Tema za praćenje predizborne kampanje

Stare teme i začeci foruma
schmokljan

Post 06 Oct 2011, 09:50

Gazda » wrote: Ma u krivu si. Svi su oni isti.
:D Za to će, kao i uvijek, biti zaduženi desničarski intelektualci i oni koji se tako osjećaju.

vrrrlet

Post 06 Oct 2011, 10:11

Lord Byron wrote: Za početak, vjerujem da svako ozdravljenje kao početni korak nužno obuhvaća i ozbiljno osiromašenje stanovništva (prestanak glumljenja standarda na nepostojećem novcu) - vjeruješ li da ijedna politička opcija (uključujući i revoluciju) može pridobiti ljude za takvo što?
:confused: Pa HDZ već godinama pridobljuje ljude za ozbiljno osiromašenje. Hrvati su se tu pokazali ustrajni i dosljedni.
schmokljan wrote:Ma ovo je predivno - Dakiću se čini, po imenima, da oporba sastavlja srpsku Vladu: http://www.jutarnji.hr/dakic--ranko--ra ... ku/978864/
A-u-pičku. Koje dno, koje dno. I to od ljudi kojih je pola išlo u političku školu u Kumrovcu. U takvim trenucima mi je iskreno žao što ne postoje pakao i raj. Što da si misli neki jebeni Rade iz nekog jebenog Vukovara sad? Da nije dovoljno dobar za ovu državu? Zbog svog imena? Pa zar smo mi samo imena?

To nije u redu. I četnici mogu uzgajati kukuruz i uz psovke plaćati porez. A ako govorimo o onim Srbima koji '91. nisu niti bili rođeni, ili su nosili hrvatsku pušku, ova izjava je jednostavno neljudska.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
baja

Post 06 Oct 2011, 10:27

Chilimama » wrote:Ja sam za revoluciju.
ja se ulice bojim, zbor razloga koje je Byron naveo; svi smo frustrirani ali po različitim osnovama pa bi masovan izlazak na ulice zasigurno bio kaos, a to je, valjda, zadnji stadij propasti
revoluciju bi trebali početi provoditi na sebi i najbližoj okolini prijavljujući svaku, i najmanju, nezakonitu aktivnost
jer, svojom smo šutnjom i omogućili bagri da 20 godina sustavno rasturaju državu
Emericzy

Post 06 Oct 2011, 10:50

Chilimama » wrote:Ja sam za revoluciju.
Nisam našla sljedbu. Ko će samnom?
Ja neću. Revolucija sruši 20 posto onoga što treba srušiti i 50 posto onoga što ne treba.

80 posto onoga što je trebalo rušiti ostavi nedirnuto i u tom sačuvanom dijelu učini da sjaše Kurta i uzjaši Murta.

Nakon 3-4 godine one pametne revolucionare pogubi zbog navodne izdaje i na vrhu ostanu oni tuplji ali lukaviji.

U sljedećoj generaciji na vrhu gazduju Murtina djeca, nećaci, bratići, prijatelji i susjedi.
Gazda

Post 06 Oct 2011, 10:52

Revolucija je rješenje za lijenčine. Ajmo sve razjebat, pa će kao bit bolje. Umjesto evolucije koja zahtijeva koncentraciju i rad.

Srećom, hrvatski građani su toliko lijeni da im se ne da ni napraviti revoluciju.
Emericzy

Post 06 Oct 2011, 10:54

Lord Byron » wrote:Za početak, vjerujem da svako ozdravljenje kao početni korak nužno obuhvaća i ozbiljno osiromašenje stanovništva (prestanak glumljenja standarda na nepostojećem novcu) - vjeruješ li da ijedna politička opcija (uključujući i revoluciju) može pridobiti ljude za takvo što?
Bravo! Konačno glas razuma. Mi jednostavno predobro živimo, kao nacija, za sveukupnu količinu i kvalitetu našeg rada.

Smijemo se Grčkoj, a iza nje smo pet svjetlosnih godina. U svemu.
kukuriku

Post 06 Oct 2011, 10:54

Daklem, samo da još jednu zucnem o bankama i neću više, majke mi.
Dakle, ponašanje banaka je potpunoma prirodno, slažem se. Uzmi što više uz što manje rizika.
I tata bi, sine.

Stvar je samo u tome da ja ne razumijem nerazumijevanje problema ljudi koji su se uvalili u govna, s objašnjenjem "što ću im ja, glupi su, uhuhuhu".
Tulavi su, slažem se. Trebali su bit pametniji, ne zaduživati se, po mogućnosti i predvidjeti krizu i rast franka i slično.

Ali država ne bi trebala biti namijenjena samo genijalcima i vidovnjacima. Dovraga, genijalcima država ni ne treba, oni će se pobrinuti sami za sebe.
Oni glupi, tupi, smotani, naivni, blesavi su ti koji trebaju zaštitu države. Npr. bez obzira što je tko i kad potpisao, ne bi se smjelo dopustiti da ljudima ovrše 100% plaće, što sad mnogi uredno čine.

Što se tiče revolucije, nisam za. Povijest govori da revolucije nisu rješenje.
Nek(v)arljiva.
vrrrlet

Post 06 Oct 2011, 11:07

Ja sam kao mali jako htio revoluciju, ali sam vrlo brzo uvidio da je nemam s kime dizati. Neupućenoj bijesnoj svjetini se ne daje oružje u ruke. Čak je i Jaca bolja od revolucije. Teška, teška srca ovo izrekoh. :tuzni:
Lastan

Post 06 Oct 2011, 12:26

vrrrlet » wrote:Ja sam kao mali jako htio revoluciju, ali sam vrlo brzo uvidio da je nemam s kime dizati. Neupućenoj bijesnoj svjetini se ne daje oružje u ruke. Čak je i Jaca bolja od revolucije. Teška, teška srca ovo izrekoh. :tuzni:
Ja sam svojedobno izjavio (i potom izdržao zanimljivu količinu paljbe) da bih između Jace i Pernara – birao Jacu.
HDZ je kriminalan, Jaca je glupa i tašta, ali Pernar je opasan.

Revolucija je loša stvar. Sredi malo trenutnu situaciju, no problem je u tome što promjena sistema ne mijenja i ljudske navike. Jedan od razloga što tranzicija traje najmanje 60 godina jest i taj što se mora dočekati da dvije generacije riknu te da stasa nova, neopterećena starim problemima.
Gazda

Post 06 Oct 2011, 12:56

Lastan » wrote:
To je sasvim logično. On ima sve psihopatske karakteristike jednog diktatora.
Donna Sole
Been thanked: 1 time

Post 06 Oct 2011, 13:08

Ne treba nužno bit revolucija loša. Eto može onda seksualna ili modna ..nek bude intelektualna ili kako god
samo da se pomaknemo s ove usrane točke
jebote, flozofije a sjedimo na hrpi govna
kurvanjski avatar, a
Gazda

Post 06 Oct 2011, 13:31

Chilimama » wrote:Ne treba nužno bit revolucija loša. Eto može onda seksualna ili modna ..nek bude intelektualna ili kako god
A što točno želimo i kojim putem ćemo doći do toga?
vrrrlet

Post 06 Oct 2011, 13:34

Chilimama » wrote:Ne treba nužno bit revolucija loša. Eto može onda seksualna ili modna ..nek bude intelektualna ili kako god
Gazda wrote: A što točno želimo i kojim putem ćemo doći do toga?
Najbolje da se mi ukopamo. Zima će, gnoj je topao...
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 06 Oct 2011, 13:37

Gazda » wrote: A što točno želimo i kojim putem ćemo doći do toga?
..pa, to ce se vidjet tokom revolucije. iskritalizirat ce se vec nesto..:D

..ah, revolucije. :cerek:

nisu revolucije uopce lose. da nije bilo revolucija vjerojatno ne bi smo mi ovdje ovako pricali o tome. problem je sto se na revolucije danas gleda dosta anakarono, sto moze znaciti ili da smo neobrazovani, a to bi onda znacilo i da je prostor za strah koji ce nama vladati vise nego sto je to potrebno, puno veci ili da revolucija zaista moze naglo donijeti klasicnim mehanizmima promjene za koje zaista nismo spremni i onda se tjesimo evolucijama..

meni jedno nije bas najjasnije. dokle smo spremni i za sto sve zatvoriti skure na prozorima i hiniti nepostojanje da se netko ne bi sjetio da bi mogao doci po nas?
..a unda
Undaminator

Post 06 Oct 2011, 13:45

..ali nema pomaka. nece ga ni bit. :D

tj, vrlo tesko moze doci do njega kod nas. sami da nesto pokrenemo, gotovo je nemoguce. eventualno da se naslonimo inercijom na neki val koji ce doci i do nas pa da tu nesto odstatiramo i, naravno, pokusamo bit ingeniozno lukavi (narocito prema sebi samima) , kakvi vec jesmo.. :D
Donna Sole

Post 06 Oct 2011, 13:45

U mom postu u kojem je revolucija spomenuta, ak me sjećanje služi spomenio se i građanski nesposluh koji je po mom solidan vid revolucije upravo za naše mozgiće...ali, ne vi ste uočili revoluciju i vizualizirali ju po svojim idejama revolucije...

Nema veze

dakle, što želimo?
Najprije je važno znati što bismo uopće trebali željeti osim da se spominju neke osobne preferencije tipa veća plaća , bolji posao i stanovi...
Što bismo željeli?
Državu socijalne jednakosti . Zemlju u kojoj će se voditi rasprave samo o količini nuđene prednosti a ne dobivene.
Znam da ne razumijete.
Kako ćemo doći to toga?
Onako kako smo učili u vrtiću: poštivanjem vlastitog i tuđeg prostora; izvršavajući obveze. ma kako se one banalne i nevažne činile.
kurvanjski avatar, a
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 06 Oct 2011, 13:46

Pa malo je teško pokrenuti se dok sjedimo na tri stolice: čim se pokreneš, barem jedna stolica ispada iz igre. A što ako je to pobjednička stolica, što?!
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Lord Byron

Post 06 Oct 2011, 13:48

Chilimama » wrote: samo da se pomaknemo s ove usrane točke
Ovo je, u svojoj osnovi, opasna rečenica. Kad si na rubu provalije, blago rečeno nije svejedno u kojem ćeš se smjeru "maknuti s usrane točke".

Problem je u tome što ti (makar podsvjesno) vjeruješ da bi takvim prečacem nužno pobijedili "tvoji". Ja, pak, mislim da u svakoj nasilnoj opciji najveće izglede za isplivavanje imaju oni koji su najvještiji u nasilju.
vrrrlet

Post 06 Oct 2011, 13:53

..a unda » wrote: ..ali nema pomaka. nece ga ni bit. :D

tj, vrlo tesko moze doci do njega kod nas. sami da nesto pokrenemo, gotovo je nemoguce. eventualno da se naslonimo inercijom na neki val koji ce doci i do nas pa da tu nesto odstatiramo i, naravno, pokusamo bit ingeniozno lukavi (narocito prema sebi samima) , kakvi vec jesmo.. :D
Nema ništa ovdje. Ovdje nam zbog mentaliteta stada i nedovoljnog broja stručnjaka treba vođa. Treba nam lijep, pametan, pošten, radišan i elokventan čovjek punog srca. Ako ga je tko vidio, neka odmah viče.

Imali smo mi šansu, ohoho, veliku, povijesnu šansu pokazati svijetu jedan treći put, neki novi, neki naš, zbog kojeg bismo mi bili Skandinavija budućnosti. Da je društveno vlasništvo pripalo društvu, a ne državi, i da su radnici izabrali najsposobnije, a ne najlažljivije....

Ali mi smo početkom devedesetih umjesto nove slobode izabrali staro sužanjstvo, i tko nas sad jebe.
Lord Byron

Post 06 Oct 2011, 14:06

kukuriku » wrote:ne bi se smjelo dopustiti da ljudima ovrše 100% plaće, što sad mnogi uredno čine.
Problem je u tome što mnogi od tih ljudi pravednički viču "A što oni misle, gdje ćemo mi onda živjeti?", krećući od svoga prava na nekretninu kao neupitne činjenice. Nisam pročitao da itko od tražitelja državne pomoći pristaje da dio aranžmana bude i prodaja te nekretnine.

Možeš li navesti jedan razlog zbog kojeg bi netko tko je 20 godina podstanar iskazao ikakvu empatiju prema nekome tko je falsificirao podatke o primanjima i nerealno visokim kreditom kupio nekretninu koju ni u snu ne može otplatiti?

Možeš li navesti ijedan razlog zbog koje bi državna pomoć trebala ići ljudima u novokupljenim nekretninama, a u isto vrijeme mnoge skupine stvarno potrebitih žive na granici gladi, i to s obje strane te granice?
Donna Sole

Post 06 Oct 2011, 14:20

Lord Byron » wrote: Ovo je, u svojoj osnovi, opasna rečenica. Kad si na rubu provalije, blago rečeno nije svejedno u kojem ćeš se smjeru "maknuti s usrane točke".

.
Pa ako ti vidiš da smo na rubu provalije...
Ja , kako rekoh, ne vidim provaliju , nego više da smo na vrvu nekog brda od , da prostiš, mase otpada...pa mi se svaki smjer prema dolje čini bolji od tog vrha otkud nema gore nego samo dolje na bolje...ak me bereš...

edit: vi o vođi..lele
dakle, majne damen und hern, ih kom hier i nuđam vam sebe ki najbolje nešto što vam se dogodilo...

Ko misli da mu treba vođa, treba mu..nek si ga traži.
ko ne misli, taj će se , vjerojatno pouzdati u svoje snage i raditi što najbolje zna a ne se žaliti na poso kojeg nije obavio nit započeo
kurvanjski avatar, a
Lord Byron

Post 06 Oct 2011, 14:53

Chilimama » wrote:...pa mi se svaki smjer prema dolje čini bolji od tog vrha otkud nema gore nego samo dolje na bolje...ak me bereš...
Tako su u Splitu izabrali Keruma. Željela bi ga kao premijera?
..a unda
Undaminator

Post 06 Oct 2011, 15:15

Lord Byron » wrote: Tako su u Splitu izabrali Keruma. Željela bi ga kao premijera?
..a ti ne bi? pa zasto? :kokice:

da je ovaj narod imalo pametan, izabrao bi keruma za premijera. ako se vec moramo strmopizdit, e onda neka to bude brzo i valjuci se od smijeha. :cheer:
baja

Post 06 Oct 2011, 15:18

..a unda » wrote: ..a ti ne bi? pa zasto? :kokice:

da je ovaj narod imalo pametan, izabrao bi keruma za premijera. ako se vec moramo strmopizdit, e onda neka to bude brzo i valjuci se od smijeha. :cheer:
ti uistinu smogneš snage smijati se toj prikazi?
..a unda
Undaminator

Post 06 Oct 2011, 15:25

baja » wrote: ti uistinu smogneš snage smijati se toj prikazi?
..do suza. :D

mislim, sto drugo mozes? plakat? ljutiti se? ma na koga? :D
  • Information