Bespuća trkeljaške zbiljnosti

Stare teme i začeci foruma
Eks

Post 11 Feb 2013, 01:32

Zekoslawa » wrote: E pa dobro, ovo te pripremamo za pismeni, do usmenoga ćeš propjevati. :D

Đavla me slušaš. :rolleyes:
Slušam, slušam. :karl: :o

..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 11 Feb 2013, 01:33

ex anais » wrote:
Koje još jezike znaš?
kako to mislis? :confused: ne znam nijedan.. :ne zna: :tuzni:

aj, teleci nije los. :cerek:
Eks

Post 11 Feb 2013, 01:34

..a unda » wrote: ..a stajaznam..ne znam..mislim se..ja bih tu mozda tutnuo neki esere arivata..ne znam, gluvo mi je ono. u svvakom slucaju bih rekao fare pasedzata, a ne pasedzare..i tako, dalo bi se to obrnut nekako, posolit.

meni se cini da je ovaj sta je napisao to na hrvatski i sa hrvatskim nije bas ono..komodan, jel. kao da je isao pisat laboratorijsku recenicu za prevest. uskomisaonik neki. ono, bezveze, nije ni za trening ta recenica.. :D
Al' to jesu uniformirane rečenice, namijenjene ispitu i prvenstveno namijenjene da se vidi jesi točno napisao konjunktive i to. To je pisala moja bivša profa koja mi je bila draga i ona mi je dala te dobre ocjene i tako. Otad su se mijenjale. Profesorice, jel.

Fare paseggiata??
Zekoslawa

Post 11 Feb 2013, 01:37

..a unda » wrote: ..a stajaznam..ne znam..mislim se..ja bih tu mozda tutnuo neki esere arivata..ne znam, gluvo mi je ono. u svvakom slucaju bih rekao fare pasedzata, a ne pasedzare..i tako, dalo bi se to obrnut nekako, posolit.

meni se cini da je ovaj sta je napisao to na hrvatski i sa hrvatskim nije bas ono..komodan, jel. kao da je isao pisat laboratorijsku recenicu za prevest. uskomisaonik neki. ono, bezveze, nije ni za trening ta recenica.. :D
E sad ga i ti kompliciraš. Nije netočno "era arrivata". Nije baš najspretnije i najtalijanskije rješenje, al je točno. I je, fare una passeggiata je bolje od passeggiare. Al bogati, cilj je da riješi školsku vježbu, ne da zvuči ko da je ovi tren iz Trsta. A te se vježbe smišljaju tako da se od njih nešto očekuje. Ovdje se očekuje da složi vremena. I ovako bi ih dobro složila. Stilski nezgrapno, ali nije netočno. Nema se vremena za glazuru, bogati. :D
Zekoslawa

Post 11 Feb 2013, 01:38

ex anais » wrote:
Al' to jesu uniformirane rečenice, namijenjene ispitu i prvenstveno namijenjene da se vidi jesi točno napisao konjunktive i to. To je pisala moja bivša profa koja mi je bila draga i ona mi je dala te dobre ocjene i tako. Otad su se mijenjale. Profesorice, jel.

Fare paseggiata??
Eto, eto, i ona zna šta je tilo tu pitati. :D

Je, fare una passeggiata, ne bez člana. Može sad tu i neki giro doći, ne mora nužno biti passeggiare u igri.
..a unda
Undaminator

Post 11 Feb 2013, 01:39

ex anais » wrote:

Fare paseggiata??
ma da, naravno, treba vidjet jel to dobro napisano jer onaj ko to provjerava ima matricu u glavu i sve sta mu strsi van te matrice..frka.. kako ce provjerit, di, ajme, ko je u pravu, ko je u krivu, sta je uopce napisano ? :D

a e, ja bih rekao nesto sa fare pasedzata, ali to sam ja i ne znaci da bih prosao taj tvoj ispit. :D

doduse, prosao sam ih, te, to..te jezike i to kako, gledajuci ocjenu, ali me malo sram, nisam uopce bio sobom zadovoljan.
da sam ja bio na mjestu profesora, ja bih sam sebe bacio.. :D
..a unda
Undaminator

Post 11 Feb 2013, 01:44

Zekoslawa » wrote: E sad ga i ti kompliciraš. Nije netočno "era arrivata". Nije baš najspretnije i najtalijanskije rješenje, al je točno. I je, fare una passeggiata je bolje od passeggiare. Al bogati, cilj je da riješi školsku vježbu, ne da zvuči ko da je ovi tren iz Trsta. A te se vježbe smišljaju tako da se od njih nešto očekuje. Ovdje se očekuje da složi vremena. I ovako bi ih dobro složila. Stilski nezgrapno, ali nije netočno. Nema se vremena za glazuru, bogati. :D
nista ja ne kompliciram, samo pokusavam razmisljat ko taljanac. :zvrko: barem su mogli dat neku recenicu koju ce i inace koristit. :D

ali, ok, vezi konja di ti gazda kaze..:ne zna:
Eks

Post 11 Feb 2013, 01:45

Ima tu još nešto, što mi je nejasno.
Ta prva profesorica je davala tih pet rečenica, tj. pet zadataka, a u svakom par rečenica i to se trebalo prevesti, fora je bila ne samo u vremenima nego i ta turistička terminologija.

Onda je došla prof. koja je radila isključivo po knjizi i davala zadatke samo iz knjige. E da sam tad barem naučila.

Ne znam što ova traži. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 11 Feb 2013, 01:46

ex anais » wrote:Ima tu još nešto, što mi je nejasno.
Ta prva profesorica je davala tih pet rečenica, tj. pet zadataka, a u svakom par rečenica i to se trebalo prevesti, fora je bila ne samo u vremenima nego i ta turistička terminologija.

Onda je došla prof. koja je radila isključivo po knjizi i davala zadatke samo iz knjige. E da sam tad barem naučila.

Ne znam što ova traži. :zubo:
..budi spremna na sve. :peshe: :kokice:
Eks

Post 11 Feb 2013, 01:47

..a unda » wrote: nista ja ne kompliciram, samo pokusavam razmisljat ko taljanac. :zvrko: barem su mogli dat neku recenicu koju ce i inace koristit. :D

Vidi ti njega. Oš i trač na pp? :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 11 Feb 2013, 01:48

ex anais » wrote:
Vidi ti njega. Oš i trač na pp? :zubo:
..zasto na pp? :kokice:
Eks

..a unda » wrote: ..budi spremna na sve. :peshe: :kokice:
Ajoj, zaboravila sam da je bila i jedna prije nje. :facepalm: s kojom sam nedavno sjedila na kavi. :facepalm:
Eks

..a unda » wrote: ..zasto na pp? :kokice:
Jel ne mogu ovako javno, šta ja znam tko to čita. Poslat ću tebi i Zec sad. :zubo:
Zekoslawa

..a unda » wrote: nista ja ne kompliciram, samo pokusavam razmisljat ko taljanac. :zvrko: barem su mogli dat neku recenicu koju ce i inace koristit. :D

A tako ti je to s jezicima. Nema ti druge nego razmišljati šta je od tebe tražilo u zadatku i onda to ispuniti. Jerbo daleko je školska vježba od razgovornog jezika. Važno je da to ne bude baš ono skroz netočno, sve ostalo je bonus.

A ne valja je previše ni uvoditi u te implicitne oblike jerbo se i tu može lako zajebati. Imaju i oni svoja ograničenja. Odnosno, njih se može metnit samo kad je isti subjekt u obe rečenice. I sad, budući da smo još na tvorbi vremena i donekle na slaganju, neka ona uči ovaj nezgrapni eksplicitni oblik. Doći će vrijeme za infinitive i svašta nešto. A oti passeggiare je tipična nezgrapnost jednoga Slavena, ali bože moj, neće te ni za to nitko baciti. :D
..a unda
Undaminator

Post 11 Feb 2013, 01:49

ex anais » wrote:
Ajoj, zaboravila sam da je bila i jedna prije nje. :facepalm: s kojom sam nedavno sjedila na kavi. :facepalm:
..i? ..jel to taj trac? sta? :kokice:
Zekoslawa

Post 11 Feb 2013, 01:50

Meni više prosto smišno reći ovdje poslat ću ti na pp. Brate mili, nema šta nismo izlajali, ko da više itko brine o tome šta je javno, šta privatno. :zubo:
Eks

Post 11 Feb 2013, 01:51

Eno vam pp i mučite. :zubo:
Zekoslawa

Post 11 Feb 2013, 01:53

Evo mučimo. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 11 Feb 2013, 01:53

Zekoslawa » wrote: A tako ti je to s jezicima. Nema ti druge nego razmišljati šta je od tebe tražilo u zadatku i onda to ispuniti. Jerbo daleko je školska vježba od razgovornog jezika. Važno je da to ne bude baš ono skroz netočno, sve ostalo je bonus.

A ne valja je previše ni uvoditi u te implicitne oblike jerbo se i tu može lako zajebati. Imaju i oni svoja ograničenja. Odnosno, njih se može metnit samo kad je isti subjekt u obe rečenice. I sad, budući da smo još na tvorbi vremena i donekle na slaganju, neka ona uči ovaj nezgrapni eksplicitni oblik. Doći će vrijeme za infinitive i svašta nešto. A oti passeggiare je tipična nezgrapnost jednoga Slavena, ali bože moj, neće te ni za to nitko baciti. :D
ne znam, ne znam..takve recenice nisam imao. ok, mozda u sedmom osnovne, ne sjecam se. :D

a dobro, eto, kafe koreto. bona note, patate kote.. :D
Zekoslawa

Post 11 Feb 2013, 01:55

..a unda » wrote: ne znam, ne znam..takve recenice nisam imao. ok, mozda u sedmom osnovne, ne sjecam se. :D

a dobro, eto, kafe koreto. bona note, patate kote.. :D
A daj, stvarno si... :gaah:
Rečenica je točna i neće ti nitko za nju ništa reć. Ne kompliciraj više. :gaah:

Ujme, umorija me ovi unda. :D
..a unda
Undaminator

Post 11 Feb 2013, 01:57

ex anais » wrote:Eno vam pp i mučite. :zubo:
..a, pa recu ja to njoj. vidis, sad da sam drugi mogao bih te ucijenit. :kokice:

:D
Eks

Post 11 Feb 2013, 01:58

..a unda » wrote: ..a, pa recu ja to njoj. vidis, sad da sam drugi mogao bih te ucijenit. :kokice:

Šta, znaš je? Eto, dobro je da ne lajem javno. :crying: Iako, nije dobro što uopće lajme. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 11 Feb 2013, 01:58

ex anais » wrote:
Šta, znaš je? Eto, dobro je da ne lajem javno. :crying: Iako, nije dobro što uopće lajme. :zubo:
da znam li je? da cito..:raspa:

Eks

Post 11 Feb 2013, 01:59

..a unda » wrote: da znam li je? da cito..:raspa:

Ne razumijem. :mama:

Briga me. Reci. Nije više frka. :zubo:
Zekoslawa

Post 11 Feb 2013, 01:59

Bogati, ja nisam ništa izila još od onog ručka u 8 uri. Gladna sam. I idem radit svoj dobro plaćen posao. Vi nastavite, da sam vas ujutro našla kako ponavljate periodo ipotetico. :D
  • Information