Da uključim nješto ozbiljnosti:gdja Castro » wrote:Na rezultatima izbora se jasno vidi da Srbiju vodi demokratska stranka, sa zbiljskom demokratskom agendom.
A ljudi koji se zovu "radikali" već veoma dugo veze žive nemaju s bilo kakvim nacionalizmom, to je socijalna treš retorika. Jedenje jaja i slično.
Za razliku od Hrvatske, u kojoj je vladajuća stranka stranka otvorene fašistkinje. Retorika SANU?! Retorika HAZU - današnja? Retorika Matice hrvatske - današnja? Retorika, retorika.
Rifrešaj & informiraj se.
A što se Kosova tiče, ne znam što je mitsko u tome da teritorij neke države treba biti pod njenom potpunom jurisdikcijom.
Na djelu prije 20 minus nešto godina smo mogli vidjeti svašta.
A za razliku od moje domovine, Srbija je svoju katarzu proživjela. Hrvatska, nažalost tone u šizofreno ponavljanje "što je bilo prije 20 godina", što se lijepo vidi tvojim primjerom.
A da svratiš malo u Njemačka, pa njih pitaš sa tim stavom što je bilo prije 60 godina?
Nije da ja to mrzim, Ksena, nego je malo jadno naprosto. I tužno. Neću takvo društvo, maliciozno i opterećeno, potpuno zatvoreno u sebe i svoj pravedničko-patosni postratni jal koji traje već 20 dugih i dosadnih godina unutar kojih ljudi ostaju bez posla i digniteta, a polako i bez morala.
* većina svega što dolazi iz mentalnoga svijeta Srba i Srbije, bolesno je, nacionalno luđački i izvan svih granica razuma. To je bolest i zlo.
* u komunikaciji sa Srbima i Jugoslavenima uvjerio sam se-ne samo ja- da nikakvi razumni argumenti ne vrijede. Od njih dolazi samo klepetanje i fraziranje.
* njihova ne samo politika, nego sva društvena percepcija, temeljena je na napuhanom mesijanstvu & agresiji koja želi prisvajati i okupirati. Laž i mitomanija.
Od stalnih pokušaja prisvajanja hrvatskoga jezika i književnosti, preko pregovora s talijanskim iredentistima, preko izuma bunjevačke nacije i poteza rashrvaćivanja Hrvata u Srbiji (Vojvodini)- tu je i onih 26.000 predmeta koje su pokrali u ratu i koje je tupko Josipović zaboravio spomenutu lepom Tadiću, i konclogora za Hrvate u Srbiji, i ovog i onog...mogu samo reći- daleko im lepa kuća, Bizantinci su zanimljivi samo na daljinu. A i to kratkotrajno.