Gay pride u Beogradu

Sve od javnog i tajnog interesa
Ashtaroth

Post 02 Oct 2011, 12:56

Osvrt na prošli sistem.
Tko je prebio čovjeka, bio on i peder, policija bi intervenirala, navodno i batinama prema nasilniku, no to ne znam. Mislim da na lori.hr ima neki članak na temu prošlog sustava.
Danas policija mirno čeka da se 'pederi pomlate' ili 'tko ga jebe, on je peder'.

Očito postoji neka razlika u pristupu. Ne jednom sam čula priču da je netko pobrao batine policiji pred očima, a policija je čekala da se 'mirno raziđu'.

Stariji kažu da je što se naroda tiče, trebalo se skrivati jer nije 'poželjno', ali nije bilo dozvoljeno ni da te premlate. Danas su premlaćivanja iz kojekakvih razloga - postala svakodnevica.
Crna kronika je puna djece koja iz obijesti mlate drugu, 'simpatija', 'novac' ili 'peder' je samo izgovor.

Fannysmackin'
http://www.urbandictionary.com/define.p ... nnysmackin'
Da, do CSI epizode mi nije palo na pamet da stvar tako eskalirava, onda sam pogledala HR crnu kroniku i shvatila da je to - tu.

Nasilje nasilja radi. Skupina nad kojom se vrši nasilje je potpuno nebitna.

Sistem nam šteka.

Kad pred nosom policije lik napravi žešći prolazak na crveno oduzimajući prednost cijelom križanju, a policija koja je mogla bez ugrožavanja prometa krenuti za njim - ostane veselo stajati na semaforu, govori o tome koliko je nekome na toj razini stalo obaviti posao.

Kad osoba zove hitnu sa 'razbili su mi frendici glavu bocom' i hitna pita 'gdje ste', ekipa kaže 'pred močvarom', hitna kaže 'tako vam i treba' i zaklopi slušalicu - meni dubljeg dokaza od toga ne treba.
Osoba koja je ostala razbijene glave se došla samo pozdraviti s ljudima, možda čak nije 'ta subkultura', ali je bila u prolazu, a došao je neki lik i iz čistog mira ju opizdio flašom pive. Hitna nije došla, snalazili su se za prijevoz do traume.
Ovo govori o tome kolike se razlike rade.

Imam i osobni primjer sa nedolaskom policije kad mi je lik pokušao bejzbol palicom razvaliti vrata, nisu ni zapisnik napravili (jer su ga sreli na hodniku i upozorili :facepalm:), da bi malo kasnije došlo do žešćeg fizičkog sukoba koji je možda mogao biti spriječen da su bili tu kad ih se zvalo, a ne da su došli 'kad je bilo sve gotovo', i da su napravili pošteni uviđaj, te natezanjem po sudovima, gdje je vrla sutkinja pročitala novu adresu na glas pred nasilnikom 'jer to se tako mora'.
Da, dobio je uvjetnu 'jer mu je to prvi put', iako su 2 tužbe bile u igri - jedna je odbačena jer 'nije istina'. Naime, čak ni kad nekome razbiješ glavu, valjda nije dosta da te društvo pošalje 'na hlađenje' i sasvim je dosta da ti se servira nova adresa.

A ovo govori da i kad netko želi obaviti posao, vrli propisi i kreativne sutkinje koje izokrenu iskaz ga onemoguće. (ne, nisam ga dobila na potpis, i da, u presudi je stajala okrenuta rečenica, mislim da je to bila ova gdje je tužba odbačena, jer pa nije on napravio ništa loše, kakva trauma, strah i opasnost :facepalm:)

Da uopće ne taknem Luku Ritza, nasilje po školama i slične stvari gdje se uistinu radi o nasilju 'fore radi'. Ovo gore su prilično determinističke stvari, pa je sustav zakazao. Ne čudi me da zakazuje na tim novim pojmovima.

Sustav se konačno treba početi brinuti i za žrtve, a ne samo za nasilnike.

LBTIQ populaciji je veći problem šikaniranje ostatak godine, nego borba za paradu.
S druge strane, ako se ne zna da postojiš - tko će ti dati prava koja ti pripadaju?

Bijah jednom, meni je to prevrištavo i nisam pobornik toga da gledam nečije prljave gaće ispod 'suknje' jer suknja veselo leprša na vjetru, a ja ćorava i mojih 5 prijatelja smo svi vidjeli žuti flek :facepalm: i da to bude glavna atrakcija u novinama - jer LGTBIQ populacija NISU samo showoff primjerci.
No, ako mogu navijači, maturanti i tko god drugi - mogu i pederi. Da uopće ne idem dalje od toga, a mogla bih, o svim silnim pravima koja su uskraćena i svim silnim 'metodama' koja se primjenjuju.

Ana Dragičević, Rijeka. Uspjela je izaći smjenom vlasti u bolnici, tko zna u kolikim bolnicama do te smjene nije došlo. (curu roditelji prilisno hospitalizirali jer je fuj lezbijka, a liječnički tim to podržao, do smjene ravnatelja bolnice - ženska je bila drogirana i negirana, cura ima 20 i nešto godina)

Istjerivanje homoseksualnog demona.
Ne zajebavam se, nažalost. Obzirom na militantnost osobe koja je to izjavila da je čula od svećenika da se to radi, nemam razloga sumnjati u istinitost da se i takav egzorcizam radio. Dotična je stava da je homoseksualnost nešto što treba istrijebiti. Da, velika je vjernica po svojim riječima i busanjem u prsta. Djela kažu da se veselo ševi prije braka. Toliko o pozivanju na 'pravila igre'.

Kad je parada - priča se. Naciju se očito ne da pokrenuti na to da priča o nečemu, osim skandalima...
Ako se ostane šutiti - bit će loše. Treba pričati, dok se ne stvori kritična masa, a ono, bilo koji način je dobar.

Nasilje treba sprečavati - postojeće - raznim PROVOĐENJEM zakona, a raditi na prevenciji, edukaciji i toleranciji.

gdja Castro

Post 06 Oct 2011, 13:56

Zapanjujuće je koliko upravo nacističke mržnje progovara iz postova nekih ovdje, prvenstveno mislim na Šmokljana, a sve uime (seksualnog) humanizma.

Stvarno sam zgrožena.
schmokljan

Post 06 Oct 2011, 13:57

A koga ja to posebno mrzim, molit ću lijepo?
gdja Castro

Post 06 Oct 2011, 14:02

schmokljan » wrote:A koga ja to posebno mrzim, molit ću lijepo?
Građane Srbije i Republiku Srbiju. I nije ovo nova stvar, već odavno je primijećena ta tvoja regionalna shizma.
schmokljan

Post 06 Oct 2011, 14:14

Potpuno krivo, nikad nisam mrzio pojedince, dakle građane. Čak štaviše, ne mrzim nikoga. Srpsko društvo mi se gadi, a srpsku policiju prezirem. Meni je iskreno žao svih dobrih ljudi u Srbiji, i ne želim se praviti da mogu uopće razumjeti koliko im je teško. Ja bih povraćao od muke da je Hrvatska krenula u tom smjeru. Hvala bogu - naši su se fokusirali na krađu i glumili Europljane.

A o nacizmu nema govora - nacizam je ideologija - moji su stavovi iskustveni.

Bilo bi lijepo da me pitaš za pojašnjenje mojih stavova prije nego što me optužiš za nacizam, pogrešno iščitavajući moje postove.

Moj ti je prijedlog da otvoriš link na članak koji je ..a unda postavio na prethodnoj stranici ove teme, te pročitaš komentare. Taj članak i ona ogorčenost - to su moji stavovi.

Da zaključim - prezir prema nekom društvu NE PODRAZUMIJEVA prezir prema građanima istog tog društva.
Hroboatos

Post 06 Oct 2011, 14:24

gdja Castro » wrote:Građane Srbije i Republiku Srbiju. I nije ovo nova stvar, već odavno je primijećena ta tvoja regionalna shizma.
Promašila gđa ceo fudbal. Kud schmokija koji je samo normalni Hrvat artikulirana stava prema istočnim komšijama ?

Ceo fudbal :kava:
gdja Castro

Post 06 Oct 2011, 14:27

Prezir prema nekom društvu ne podrazumijeva prezir prema građanima istog?

Okej, može proći. Ajmo ovako (širim temu, nadam se da te neću zbuniti): ako je tvoja hipoteza korektna, onda mora biti primjenjiva i na ovo: ako netko prezire gej paradu kao društveni pokret, znači li to da prezire gejeve?

Važnije pitanje ovdje jest tvoje iskustvo sa srpskim društvom. Kako ti komuniciraš s tim društvom kad ga sretneš na kavi? Zovete li se često na telefon? Preko koga dobivaš informacije o srpskom društvu, e-novina i hrvatskih tiskovina?

Ja u srpskom društvu živim, a živjela sam i u Hrvatskom. To se za tebe ne može reći.
U srpskom društvu meni kao manjini ne prijeti ama baš nikakva prijetnja, dapače, odgovorno tvrdim kako je ovo društvo prema ostalim nacijama daleko manje opterećeno i fašističko od Hrvatskog.

A što se gej parade tiče, ja se ne slažem da se trebala zabraniti. No, nisam sigurna da li je do vas stiglo, ali izgleda da su postojale veoma ozbiljne prijetnje. Kretena ima svuda a skupine koje su kadra raditi užase naprosto su globalni problem.

Hoćeš li reći da je norveško društvo društvo fašista zato što je onaj blond Chevy Chase (ne znam kako nitko nije provalio da je taj oblik života isti Chevy C.) pobio ljude nedavno? Tako bi nešto rekao samo netko tko jedva čeka pljuvati norvežane, premda stvarno ne znam zašto bi to netko radio.

Generalno, otkad živim ovdje, i paralelno pratim
a) odjeke u liberalnoj javnosti e-novina na kretanja u srpskom društvu
b) odjeke u hrvatskoj javnosti na kretanja u srpskom društvu
c) odjeke u ostalim novinama (b92, blic) na kretanja u srpskom društvu,

došla sam do teško oborivog utiska da e-novine zarađuju poene na lažnom pathosu tzv. disidenstva, da hrvatski mediji izrazito maliciozno prenose vijesti, i na poslijetku, da hrvatska javnost pa čak i oni "lijevi" mislitelji, imaju netretirano maligno tkivo oko pojma "Srbija".
gdja Castro

Post 06 Oct 2011, 14:31

Hroboatos » wrote:Promašila gđa ceo fudbal. Kud schmokija koji je samo normalni Hrvat artikulirana stava prema istočnim komšijama ?

Ceo fudbal :kava:
E, Hroboatos, ajd prošetaj uber alles, momčilo. Da malo ostaneš mogao bi pojmiti i to da se možda ponegdje ti i ja možemo složiti u neslaganju sa time da gej parada treba biti globalni lakmus papir za demokraciju, npr.

Ali ne, ti si vidio SSSSrbe i sad ti ništa nije jasno. Šteta. Štetočino jedna.
vrrrlet

Post 06 Oct 2011, 14:59

gdja Castro » wrote:Prezir prema nekom društvu ne podrazumijeva prezir prema građanima istog?
Evo, ja ih otvoreno prezirem. Prezirem i "svoje", a bogami prezirem i sebe. Najbolje da njih ne prezirem. :rolleyes: S druge strane, ja se mogu nasmijati sebi, a i drugima, ako mi plate.
gdja Castro » wrote: Ja u srpskom društvu živim, a živjela sam i u Hrvatskom. To se za tebe ne može reći.
U srpskom društvu meni kao manjini ne prijeti ama baš nikakva prijetnja, dapače, odgovorno tvrdim kako je ovo društvo prema ostalim nacijama daleko manje opterećeno i fašističko od Hrvatskog.
Što se jasno vidi na rezultatima izborima, u nedavno vođenim ratovima, u retorici SANU. :zubo:

Daj molim te. Radikalne opcije kod nas već godinama nemaju nikakvu ulogu, mi smo samo prosječno glupi i jadni, a i to manje od jednih Francuza. Dok ovi još drve po Kosovu, što samo govori koliko im društvo počiva na mitu.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 06 Oct 2011, 15:05

gdja Castro » wrote:A što se gej parade tiče, ja se ne slažem da se trebala zabraniti. No, nisam sigurna da li je do vas stiglo, ali izgleda da su postojale veoma ozbiljne prijetnje. Kretena ima svuda a skupine koje su kadra raditi užase naprosto su globalni problem.
..
..dakle, sto? sto predlazes? da postoji vrijeme kad se moramo povuci pred prijetnjama koje se u narednoj recenici uzasne i kako ono..kretenske skupine su globalni problem?

pa o cemu mi onda pricamo? o tome da kad vidimo kretena na ulici da je najlakse skloniti mu se? ..cekati bolje vrijeme? cekati da se se kreteni svih zemalja ne ujedine?

..e pa, ako je dilema cekati u strahu dok se to ne dogodi i dok se nesto ne odgodi ili reagirati ili barem pokusati reagirati, onda ne vidim u cemu je uopce dilema. :raspa:

daj, fino predlozi, savjetuj..sto onda raditi? kako se onda ponasati da drugi ne vide da sam i sam od tih kretena? :zubo:
Gzena

Post 06 Oct 2011, 15:05

gdja Castro » wrote: Ja u srpskom društvu živim, a živjela sam i u Hrvatskom. To se za tebe ne može reći.
To smo imali prilike i vidjeti na djelu prije 20 godina. :facepalm:

A zašto ti toliko mrziš Hrvatsku i ljude u njoj?

Protiv gej pride nemam ništa, ali osobno mislim da nije dobar način prezentacije sebe kao neke 'drugačije' grupe...:ne zna:
Ne bi ju zabranila, ali svatko tko ide gologuz paradirati u gradu u kojem su mu jasno dali do znanja da to ne radi, niej baš pri zdravoj pameti. Osim ak baš želi dobit batine.
Žlzc

Post 06 Oct 2011, 15:07

Za početak, da vas sve pozdravim i kažem vam da sam, kad sam čuo za ovaj forum, imao utisak da bi mogao imati potencijala.

Za sredinu: znate, u svakom društvu koje je iole pristojno, nacizam je neprihvatljiv. A ovde evo ovaj Schmokljan, čovek je očigledno nacista, džvrlja okolo i trkelja, a ja kao treba da pričam s njime ko da je iole pristojan?, e pa - neću.

Tako da vas, za kraj, sve pozdravljam. Hajd zdravo.
Gzena

Post 06 Oct 2011, 15:11

e da nam nisi to reko, ne bi mogla zaspat večeras, hvala ti :cerek:

nego, kako to netko postaje nacista? :misli:

jesam li ja nacista ako kažem da ne volim francusku policiju i njijovo sprovođenje sile? zašto onda i ja nisam nacista koji mrzi Francuze? :misli:

zašto je legitimo reć da je Hrvatska leglo fašista, a to se ne smije reć za Srbiju kojoj radikalna stranka igra dost veliku ulogu i vanjskoj i unutarnjoj politici i koja dan danas ne želi priznati što je napravila na ovim prostorima?!

ja tu više ništa ne razumijem... :mama: i kake to veze ima s gejevima?
vrrrlet

Post 06 Oct 2011, 15:14

Gzena » wrote:A zašto ti toliko mrziš Hrvatsku i ljude u njoj?
:rofl: Koja bre mržnja? Gdje ti tu vidiš - mržnju? To je legitiman stav. Naprotiv, tu se više radi o ljubavi. Pošto se družiš sa sličnima, njoj je u Beogradu super, kako bi joj bilo i na Islandu ili Malti. Toliko joj je super da je zbog osobnog dojma sklona zaboraviti statistiku.
Gzena » wrote:Ne bi ju zabranila, ali svatko tko ide gologuz paradirati u gradu u kojem su mu jasno dali do znanja da to ne radi, niej baš pri zdravoj pameti. Osim ak baš želi dobit batine.
Kseno, neki su ginuli za taj naš Ustav. Odjebi.

Dopustio bih i gole guze, jer ako me ne ugrožavaju sise i guzice sa plakata i ekrana, ne vidim kako me može ugroziti pederska guzica na Cvjetnom. Kojih, nota bene, u Splitu ili Beogradu ionako nikad nije ni bilo, sasvim normalni pederi šeću.
..a unda
Undaminator

Post 06 Oct 2011, 15:18

Gzena » wrote:To smo imali prilike i vidjeti na djelu prije 20 godina. :facepalm:
..
..hoces rec da je prije dvadeset godina situacija bila kao da je franko navalio na musolinija?..hitler na franka? :ne zna: :zubo:
vrrrlet

Post 06 Oct 2011, 15:20

Žlzc » wrote:Za početak, da vas sve pozdravim i kažem vam da sam, kad sam čuo za ovaj forum, imao utisak da bi mogao imati potencijala.

Za sredinu: znate, u svakom društvu koje je iole pristojno, nacizam je neprihvatljiv. A ovde evo ovaj Schmokljan, čovek je očigledno nacista, džvrlja okolo i trkelja, a ja kao treba da pričam s njime ko da je iole pristojan?, e pa - neću.

Tako da vas, za kraj, sve pozdravljam. Hajd zdravo.
Žlzče, ajde brate ne brij. Schmokljan je sve prije od nacista.

Ti si Srbin? Ne možeš nam sad uteć'. Šta će svijet reći? Željno smo čekali nekoga preko granice. Nadali smo se doduše Srpkinjama, ali Bože moj. Valjda imaš sestru. :ne zna:
Gzena

Post 06 Oct 2011, 15:20

vrlete, sreći, jel to tebe ovaj vorum malo uozbiljio? :D

i ovaj, khm, htjela sam reći legitiman stav, a ne znam zašto je tipkovnica ispisala mržnja.. čudan ovaj forum... :misli:
naravno da jest legitiman, jer kao Srbin smiješ reć da mrziš Hrvate(ili lagat da ih voliš :D), ali kao Hrvat ne smiješ to reć... jer ispadaš ustaša/fašist/nacist/kuratz/palac... šteta pa da nemamo nešto elokventnijih i sposobnijih političara koji će znat pametno verbalizirat svoju ljubav prema njima.

no, dosta o Srbima. :crying: :crying: :crying:

gejevi, ha?

men' ti ne smetaju ni pimpeki ni paradiranje, samo rekoh, ne mislim da im je promocija baš pogođena... i ne mislim da treba inzistirati na paradi u društvu koje to očito ne razumije i ne podržava(bio Split i Bijeligrad, svejedno).
Gzena

Post 06 Oct 2011, 15:21

..a unda » wrote: ..hoces rec da je prije dvadeset godina situacija bila kao da je franko navalio na musolinija?..hitler na franka? :ne zna: :zubo:

hoču reč da se dalo lijepo vidjeti koliko je to društvo miroljubivo i nadasve tolerantno prema ostalima u regiji. :s
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 06 Oct 2011, 15:22

A što se gej parade tiče, ja se ne slažem da se trebala zabraniti. No, nisam sigurna da li je do vas stiglo, ali izgleda da su postojale veoma ozbiljne prijetnje. Kretena ima svuda a skupine koje su kadra raditi užase naprosto su globalni problem.
Ja sam ovdje stekla dojam da su veoma ozbiljne prijetnje gej-paradi u Beogradu stizale od radikalnih desnih stranaka. Ako je to stvarno tako, kako je društvo u kojem se gej-parada održi, usprkos prijetnjama radikalne desnice, više fašističko i opterećeno od društva koje se ne usudi dopustiti gej-paradu?

P. S.
Naravno, sasvim je moguće da dobivene informacije nisu prenesene cjelovito i da mi fali dio slike.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Gzena

Post 06 Oct 2011, 15:25

To ti je društvo u kojem ministar kulture smije btii deklarirani četnik dočim se u našem društvu brane nastupi nedeklariranog ustaše. :D

vrlete, čim ja stigla na vorum, za mnom došli i Srbi... :rofl:

šalim se Lastane, nemoj me kažnjavati po nacionalnoj osnovi...
gdja Castro

Post 06 Oct 2011, 15:27

vrrrlet » wrote:Što se jasno vidi na rezultatima izborima, u nedavno vođenim ratovima, u retorici SANU. :zubo:

Daj molim te. Radikalne opcije kod nas već godinama nemaju nikakvu ulogu, mi smo samo prosječno glupi i jadni, a i to manje od jednih Francuza. Dok ovi još drve po Kosovu, što samo govori koliko im društvo počiva na mitu.
Na rezultatima izbora se jasno vidi da Srbiju vodi demokratska stranka, sa zbiljskom demokratskom agendom.

A ljudi koje se zove "radikalima" već veoma dugo veze žive nemaju em s imenom radikali, em s bilo kakvim nacionalizmom, to je socijalna treš retorika. Jedenje jaja i slično. A radikalna stranka, tim imenom, ima oko 3-4% podrške. Dakle, manje od HSP-a.

Za razliku od Hrvatske, u kojoj je vladajuća stranka stranka otvorene fašistkinje. Retorika SANU?! Retorika HAZU - današnja? Retorika Matice hrvatske - današnja? Retorika, retorika.

Rifrešaj & informiraj se.

A što se Kosova tiče, ne znam što je mitsko u tome da teritorij neke države treba biti pod njenom potpunom jurisdikcijom.
Gzena » wrote:To smo imali prilike i vidjeti na djelu prije 20 godina. :facepalm:
Na djelu prije 20 minus nešto godina smo mogli vidjeti svašta.
A za razliku od moje domovine, Srbija je svoju katarzu proživjela. Hrvatska, nažalost tone u šizofreno ponavljanje "što je bilo prije 20 godina", što se lijepo vidi tvojim primjerom.

A da svratiš malo u Njemačka, pa njih pitaš sa tim stavom što je bilo prije 60 godina?

Nije da ja to mrzim, Ksena, nego je malo jadno naprosto. I tužno. Neću takvo društvo, maliciozno i opterećeno, potpuno zatvoreno u sebe i svoj pravedničko-patosni postratni jal koji traje već 20 dugih i dosadnih godina unutar kojih ljudi ostaju bez posla i digniteta, a polako i bez morala.
..a unda
Undaminator

Post 06 Oct 2011, 15:29

Gzena » wrote:hoču reč da se dalo lijepo vidjeti koliko je to društvo miroljubivo i nadasve tolerantno prema ostalima u regiji. :s
pa da. a i nisu bas neka velika razlika od ovog naseg drustva, jelda? :kokice:
gdja Castro

Post 06 Oct 2011, 15:30

ElliQuinn » wrote: Ja sam ovdje stekla dojam da su veoma ozbiljne prijetnje gej-paradi u Beogradu stizale od radikalnih desnih stranaka. Ako je to stvarno tako, kako je društvo u kojem se gej-parada održi, usprkos prijetnjama radikalne desnice, više fašističko i opterećeno od društva koje se ne usudi dopustiti gej-paradu

P. S.
Naravno, sasvim je moguće da dobivene informacije nisu prenesene cjelovito i da mi fali dio slike.
Ni od kakvih desnih stranaka ili bilo kakvih registriranih institucija.
..a unda
Undaminator

Post 06 Oct 2011, 15:34

gdja Castro » wrote:Ni od kakvih desnih stranaka ili bilo kakvih registriranih institucija.
nego od koga? spontanih autohtonih terorista & rabadzija u vime oca i sina i svjatoga duha? :D
Gzena

Post 06 Oct 2011, 15:37

@Castro

Jesi li se ikad zapitala zašto ljudi ovdje žive u prošlosti? Zašto nisu proživjeli svoju 'katarzu'? Možda je jedan od razloga tome taj što nikad nismo stavili točnu na i. Kao kad prekineš vezu koja je trajala dugo godina SMS-om ili šamarom. To ne rade civilizirani ljudi.

Njemačka se dan danas ispričava za ono što je radio Hitler, a naši susjedi nisu našli shodno to učiniti jer mnogi misle da i nisu baš učinili ništa tako strašno.

I ti kažeš, događalo se svašta. Što to 'svašta' implicira? Da smo i mi sranja radili?! :rofl: Nou šit, trebali smo raširiti ruke i pustit da pucaju u prsa junačka valjda. Svi nekako vole zbrajati naše, a to što se njihovi još uvijek šeću slobodni po Vukovari, nije bed. Znaš li da u hrvatskom zatvoru ne sjedi više niti jedan Srbin optužen za ratni zločin dočim sjedi recimo naš Norac? I onda kažeš da ljudi žive u prošlosti.
Meni je to žalostan rezon, žalosniji od društva u kojem živim.

I kažeš, legitimno se bore za svoj teritorij na Kosovu. Lijep zaključak, nema šta.
  • Information