Novi Papa

Monoteistički i politeistički sustavi vjerovanja
karambol

Post 14 Mar 2013, 11:09

Image

Uploaded with ImageShack.us

:zubo: :zubo:

Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 14 Mar 2013, 11:10

Tea Tree wrote: A, brkakju, drkaju, sve mi to nešto slično zvuči.
A, u 70+ godina se svašta izdogađa, tko bi to sve popamtio. :D
Eto vidis, koliko godina imas a izgledas onako mladoliko... dovoljna je bila avanturica s buducim papom.
'if you fall, i'll be there' (floor)
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 14 Mar 2013, 12:41

Euklid » wrote:Poslije izbora, novi se papa obratio kardinalima rijecima -Neka vam Bog oprosti-

lajkam...
:rofl: :rofl: :E :rofl:
Leteća
babin nakurnjak

Post 14 Mar 2013, 13:18

Image
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
nina williams
Has thanked: 1 time

Post 14 Mar 2013, 16:35

miky0 » wrote:
A dobro,to je,ali bi bilo bolje da se okonzervatiraju,bar bi ja to volija....npr.da ovaj papa navija,stajaznan,za barcu,i ode medju njihove navijace i mase bengalkom.
Evo je i ova nedoumica riješena: http://www.tportal.hr/sport/magazin/248 ... UD0MTfDn4Y
Morebitno sad, u svrhu nastavka njegovanja dobrih odnosa Vatikana i Hrvatske, HTV otkupi prava za argentinsku ligu. :zubo:
Pješčana » wrote:mislim da mora biti mlađi od 80, a kardinal.
a dok dođeš do kardinala već imaš određen broj godina...
Ne mora bit kardinal. Samo su dva uvjeta: mora bit katolik i mora bit muško.
Ne mora pajdo čak ni svećenik bit.

Inače, ako već ništa drugo, materijal za viceve, ukolko Franjo odluči otić u pastoralni posjet Sarajevu, mi zvuči obećavajuće. :zubo:

Da ne vučem skroz na negativu, lik je podržao kontracepciju ukolko se koristi u svrhu sprečavanja širenja spolno prenosivih bolesti. Znam da nije puno, al čoeka veseli.
Lastan

Post 14 Mar 2013, 17:42

nina williams » wrote:Ne mora bit kardinal. Samo su dva uvjeta: mora bit katolik i mora bit muško.
Ne mora pajdo čak ni svećenik bit.
A opet, šanse da izaberu nekoga tko nije jedan od kardinala-izbornika upravo su mizerne.
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 14 Mar 2013, 18:34

Lastan » wrote: A opet, šanse da izaberu nekoga tko nije jedan od kardinala-izbornika upravo su mizerne.
Zato jer su kardinali zloupotrijebili mogucnost biranja. Dakle,cim su zlouoprtijebili,sve je jasno.
MightyMe

Post 14 Mar 2013, 18:51

Lastan » wrote: A opet, šanse da izaberu nekoga tko nije jedan od kardinala-izbornika upravo su mizerne.
Mislim da jedini pape koji nisu bili svećenici su bili iz obitelji de Medici. Mislim da nije teško pogodit zašto.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 14 Mar 2013, 20:24

nina williams » wrote:
:gaah:
Pa dobro vas dvojica, koji katolik nije konzervativan?
Kaj veliš na ovog?
schmokljan

Post 14 Mar 2013, 20:32

Potencijalno odličan papa, ako uspije potaknuti društvenu svijest i socijalnu pravdu, što mu je i fokus, učinit će puno.

Naime, samo je još papama dozvoljeno doista se zalagati se za socijalnu pravdu, sve ostale vrli novi svijet proglasi ili komunjarama ili veleizdajnicima.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 14 Mar 2013, 20:49

schmokljan » wrote:Potencijalno odličan papa, ako uspije potaknuti društvenu svijest i socijalnu pravdu, što mu je i fokus, učinit će puno.

Naime, samo je još papama dozvoljeno doista se zalagati se za socijalnu pravdu, sve ostale vrli novi svijet proglasi ili komunjarama ili veleizdajnicima.
Bogami, u pravu su.

Al mene jebe kaj ne znam kak bi ga zval: Darth František ili Papa Pantelija? :misli:
nina williams

Post 14 Mar 2013, 22:53

Jes, al zar to nije razumljivo? Evo ni kod nas premijer ne mora bit iz stranke koja osvoji najviše mandata. Al nekako ne vjerujem da će ijedna stranka doć u takvo iskušenje. Prepuštanje moći nije baš česta pojava.
A glede mizernosti šansi...raja igra LOTO ko mutava. :zubo:
judolino wrote: Kaj veliš na ovog?
Samo dobro velim. :S
Volimo iste pjesme, imamo slične političke stavove, puši...zvuči ko neko s kim bi se rado htjela upoznat.
elma

Post 15 Mar 2013, 00:11

Ko je taj Pantelija? :gaah: Svugdje je :rofl:
nina williams

Post 15 Mar 2013, 00:25

elma » wrote:Ko je taj Pantelija? :gaah: Svugdje je :rofl:
Ako ozbiljno pitaš, najstariji lik u fimu Maratonci trče počasni krug.
Ako se zajebaješ, e nazdravlje mi, ubodoh ga opet.
elma

Post 15 Mar 2013, 00:27

Ozbiljno pitam, hvala, muči me to cijeli dan =)
..a unda
Undaminator

Post 15 Mar 2013, 00:30

elma » wrote:Ko je taj Pantelija? :gaah: Svugdje je :rofl:

:rofl:

dakle ovo je najgenijalnija mikromimika zajedno sa kontekstom, kadrom, replikom..u sfrj, balkanu istocnom i zapadnom, regionu..i jos ce dugo bit. :D
Euklid
old school

Post 15 Mar 2013, 17:39

Novi papa odbio limuzinu: vozio se u minibusu s ostalim kardinalima.

Hrvatska vlada nabavlja 1742 auta, najviše se nabavlja osobnih vozila - ukupno 1328,
potrošit će se 70 mil. kuna više nego pradavne 2010. kada su zadnji put nabavljana.

I tako.

Panta rei...
miky0
ST Leader

Post 15 Mar 2013, 18:30

Pa mi smo poznati da smo vece pape od pape osobno.
Pješčana

Post 17 Mar 2013, 08:35

Euklid » wrote:Novi papa odbio limuzinu: vozio se u minibusu s ostalim kardinalima.

Hrvatska vlada nabavlja 1742 auta, najviše se nabavlja osobnih vozila - ukupno 1328,
potrošit će se 70 mil. kuna više nego pradavne 2010. kada su zadnji put nabavljana.

I tako.

Panta rei...
ok, ajmo sad staviti na stranu što mediji njegovu želju da ne ide limuzinom doživljavaju kao ultimativnu vijest.
ne znam još uvijek dovoljno o njemu, ok mi ovo zvuči mada mi nevoženje limuzinom nije pokazatelj nit skromnosti nit dobrog vođenja Crkve.
koliko sam ja shvatila, kupujemo nove aute jer bi održavanje starih više koštalo. vi koji se kužite u aute, jel to moguće?
hoću reći, ne čini mi se nemoguće.
osim toga, ako bi se znalo za što točno idu ti auti (kome, za koja putovanja), ako se vidi natječaj za aute, da ne ispadne kao za mup da samo jedna marka odgovara natječaju ( tražili su na cm3 veličinu prostora gepeka tad), ajmo vidjeti usporedbu cjenika održavanja starih i kupovine novih.

nekako imam dojam da ovakve vijesti o kupovini auta samo farbaju bitne vijesti koje taj dan prolete ispod radara.

ja sam za da nema svatko u Vladi (non stop dostupan) auto. ili da mora blaćati bengu. ili da opravdava troškove. nije problem auto, ajmo uvest red u njegovu vožnju.

a to što ovaj ne ide limuzinom nego nekim drugim jednako udobnim autom...kamon, jel došao od točke A do točke B?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Euklid
old school

Post 17 Mar 2013, 11:14

jel tebi jeftinije kupiti novi auto na kredit ili popravljati staru ragu?

a ovdje govorimo o vrlo kvalitetnim autima starim 3 godine...
Pješčana

Post 17 Mar 2013, 11:57

Euklid » wrote:jel tebi jeftinije kupiti novi auto na kredit ili popravljati staru ragu?

ovdje govorimo o vrlo kvalitenim autima kao onima koje planiraju kupiti, ili kao onima koje treba popraviti?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Euklid
old school

Post 17 Mar 2013, 12:37

i jedni i drugi su vrlo kvalitetni

vrlo, vrlo kvalitetni

prekvalitetni čak, s obzirom koga prevoze...
miky0
ST Leader

Post 17 Mar 2013, 12:51

Euklid » wrote:prekvalitetni čak, s obzirom koga prevoze...

That's the point :S
karambol

Post 17 Mar 2013, 19:49

Euklid » wrote:jel tebi jeftinije kupiti novi auto na kredit ili popravljati staru ragu?

Slazem se s Pjescanom. Jebiga, drzava ima aute jer joj trebaju. Za policiju, vojsku, hitne sluzbe, protokolarne aute kojima se docekuje one kojima zelis pokazati da su ti vazni i da ih cjenis ili zato jer je to tako i bok...
Ne vjerujem podatcima koje iznose novinari jer su u vecini slucajeva skloni 'odabrati stranu' i ne pisati objektivno vec pausalno u svrhu postizanja senzacije koja ce prodatk novine ili njih same...

Upitno je u toj cijeloj prici kome trebaju auti, kako i pod kojim uvjetima se koriste i jesu li opravdani uvjeti i broj auta koji se nabavlja...
Da kazem Pjescanoj...da, najcesce je puno, puno isplativije nabaviti nove aute, odnosno produljiti lizing, od odrzavanja 'starih'... Ti stari su stari onoliko koliko ih je ostarila eksploatacija, odnosno koliko i pod kojim uvjetima su vozeni. Tu uopce nije bitno jel' imaju 3 ili 6 godina...
To govorim iz iskustva.

Bilo bi ok kad bi gospodja Vlada iznijela neke tablice o stanju voznog parka u javnost jer bi se vidjelo sto i zasto se mijenja...ali onda se smanjuje eventualni prostor za 'muljazu' kojom si duznosnici, koji su sebi izglasali pravo na 24 satno koristenje sluzbenog vozila s vozacem, pribavljaju zeljenu marku vozila...

Eto, to sam htio reci. To s autima je vrlo lagana matematika...

:D

E, a Papu ce ziher proglasiti populistom i demagogom jer ne koristi papamobil i lanciu thesis te ne slusa strucne sluzbe koje se brinu za njegovu sigurnost, prije svega, a zatim i za udobnost i sliku u javnosti...
:zubo:
Euklid
old school

Post 17 Mar 2013, 20:06

Ma jašta, u ovo uberrecesijsko vrijeme treba uložiti ovo malo para u nove aute i tako pomoći domaćoj autoindustriji.

p.s.

i nove aute treba servisirati i održavati al to niko u ovim računicama ne uzima u obzir
  • Information