o bi, razmišljala bi, kao što sam i ja, samo obrnuto. neće li joj dijete biti prestaroZekoslawa » wrote: Pa to i kažem. Da je rođena samo 5 dana kasnije, ne bi o ovome ni razmišljala.
Naravno da je godinu dana puno, to uopće ne sporim.
Kada u školu?
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
milfaca je uvijek milfacaZekoslawa » wrote:Godinu dana mlađe dijete, godinu dana mlađa mama. Gledajte to s te strane. Jednoga dana možda im dobro dođe reputacija onoga/one s mamom milfačom.
trebala sam fino izdrzat do termina pa ne bi bilo dileme. zakonske
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
- Lord Byron
Upravo tako.Zekoslawa » wrote: Nije mi baš najjasnije to mozganje oko toga kada krenuti u školu.
Pošalješ ga najkasnije što možeš a da nemaš posla sa zakonom, i tu se nema što mozgati.
Lorde, napisao si tamo negdje naprijed da nemas argumenata za ovu temu jer ti je nekako zdravorazumski da krece sto kasnije moguce.Lord Byron » wrote: Upravo tako.
Pošalješ ga najkasnije što možeš a da nemaš posla sa zakonom, i tu se nema što mozgati.
otprilike je to i moj problem.
al opet, nije svima zdravorazumski taj krajnji rok i ipak trebam dati neke argumente zbog cega tako mislim, a da nije "jer sam ju ja rodila, pa sam samim time u pravu"
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
Ne zaboravi apsolventsku godinu na faksu.bliss » wrote:Od trenutka kad krene u školu, jen život će biti ispunjen obavezama i odgovornošću. Ovo je jedino razdoblje potpune bezbrižnosti. Zato mislim da nema potrebe žuriti. Ništa neće propustiti ako krene kasnije u školu.
koja traje ko orbitElliQuinn » wrote: Ne zaboravi apsolventsku godinu na faksu.
bliss, slazem se.
od srednje skole prati me misao da se uvijek neke stvari vracaju, no djetinjstvo nikad. jednom kad ode, otislo je. zauvijek.
Bando nebolonjska! 
Nego, a kakva je situacija s ekipom? Jerbo će joj malo vrijediti bezbrižnost ako je nema s kim podijeliti. A školica ima puno dobrih strana - tipa onu jednu malu s kućom za barbike ili malog smeđookog Tomicu iz treće klupe. Nema toga u susjedstvu.
Nego, a kakva je situacija s ekipom? Jerbo će joj malo vrijediti bezbrižnost ako je nema s kim podijeliti. A školica ima puno dobrih strana - tipa onu jednu malu s kućom za barbike ili malog smeđookog Tomicu iz treće klupe. Nema toga u susjedstvu.
- Lord Byron
Zdravorazumski, puno se manja šteta (ako se uopće može) može napraviti ako se dijete pošalje prekasno, nego ako se pošalje prerano u školu.dimnjak » wrote: al opet, nije svima zdravorazumski taj krajnji rok i ipak trebam dati neke argumente zbog cega tako mislim, a da nije "jer sam ju ja rodila, pa sam samim time u pravu"![]()
- Lord Byron
Današnje "đačko doba" je bitno drugačije od onog u kojem je nastala ta rima.blaze » wrote:od rođenja pa do groba najljepše je đačko doba
nije to neka velika obaveza, ali ona koja ce doci doci ce godinu dana ranije.Zekoslawa » wrote:A i ja gledam, brate mili. Ubile ih velike obaveze u prvom osnovne. Pogotovo ako zna čitati i pisati. Cijelo prvo polugodište spavat će u zadnjoj klupi.
sto se ekipe tice, ko sto sam rekla, preselili smo se tako da nece ici s vrticarima u skolu. ma kad krenula.
- Lord Byron
To postoji već dugo.ElliQuinn » wrote:Danas sam vidjela prvašića, možda drugašića, koji nije nosio školsku torbu nego je vukao na nečemu s kotačićima što me podsjetilo na torbe za plac koje se kotrljaju za penzićima.
od kada su i torbe puno teze od nasih.Lord Byron » wrote: To postoji već dugo.
Aha, sorry, sad sam ponovno popratila početak teme. A što ja znam, iz perspektive nekoga tko je pao razred, nije taj ponavljački osjećaj baš nešto.dimnjak » wrote: nije to neka velika obaveza, ali ona koja ce doci doci ce godinu dana ranije.
sto se ekipe tice, ko sto sam rekla, preselili smo se tako da nece ici s vrticarima u skolu. ma kad krenula.
da. nekad su djeca bila samostalnija i sretnijaLord Byron » wrote: Današnje "đačko doba" je bitno drugačije od onog u kojem je nastala ta rima.
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
Pa i je. Ako država kaže da je većina djece spremna za školu između 6 i 7, onda je to to, spremni ili nespremni, upisuju se u toj dobi i amen. Može se tebi činiti previše razigranom i rastresenom, ali i druga djeca su takva, to su te godine. Mislim da ti je bitnije obratiti pažnju na ono što u jednakoj, ako ne i u većoj mjeri čini školu su školski kolege. Ako je daš sa šest i pol, bit će s vršnjacima. Od nekih će biti starija pola godine, od nekih pola godine mlađa, to ti je sve tu negdje. Daš li je sa sedam i pol, od nekiih svojih kolega bit će starija i godinu i po dana, a to je velika razlika. I jako se osjeti.dimnjak » wrote:lako kad je u pitanju 6 odnosno 7.
al kad je 6 i pol odnosno 7 i pol, to je onda svima nekako...puno. staro. kasno.
Ali najbolji savjet su ti već dali - pitaj je.
Ja sam bila najmlađa, upisala sam školu s tek navršenih šest. Bila sam odlikašica, išla sam čak i na natjecanja iz matematike i fizike. Plus muzička škola i balet.Ashtaroth » wrote: Baš razmišljam, pokušavajući se sjetiti, tko su mi bili najmlađi u razredu u osnovnoj i kako im je išlo.
Teško, skroz do kraja. Ovih par koje mogu vizualizirati, su djeca koja su imala trojke, i bili presretni kad dobiju 4, petice su išle iz predmeta koji su bili lagani, a ne iz onih gdje je trebalo povezivati stvari.
Prolupala sam u srednjoj, ali to nije imalo veze s nemogućnošću praćenja školskog gradiva.
gonj špadi
-
- Information
-