Opet gutam - ništa nisam naučila!

Stare teme i začeci foruma
Ashtaroth

Post 05 Oct 2011, 22:14

ex_anais » wrote:
Joj, ovo me sjetilo na jednu epizodu Bračnih voda kad Kelly uči za kviz i onda joj sve te informacije ulaze u jedno uho, a druge, mahom praktične, izlaze. Na kraju dođe i zaboravi tko je zabio 4 gola u jednoj utakmici (Al Bundy, naravno). Nažalost, u zadnji je tren naučila kako stisnuti zvonce za kviz pa je to istislo tu informaciju. :rofl:

Ta serija je imala dobrih trenutaka. :cerek:
Točno na to sam mislila, i stvar je samo iskarikirana, ali je zapravo - istinita.

Zaboravljamo.

Kad ne bismo zaboravljali, tj. spremali u duboku arhivu - ne bismo mogli učiti novo.
Ne bismo mogli naučiti kako se koristi sad ova moderna peć, ako ne zaboravimo što smo radili s onom prastarom.

Zaboravljanje je važan proces učenja i pamćenja - oslobađa mjesto za nove, sad aktualne informacije.

Isto tako, znajući da imamo krivulju zaboravljanja za svau novu informaciju - ono što nam je važno - treba ponavljati.

Ostalo će zamrijeti, jer tako nam se mozak 'čuva od pregorijevanja'.

Tupelo

Post 05 Oct 2011, 22:17

Ashtaroth » wrote:Doduše, možeš i pizditi, to fino zabavi ukućane. Ali, smij se nakon toga.
:cerek:
Ne brini.
Cerekanje i sprdanje na vlastiti račun sam usavršila do umjetnosti.
Nisam imala izbora :o :zubo:
...don't you know there ain't no devil that's just god when he's drunk
well this stuff will probably kill you let's do another line...
Tom Waits, Heartattack and Vine
Ashtaroth

Vodena » wrote:Kad zaboraviš djetetu otić na upis za školu onda se javi! :raspa:

A ja fakat zaboravljam, sastanke, dane, slobodne aktivnosti, tko je što rekao, tko je gdje bio, ama baš sve. :facepalm:
Rokovnik. Piši. Pamti samo gdje si ostavila rokovnik, a ostalo pogledaj par puta na dan.

To je za ovo 'što treba obaviti, kupiti, otići, doći, napraviti, rok za to i to'. Rokovnik je savršen izum. Papirnati ili na mobu, svejedno. Ali jedan, koji je uz tebe.

Ovo što je tko rekao - ono što misliš da je važno - ponovi, zapiši, skoncentriraj se i razmisli, ponovi si za 2 tjedna.

Ako se ne bavimo nekom informacijom, u roku od 2 tjedna nakon što smo ju čuli - upamtit ćemo tek 20% toga, od pročitanog 10%, itd. Pojam: cone of learning.

Nije učenje samo ono kad se sjedi za knjigom :B
Vodena

Danas sam gurala ključ u bravu od tuđeg auta. :facepalm:

Znači rokovnik. :tuzni: moram nabaviti lijepi. I jednu veliku zimsku torbu a ne ove dvije koje stalno nosam. I pronaći novčanik. I napraviti osobnu koju nemam već sigurno dvije godine. :facepalm:
Ajmeeee. :mama:
Ashtaroth

Post 05 Oct 2011, 22:18

Tupelo » wrote:
Ne brini.
Cerekanje i sprdanje na vlastiti račun sam usavršila do umjetnosti.
Nisam imala izbora :o :zubo:

Ne brinem. Učim vas.

Što znači da upravo iz vaših glava odlazi neka druga informacija :B

Uostalom, s toliko inputa - tv, radio, RL, net... još se čudite što zaboravite ono što je bilo prije 2 dana? :D
Eks

Post 05 Oct 2011, 22:20

Vodena » wrote:Danas sam gurala ključ u bravu od tuđeg auta. :facepalm:
Ja sam jednom zamalo ušla u tuđi auto. :facepalm: Prijateljica me čekala, otvorila sam vrata auta, skužila da je neki čovjek unutra i pobjegla.
Vodena

Post 05 Oct 2011, 22:21

:rofl: :rofl:
To mi poznato. Jel se to meni dogodilo? :misli:

Inače najviše me brine kad napravim krug oko zgrade u kojoj radim jer ne znam gdje mi je auto. :facepalm:
aisling

Post 05 Oct 2011, 22:22

Neki dan sam išla provjeriti da li me netko zaparkirao. Nije. Nisam taj dan došla autom na posao :cerek:

Happy Easter!
Vodena

Post 05 Oct 2011, 22:24

Poše!
Ja sam neki dan zamijenila stranke na poslu. To mi i treba kad ih ne gledam u glavu. :rofl:
Dala sam ovom drugom što sam trebala prvom, ovaj potpisao i otišao...dok nije shvatio da nije njegova osobna. :facepalm: Kaže on da to nije njegovo. Ja gledam sliku i njega i čudim se čije je. Isti on na slici. :rofl:
Almost Rosey

Post 05 Oct 2011, 22:27

ElliQuinn » wrote:Moja se mama već dvadeset i pet godina izvlači s "onim u / na onome / za ono" i mahanjem rukom u približnom smjeru gdje je to zadnji put pospremila ili vidjela. Začudo, uvijek bih joj donijela upravo ono na što je mislila.
Znam da sam ijope padobrankinja, al ovakvo stanje ima naziv, anomia iliti nominalna afazija. Ne mora značit da se radi o tome, al ono, moguće je :ne zna:

Isuše, moram prestat dijagnosticirat uokolo :facepalm:

Inače, zdravo kokice, raskokodakane ste mi večeras :cerek:
Nica

Post 05 Oct 2011, 22:27

aisling » wrote:Neki dan sam išla provjeriti da li me netko zaparkirao. Nije. Nisam taj dan došla autom na posao :cerek:

Ja sam otišla u grad autom i zaboravila na njega pa sam se vratila doma pješice. To je bilo preko sat vremena pješačenja uzbrdo tokom kojih mi nijednom nije palo na pamet da sam se dolje odvezla. :D
Groupie :cerek:
Tupelo

Post 05 Oct 2011, 22:28

ex_anais » wrote:Ja sam jednom zamalo ušla u tuđi auto. :facepalm: Prijateljica me čekala, otvorila sam vrata auta, skužila da je neki čovjek unutra i pobjegla.
Ulaženje u tuđi auto - check

Penjanje na tuđi brod - check
Sjedanje na tuđi ručnik na plaži - check
Bacanje lopte u glavu nepoznatoj osobi koja ne zna da igra picigina sa mnom - check

Imam dioptriju -9 i na plaži ne nosim leće :o
aisling wrote:Neki dan sam išla provjeriti da li me netko zaparkirao. Nije. Nisam taj dan došla autom na posao :cerek:
:rofl: :rofl: :rofl:
Emericzy

Post 05 Oct 2011, 22:28

aisling » wrote:Neki dan sam išla provjeriti da li me netko zaparkirao. Nije. Nisam taj dan došla autom na posao :cerek:

To je OK. Ja sam bar dvaput na posao došao autom, a vratio se doma busom, jer sam zaboravio na auto.

Da ne kažem da sam zimi popodne legao da se odmorim, zaspao, u sedam navečer se probudio i (misleći da je jutro) ustao se, napravio si doručak i otišao na posao. I ne mogu se načuditi kako je grad tako rano prepun ljudi.
aisling

Post 05 Oct 2011, 22:29

Almost Rosey » wrote:
Znam da sam ijope padobrankinja, al ovakvo stanje ima naziv, anomia iliti nominalna afazija. Ne mora značit da se radi o tome, al ono, moguće je :ne zna:

Kako kažeš da se to zove?

Ja to zovem ono, ma znaš, ono za ono :rofl:
Happy Easter!
Eks

Almost Rosey » wrote:

Meni nemoj, čak i ako primijetiš. Ja samoj sebi postavljam dijagnoze. Uznemiruje me ako drugi to čine. :D

Slavimo, ima sira i vina, i tako. :cerek:
Ashtaroth

Vodena » wrote:Danas sam gurala ključ u bravu od tuđeg auta. :facepalm:

Znači rokovnik. :tuzni: moram nabaviti lijepi. I jednu veliku zimsku torbu a ne ove dvije koje stalno nosam. I pronaći novčanik. I napraviti osobnu koju nemam već sigurno dvije godine. :facepalm:
Ajmeeee. :mama:
Predlažem da uzmeš rokovnik koji ti je - praktičan.
U Narodnim novinama (knjižara), imali su prošle godine mali, zatvoren je cca 7 x 14 cm, kad ga otvoriš, imaš cijeli tjedan, ali ga se zarotira. Stane ono, svuda :zubo:

Ja sam izgubila pasoš :rofl:
Nadam se da neću morati van države u idućih par godina, dok ne istekne :rofl:

: ne smije mami priznati :
Lord Byron

Post 05 Oct 2011, 22:31

Tupelo » wrote: Onak...što je iduće? Narukvica s adresom? :mama:
Pretjeruješ. Narukvicu s adresom ne možeš zaboraviti. Stalno ti je na ruci. :kava:
Almost Rosey

ex_anais » wrote:Meni nemoj, čak i ako primijetiš. Ja samoj sebi postavljam dijagnoze. Uznemiruje me ako drugi to čine. :D

Slavimo, ima sira i vina, i tako. :cerek:
Uuu, sindrom studenta medicine :kokice:
aisling » wrote:Kako kažeš da se to zove?

Ja to zovem ono, ma znaš, ono za ono :rofl:
:rofl:
Eks

Tupelo » wrote: Bacanje lopte u glavu nepoznatoj osobi koja ne zna da igra picigina sa mnom - check

Imam dioptriju -9 i na plaži ne nosim leće :o
Pogodila (jako) lopticom neku babu, ravno usred pundže. One babe što se kupaju da im se glava ne nakvasi. Nije vjerovala da nisam namjerno. Da sam je uistinu gađala, ne bih pogodila ni glavu. :ne zna:

Nemam dioptriju. :brukica:
Eks

Post 05 Oct 2011, 22:33

Almost Rosey » wrote:
Uuu, sindrom studenta medicine :kokice:
Nee baš. Sindrom studenta s viškom vremena. :zubo:
aisling

Post 05 Oct 2011, 22:33

Krenula sam multikvotati Tupelo, Nicu, Emera i još par ljudi i pogubila se skroz :cerek:

:rofl:
Happy Easter!
Eks

Post 05 Oct 2011, 22:34

Ashtaroth » wrote:
Ja sam izgubila pasoš :rofl:
Nadam se da neću morati van države u idućih par godina, dok ne istekne :rofl:

: ne smije mami priznati :
Dokumenti. :mama:
Moram obnovit osobnu. Ni pod prijetnjama ne priznajem nakon koliko. Samo se bojim da ne odem u zatvor.
aisling

Post 05 Oct 2011, 22:35

Ne mogu zamisliti da nemam pasoš. Ne želim :D
Happy Easter!
Almost Rosey

Post 05 Oct 2011, 22:36

ex_anais » wrote:
Nee baš. Sindrom studenta s viškom vremena. :zubo:
Višenje na netu - check.
Gledanje sezone za sezonom svih živih i neživih serija - check.
Višenje po kavama - check.
Cuganje usred tjedna - check.
Svi dijagnostički kriteriji zadovoljeni :raspa:
Tupelo

Post 05 Oct 2011, 22:36

Dosta sam se sramotila.
Idem spat. :o

Ako uspijem naći krevet :crying:
  • Information