Psihokauč - upomoć!!!!

Blago onom tko rano poludi
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 29 Jan 2013, 23:43

Morski Pas » wrote:I što da čovjek na sve to veli?
kak je prošlo s diplomskim?

'if you fall, i'll be there' (floor)
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 29 Jan 2013, 23:44

kajla » wrote::mad: :mama:
Mama i sestra se posvađaju, sestra ode van iz kuće, a ja ostanem slušat ovu drugu kako govori da bolje da se nikad nije rodila/ udala/ imala djecu. :tuzni: I onda me pita jel me opterećuje pa se izderem na nju jer mi zivci popuste :facepalm:
Trebala sam diplomirat, mogla sam već ne zivjeti ovdje :bicedobro:

..a nemoj tako. a sta bi oni bez tebe? :zubo: :D
Éowyn

Post 04 Feb 2013, 00:00

kajla wrote: Trebala sam diplomirat, mogla sam već ne zivjeti ovdje :bicedobro:
Kajla ovaj tvoj post mi je idealno posluzio.
Ja jesam diplomirala i radim, ali imam tako bijedan posao da stvarno ne mogu zivjeti sama jer bih vjerojatno bila na rubu egzistencije da moram placati stanarinu, uza sve ostale troskove :tuzni:

Druga stvar, koja je vrlo frustrirajuca - ja imam svoju vlastitu kucu, ali ne mogu zivjeti u njoj. Moja sestra i njen decko zele zivjeti zajedno i ja sam im u trenutku ludila i prevelikog altruizma rekla da mogu zivjeti tamo jer ja jos ne planiram zivjeti sama. Stvarno nisam znala da ce mi biti ovako nepodnosljivo zivjeti s mamom i ostatkom ekipe.

I sad ne mogu to povuci, a i ne zelim. Osjecala bih se grozno.

Upoce nemam izlaza iz te situacije.

A imam toliko nekih drugih problema i zapala sam u depresiju i sad ne mogu niti u miru biti jadna i samosazaljevati se :(

Vidjela sam da tema nije bas aktivna, pa sam htjela dati doprinos :mig:

Meni materijala nikad ne falu.
Desire makes slaves out of kings.
..a unda
Undaminator

Post 04 Feb 2013, 00:24

ne zvuci lako, ali vidim da ima tu dovoljno prostora za pregovore sa samom sobom. :D

ali, prije svega, npr.. da nemas tih nekih..kako ih nazvati..problema, ogranicenja..ograda, kako bi htjela zivjet, kako bi organizirala zivot, sto bi htjela raditi, kako i s kim?

znam da su ta pitanje malo ebete i siroka, ali ono..znas s cim si nezadovoljna, a jel znas cime bi bila zadovoljna? sto bi promijenila kod sebe, sa sobom, da to relativno lako ili lakse nego sad mozes promijenit? :hekla:
Éowyn

Post 04 Feb 2013, 07:29

Mrzim kad moram pregovarati sama sa sobom :tuzni:

Posebno kad sam u PMS-u jer tad budem posebno grintava i nimalo.otvorena za pregovore.

Ono sto mi najvise smeta je to sto nemam nimalo mira, a postoje periodi kad trebam biti sama i kad mi treba mir i tisina. Kod mene doma je bucno kao na kolodvoru. Problem je u tome sto je zima, da nije tako hladno sjedila bih u botanickom i razmisljala u miru o svom polozaju u svemiru. Ili na bilo kojem drugom prigodnom mjestu.

Drugi problem - moja majka se ponasa kao da sad dijete predskolskog uzrasta, sto je malo (zapravo puno) frustrirajuce s obzirom na to koliko sam blizu 30.
A i potpuno smo razlicitih temperamenata. Njoj je urlanje sasvim normalan nacin komunikacije. Mene boli glava danima ako na nekoga podignem glas i imam osjecaj da ludim.
I dosta mi je te buke, da budem iskrena.

Mozda je rjesenje u tome da kupim cepice za usi i skrivam se u ormaru :ne zna:
Emericzy

Post 04 Feb 2013, 07:34

Éowyn » wrote:Mrzim kad moram pregovarati sama sa sobom :tuzni:

Posebno kad sam u PMS-u jer tad budem posebno grintava i nimalo.otvorena za pregovore.

Ono sto mi najvise smeta je to sto nemam nimalo mira, a postoje periodi kad trebam biti sama i kad mi treba mir i tisina. Kod mene doma je bucno kao na kolodvoru. Problem je u tome sto je zima, da nije tako hladno sjedila bih u botanickom i razmisljala u miru o svom polozaju u svemiru. Ili na bilo kojem drugom prigodnom mjestu.

Drugi problem - moja majka se ponasa kao da sad dijete predskolskog uzrasta, sto je malo (zapravo puno) frustrirajuce s obzirom na to koliko sam blizu 30.
A i potpuno smo razlicitih temperamenata. Njoj je urlanje sasvim normalan nacin komunikacije. Mene boli glava danima ako na nekoga podignem glas i imam osjecaj da ludim.

Dečko kome bi se preselila?

Prijateljica kojoj bi dobro došla cimerica?
Zekoslawa

Post 04 Feb 2013, 07:38

Éowyn » wrote:Mrzim kad moram pregovarati sama sa sobom :tuzni:

To celebovi zovu nepomirljive razlike u karakteru, mi obični smrtnici pak kažemo da je vrijeme da se makneš od roditelja. :zubo:

Same here. Mislim, kad bih živjela s njima, a ne živim. Srećom. I nemam baš pravo na ovo pitanje s obzirom na to da sam ipak uzdržavana stranka, ali znam otprilike koliko košta podstanarski i samostalan život. Pa stoga pitam možeš li si to ono ikako priuštiti? Znam, rekla si da su ti primanja jadna, ali jesu li toliko jadna da ne postoji ama baš nikakva šansa, ili pak relativno jadna, a da bi se moglo ako se malo stisneš? Jerbo ionako se nešto potroši na tebe dok si tu, pa ti dođe na isto ako ti se malo pripomogne kad se odseliš.

Oprosti ako nisi došla po savjete ovoga tipa, nego samo se malo izjadati. U tom slučaju, evo, na: :grli:
Éowyn

Post 04 Feb 2013, 12:10

Ma savjeti su uvijek dobrodosli :D Ne bih se mogla odseliti.i onda traziti da me se uzdrzava. Jest da se na mene trodi novac, ali i ja sudjelujem u kucnom budzetu.

Postoji, naravno, nacina. Mogla bih raditi jos jedan posao, zivjeti s cimerima, naseliti se u vrtnu kucicu... Ali moj kljucan problem trenutno je depresija. Nemam snage za tako radikalne poteze. I jako, jako, jako sam umorna.
Emericzy

Post 04 Feb 2013, 13:47

Éowyn » wrote:Ma savjeti su uvijek dobrodosli :D Ne bih se mogla odseliti.i onda traziti da me se uzdrzava. Jest da se na mene trodi novac, ali i ja sudjelujem u kucnom budzetu.

Postoji, naravno, nacina. Mogla bih raditi jos jedan posao, zivjeti s cimerima, naseliti se u vrtnu kucicu... Ali moj kljucan problem trenutno je depresija. Nemam snage za tako radikalne poteze. I jako, jako, jako sam umorna.
Ali to i jest začarani krug. Neće se depresija dići sama od sebe. Radikalni potez, koji će te iz tog kruga izbaciti, upravo će ti i dati snagu.

Ali tko sam ja da ti popujem? Drž' se.
Zekoslawa

Post 04 Feb 2013, 14:13

Emericzy » wrote: Ali to i jest začarani krug. Neće se depresija dići sama od sebe. Radikalni potez, koji će te iz tog kruga izbaciti, upravo će ti i dati snagu.
Tako nekako i ja to vidim. Istina je da se treba dovesti u koliko-toliko prihvatljivo stanje da bi se moglo išta poduzimati, ali opet - kad nešto mijenjaš, kad se trgneš, kad radiš na tome da sebe usrećiš, to daje osjećaj kontrole, a to je opet dobro za samopouzadnje, a onda se začarani krug počne pomalo razmotavati, ili što se već radi s krugovima. :D

Kod mene je upalilo. Tebe, Eowynko, ne poznajem da bih mogla reći je li ovo sad tvoje prirodno ili privremeno stanje, ali za sebe mogu reći što i kako bi. A bi upravo to da me umorilo konstantno nezadovoljstvo i osjećaj da se iz ove kože ne može. Mjesecima sam tako kontemplirala što da se radi i mislila da ne mogu ništa dok sam tako jadna jer ću si napraviti još gore, a onda je odjednom došlo stani-pani, il ćeš se strmopizditi ili ćeš nešto poduzeti. I poduzela ja tako ne baš malo toga. I učinilo mi dobro, moram priznati. Ipak, meni je donekle olakotna okolnost bila to što sam imala logistiku, odnosno financije su bile pokrivene. Otegotna je okolnost pak bila što se nisam odselila od roditelja, nego od dugogodišnjeg dečka. U drugi grad. Sama samcata, gdje nemam nikoga osim nekolicine krasnih prijateljica. Dakle, bješe to višestruki šok. Ali je djelovalo blagotvorno na stotinu načina. I premda nikad ne valja reći nikad i tako to, mislim da je mala mogućnost da se vratim u onakvo stanje izmoždenosti i besmisla. Možda u neko drugačije, ali u takvo više ne. Jer sad znam da mogu sebi pomoći ako baš tako odlučim.

Naravno, ja ti sad tu naklapam, ali shvati to ko ono s lijekovima - za nuspojave se obratite liječniku ili ljekarniku. Ili pak "ne isprobavajte kod kuće". Ili tako nešto. Kako god bilo, eto nekih mojih pola kune. Draže mi je dosađivati samom sobom nego teoretizirati. :)
Euklid
old school

Post 04 Feb 2013, 16:55

Éowyn wrote:Ali moj kljucan problem trenutno je depresija. Nemam snage za tako radikalne poteze. I jako, jako, jako sam umorna.
Mozda bi trebala cesce izlaziti da si sto manje u depresivnom ambijentu.

Pogotovo kad te van pozovu ljudi koji su sposobni i mrtvaca nasmijati... :ne zna:
..a unda
Undaminator

Post 04 Feb 2013, 16:58

Euklid » wrote: Mozda bi trebala cesce izlaziti da si sto manje u depresivnom ambijentu.

Pogotovo kad te van pozovu ljudi koji su sposobni i mrtvaca nasmijati... :ne zna:
..ali koji zato ne bi nekog provozali djir na motoru, pa da im i molbu napises sa taksenim markama. :zubo:
Euklid
old school

Post 04 Feb 2013, 17:20

..a unda wrote:
..ali koji zato ne bi nekog provozali djir na motoru, pa da im i molbu napises sa taksenim markama. :zubo:
Vec sam ti jednom odgovorio da prvo moram provjerit kak lezi u zavoju pa se necu ponavljat... :D
Tea Tree

Post 04 Feb 2013, 18:06

Evo, na:
Image

Unda te prozreo i džabe ti je sad. Ako ti ovo nije dosta biljega, e onda ne znam stvarno.
Euklid
old school

Post 04 Feb 2013, 18:09

Tea Tree » wrote: Unda te prozreo i džabe ti je sad. Ako ti ovo nije dosta biljega, e onda ne znam stvarno.
Zabilježit ću ja tebe u crnu tekicu... :E

btw. jel ti stigao ajfon?
Tea Tree

Post 04 Feb 2013, 18:12

Euklid » wrote:
Zabilježit ću ja tebe u crnu tekicu... :E

btw. jel ti stigao ajfon?
Sjetila sam te se više puta, samo da znaš. Kako si rekao da si ti dosta dugo čekao svoj, e tako sam i ja moj čekala mjesec i pol dana. Eeeej! :gaah: Dakle, Hrvatski telekom je čudo neviđeno! Firma za "preporučiti". :rolleyes:
Stigao prije par dana tek. I nisam uopće ni zadovoljna ni oduševljena, ide mi na živce i krivo mi je što nisam uzela neki Sony.
Ali eto, šta je tu je.
..a unda
Undaminator

Post 04 Feb 2013, 18:16

Euklid » wrote: Vec sam ti jednom odgovorio da prvo moram provjerit kak lezi u zavoju pa se necu ponavljat... :D
..zna ona, zna u zavoju bolje od tebe, bez brige. njoj je to prirodno, tebi je to..cvile gume, sapucu mravi.. :D
..a unda
Undaminator

Post 04 Feb 2013, 18:17

Tea Tree » wrote:Evo, na:
[imgm]http://www.akd.hr/wp-content/gallery/dr ... iljezi.jpg[/img]

Unda te prozreo i džabe ti je sad. Ako ti ovo nije dosta biljega, e onda ne znam stvarno.
na prvi pogled mi se ucinilo da su to neke marke iz eh de ha. i na drugi pogled.. :zubo: :D
Euklid
old school

Post 04 Feb 2013, 18:23

Tea Tree » wrote: I nisam uopće ni zadovoljna ni oduševljena, ide mi na živce i krivo mi je što nisam uzela neki Sony.
Ali eto, šta je tu je.
Više se ne družim s tobom. :durica:

Ovo što si rekla to je čisto svetogrđe :usama:
Euklid
old school

Post 04 Feb 2013, 18:24

..a unda » wrote: ..zna ona, zna u zavoju bolje od tebe, bez brige. njoj je to prirodno, tebi je to..cvile gume, sapucu mravi.. :D
Znam da zna bolje od mene al propisi su propisi i moram provjerit prije prve vožnje, jel...
Tea Tree

Post 04 Feb 2013, 18:28

..a unda » wrote:
na prvi pogled mi se ucinilo da su to neke marke iz eh de ha. i na drugi pogled.. :zubo: :D
Ma da? Ček, jel se zajebavaš ili su stvarno tako izgledale neke marke tada, onda, kad li već? :misli:
Vidjela sam nekad negdje te prastare taksene marke, ali sad me ubij ako znam kako su izgledale.

Mislim da nisu imale ovo u 3D. :zubo:
Éowyn

Post 04 Feb 2013, 20:36

Euklid » wrote: Vec sam ti jednom odgovorio da prvo moram provjerit kak lezi u zavoju pa se necu ponavljat... :D
Sada bih ti napisala nešto vrlo uvredljivo, ali se i dalje pravim pristojna pa neću :durica:

Uspjela sam pasti na treningu i sad ne mogu sjediti kako spada. Pitam se što je iduće :misli:
Euklid
old school

Post 04 Feb 2013, 22:11

Éowyn » wrote:
Sada bih ti napisala nešto vrlo uvredljivo, ali se i dalje pravim pristojna pa neću :durica:

Uspjela sam pasti na treningu i sad ne mogu sjediti kako spada. Pitam se što je iduće :misli:
To ti je tak kad ti se glupe misli vrzmaju po glavi...
Éowyn

Post 04 Feb 2013, 22:22

Euklid » wrote:
To ti je tak kad ti se glupe misli vrzmaju po glavi...
Imaš pravo. Zašto bih razmišljala o tome kako sam jako, jako progriješila pri odabiru faksa i tražila način kako da ispravim grešku kad bih mogla razmišljati o tome kako bih trebala kupiti novu maskaru i koje čizme bi mi najbolje pasale uz haljinu :trep:

Hvala Euklide, idem se baviti važnim životnim pitanjima :bliss:
Euklid
old school

Post 04 Feb 2013, 22:57

:ne zna:

:rofl:
  • Information