Kupujem auto - kakav ću da mi ide uz sise?

Kante, pile & nježnički nadomjesci
Beau

Post 31 Jan 2013, 15:27

blue » wrote: Nisam nikad vozila automatik i ne znam bi li se snašla, a i volim mijenjati brzine sama :durica:
Tako sam i ja prije razmišljala.
Sad bome mislim da bih uživala u atumatiku. Ono, moš se i nalaktit na lijevo koljeno dok voziš :facepalm:

karambol

Post 31 Jan 2013, 16:15

BoDerek wrote: Tako sam i ja prije razmišljala.
Sad bome mislim da bih uživala u atumatiku. Ono, moš se i nalaktit na lijevo koljeno dok voziš :facepalm:

Atumatik je zakon...recimo, audijev.... :cerek:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 03 Feb 2013, 18:20

..ajd misljenja..volvo v40 1,8, vise od deset godina star, 300 kila + kilometara? :kokice:
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 03 Feb 2013, 18:51

za na autootpad
'if you fall, i'll be there' (floor)
..a unda
Undaminator

Post 03 Feb 2013, 18:59

Euklid » wrote:za na autootpad
a sta mu fali? :kokice:
karambol

Post 03 Feb 2013, 21:38

..a unda » wrote: a sta mu fali? :kokice:
Vjerojatno mu ne fali nista... Zavisi tko ga prodaje? Prvi ili dvadesetprvi vlasnik?
Ima li servisnu knjigu? Sumnjam, ali postoji sansa...onako, loto sansa...
Nemam ti tu nista pametno reci. Vrlo vjerojatno je Euklid u pravu, ali mi smo teholosko motoristicko autmobilisticka razmazena derista tako da suditi o autu za par stotina eurica nam je dosta tesko...

Objektivno, ako ti ulazi u kombinaciju za kupnju, ta pila dosta trosi. Mislim da to ima 125 konja. :misli:
Ako se odlucis za shopping, skokni do neke radionice ili tehnickog pregleda da izmjere kompresiju u cilindrima, vidi mozes li u ovlastenom za nekih 35 ili 50, ne znam sad vise koliko, kunaca, dobiti print svih servisnih akcija na autu itd...itd...itd...
U svakom slucaju, ako ides za volvom kao rjesenjem, javi ukoliko trebas kakvu pomoc...

:cheer:
..a unda
Undaminator

Post 03 Feb 2013, 22:42

karambol » wrote:
Vjerojatno mu ne fali nista... Zavisi tko ga prodaje? Prvi ili dvadesetprvi vlasnik?
Ima li servisnu knjigu? Sumnjam, ali postoji sansa...onako, loto sansa...
Nemam ti tu nista pametno reci. Vrlo vjerojatno je Euklid u pravu, ali mi smo teholosko motoristicko autmobilisticka razmazena derista tako da suditi o autu za par stotina eurica nam je dosta tesko...

Objektivno, ako ti ulazi u kombinaciju za kupnju, ta pila dosta trosi. Mislim da to ima 125 konja. :misli:
Ako se odlucis za shopping, skokni do neke radionice ili tehnickog pregleda da izmjere kompresiju u cilindrima, vidi mozes li u ovlastenom za nekih 35 ili 50, ne znam sad vise koliko, kunaca, dobiti print svih servisnih akcija na autu itd...itd...itd...
U svakom slucaju, ako ides za volvom kao rjesenjem, javi ukoliko trebas kakvu pomoc...

:cheer:
a prodaje ga..mate, kako ti drugacije rec. :D .i ima servisnu knjizicu, sta god ona znacila. lani je mijenjan nosac motora i prednja vilica ili kako se to zove. jek se moze sta iz tog kvara izgatat?

i ne znam jel pila, ali znam da trosi. a cuj, svaki trosi kad se gazi po gasu. recimo, ne trebam puno kilometara radit, iako danas..sta su ti danas kilometri, nekada je trideset hilajda godisnje bilo ohoho, a danas, cas posla. :D
sto se potrosnje tice, nadam se da nece toliko trosit, auvijek ostaju nizbrdice i ler. :zubo:

je, malo mi je to puno, ne treba mi bas toliko..ima 90 kilovata..kolko je to konja? bit ce 200..300..ko to zna. i registracija mu je skupa ko pas.
ali sve bih to nekako progutao kad bih znao da cu ga moc vozit barem dvije godine bez nekih velikih popravaka.
koji je motor uopce unutra? pezo..reno..:ne zna: star je dvanajst godina. cuj, to bi mi bilo u zadnje vrijeme najnovije auto.
ono, sto idem stariji, auta su mi sve starijeg godista i sve manja, pocelo me umarat vozit mala auta i jos stara. izgleda mi kao da trcim, a ne da vozim, pa barem malo da se odmorim dok vozim. :D
karambol

Post 04 Feb 2013, 09:40

Kad već ima servisnu knjigu, znači da je Mate lijepo brinuo o autu. To bi trebalo značiti da nije fušerima vozio i da su dijelovi mijenjani po nekom predviđenom redoslijedu pa ne bi trebao imati velikih, a ni većih, kvarova, unatoč kilometraži. Ovo što je mijenjano je sasvim ok znak da nećeš izgubiti vrlo važan dio auta po putu... :zubo:
E sad, do 2000. godine je išla tzv. prva serija, a nakon nje, druga poboljšana, kako to već ide. Ti su auti, na Volvo mislim, zadnjih desetljeća bili produkt raznih "brakova" između raznih proizvođača (za sve je kriv onaj Ferdinand Piech iz Volkswagena... :D ) pa je ovaj "tvoj", zapravo Mitsubishi po podvozju i donjem postroju, volvo po motorizaciji (a može biti i mitsubishi 1.8 gdi, zavisi od godine rođenja) te svime koordinira Renultov mjenjač i prijenos...Sastavljeno sve u Niskozemskoj u NedCar-u...
Pravi globalni auto... :zubo: , pače planetarni jer ga fakat ima svuda - od Australije, preko Amerike do, eto tvog dvorišta, vjerujem... :zubo:
Da, registracija i osiguranje su papreniji, a i potrošnja po gradu ne ide ispod 10 litara. Još, ako imaš tešku nogu i trkački mentalitet nagurat ćeš ga na 12-13 litara. Na otvorenom ne bi smio više od 8 litara gutati...

Sve u svemu, u ovlašteni servis ti ne preporučjem ići, ako ikad zatrebaš, već potraži one neke franšizere koji imaju radionice i dijelove po puno povoljnijim cijenama, a sve je u svojoj biti isto...
Tea Tree

Post 04 Feb 2013, 15:55

Ja sam zaljubljena u Volvo (bilo koji :D ) već dugi niz godina, ali se nisam mogla odlučiti za nj. Iz ovih razloga koje karambol navodi. Mnogo brate sve skupa.
Ne znam više jel to netko već napisao ili nije, ali i ovi potrošni dijelovi će te koštati da ti zlo dođe.

Mislim, nije neka frka ako je ljubav prema Volvu takva da pobjeđuje sve. :love: :zubo:
U mom slučaju nije bila.

Ima li kakvih japanaca u ponudi?
..a unda
Undaminator

Post 04 Feb 2013, 16:12

..pa di si ti? :D

a cuj, to je stari auto, da valja vlasniku, ne bi ga valjda prodavao. ustvari, rekao je i da ako ga ne bude mogao prodat po toj cijeni, da ce ga dalje vozit. :ne zna:

a mozda, malo zamjenski dijelovi, malo ona siva traka, pa se zalipi malo getriba za motor i tako.. :zubo:

gledao sam mala auta. starija, trecinu manje kilometara i skoro duplo skuplji.. :ne zna:

a za japance nisu skupi dijelovi ? o,jesu, jesu. a mali japanci se kvare isto kao i mali..bilo koji. :D
..a unda
Undaminator

Post 04 Feb 2013, 16:21

karambol » wrote:Kad već ima servisnu knjigu, znači da je Mate lijepo brinuo o autu. To bi trebalo značiti da nije fušerima vozio i da su dijelovi mijenjani po nekom predviđenom redoslijedu pa ne bi trebao imati velikih, a ni većih, kvarova, unatoč kilometraži. Ovo što je mijenjano je sasvim ok znak da nećeš izgubiti vrlo važan dio auta po putu... :zubo:
E sad, do 2000. godine je išla tzv. prva serija, a nakon nje, druga poboljšana, kako to već ide. Ti su auti, na Volvo mislim, zadnjih desetljeća bili produkt raznih "brakova" između raznih proizvođača (za sve je kriv onaj Ferdinand Piech iz Volkswagena... :D ) pa je ovaj "tvoj", zapravo Mitsubishi po podvozju i donjem postroju, volvo po motorizaciji (a može biti i mitsubishi 1.8 gdi, zavisi od godine rođenja) te svime koordinira Renultov mjenjač i prijenos...Sastavljeno sve u Niskozemskoj u NedCar-u...
Pravi globalni auto... :zubo: , pače planetarni jer ga fakat ima svuda - od Australije, preko Amerike do, eto tvog dvorišta, vjerujem... :zubo:
Da, registracija i osiguranje su papreniji, a i potrošnja po gradu ne ide ispod 10 litara. Još, ako imaš tešku nogu i trkački mentalitet nagurat ćeš ga na 12-13 litara. Na otvorenom ne bi smio više od 8 litara gutati...

Sve u svemu, u ovlašteni servis ti ne preporučjem ići, ako ikad zatrebaš, već potraži one neke franšizere koji imaju radionice i dijelove po puno povoljnijim cijenama, a sve je u svojoj biti isto...
dakle, pretpostavljao sma tako nekako, da to volva vidjelo nije. ali, nije ga vidjelo vec odavno. :D

..i karavan je. :cerek: mogu nosat drva, masline, cimenat i macke. :cheer: ..doduse, mogao je i taj i to na hektotone.. :ne zna:

ovom volvu ej malo boja otisla. lak..nije imao sudara, limarija ok, nove prednje gume..a sad, jest, trebalo bi te kompresije provjerit i ukljkucit ga na neku dijagnostiku.

mislio sam, jel on ima neku posebnu kriticnu tocku, nesto sto se posebno pocne raspadat nakon nekog vremena ili je to igra iznenadjenja? :zubo:

evo, da moras ili da oces, kolko bi ti dao za njega da je ono, sve nekako u redu? dakle, znamo posto je kilo zeljeza kad se prodaje na otpad, ali kolko bi ti dao za ovaj volvo ako bi mislio da ce jedno tri godine ili mozda jos do 100 kila km, proci sve bez nekih egzoticnih kvarova? :kokice:
karambol

Post 04 Feb 2013, 17:06

..a unda » wrote: dakle, pretpostavljao sma tako nekako, da to volva vidjelo nije. ali, nije ga vidjelo vec odavno. :D

..i karavan je. :cerek: mogu nosat drva, masline, cimenat i macke. :cheer: ..doduse, mogao je i taj i to na hektotone.. :ne zna:

ovom volvu ej malo boja otisla. lak..nije imao sudara, limarija ok, nove prednje gume..a sad, jest, trebalo bi te kompresije provjerit i ukljkucit ga na neku dijagnostiku.

mislio sam, jel on ima neku posebnu kriticnu tocku, nesto sto se posebno pocne raspadat nakon nekog vremena ili je to igra iznenadjenja? :zubo:

evo, da moras ili da oces, kolko bi ti dao za njega da je ono, sve nekako u redu? dakle, znamo posto je kilo zeljeza kad se prodaje na otpad, ali kolko bi ti dao za ovaj volvo ako bi mislio da ce jedno tri godine ili mozda jos do 100 kila km, proci sve bez nekih egzoticnih kvarova? :kokice:
U principu nema nikakvih posebnih bolnih točaka. Ovo što si spomenuo da je promijenjeno, te vilice su mu bile sklone preranom trošenju i puštanje ulja na motoru. Kako rekoh, motorizacija je ok. Trebao bi to biti volvov motor koji je zapravo renaultov, a ako je kojim slučajem mitsubishijev onda bi mogao biti problematičan...
Sve u svemu, mogao bi dobro proći. Za cijenu ne znam. Kažeš da je lak apšisao i da nije trul. Zavisi koliko je izlizan iznutra po sjedalicama, volanu, papučicama...jesu li stakla i svi mehanizmi koji pokreću takve "sitnice" poput stakla, otvaranja vrata i poklopaca - u redu ili nisu baš.
Cimaj gazdu, ako vidiš kakve vidljive nedostatke...

Ja ne bi dao više od 3500 eura, ako je godište iza 2000. i tisuću manje, ako je ispod 2000. godina proizvodnje...

:raspa:
..a unda
Undaminator

Post 04 Feb 2013, 17:09

karambol » wrote:
U principu nema nikakvih posebnih bolnih točaka. Ovo što si spomenuo da je promijenjeno, te vilice su mu bile sklone preranom trošenju i puštanje ulja na motoru. Kako rekoh, motorizacija je ok. Trebao bi to biti volvov motor koji je zapravo renaultov, a ako je kojim slučajem mitsubishijev onda bi mogao biti problematičan...
Sve u svemu, mogao bi dobro proći. Za cijenu ne znam. Kažeš da je lak apšisao i da nije trul. Zavisi koliko je izlizan iznutra po sjedalicama, volanu, papučicama...jesu li stakla i svi mehanizmi koji pokreću takve "sitnice" poput stakla, otvaranja vrata i poklopaca - u redu ili nisu baš.
Cimaj gazdu, ako vidiš kakve vidljive nedostatke...

Ja ne bi dao više od 3500 eura, ako je godište iza 2000. i tisuću manje, ako je ispod 2000. godina proizvodnje...

:raspa:
milenijski je..2000. znaci, ako je 1400 jura, moglo bi proc ili je to nesto bas ono..sumnjivo? :D
Euklid
old school

Post 04 Feb 2013, 17:13

..a unda wrote: a sta mu fali? :kokice:
Karambol ti je vec puno toga rekao.

Benzinac s preko 300 000km, karavan koji se navozao ko zna cega sve ne.

Tu te ceka svasta, od generalke masine, preko raznih dijelova ovjesa do ne bas kvalitetnog Renaultovog mjenjaca.

Uglavnom, vise ce te kostat popravci nego auto koji ne vrijedi vise od 12 000kn. A da nesto valja vlasnik bi ga zadrzao makar za cimenat prevozit.

Nije problem toliko u Volvu koliko u autoindustriji opcenito. Niko vise ne radi aute za vjecnost kao nekad nego namjerno stavljaju dijelove s vijekom trajanja 7-8 godina i manje kako bi zaradjivali skupo prodavajuci te iste dijelove kad se pokvare.

Bio je frend u francuskoj na obuci pa su pitali jednog inzinjera zasto ne zamjene jedan dio koji odlazi na svim autima tog proizvodjaca nakon kratkog vremena a on je odgovorio da bas zato.
..a unda
Undaminator

Post 04 Feb 2013, 17:28

Euklid » wrote: Karambol ti je vec puno toga rekao.

Benzinac s preko 300 000km, karavan koji se navozao ko zna cega sve ne.

Tu te ceka svasta, od generalke masine, preko raznih dijelova ovjesa do ne bas kvalitetnog Renaultovog mjenjaca.

Uglavnom, vise ce te kostat popravci nego auto koji ne vrijedi vise od 12 000kn. A da nesto valja vlasnik bi ga zadrzao makar za cimenat prevozit.

Nije problem toliko u Volvu koliko u autoindustriji opcenito. Niko vise ne radi aute za vjecnost kao nekad nego namjerno stavljaju dijelove s vijekom trajanja 7-8 godina i manje kako bi zaradjivali skupo prodavajuci te iste dijelove kad se pokvare.

Bio je frend u francuskoj na obuci pa su pitali jednog inzinjera zasto ne zamjene jedan dio koji odlazi na svim autima tog proizvodjaca nakon kratkog vremena a on je odgovorio da bas zato.
ma da, shvacam sve to. narocito onu generalku. :tuzni: ..a i ti ovjesici i pizdarije malo po malo dodju vise nego da generalku radis.

ali, sta bi ti onda u tom cjenovnom rangu do negdje 1500 jura gledao? :kokice:

nesto malo i jeftino sa jeftinim zamjenskim dijelovima, jeftinom registracijom i malom..ajd sad..relativno malom potrosnjom goriva? :kokice:

nekakos e sve nadam da se motor 1,8 motor ipak malo teze kvari i duze haba nego neki sitni motoric, pa jos nabrijan.
nikad mi nisu bili jasni oni auti 1,1..1,2 pa ono..sedamdeset, osamdest konja..ili 1,4 pa ne znam..sto dvajs trieset konja. pa to nisu auti, to su mikseri za kavu.. :ne zna:
Euklid
old school

Post 04 Feb 2013, 17:38

Za tu lovu?

Taxi :D

Ne, ozbiljno, kupiti nesto jeftino, pa popravci pa osiguranje pa rega pa benga pa parkinzi...

Taxi je postao vrlo dobar izbor :top:
..a unda
Undaminator

Post 04 Feb 2013, 17:43

Euklid » wrote:Za tu lovu?

Taxi :D

Ne, ozbiljno, kupiti nesto jeftino, pa popravci pa osiguranje pa rega pa benga pa parkinzi...

Taxi je postao vrlo dobar izbor :top:
..nije, ne jos i ne ovdje. da je auto samo za mene, ne bi mi ni trebao. najmanje mi treba jer mi se ne da pjesice ili autobusom.
ali daleko od grada, za svaku pizdariju moras molit drugog, zimi taksija i nema..i tako..:kokice:

aj, sta jeftino? samo nemoj onog vatburga.:zubo: ..i da nije starije od 1997 ..:moli: :moli:
Euklid
old school

Post 04 Feb 2013, 17:50

Nes se usrecit ni sa cim sto je starije od 5 godina. Auto je roba koja ima vijek trajanja.

Ali budem pronjuskao.
Tea Tree

Post 04 Feb 2013, 17:56

..a unda » wrote:..pa di si ti? :D
Evo me, debljam se. :rofl:
a cuj, to je stari auto, da valja vlasniku, ne bi ga valjda prodavao. ustvari, rekao je i da ako ga ne bude mogao prodat po toj cijeni, da ce ga dalje vozit. :ne zna:

a mozda, malo zamjenski dijelovi, malo ona siva traka, pa se zalipi malo getriba za motor i tako.. :zubo:

gledao sam mala auta. starija, trecinu manje kilometara i skoro duplo skuplji.. :ne zna:

a za japance nisu skupi dijelovi ? o,jesu, jesu. a mali japanci se kvare isto kao i mali..bilo koji. :D
Koliko znam, a možda i ne znam dobro, za Volvo slabo ima zamjenskih dijelova. Originali su skupi, naravno. Ne znam ti sad precizno reći koliko skupi, ali kad sam se raspitivala o tome sjećam se da su bili dosta skuplji od dijelova za Mazdu npr.

Ako ćeš po cijeni dijelova, onda najbolje uzmi Punta i odmah kesu raznih dijelova. :zubo: Nevjerojatno su jeftini pa nećeš ni osjetiti, ali računaj da ćeš ih trebati mijenjati svakih 100 km. :cheer:
..a unda
Undaminator

Post 04 Feb 2013, 17:58

Euklid » wrote:Nes se usrecit ni sa cim sto je starije od 5 godina. Auto je roba koja ima vijek trajanja.

Ali budem pronjuskao.
a nema garancije ni da ces se usrecit ni s novim. :ne zna:

dakle, zna se sto je to staro auto, ali ima i starih auta u dobrom stanju, koji jos uvijek mogu izgurat bez besmislenog bacanja love u odrzavanje.
e, ali sad vec ulazimo u domen srece.. :D

a sta onda? za novo se nema, staro ne valja..da imam za auto staro pet godina, onda bih i za novo nekako skrpio..malo platis odma, malo neki kreditic ako se uspije pribavit i tako..uz neke te vjere u nova auta, trebalo bi bit da ono, takorekuc dvije, tri godine samo livas benzin i vozas.. :ne zna:
Tea Tree

Post 04 Feb 2013, 18:01

Euklid » wrote:Nes se usrecit ni sa cim sto je starije od 5 godina. Auto je roba koja ima vijek trajanja.

Ali budem pronjuskao.
Ne pretjeruj. :madkava:

Ja vozim 20 godina staru Mazdu već godinu dana na "toči i vozi". Moglo bi se reći da sam baš iznimno imala sreće, ali je isto bilo s prošlom Mazdom, samo je trajalo 5 godina.

Ok, ne nagovaram nikoga da kupi baš 20 godina stari auto :zubo: , ali da ne vrijedi ništa starije od 5 godina, e jebi ga, nije tako.
..a unda
Undaminator

Post 04 Feb 2013, 18:11

Tea Tree » wrote: Evo me, debljam se. :rofl:

Koliko znam, a možda i ne znam dobro, za Volvo slabo ima zamjenskih dijelova. Originali su skupi, naravno. Ne znam ti sad precizno reći koliko skupi, ali kad sam se raspitivala o tome sjećam se da su bili dosta skuplji od dijelova za Mazdu npr.

Ako ćeš po cijeni dijelova, onda najbolje uzmi Punta i odmah kesu raznih dijelova. :zubo: Nevjerojatno su jeftini pa nećeš ni osjetiti, ali računaj da ćeš ih trebati mijenjati svakih 100 km. :cheer:
pa ne znam trebao bih provjerit..u ovih par ducana sa zamjenskim dijelovima, ima stvarno za sve aute, svasta ljudi kupuju i popravljaju. :o :zubo:

je, fiati su jeftini za odrzavanje, ali mali fiati su ok, ali su mali, a veci fiati stariji..pa to je orkestar citav. mozda oni idu sjajno, ali osjecaj je da ces kao u crtanim filmovima na kraju doc do odredista samo sa volanom u rukama. :D
eto, i to..da je zera karoserija veca..kazem, pocelo me stvarno umarat vozit ove prconglice.dnevno prodjem redovno u prosjeku najmanje sto kilometara svakakve ceste, svasta vidim, svasta se dogadja, osjecam se kao na streljani. ja meta, naravno. :zubo:
mislim, ok da me sleper pretice, ali da me jos i otpuhne, e pa jebiga. :D

mislio sam se i ja o malom nekom fijatu. bojim se da ce nakraju tako i bit.. :) :) :)
Euklid
old school

Post 04 Feb 2013, 18:14

Tea Tree » wrote: Ne pretjeruj. :madkava:

Ja vozim 20 godina staru Mazdu već godinu dana na "toči i vozi". Moglo bi se reći da sam baš iznimno imala sreće, ali je isto bilo s prošlom Mazdom, samo je trajalo 5 godina.

Ok, ne nagovaram nikoga da kupi baš 20 godina stari auto :zubo: , ali da ne vrijedi ništa starije od 5 godina, e jebi ga, nije tako.
To je auto iz onog razdoblja kad su se još auti proizvodili za vječnost.

Ovo sad što se radi nije ni blizu toga + još gomila kvarljive elektronike i raznih điđa baja.

Recimo, kad kupiš auto star 5-6 godina, defakto moraš odmah nove gume kupovat osim ako imaš jako puno sreće pa je to prethodni vlasnik već učinio. I hop ode 2000kn samo tako.
Tea Tree

Post 04 Feb 2013, 18:18

Ma kakav Fiat, grom te spalio?! :gaah: Taman će te otpuhnut šleper kako si i rekao. Ili hoćeš imati multipraktik vozilo: ide po cesti, leti, možda može i po moru, tko bi znao? :D

Ako nađeš takvog, uzmi odma' i meni jednog, daću ti pare. :D Znaš da ja stalno hoću imati neko plovilo pa ako se treba zvati Fiat, a šta sad, nije greda. :D
..a unda
Undaminator

Post 04 Feb 2013, 18:23

Euklid » wrote:
To je auto iz onog razdoblja kad su se još auti proizvodili za vječnost.

Ovo sad što se radi nije ni blizu toga + još gomila kvarljive elektronike i raznih điđa baja.

Recimo, kad kupiš auto star 5-6 godina, defakto moraš odmah nove gume kupovat osim ako imaš jako puno sreće pa je to prethodni vlasnik već učinio. I hop ode 2000kn samo tako.
aj, i sta onda? cuj, i ja volim set cilindara, svaki klip ko teca, pa on na osamsto okretaja ucini sto konja, a kad je u leru, ti u autu nista ne osjecas i ne cujes, ali vidis kako s tresu izlozi oko tebe. :zubo:

ovdje se radi o tome da se treba i stisnut i prnut..i nos zacepit i usi i usta zatvorit. :zubo: ..nemoguce kao odgovor u ovom slucaju se ne prihvaca..budi konstruktivan. :raspa:
  • Information