bezveze. cuj, ne predajes ti predment. kad ga budes predavala, onda trazi da se uci po tvome. a sad, vezi konja gdje ti gazda kaze, ne pizdi puno, mani se oralnih usluga i eskorta..ti bi sad svugdje nasla zamjerke samo da ne ucis..ex anais » wrote:
Što uređuju pravilnici o radu?
32. Tko su turistički vodiči i koje usluge pružaju?
Što je najgore, ovaj dio je lakši od jučerašnjeg.. ali ne, ja se svađam u glavi.![]()
Sad sam na turističkim pratiteljima. Jebali ih stručni ispiti, komunikativnost i okretnost, još mi poručuju da nikad neću bit vodič ni pratitelj, uostalom što je pratitelj, zvuči ko eskort.
Bespuća trkeljaške zbiljnosti
Pokazivanja i stručnog objašnjavanja prirodnih ljepota i rijetkosti, kulturno povijesnih znamenitosti, umjetničkih djela, etnografskih znamenitosti, povijesnih događaja i ličnosti, legendi o povijesnim događajima i ličnostima, tumače gospodarska i povijesna (politička jebemu¨) zbivanja ... tako nekako...
A pružaju i usluge praćenja, dočeka, ispraćanja, transfera, pizde materine... govore na jednom od svjeckih jezika ili jeziku grupe, samouvjereni su i suvereno valdaju podacima
..pa kao i svi.
jel ti znas za ono..jednom je jedan student na fizici, ispit neki.. tamo amo i pita ga profesor..pa dobro, kakve onda termometre imamo?
kaze ovaj..imamo velke i male..
kaze mu profesor..kolega, kazite jos jednu takvu glupost i proci cu vas.
..imamo i srednje.
Slažem se.ex anais » wrote: Pokazivanja i stručnog objašnjavanja prirodnih ljepota i rijetkosti, kulturno povijesnih znamenitosti, umjetničkih djela, etnografskih znamenitosti, povijesnih događaja i ličnosti, legendi o povijesnim događajima i ličnostima, tumače gospodarska i povijesna zbivanja ... tako nekako...
Zašto o zašto i za to treba dozvola. Dozvola da šetaš s nekime i objašnjavaš. Ako će netko platiti da ga netko voda onda neka ga voda. Što državu briga tko koga voda.ter se njihova djelatnost uređuje pravilnicima pa tako imamo Pravilnik o upisniku t.vodiča, o stručnom ispitu za vodiče i ispitnom programu za pratitelje i iskaznici za vodiče. Inače se ne mogu otim baviti. Poželjno je da su VSS i da znaju nekoliko svjeckih jezika.
I poslužuju prženu piletinu.MightyMe » wrote:
Unda, šta bi po tebi bili pratitelji?
Kad pričam s vama o ovome, onda se ufuram nekako.
..a unda » wrote: jel ti znas za ono..jednom je jedan student na fizici, ispit neki.. tamo amo i pita ga profesor..pa dobro, kakve onda termometre imamo?
kaze ovaj..imamo velke i male..![]()
kaze mu profesor..kolega, kazite jos jednu takvu glupost i proci cu vas.
..imamo i srednje.
pa naravno da se ufuras. uvijek je lakse ucit kroz razgovor i pricu. zato i postoje predavanja.ex anais » wrote:
I poslužuju prženu piletinu.![]()
Unda, šta bi po tebi bili pratitelji?
Kad pričam s vama o ovome, onda se ufuram nekako.
pratitelj? sta ja znam sta je pratitelj. stalno se mijenjun neki nazivi, zakoni, nomneklature, poslovi..
to je valjda ono, grupe, autobusi, fakultative, ekskurzije, pa onda imas pratitelja. i onda te pratitelj otprati u rim, voda te po rimu, pokazuje ti po rimu ko pravi turisticki vodic i onda ti dodje talijanska inspekcija da svaka grupa mora talijanskog vodica, metne ti ga, platis ga..a pratitelj je, ako prodje, prodje.
da, ali odgovor za prolazak ispita je da postoje i srednji.
E, je, to je to. Samo to trebam stručnije reć. Kaže, obavlja operativno-tehničke poslove u vođenju i praenju turista i daje im osnovna priopćenja o svrsi putovanja...a unda » wrote: pa naravno da se ufuras. uvijek je lakse ucit kroz razgovor i pricu. zato i postoje predavanja.![]()
pratitelj? sta ja znam sta je pratitelj. stalno se mijenjun neki nazivi, zakoni, nomneklature, poslovi..
to je valjda ono, grupe, autobusi, fakultative, ekskurzije, pa onda imas pratitelja. i onda te pratitelj otprati u rim, voda te po rimu, pokazuje ti po rimu ko pravi turisticki vodic i onda ti dodje talijanska inspekcija da svaka grupa mora talijanskog vodica, metne ti ga, platis ga..a pratitelj je, ako prodje, prodje.
Al' kako to ide... ide autobus i onda on viče, eno Velebit
Vidim, bitno im je iskustvo i trebaju imat starijeg mentora. Uglavnom, sranje od pitanja, ovo je lako. Idemo dalje.
Mrš.Karl Jozef » wrote:Nisi ti. Gradivo je.
Idem, vratim se kad dođem do četrdesetog. Makar eto to.
..jo, lipo li je vas je vidit pune zelje za znanjem i ucenjem, vidit te vase probleme..
ocete za koju godinu tako otvarat i topike o dici? sad mi je piskio, sad mi je kakio..pametno dite..i tako osamdeset hiljada postova..

ocete za koju godinu tako otvarat i topike o dici? sad mi je piskio, sad mi je kakio..pametno dite..i tako osamdeset hiljada postova..
..a unda » wrote:..jo, lipo li je vas je vidit pune zelje za znanjem i ucenjem, vidit te vase probleme..![]()
ocete za koju godinu tako otvarat i topike o dici? sad mi je piskio, sad mi je kakio..pametno dite..i tako osamdeset hiljada postova..![]()
Pa o tome postoje i cijeli forumi. Rode, ove one
-
- Information
-