Psihokauč - upomoć!!!!

Blago onom tko rano poludi
karambol

Post 22 Mar 2013, 12:45

Zekoslawa » wrote:Šta ću reć, šta ću reć, šta ću reć? :gaah: Zaboravih da je danas petak, mislim da ipak moram danas zvati. :gaah:
Zoooviiii samo zoviiii... :cerek:

Pardoniram, dobro sam raspoložen...Petak je, jbga... :zubo:

trebaš li kakvu pomoć?

Zekoslawa

Post 22 Mar 2013, 12:46

:gaah: :gaah:

Trebam, šta ću reć? :zubo:
karambol

Post 22 Mar 2013, 12:47

Zekoslawa » wrote::gaah: :gaah:

Nisam pratio...kome?
Zekoslawa

Post 22 Mar 2013, 12:49

karambol » wrote:
Nisam pratio...kome?
Onima šta bi me kao uposlili. :gaah:
Trebam odgovoriti na pitanje kol'ko para. :gaah:
karambol

Post 22 Mar 2013, 12:53

Zekoslawa » wrote: Onima šta bi me kao uposlili. :gaah:
Trebam odgovoriti na pitanje kol'ko para. :gaah:
Nemoj biti skromna. Puno radno vrijeme - 10 tisućica...
:D
Beau

Post 22 Mar 2013, 12:57

meni se čini najrazumnije da kažeš 5 iljada.

i nikako ispod 4 ipo.
karambol

Post 22 Mar 2013, 13:00

BoDerek » wrote:meni se čini najrazumnije da kažeš 5 iljada.

i nikako ispod 4 ipo.
A koja je firma? Mislim čime se bave? Izdavači, trgovci, ajtievci...?
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 802 times
Been thanked: 1522 times
Post 22 Mar 2013, 13:02

Mah, kako se vi ne znate cjenkati. :rolleyes:

Dugouha, traži šest. Tako ćeš a) pokazati da samu sebe cijeniš i b) osigurati manevarski prostor i sebi i poslodavcu. Rijetko ćeš dobiti onoliko koliko tražiš i zato je iznimno bitno da ne spuštaš cijenu unaprijed.

To je kao da prodaješ auto. Tražiš više, dobiješ onoliko koliko si planirala dobiti. I svi zadovoljni, i kupac i ti.
Potpisi su za budale.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 22 Mar 2013, 13:13

Zekoslawa » wrote::gaah: :gaah:

..a jebemu misa potopira.. a da ti kazes kao onaj, vlaj jasno, kad ga je pitalo kakvo ce vrime bit sutra. a on gleda..gleda..gleda u nebo..gleda okolo..sunce, svi cekaju sta ce on rec, a on napokon prozbori..ako ce bit kao i danas, bit ce suncano. :ne zna:

a da izmislis neki nas konjuktiv, bez pogodbe ocite, nego ono, sentiendi, pensiendi, onako da rezolutno i konkretno i ukratko kazes..obzirom na normu, bila bih zadovoljna u pocetku s pet iljada, a ako bude manja norma i s manje, naravno. :D

a cuj, npr vidi vako..ako te posalju npr u zagreb, pet keka ti je nista, ne znam kako ces se s tom lovom pokrit, sve je skuplje nego doli, dosta skuplje, relacije vece, fit, etc..
a ako ostanes tudeka ovdeka, pa malo te posalju koji put na put ako treba, pa ovo ono, plate neke troskice putne ove one, da se i sa manje pokrit. :ne zna:

a cuj, meni se cini da te imaju u vidu, da racunaju vec nekako ozbiljno s tobom. a ako njima toliko znaci sto dvista eura gore dole, onda jebiga, onda ti njih pitaj jel im treba sta love, ono, ako im treba posudit, ako su vec tolika mizerija..ti ces posudit u drugoga i dat im, samo neka ne placu. :D
Zekoslawa

Post 22 Mar 2013, 13:22

Problem je u tome što ja biserka nisam pitala ni misle li na ugovor o radu, djelu ili autorskom djelu. Sva sam se pogubila i ništa nisam pitala. :mama:
..a unda
Undaminator

Post 22 Mar 2013, 13:34

Zekoslawa » wrote:Problem je u tome što ja biserka nisam pitala ni misle li na ugovor o radu, djelu ili autorskom djelu. Sva sam se pogubila i ništa nisam pitala. :mama:
pa to je normalno. zato ti je i reklo da malo razmislis. pitaj jos malo, porazgovaraj, napravi varijante a, be i ce..den if, sta ako ovo, sta ako ono..da znas neke okvirne odnose.

mislim, oce li svijet propast ako im kazes da si malo u nedoumici i ako pitas jos koju informacijicu koja ce ti olaksat odluku.

da ti sve znas ono..udrem panes, peri deri, kolko tolko, da sve znas i da ti je sve jasno, da im spucas svoj cjenik ko na iglicnom printeru..pa sta ce ti onda oni, ti bi onda imala svoju firmu i sama zaposljavala druge..pa da.. :ne zna:

..sto, ustvari, kad razmislim malo :misli:..je ono, mozda malo pretjerano razmisljat o tome, ali od nekud se mora pocet.. nista nije bas tako nemoguce.. :zubo:

i eto, dosli smo barem do necega..ili ce te platit da mos normalno zivit i radit il ce im troskovi eksponecijalno rast jer ces im uskoro postat konkurencija i propast ce. :unda: :cheer:

Zekoslawa

Post 22 Mar 2013, 13:48

Ali danas je petak, morat ću ih sad zvati, kroz koju uru. :mama:
A nisam spremna, ne mogu ja to. :mama:

Šta fali da kažem "daj šta daš"? Nisu toliko zločesti da bi me išli iskoristiti, nisu valjda. :mama:
..a unda
Undaminator

Post 22 Mar 2013, 13:57

..mislim..ja mislim, jel..ne zelim sad nagovarat, onako, pricamo, jel..da ima nesto u tome sto stich kaze.

evo, brisem ostatak posta..razradu.. :zubo:

stalno me kopka ona norma..sest je malo. tj donja granica. ja bi njima rekao..ja, jel.. a iljadu eura, nije mi ni do cega. dajte iljadu eura pa da idemo.. :nijeminidocega:

cuj, evo, otraju te u zagreb, aj..di ces stat, di? kako? jel se da sta iznajmit za tri iljade kuna, a da nije u strmeckim toplicama ili da ne znas jel stanujes ustvari u hrvatskoj ili sloveniji?
to ti je najmanje trista cetrista eura aj ca odma. najmanje.. :ne zna:

stas ist? konzerve? a sta..a konzerve su jevtine? najskuplje su. a kakos odat? evo, da na britancu stojis i da moras do trga bana republike ic svaki dan, opet moras uzbrdo ic ili platit tramvaj, pokaz.. :ne zna:

Zekoslawa

Post 22 Mar 2013, 14:04

Evo vako, posavjetovala sam se s jednom šta isto nešto prevodi i kaže mi da vjerojatno ne misle na ugovor o djelu ili autorskom djelu, čim traže fiksni iznos. S obzirom na toliku normu, da ne idem ispod 6 neto, dakako uz napomenu da u slučaju manje norme može i manje. Ako pak govorimo o udovoru o djelu, onda u prosjeku nekih 40 kn po kartici, ovisno o smjeru prevođenja, hitnosti, vrsti teksta i tako to. A s tim onda opet dolazimo do 6 i više.

Pa ćemo valjda nekako doći do nekakvih 4500-5000 kn.

Undo, mani sad ŠBBKBB, trenutno ostajem tu gdje jesam i radila bih većinom od kuće. U tom slučaju s gore navedenom cifrom mogu preživjeti. Barem sam dosad mogla, mislim imala sam za duvan i konzerve. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 22 Mar 2013, 14:12

Zekoslawa » wrote:Ali danas je petak, morat ću ih sad zvati, kroz koju uru. :mama:
A nisam spremna, ne mogu ja to. :mama:

Šta fali da kažem "daj šta daš"? Nisu toliko zločesti da bi me išli iskoristiti, nisu valjda. :mama:
vidi, iskorist ce te i ovako i onako ako budes radila za bilo koga. sad je samo pitanje kolko ce te iskoristit i za kolko.. :D

aj bolan, sta se bojis. pa pricas s ljudima, ne sa kiborzima. zamisli da ti je s druge strane..npr stich u minici i oce s tobom ozbiljno poslovno pricat. :D

a na koncu da i kazes, daj sta das..opet nece svijet propast, pa nes se udavat za njih. i ti njih ne moras zvat. jel tako. ne moras.. :ne zna:
ne moraju te vise cut ako ti nes. ali ti oces zvat, jer ti je to bas gust. cvrkutat ces. bit ces vesela, dovoljno vesela, normalno vesela, neces sad u histerije padat, popricat ces normalno s tim stichem u minici, moras znat da svak ima svojih problema :zubo: i fino..popricat, dogovorit se, komunicirat, nac zajednicki neki jezik..a i onako ce te oni vjerojatno neko vrijeme drzat na probi, probama.
aj, da si ti na mjestu tog s kim ces razgovarat, sta bi ti ocekivala?

dakle, ti zelis zvat jer zelis i jer oces i jer je to gula, postoji veliika mogucnost da zaradis pare, dakle, dobar dio slobode, relativne, ali neke slobode i to na nacin da radis ono sto oces. znas li ti kolko je ljudi koji zive od onog sto vole radit? mislis da ih je puno?

alzo, opusti se, nazovi, popricaj..nije valjda da im je tolka frka, ako su te cekali triset godina, mogu jos koji dan :D i kazi im nesto u stilu..joooj, super, evo bas sam se tila javit pa sam se javila ali nisam znala sta cu rec a mislila sam da trebam znat sta cu rec pa sam se pripala ali sam se odpripala pa sam evo zvala i tila sam vas jos pitat da ste vi na mom mistu kolko bi vi pitali sebe love? :cerek: :psihozec: :cheer:

:D :D
Stitch
Head Honcho
Post 22 Mar 2013, 14:12

Zekoslawa » wrote:Evo vako, posavjetovala sam se s jednom šta isto nešto prevodi i kaže mi da vjerojatno ne misle na ugovor o djelu ili autorskom djelu, čim traže fiksni iznos. S obzirom na toliku normu, da ne idem ispod 6 neto, dakako uz napomenu da u slučaju manje norme može i manje.
A što sam ti ja rekao? :raspa:
Potpisi su za budale.
Zekoslawa

Post 22 Mar 2013, 14:14

:rofl: :rofl:

A daj se uozbilji, kako ću pričat s ljudima kad me ovako izundaš. Još ću se sitit stiča u minici i zavarit. :rofl:
Zekoslawa

Post 22 Mar 2013, 14:14

Stitch » wrote:
Dobre su ti hulahopke. :rofl:
Stitch
Head Honcho
Post 22 Mar 2013, 14:17

..a unda » wrote: aj bolan, sta se bojis. pa pricas s ljudima, ne sa kiborzima. zamisli da ti je s druge strane..npr stich u minici i oce s tobom ozbiljno poslovno pricat. :D
Ako je dama zgodna i vješta s jezikom, Stitch se ne bi previše cjenkao. Dao bi joj deset i uvalio... prekovremene. :zubo:
Potpisi su za budale.
Zekoslawa

Post 22 Mar 2013, 14:19

Deset? :raspa:
..a unda
Undaminator

Post 22 Mar 2013, 14:19

Stitch » wrote:
pa dobro si rekao, ali joj je ta rekla skoro tocno onako kako sam i ja rekao, s tim sta je ta neka profi, a ja sam ono..esencija dedukcije. :zubo:

a di si kupio tu minicu. i meni se svidja.. :cerek:

..a unda
Undaminator

Post 22 Mar 2013, 14:21

Stitch » wrote:
Ako je dama zgodna i vješta s jezikom, Stitch se ne bi previše cjenkao. Dao bi joj deset i uvalio... prekovremene. :zubo:
jes ti ikad bio sef? :kokice: ..ili barem ono..u kadrovskoj nesto? :kokice:

..a unda
Undaminator

Post 22 Mar 2013, 14:22

Zekoslawa » wrote:Deset? :raspa:
..jelda da je naivan. umjesto da ceka dok ne kazes..daj sta das.. :zubo: :zubo: :D
Zekoslawa

Post 22 Mar 2013, 14:23

..a unda » wrote: ..jelda da je naivan. umjesto da ceka dok ne kazes..daj sta das.. :zubo: :zubo: :D
:rofl: :rofl:

Blago svim mojim šefovima. :zecocry:
..a unda
Undaminator

Post 22 Mar 2013, 14:25

Zekoslawa » wrote: :rofl: :rofl:

Blago svim mojim šefovima. :zecocry:
a kad ne znas rec necu. :D

cuj, inace u pregovorima, ima ono odlicno helgino pravilo..prvo kazi ne. onda pregovaraj. :D
  • Information