Tko je prebio čovjeka, bio on i peder, policija bi intervenirala, navodno i batinama prema nasilniku, no to ne znam. Mislim da na lori.hr ima neki članak na temu prošlog sustava.
Danas policija mirno čeka da se 'pederi pomlate' ili 'tko ga jebe, on je peder'.
Očito postoji neka razlika u pristupu. Ne jednom sam čula priču da je netko pobrao batine policiji pred očima, a policija je čekala da se 'mirno raziđu'.
Stariji kažu da je što se naroda tiče, trebalo se skrivati jer nije 'poželjno', ali nije bilo dozvoljeno ni da te premlate. Danas su premlaćivanja iz kojekakvih razloga - postala svakodnevica.
Crna kronika je puna djece koja iz obijesti mlate drugu, 'simpatija', 'novac' ili 'peder' je samo izgovor.
Fannysmackin'
http://www.urbandictionary.com/define.p ... nnysmackin'
Da, do CSI epizode mi nije palo na pamet da stvar tako eskalirava, onda sam pogledala HR crnu kroniku i shvatila da je to - tu.
Nasilje nasilja radi. Skupina nad kojom se vrši nasilje je potpuno nebitna.
Sistem nam šteka.
Kad pred nosom policije lik napravi žešći prolazak na crveno oduzimajući prednost cijelom križanju, a policija koja je mogla bez ugrožavanja prometa krenuti za njim - ostane veselo stajati na semaforu, govori o tome koliko je nekome na toj razini stalo obaviti posao.
Kad osoba zove hitnu sa 'razbili su mi frendici glavu bocom' i hitna pita 'gdje ste', ekipa kaže 'pred močvarom', hitna kaže 'tako vam i treba' i zaklopi slušalicu - meni dubljeg dokaza od toga ne treba.
Osoba koja je ostala razbijene glave se došla samo pozdraviti s ljudima, možda čak nije 'ta subkultura', ali je bila u prolazu, a došao je neki lik i iz čistog mira ju opizdio flašom pive. Hitna nije došla, snalazili su se za prijevoz do traume.
Ovo govori o tome kolike se razlike rade.
Imam i osobni primjer sa nedolaskom policije kad mi je lik pokušao bejzbol palicom razvaliti vrata, nisu ni zapisnik napravili (jer su ga sreli na hodniku i upozorili
Da, dobio je uvjetnu 'jer mu je to prvi put', iako su 2 tužbe bile u igri - jedna je odbačena jer 'nije istina'. Naime, čak ni kad nekome razbiješ glavu, valjda nije dosta da te društvo pošalje 'na hlađenje' i sasvim je dosta da ti se servira nova adresa.
A ovo govori da i kad netko želi obaviti posao, vrli propisi i kreativne sutkinje koje izokrenu iskaz ga onemoguće. (ne, nisam ga dobila na potpis, i da, u presudi je stajala okrenuta rečenica, mislim da je to bila ova gdje je tužba odbačena, jer pa nije on napravio ništa loše, kakva trauma, strah i opasnost
Da uopće ne taknem Luku Ritza, nasilje po školama i slične stvari gdje se uistinu radi o nasilju 'fore radi'. Ovo gore su prilično determinističke stvari, pa je sustav zakazao. Ne čudi me da zakazuje na tim novim pojmovima.
Sustav se konačno treba početi brinuti i za žrtve, a ne samo za nasilnike.
LBTIQ populaciji je veći problem šikaniranje ostatak godine, nego borba za paradu.
S druge strane, ako se ne zna da postojiš - tko će ti dati prava koja ti pripadaju?
Bijah jednom, meni je to prevrištavo i nisam pobornik toga da gledam nečije prljave gaće ispod 'suknje' jer suknja veselo leprša na vjetru, a ja ćorava i mojih 5 prijatelja smo svi vidjeli žuti flek
No, ako mogu navijači, maturanti i tko god drugi - mogu i pederi. Da uopće ne idem dalje od toga, a mogla bih, o svim silnim pravima koja su uskraćena i svim silnim 'metodama' koja se primjenjuju.
Ana Dragičević, Rijeka. Uspjela je izaći smjenom vlasti u bolnici, tko zna u kolikim bolnicama do te smjene nije došlo. (curu roditelji prilisno hospitalizirali jer je fuj lezbijka, a liječnički tim to podržao, do smjene ravnatelja bolnice - ženska je bila drogirana i negirana, cura ima 20 i nešto godina)
Istjerivanje homoseksualnog demona.
Ne zajebavam se, nažalost. Obzirom na militantnost osobe koja je to izjavila da je čula od svećenika da se to radi, nemam razloga sumnjati u istinitost da se i takav egzorcizam radio. Dotična je stava da je homoseksualnost nešto što treba istrijebiti. Da, velika je vjernica po svojim riječima i busanjem u prsta. Djela kažu da se veselo ševi prije braka. Toliko o pozivanju na 'pravila igre'.
Kad je parada - priča se. Naciju se očito ne da pokrenuti na to da priča o nečemu, osim skandalima...
Ako se ostane šutiti - bit će loše. Treba pričati, dok se ne stvori kritična masa, a ono, bilo koji način je dobar.
Nasilje treba sprečavati - postojeće - raznim PROVOĐENJEM zakona, a raditi na prevenciji, edukaciji i toleranciji.