi granice. Sad.
Reci im što i koliko možeš, što i koliko ne. Ako sad odradiš nadljudsku količinu, očekivat će to isto od tebe i sljedeći i sljedeći put. A onda će se čuditi k'o pura dreku zašto više ne stižeš nešto što si prije uredno stizala...
Mirno im vratiš mail da si dobila toliko i toliko toga, da je dogovoreno to i to, i nek se dogovore što im je prioritet. I reci da čekaš (hitan :D ) odgovor.

Meni je žao što ja to na svom poslu nisam napravila onda kad je trebalo. Na početku. :tuzni:
..a unda
Undaminator

Post 25 Mar 2013, 15:52

aj ne panicarite. tako je to ovdje. sa svim , pa sa i prevodjenjem, stranim jezicima, narocito ako si negdje u startu ili oko njega.
to je tako, tejkit livit. njeno je da sad napravi najbolje sta moze, a poslije..sta bi njoj bilo bolje nego nama? nek grinta, nek utjeruje lovu, nek ih zove svako dva dana dan..kace lova. pa sta bude.. :D
..a unda
Undaminator

Post 25 Mar 2013, 16:07

..apropo vizavi ampasan, pocele nizezemaljske prakticne idiotarije..

Zabranila Europa: Hrvati, zaboravite na Prošek! Od 1. srpnja to se ime više neće smjeti koristiti!
opd tog, prvog srpnja, vanka cu samo narucivat prosek. :zubo:

mislim, vanka, u gradu..a narocito ako svrnem do italije. narucim prosek, oni donesu taj njihov proseko i ja im ga vratim..nije to prosek, jebote proseko..daj mi prosek. pa to je to. pa to je kurcukac & kacokac to. nije to to, to ti pij. akos dat prosek, daj, akos nes..ja ti pare za taj proseko nedam.

to sto je kod nas prosek, to je u italiji..sta, neka marsalla, nesto. proseko je nesto sasvim osmo, deveto.. :gaah:

sad treba smislit kako ih zajebat. npr stampat etikete na kojima pise..nije proseko. :zubo: :D
Zekoslawa

Post 25 Mar 2013, 16:08

E, idem si ja nešto skuvat, ljudi moji. Izvinite na histeristiziranju i tako sve to ako sam koga poslala kvragu ili nešto, a ni ne sjećam se. U magli mi je sve od jutros. :zecoD:

Dobro je, preuzela sam ta dva prijevoda, a ovaj prvi može malo čekati. Mislim da je to to, kvota za ovaj tjedan ispunjena. Pa ćemo vidjeti šta i kako. U najgorem slučaju reći će da nisu zadovoljni, a ja se neću previše nervirati jer mi je jasno da je ovo prevelik zalogaj za mene mladu. Ako su htjeli sudksog tumača s iskustvom, nek si ga nađu, ja nisam lagala da to jesam.
Bara huda

Post 25 Mar 2013, 16:20

Zekoslawa » wrote:E, idem si ja nešto skuvat, ljudi moji. Izvinite na histeristiziranju i tako sve to ako sam koga poslala kvragu ili nešto, a ni ne sjećam se. U magli mi je sve od jutros. :zecoD:
:eek: :zecoeek: :eek:
A sta si ti sve do sad na taste?

Pa nije ni cudo da histeriziras i nemas vjere u sebe, ko moze uopce prazna stumka bit priseban?
Jer...najveca je sreca trbuh pun....a prevodi onda sami klize. :zecoD:
Dobro je, preuzela sam ta dva prijevoda, a ovaj prvi može malo čekati. Mislim da je to to, kvota za ovaj tjedan ispunjena. Pa ćemo vidjeti šta i kako. U najgorem slučaju reći će da nisu zadovoljni, a ja se neću previše nervirati jer mi je jasno da je ovo prevelik zalogaj za mene mladu. Ako su htjeli sudksog tumača s iskustvom, nek si ga nađu, ja nisam lagala da to jesam.
Vidis kako mozes bit prisebna kad se malo priviknes. Prvi put je obicno bolno, malo ko moze svrsit od prve onako kako ce kasnije moc.
Posal. :zecoD:
..a unda
Undaminator

Post 25 Mar 2013, 16:35

Zekoslawa » wrote:E, idem si ja nešto skuvat, ljudi moji. Izvinite na histeristiziranju i tako sve to ako sam koga poslala kvragu ili nešto, a ni ne sjećam se. U magli mi je sve od jutros. :zecoD:

toooo..utegni se, sise izbaci, bradu visoko, glavu naprijed, tuci se desnom rukom po gujici kao ono da konja tjeras i djipaaaaj, galop.. :D :D
Eks

Post 25 Mar 2013, 16:40

ali » wrote:Ma pošalji ih u pičku materinu :S
+1

Da nisu pare u pitanju, doduše neizvjesne, al znam koliko ti je bitno, mirne duše bih rekla da ih pošteno ispičkaraš zbog đon obraza. To je krasan primjer iskorištavanja jer oni jako dobro znaju da tebi to nije struka i podli su od samog početka s tim "radom na crno" i uglavnom, prezirem takvu sortu ljudi, ali eto, sila boga ne moli što bi rekla moja baba pa ono, probaj.
Ali ja bih to poslala u tri lijepe i još bih tražila odštetu za duševno nerviranje. :psihozec:
Pravna struka je specifična i teško se laik može snaći u tome, jako jako teško, a da bar znaš da će ti trud biti plaćen, pa bih rekla.

No ne slušaj mene, ja sam nadrkana ovih dana i posebno nadrkana na takve ljude pa ono. Zanemari. Blesava ti dobro govori. To jedino i moš u ovoj situaciji gdje nemaš luksuz poslat ih u pičku materinu, ali im moš dat do znanja da nisi njihova marva i da nemaju nikakvo pravo te iskorištavat s obzirom da ti nisu obećali ni sigurnu plaću. Ma stoka da bi stoka! :gaah:
  • Information