Samo salji. Posalji jednu i Ingrid, al' na engleskom....sorry, al' ne prestajem se kliberit. Sad se u bircu svi zajebavamo na 'engleskom'....vicemo konobaru - vi vil pej, ju mast trast as!Zekoslawa » wrote:Poslat ću vam na PM jednu anketu, treba frendici za diplomski. Aj pliz to riješite ako vam nije teško.
Bespuća trkeljaške zbiljnosti
..a unda » wrote:
..je, po to je dosla..kako ti kupus. dosla se udat, eto posto je dosla.. fejl, fejl..![]()
Eto, zna me u dušu, šta ću reć.
Ma ne može gori fejl od ovoga - ja sam naime mislila da ću usavršavanjem doći i do posla i do udaje, a ono ništa, samo komad kartušine.
..cek malo..kad si diplomirala? ..magistrirala, kako se to vec danas zove..priej koliko? indijanci bi rekli..zadnjeg odsjaja punog mjeseca u rijeci, preko kojeg prolazi nosen srebrnom vodom otpali kestenov list rumen poput prerije u zalaz sunca dva puna mjeseca prije ovog?Zekoslawa » wrote:![]()
Eto, zna me u dušu, šta ću reć.
Ma ne može gori fejl od ovoga - ja sam naime mislila da ću usavršavanjem doći i do posla i do udaje, a ono ništa, samo komad kartušine.
pa sta bi ti htjela? odmah se uvalit u prevodjenje pe ses stoljeca taljanske knjizevnosti po cijeni 1euro/rijec?
dosta je bilo odmaranja. lipo, napravi jedan dobar, inteligentan si vi, mos i web svoj ucinit, napravi plan i..deri.
obic, kontaktirat sve brejn hantere koje mos nac, kadrovske, risorse umane, predstavnistva, konzulate, komore, agencije..turisticke, evropske, firme, aerodrome, luke, ministarstva, zavode, udruge, zaklade..mos i sama obrtic neki otvorit i oglasavat se..prevodim poslovne trle brle, ovo ono, dajem repeticije, istovarujem kombije, pruzam masazne usluge, kovrcim civi zubiman..
zatim, kreci se, movi se..izlozbe, otvaranja, promocije, predstavljanje knjiga, pasa, politickih stranaka..samo se namisti blizu stola i negdje ispred aparata i kamera, budi blizu stola od zakuski, uvik casu s dva prsta biloga u ruci imat, smiji se, ali ne grohotom, budi vesela, javljaj se na tim skupovima imaginarnim prijateljima, kad vidis zaista nekog poznatog, odi na drugi kraj sale, prostorije i onda zakrici u odusevljenju, dovoljno glasno reci kad se susretnete, prije nego sto on/ona u nelagodi uspije pobjec, ono, srdacno..pa di si, super izgledas, evo bas sam malo iz londona sa konferencije o bokkacu, imala sam neko predavanje drzat, sutra idem u sangaj..onda dva dana stoj doma, ono, dok se ne vratis iz sangaja, za svaki slucaj..
pisi. osvrti. reakcije. zakaci se na raspudica. sto god on napise, kaze negdje nesto..udri. satari ga. sto se on vise bude branio i tebe omalovazavao, to gore po njega. stalkaj ga, ko krpelj budi. cim on negdje napise nesto..ja mislim..odma kontru napisat da koji kua on ima mislit..ono, nek se dize prasina. tako ce te zamijetit, doces sutra na neki razgovor za posao i bit ces im od nekud poznata, jel sa televizije ili..enivej, bit ces im domaca u svijesti i, dakle, njihovo logicno rjesenje..cak ce ti rec..pa gdje ste do sad bili..
eto, angaziraj se malo, gustaj malo..
dosta. ni zuc. ne znas pa sta..naravno da ne znas. a ko zna?Zekoslawa » wrote:![]()
![]()
...a onda se malo uozbiljim, pa...
![]()
![]()
...
![]()
A kad neeeeeeeeeee znaaaaaaaaaaam...Ništa ne znam, ni snaći se, ni smuljati, ni prodati se, ni zbariti Raspudića, da te jebo Raspudić, ništa ja ne znam.
![]()
aj, sad ic lec. ujutro posrkat kefir i pojest bananu i raspitat se za pocetak kolko kosta ispit za turistckog vodica, kad pocinje, jel kasno, itd..
Glupa, glupa, glupa.
Imam ispit pred sobom. Našla ga slučajno, jedan primjerak otprije. I tek sad vidim što sam trebala učiti. I ne znam, jebeni infinitiv i passiv, ne znam ništa, ne znam dijelove poslovnog pisma, ne znam, jebeno ne znam. I ne mogu se otić sramotiti.
Imala sam negdje te vježbe gdje pišu odgovori, ali džabe, ovdje ima toliko vježbica za koje ne znam rješenje uopće.
Zaboravila sam kompletnu gramatiku. Gore nego talijanski.
Ne mogu pokazat toliko neznanje, jebeno ne mogu. Da bar jednu vježbu znam riješiti. Taj prof me zna. U pm. DA sam bar odjavila ispit. Ovo neodjavljivanje je još gore sramoćenje, a opet, gore je izać i ne znat beknut nakon toliko godina učenja eng.
Neću se ni žalit više, sram me. Neće to ić bez temeljitog učenja.
Imam ispit pred sobom. Našla ga slučajno, jedan primjerak otprije. I tek sad vidim što sam trebala učiti. I ne znam, jebeni infinitiv i passiv, ne znam ništa, ne znam dijelove poslovnog pisma, ne znam, jebeno ne znam. I ne mogu se otić sramotiti.
Imala sam negdje te vježbe gdje pišu odgovori, ali džabe, ovdje ima toliko vježbica za koje ne znam rješenje uopće.
Zaboravila sam kompletnu gramatiku. Gore nego talijanski.
Ne mogu pokazat toliko neznanje, jebeno ne mogu. Da bar jednu vježbu znam riješiti. Taj prof me zna. U pm. DA sam bar odjavila ispit. Ovo neodjavljivanje je još gore sramoćenje, a opet, gore je izać i ne znat beknut nakon toliko godina učenja eng.
Neću se ni žalit više, sram me. Neće to ić bez temeljitog učenja.
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
Daj se odi bar pojavi tamo da vidis o cemu se radi. Da vidis ljude, pokupis neke materijale za ucenje, cujes sta ispituje na usmenom...
Kukavico...
Kukavico...
'if you fall, i'll be there' (floor)
..dobro ti govori euklid. (abate, koja smo mi ekipa..da smo 0,5 posto napravili od onog sto govorimo drugima, sad bi vec bili predsjednici intergalaticke unije pete dimenzije..
)
dakle, kako je, tako je & sta je, tu je..kad si vec prijavila ispit, aj tamo, javi se lijepo profi, zamoli za zadatke, sto vise njih, kazi profi..jebiga, takva je situacija, morat cu na sljedeci rok, ono javit se, iako profe boli neka stvar i za ispit i za tebe i za faks i za predavanja, ali ono, aj, red je, tj ti znas sta treba i kako, sto se tebe tice, a oni nek vide sta ce i kako ce.
eto, onda fino dodjes doma, prevedes stotinjak recenica tamo, stotinjak amo i usput vidis di steka, ponovis to, automatiziras i etoga..
mislim ono, nes ti engleskog. koliko god talijanski bio jednostavan jer odlicno odgovara mislima, tolko je engleski glup jezik. jedini gluplji od engleskog je njemacki.
ok, osim engleskih dijalekata, pidzna, rege mafina, kreolizama..to ok, to je lijepo. njemacki dijalekti su cak gori od hoh njemackog. dobro, tu je gete kao neka iznimka, ali nestu tu nije u redu, nije to tipicno..
mislim, ako zatrkeljas taljanski, engleski ti je onda cas posla, ok, malo ce tu bit problema s izgovorima, naglascima, ali nes ti, nije to toliko bitno.
s druge strane, englez i amerikanac ce progovorit taljanski nikad. uvik ce mislit jedno, a rec drugo i znaju oni to, znaju..zato i kad ti se ucini da govore tecno talijanski, govore taljanski ko majkl kejn u filmu..zulu.
eto, samo bez straja..

dakle, kako je, tako je & sta je, tu je..kad si vec prijavila ispit, aj tamo, javi se lijepo profi, zamoli za zadatke, sto vise njih, kazi profi..jebiga, takva je situacija, morat cu na sljedeci rok, ono javit se, iako profe boli neka stvar i za ispit i za tebe i za faks i za predavanja, ali ono, aj, red je, tj ti znas sta treba i kako, sto se tebe tice, a oni nek vide sta ce i kako ce.
eto, onda fino dodjes doma, prevedes stotinjak recenica tamo, stotinjak amo i usput vidis di steka, ponovis to, automatiziras i etoga..
mislim ono, nes ti engleskog. koliko god talijanski bio jednostavan jer odlicno odgovara mislima, tolko je engleski glup jezik. jedini gluplji od engleskog je njemacki.
ok, osim engleskih dijalekata, pidzna, rege mafina, kreolizama..to ok, to je lijepo. njemacki dijalekti su cak gori od hoh njemackog. dobro, tu je gete kao neka iznimka, ali nestu tu nije u redu, nije to tipicno..
mislim, ako zatrkeljas taljanski, engleski ti je onda cas posla, ok, malo ce tu bit problema s izgovorima, naglascima, ali nes ti, nije to toliko bitno.
s druge strane, englez i amerikanac ce progovorit taljanski nikad. uvik ce mislit jedno, a rec drugo i znaju oni to, znaju..zato i kad ti se ucini da govore tecno talijanski, govore taljanski ko majkl kejn u filmu..zulu.
eto, samo bez straja..
Nisam ja Ingrid da se suvereno, samouvjereno, sramotim. Taj prof me zna, nije baš blagonaklon, tj. nekad davno je bio na takvom glasu, a onda je doktorirao i popizdio. Jednom se derao na mene kad sam ga došla samo pitati mogu li kod njega polagati ispit umjesto neke tamo profesorice, iz čista mira je urlao da pitam pročelnika ako njemu ne vjerujem iako ja uopće nisam rekla da mu ne vjerujem. A drugi put sam skoro proplakala da mi da potpis.
Tako da, recite da sam kukavica, ali ne mogu. Ne dok ne naučim.
Znam da je glupo, ali eto, nisam jača od sebe.
Uostalom, evo, za pet min ispit počinje ionako. Gotova priča.
Ništa, slijedi talijanski u petak...
Tako da, recite da sam kukavica, ali ne mogu. Ne dok ne naučim.
Znam da je glupo, ali eto, nisam jača od sebe.
Uostalom, evo, za pet min ispit počinje ionako. Gotova priča.
Ništa, slijedi talijanski u petak...
-
- Information
-